E-readers op AliExpress: De 5 beste opties + extra kooptips

Op vakantie lekker veel lezen, maar geen zin om kilo’s aan boeken mee te nemen? Dan is een e-reader de ideale oplossing! Boeken nemen veel ruimte in beslag en zijn vaak te zwaar om bijvoorbeeld in het vliegtuig mee te nemen.

Gelukkig zijn er een hoop goede E-readers te vinden op AliExpress. Lees snel verder om te achterhalen wat belangrijke functies zijn in een E-reader. Daarnaast hebben we onze favoriete e-readers van AliExpress op een rijtje gezet.

E-readers op AliExpress

Het vinden van goedkope producten is op AliExpress vaak geen probleem. Waar u wel tegenaan kan lopen is de kwaliteitsgarantie van de producten. Dit is wel handig als het duurdere producten zijn zoals een E-reader. Hierbij wilt u zekerheid dat u een goed product koopt.

Er zijn E-readers met allerlei soorten kenmerken beschikbaar op AliExpress. Er zijn goedkopere E-readers die heerlijk eenvoudig zijn. Perfect voor mensen die niet te veel extra’s nodig hebben. Daarnaast zijn er luxere uitvoeringen met een hoop handige functies. Sommige zijn waterbestendig, andere hebben spelletjes zoals schaken.

We zetten de 5 beste keuzes hieronder voor u op een rijtje! We hebben gekeken naar reviews, het aantal bestellingen en de verschillende functies die de E-readers bieden.

Waar moet je naar kijken bij het kopen van een E-reader?

Om de juiste E-reader te vinden voor u zijn kunt u op een aantal dingen letten. Op AliExpress is het verstandig te kijken naar de recensies en hoeveelheid bestellingen. Dit geeft meer zekerheid dat u een product koopt die betrouwbaar is in kwaliteit. Daarnaast zijn er functies beschikbaar per E-reader waar u naar kan kijken.

De functies van een E-reader

Om de juiste E-reader te vinden, zijn er een aantal functies waar je goed naar moet kijken:

Formaat

Er zijn lichtere en zwaardere E-readers beschikbaar. Een grotere E-reader is beter om te groter te kunnen lezen. Een groter formaat betekent wel vaak dat de prijs ook hoger ligt. Als u een E-reader zoekt die makkelijk te vervoeren is, kan een klein formaat beter geschikt zijn voor u.

Opslagruimte 

Het verschilt per E-reader hoeveel opslagruimte deze heeft. Sommige hebben een kleine opslag, maar de mogelijkheid om het uit te breiden met een micro SD-kaart. Als het een E-reader is met WiFi verbinding is het meestal mogelijk om E-books op te slaan in de cloud.

Kleurtemperatuur 

Veel E-readers hebben kleurtemperatuur instellingen. Ideaal voor het lezen in het licht én donker. Niet alle tablets hebben een speciale licht instelling beschikbaar. Als u graag ’s avonds leest is dit wel nodig.

Batterijduur 

Afhankelijk van het gebruik hoort de batterij gemiddeld 3 tot 10 dagen mee te gaan. Er zijn zelfs E-readers die weken mee kunnen gaan met regelmatig gebruik. Wilt u niet graag denken aan het opladen van uw E-reader? Dan is batterijduur belangrijk om naar te kijken.

Resolutie

Het scherm van de E-reader moet fijn leesbaar zijn. Een hoop E-readers hebben een scherm dat leest als echt papier! Daarnaast reflecteren de meeste schermen niet. Hierdoor heb je geen last van lichtweerkaatsing op je E-reader.

Letters

Een E-reader biedt vaak keuzemogelijkheden in lettertype en lettergrootte. Grootte lettertypes zijn ideaal voor mensen met slecht zicht. Per E-reader verschilt het aanbod in keuzemogelijkheden lettertypes en -groottes.

Downloaden E-books

Dit kan meestal via de USB opening en bij luxere uitvoeringen via WiFi. Ondertussen hebben de meeste E-readers wel een WiFi verbinding. Dat maakt het downloaden van verschillende E-books een stukeenvoudiger. Daarnaast biedt het merk van een eigen E-book shop en opslag in de cloud.

Waterbestendig

Sommige E-readers hebben zelfs de extra specificatie dat ze waterbestendig zijn. Ideaal voor het lezen aan het zwembad of op het strand tijdens uw vakantie. Dit maakt de E-reader wel een stukje duurder. Maar er zijn een hoop mensen die lezen in bad erg rustgevend vinden, waardoor dit toch een handige functie kan zijn.

Besturing

Naast het prijsverschil kan er verschil zitten in de besturing van een E-reader. Luxere modellen hebben vaak touchscreen dat vloeiend bladert door de gedownloade boeken. Goedkopere uitvoeringen hebben vaak knoppen of minder sterke touchscreen kwaliteit.

Prijzen van E-readers

De prijs van E-readers kan erg verschillen. Dit hangt af van de specificaties die hierboven zijn benoemd. Een simpele E-reader heeft automatisch een lagere prijs van rond de 60 euro. De Docooler E-reader die in dit blog werd benoemd ligt rond deze prijs. Een luxe uitvoering met veel extra functies ligt rond de 150 euro. De waterdichte Kindle die werd benoemd valt in deze categorie.

Als dit vergeleken wordt met E-readers op Nederlandse webshops heb je een goede deal. Een E-reader aanschaffen via AliExpress kan tot wel 50 euro schelen in aankoopprijs.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer