Verloren AliExpress pakketjes kopen: alles wat je moet weten

Verloren AliExpress pakketjes opkopen. Je hebt het vast ergens voorbij zien komen. Je zit ongetwijfeld met één groot vraagteken boven je hoofd. Hoe, wat, waar, waarom… Geen zorgen. Ik ga je alles vertellen wat je moet weten over AliExpress pakketjes kopen die niet voor jou bestemd zijn.

Terug naar 2018

Je bent er ongetwijfeld nu pas achter gekomen dat er zoiets bestaat als het opkopen van verloren AliExpress pakketjes. Maar die pakketjes worden niet sinds kort kwijtgeraakt. Dat gaat al jaren zo.

In 2018 was er bijvoorbeeld al ophef, toen bleek dat er een bazar in Islamabad was die dit soort pakketjes aanbod. Vanaf 200 rupees (heel weinig geld) kon je hier een pakketje kopen.

Je mocht kijken, voelen, ruiken – al is dat best raar – en het verloren AliExpress pakketje kopen zonder vooraf te openen.

Soms had je geluk, met een paar gloednieuwe oordopjes. Je mocht hopen dat je niet dit soort dingen in je pakketje vond

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Nadat deze foto’s viral gingen, ontstond er behoorlijk wat commotie. Ook was het de volgende dag bijzonder druk in de winkel. Maar na verloop van tijd raakte het voorval in de vergetelheid en ging met door met het leven. Niemand dacht er meer aan om verloren pakketjes van AliExpress te kopen.

Via: Twitter

Fast forward naar 2021

Toen verscheen er een video van een bekende vlogger. In die video laat zij zien dat je verloren pakketjes van AliExpress kunt kopen.

Ze vertelt niet hoe ze aan de pakketjes komt, behalve dat ze de verloren AliExpress pakketjes in Alphen aan den Rijn bij een depot ophaalt. Of dat ook daadwerkelijk is waar zij ze koopt is niet zeker.

Inmiddels is het duidelijk dat deze zaken vaker gebeuren. Maar waar kan je AliExpress pakketjes kopen?

> Bekijk hier producten voor € 0,01 op Aliexpress

Facebook

Op Facebook zien we een aantal posts voorbijkomen van mensen die grote voorraden AliExpress pakketjes hebben opgekocht en die verder verkopen. De prijs lijkt hier zo’n beetje altijd rond de 50 euro per honderd pakketjes te liggen.

Marktplaats

Op Marktplaats zien je eigenlijk hetzelfde gebeuren als op Facebook. Grote zakken met 50/100 stuks AliExpress pakketjes die zijn zoekgeraakt, kun je hier voor 25 tot 80 euro per partij kopen. Soms kun je ook bieden. Wellicht krijg je ze dan mee voor een nog betere prijs.

Lees ook: Doorverkopen en geld verdienen met AliExpress: 5 stappen + tips

Lokale opslag

AliExpress pakketjes worden altijd verstuurd met een postorderbedrijf. PostNL bijvoorbeeld of DHL.

De meeste pakketjes van AliExpress komen aan via PostNL, maar omdat de pakketjes soms zelfs voor Oezbekistan en Finland bedoeld zijn, is er sowieso ergens iets misgegaan.

Het is moeilijk om te achterhalen of jij bij jou in de buurt ook deze optie hebt. Maar kijk gerust eens rond op Marktplaats en Facebook, omdat je de pakketjes daar ook spotgoedkoop krijgt.

Op Ali 😉
Wie heeft gezocht op Google heeft deze ondertussen ongetwijfeld deze link gezien. Uiteraard is dit niet écht de plek waar je moet zoeken naar verloren pakketjes van AliExpress.

Is verloren pakketjes van AliExpress kopen illegaal?

De meeste pakketjes die je bestelt op AliExpress komen gewoon aan. Maar soms gaat er iets niet goed. Iemand vult tijdens het bestellen bijvoorbeeld de verkeerde adresgegevens in.

Het pakketje wordt dan zo ver mogelijk gebracht als dat het kan komen, maar uiteindelijk klopt er iets niet.

De postcode en de straatnaam komen bijvoorbeeld niet overeen of het nummer bestaat helemaal niet. Die pakketjes gaan niet retour afzender (in veel gevallen) dus worden het verloren AliExpress pakketjes verklaard.

Alle verloren pakketjes worden vervolgens op één punt verzameld. Het is natuurlijk zonde om weg te gooien.

Daarom probeert het postorderbedrijf nog iets te verdienen aan de pakketjes door ze goedkoop weg te doen.

Tips als je verloren AliExpress pakketjes koopt

De meeste aanbieders van verloren pakketjes, bieden ze aan in zakken van 100 stuks. Iedere zak is ongeveer hetzelfde. Toch zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je zo’n zak koopt

1. Gewicht
Hoewel het gewicht bij lange na niet altijd iets zegt over de inhoud, zijn de meeste duurdere producten wel zwaarder. Goedkope producten zijn vooral oorbellen, telefoonhoesjes, verpakkingsmaterialen of knutselspullen.

Consumenten elektronica is natuurlijk veel zwaarder en tevens duurder. Het gewicht van de zak kan dus ook iets zeggen over de inhoud.

2. De betrouwbaarheid van de verkoper
De verkoper van zo’n zak verloren AliExpress pakketjes is natuurlijk niet op zijn achterhoofd gevallen. Het is een ondernemer die een verdienmodel ziet.

Dat houdt dus ook in dat ze best even alle zakken door kunnen spitten om te zoeken naar zware en mogelijk dure pakketjes.

Natuurlijk kunnen ze aan de buitenkant niet zien wat erin zit, maar een grote zware doos in de vorm van een tablet herkent iedereen natuurlijk.

De kans dat je die terugvindt in jouw zak met pakketjes, is daarom behoorlijk klein.

3. Het blijft een loterij
Een zak met verloren AliExpress pakketjes kopen is leuk. Er zitten 100 of 200 stuks in. Maar denk even na over wat mensen doorgaans bestellen op AliExpress. Het zijn veelal producten tussen de € 0,50 en € 5,00.

Die producten zijn voor de oorspronkelijke ontvanger misschien wel nuttig, maar voor jou helemaal niet.

Of het je geld dan waard is, is aan jou. Sommige mensen kopen een zak met meerdere mensen, om vervolgens de spullen te verdelen. Dat kan natuurlijk ook leuk zijn.

Het is dus gewoon een grabbelton waar je voor een paar tientjes één keer in mag grabbelen.

Heb je een zak bemachtigd? Laat het ons weten, dan vullen we dit artikel aan met jouw ervaringen!

Beeld via: Devanath van Pixabay

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht
Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer