E-readers op AliExpress: De 5 beste opties + extra kooptips

E-reader aliexpress

Op vakantie lekker veel lezen, maar geen zin om kilo’s aan boeken mee te nemen? Dan is een e-reader de ideale oplossing! Boeken nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak te zwaar om bijvoorbeeld in het vliegtuig mee te nemen.

Gelukkig zijn er een hoop goede E-readers te vinden op AliExpress. Lees snel verder om te achterhalen wat belangrijke functies zijn in een E-reader. Daarnaast hebben we onze favoriete e-readers van AliExpress op een rijtje gezet.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keus

kindle 2019

All-New Kindle 2019

Combined Shape Created with Sketch.

meeste functies

kindle paperwhited groot

Onyx Book Nova 2

Combined Shape Created with Sketch.

Beste prijs

docooler

Docooler BK7019

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keus

kindle 2019

All-New Kindle 2019

Combined Shape Created with Sketch.

meeste functies

kindle paperwhited groot

Onyx Book Nova 2

Combined Shape Created with Sketch.

Beste prijs

docooler

Docooler BK7019

E-readers op AliExpress

Het vinden van goedkope producten is op AliExpress vaak geen probleem. Waar u wel tegenaan kan lopen is de kwaliteitsgarantie van de producten. Dit is wel handig als het duurdere producten zijn zoals een E-reader. Hierbij wilt u zekerheid dat u een goed product koopt.

Er zijn E-readers met allerlei soorten kenmerken beschikbaar op AliExpress. Er zijn goedkopere E-readers die heerlijk eenvoudig zijn. Perfect voor mensen die niet te veel extra’s nodig hebben. Daarnaast zijn er luxere uitvoeringen met een hoop handige functies. Sommige zijn waterbestendig, andere hebben spelletjes zoals schaken.

We zetten de 5 beste keuzes hieronder voor u op een rijtje! We hebben gekeken naar reviews, het aantal bestellingen en de verschillende functies die de E-readers bieden.

Beste Keus
productfoto kindle 2019

De Amazon Kindle uit 2019 is de beste E-reader die je kan vinden op AliExpress. Dit blijkt uit artikels en vergelijkende sites op basis van betaalbaarheid en gebruiksgemak. Het lichte gewicht maakt de E-reader fijn voor het lezen met één hand en om te vervoeren.

Download via je computer of WiFi miljoenen E-books om te lezen op de Kindle E-reader. Met een 6 inch display en een resolutie van 167 ppi, dat leest als echt papier in elk licht. Zoek definities op, vertaal woorden of markeer passages tijdens het lezen.

De belangrijkste kenmerken

 • Schermverlichting zonder reflectie
 • Gewicht: 174g
 • Batterijduur tot wel 4 weken
 • Geen afleiding van meldingen
 • Aanpasbare lettergrootte
 • Geheugen van 8GB
 • Gratis opslag Cloud Amazon content

Voor Boekenverslinders
2

Likebook Mars

Voor Boekenverslinders
likebook productfoto

De Likebook van het merk Boyue biedt een haarscherp scherm voor optimaal leesplezier. De 1.5 Octa Core zorgt voor vloeiende leeservaring. Krijg tot wel 128GB extra opslag met een micro SD-kaart. Verander tijdens het lezen de lettergrootte, lettertype en nog meer. Ook kan het scherm warm en koud licht afgeven. Zo kan je de hele dag of nacht comfortabel lezen.

De belangrijkste kenmerken

 • 7.8 inch scherm van 300ppi
 • 16GB tot wel extra 128GB geheugen
 • 16GB tot wel extra 128GB geheugen
 • Gewicht: 245g
 • Android 6.0
 • WiFi en bluetooth verbinding
 • Ondersteund PDF, JPG, PNG, TXT, enz.

Waterbestendig
productfoto kindle paperwhite

Er zijn meerdere varianten beschikbaar van de Amazon Kindle op AliExpress. Deze Amazon Kindle is waterdicht! Getest in 2 meter diep water tot wel 60 minuten. Ontzettend handig als je wilt lezen aan het zwembad op vakantie. Het 6 inch 300ppi scherm reflecteert niet waardoor het leest als echt papier. Voeg 32GB extra opslag toe aan de bestaande 8GB.

De belangrijkste kenmerken

 • Waterdicht tot 60 minuten
 • Gewicht: 182g
 • 8GB + 32GB opslag micro SD-kaart
 • Gratis Cloud opslag Amazon content
 • Batterijduur tot 6 weken
 • Ongeveer 4 uur laden volle batterij
 • WiFi en bluetooth

Meeste Functies
4

Onyx Book Nova 2

Meeste Functies
productfoto boox nova

De E-reader van Onyx heeft een 7.8 inch 300dpi Ink Carta display voor een extreem scherp beeld. De teksten worden scherper en donkerder van kleur om lang te kunnen lezen Dankzij zijn strakke en compacte ontwerp is de E-reader makkelijk te vervoeren voor op vakantie.

De krachtige Octa-core 2.0 GHz geeft betere prestaties in snelheid en batterijvermogen. Daarnaast heeft deze E-reader een stylus voor het maken van notities of tekeningen. De bovenkant van de stylus werkt als gum voor het verwijderen van notities.

De belangrijkste kenmerken

 • Download titels via de BOOX Store
 • Maak notities en tekeningen
 • Pen-to-paper stylus experience
 • Gewicht: 265g
 • Geheugen van 3GB
 • Opening voor 32GB micro SD-kaart
 • Android 9.0

Beste Prijs
5

Docooler BK7019

Beste Prijs
productfoto docooler

De Docooler BK7019 is een simpele E-reader voor een leuke prijs. Aan de zijkant zitten knoppen voor alle nodige functies. Voeg bladwijzers toe om snel terug te vinden waar je was gebleven. Met de ingebouwde muziek, video en foto functie kan je relaxen na het lezen.

Het downloaden van E-books kan via de USB opening. De E-reader wordt geleverd met oortjes, USB-kabel, handleiding en beschermende cover.

De belangrijkste kenmerken

 • Muziek, video en foto functie
 • 8GB tot 16GB met micro SD-kaart
 • 600×800 resolutie
 • Gewicht: 230.5g
 • Geen WiFi en bluetooth
 • Knoppen voor navigatie

Waar moet je naar kijken bij het kopen van een E-reader?

Om de juiste E-reader te vinden voor u zijn kunt u op een aantal dingen letten. Op AliExpress is het verstandig te kijken naar de recensies en hoeveelheid bestellingen. Dit geeft meer zekerheid dat u een product koopt die betrouwbaar is in kwaliteit. Daarnaast zijn er functies beschikbaar per E-reader waar u naar kan kijken.

De functies van een E-reader

Om de juiste E-reader te vinden, zijn er een aantal functies waar je goed naar moet kijken:

Formaat

Er zijn lichtere en zwaardere E-readers beschikbaar. Een grotere E-reader is beter om te groter te kunnen lezen. Een groter formaat betekent wel vaak dat de prijs ook hoger ligt. Als u een E-reader zoekt die makkelijk te vervoeren is, kan een klein formaat beter geschikt zijn voor u.

Opslagruimte 

Het verschilt per E-reader hoeveel opslagruimte deze heeft. Sommige hebben een kleine opslag, maar de mogelijkheid om het uit te breiden met een micro SD-kaart. Als het een E-reader is met WiFi verbinding is het meestal mogelijk om E-books op te slaan in de cloud.

Kleurtemperatuur 

Veel E-readers hebben kleurtemperatuur instellingen. Ideaal voor het lezen in het licht én donker. Niet alle tablets hebben een speciale licht instelling beschikbaar. Als u graag ’s avonds leest is dit wel nodig.

Batterijduur 

Afhankelijk van het gebruik hoort de batterij gemiddeld 3 tot 10 dagen mee te gaan. Er zijn zelfs E-readers die weken mee kunnen gaan met regelmatig gebruik. Wilt u niet graag denken aan het opladen van uw E-reader? Dan is batterijduur belangrijk om naar te kijken.

Resolutie

Het scherm van de E-reader moet fijn leesbaar zijn. Een hoop E-readers hebben een scherm dat leest als echt papier! Daarnaast reflecteren de meeste schermen niet. Hierdoor heb je geen last van lichtweerkaatsing op je E-reader.

Letters

Een E-reader biedt vaak keuzemogelijkheden in lettertype en lettergrootte. Grootte lettertypes zijn ideaal voor mensen met slecht zicht. Per E-reader verschilt het aanbod in keuzemogelijkheden lettertypes en -groottes.

Downloaden E-books

Dit kan meestal via de USB opening en bij luxere uitvoeringen via WiFi. Ondertussen hebben de meeste E-readers wel een WiFi verbinding. Dat maakt het downloaden van verschillende E-books een stukeenvoudiger. Daarnaast biedt het merk van een eigen E-book shop en opslag in de cloud.

Waterbestendig

Sommige E-readers hebben zelfs de extra specificatie dat ze waterbestendig zijn. Ideaal voor het lezen aan het zwembad of op het strand tijdens uw vakantie. Dit maakt de E-reader wel een stukje duurder. Maar er zijn een hoop mensen die lezen in bad erg rustgevend vinden, waardoor dit toch een handige functie kan zijn.

Besturing

Naast het prijsverschil kan er verschil zitten in de besturing van een E-reader. Luxere modellen hebben vaak touchscreen dat vloeiend bladert door de gedownloade boeken. Goedkopere uitvoeringen hebben vaak knoppen of minder sterke touchscreen kwaliteit.

Prijzen van E-readers

De prijs van E-readers kan erg verschillen. Dit hangt af van de specificaties die hierboven zijn benoemd. Een simpele E-reader heeft automatisch een lagere prijs van rond de 60 euro. De Docooler E-reader die in dit blog werd benoemd ligt rond deze prijs. Een luxe uitvoering met veel extra functies ligt rond de 150 euro. De waterdichte Kindle die werd benoemd valt in deze categorie.

Als dit vergeleken wordt met E-readers op Nederlandse webshops heb je een goede deal. Een E-reader aanschaffen via AliExpress kan tot wel 50 euro schelen in aankoopprijs.

Tags:

ChinaFans
Logo