Doorverkopen en geld verdienen met AliExpress: 5 stappen + tips

Online je geld verdienen met AliExpress is een mooie droom. Chinese producten doorverkopen via een eigen webshop wordt in Nederland ook steeds populairder. Daarom schrijf ik in dit artikel enkele onmisbare tips waarmee je zelf van start kunt met geld verdienen.

AliExpress producten doorverkopen

Het door verkopen van AliExpress producten is bijzonder populair. Steeds meer ondernemende Nederlanders starten een eigen webshop. Maar al snel komen er vragen naar boven. Welke producten ga ik verkopen? Welke niche kies ik? Hoeveel kan ik ermee verdienen?

Die vragen ga ik allemaal helpen beantwoorden. Zo start jij vandaag nog met een onverslaanbaar plan om geld te verdienen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Mag je spullen van AliExpress doorverkopen?

Er zijn duizenden mensen die producten uit China doorverkopen en geld verdienen met AliExpress. Maar, kijk ook maar eens naar de meest bekende bedrijven in jouw dichtstbijzijnde winkelstraat.

Die verkopen vaak uitsluitend Chinese producten, en soms zelfs producten die ook op AliExpress te vinden zijn. Maar die die winkels hebben wel allemaal iets met elkaar gemeen. Ze mogen de spullen van AliExpress of uit China zelf doorverkopen. Hoe dat kan?

Omdat de producten die zij inkopen, voorzien zijn van een CE-keurmerk. Dit is een keurmerk waaruit blijkt dat het product voldoet aan de Europese normen en daarmee dus veilig genoeg is om verkocht te worden. Sommige producten moeten verplicht voorzien zijn van zo’n label.

Let bij de producten die je inkoopt altijd op of er een CE-certificaat voor afgegeven is. Lees verder over de CE-markering op de site van de Rijksoverheid.

Update: helaas blijkt dat Chinese verkopers ons weer te slim af zijn. Chinese bedrijven plaatsen namelijk gewoon CE op de producten, maar dat staat volgens hen voor China Export. Laat je hier dus niet door misleiden.

Aliexpress laptop koptelefoon
Via: depositphotos.com | EdZbarzhyvetsky

Geld verdienen met AliExpress; 5 stappen + tips

Wil jij geld verdienen met producten op AliExpress en sta je op het punt om een eigen webshop te maken? Hieronder geef je ik je 5 onmisbare stappen en tips mee om te bekijken welke producten je kunt kopen en verkopen.

Want voordat je de producten verkoopt en er een inkomen mee verdient, moet er eerst nog heel wat gebeuren.

Stap 1 – Bepaal je niche & doelgroep

Aan wie ga je de producten verkopen? Probeer hierin zo specifiek mogelijk te zijn. Want hoe beter je een doelgroep afbakent, hoe makkelijker je te vinden bent voor die groep. Het is beter om zo specifiek mogelijk te zijn, omdat je zo ook beter producten kunt inkopen.

Stel dat je je richt op accessoires voor vrouwen.

Dan kom je al gauw uit op tientallen productgroepen, zoals horloges, sjaals, ringen, oorbellen, armbanden en ga zo maar door. In dit geval kan het beter zijn om je te richten op één of twee productgroepen.

Het doorverkopen van spullen wordt zo een stuk eenvoudiger. Ook krijg je hiermee een kans om beter gevonden te worden in Google.

Belangrijkste tips uit stap 1:

 • Kies een hele specifieke doelgroep, zoals: vrouwen die niet genoeg krijgen van horloges.
 • Baken de productgroep af. Ga je alle horloges verkopen? Dus ook digitaal, of alleen analoog? En hoe zit het met smartwatches? In dit geval is het beter om een zo smal mogelijke productgroep te kiezen.
9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Stap 2 – Vergelijk shops die de producten aanbieden

Stel dat je hebt gekozen voor het verkopen van horloges. Dan is het handig om te gaan kijken naar de beste shops op dat gebied. Daarbij kijk je natuurlijk naar het productaanbod en de reviews van de producten door consumenten, maar ook naar de reviews van de shop zelf.

Wanneer je producten van AliExpress wilt doorverkopen, dan moet je natuurlijk wel weten of jouw leverancier betrouwbaar is.

Een score van 95% of hoger, met een minimum aantal reviews van 500 is een prima indicatie. Scores van lager dan 90% of shops met maar 50 reviews zouden weleens minder betrouwbaar kunnen zijn. Bekijk een goed voorbeeld van een betrouwbare store.

Belangrijkste tip uit stap 2:

 • Kies een paar betrouwbare leveranciers uit met een (zeer) hoge review score.

Stap 3 – Bestel samples

Wanneer je een webshop wilt beginnen, moet je natuurlijk wel weten wat je verkoopt. De enige manier om erachter te komen of je een goede kwaliteit product gaan kopen, is door een groot aantal samples te bestellen. Wil je 20 producten verkopen, dan is het handig om die allemaal een keertje in je handen gehad te hebben.

Dit kost dus wel wat geld van jouw kant, maar het kan je later veel klachten van klanten schelen. Ook is het trouwens eenvoudig om een aantal goedkopere samples te krijgen, met een nieuw account.

Je wilt natuurlijk alleen iets verkopen wat je zelf ook zou willen hebben. Ook zie je hoe snel de leverancier de bestelling verstuurt, hoe ze reageren op je vragen en hoelang het pakketje onderweg is naar je huis.

Dit zijn belangrijke punten voor wanneer je straks tientallen producten wilt gaan inkopen.

Belangrijkste tip uit stap 3:

 • Bestel samples van de producten die je wilt verkopen. Zo weet je zeker dat je iets goeds verkoopt.

Stap 4 – Probeer zo goedkoop mogelijk in te kopen

Ok, je hebt de producten in handen gehad en er is een top 10 of top 20 uitgekomen. Die producten kun je allemaal op je website zetten. Maar, een echte ondernemer kijkt natuurlijk of er goedkoper ingekocht kan worden.

Ondanks dat AliExpress al spotgoedkoop is, valt er altijd nog iets extra’s te winnen. Stel je koopt 50 horloges in voor 4 euro per stuk en verkoopt die voor 10 euro per stuk. Als je 10% korting weet te krijgen op de inkoop, scheelt dat € 20 aan inkoop, maar € 50 aan verkoop.

Als je dat bij ieder product voor elkaar kunt krijgen, dan is dat dus gratis geld. En dat is nooit verkeerd natuurlijk.

Belangrijkste tips uit stap 4:

 • Zorg voor een zo voordelig mogelijk prijs. Iedere procent scherpere inkoop betekent extra winst.

Stap 5 – Klantenservice

Webshops horen altijd een stukje klantenservice te bieden. Hoe ga jij dat doen? Wat doe je als een product kapot is gegaan, of toch niet bevalt? Mogen klanten het terugsturen, krijgen ze een vervangend exemplaar? En hoe doe jij dat wanneer je een kapot product ontvangt vanuit AliExpress zelf en dit dus niet kan weder verkopen.

De Nederlandse wet
Volgens de Nederlandse wet moet je als verkoper een product binnen 14 dagen na de aankoop nog retour nemen.

Dat moet in het geval van schade, maar ook als een klant niet tevreden is over zijn aankoop. Dat doet een klant via het modelformulier herroeping. Je bent dan verplicht om het aankoopbedrag terug te betalen.

Je hoeft niet altijd de verzendkosten van de retourzending zelf te betalen, maar dat moet je dan wel op je website zetten.

Denk bij klantenservice overigens ook even aan de verpakking, een pakbon en overige spullen die bij het logistieke proces horen. Hoe snel ga je de pakketjes verzenden? Wie betaalt de verzendkosten? Past het in een envelop door de brievenbus, of moet je pakketjes naar de klant sturen? De kosten hiervoor lopen soms aardig op.

Belangrijke tips uit stap 5:

 • Zorg dat je klantenservice geweldig is. Zo behoud je klanten en ontvang je goede reviews.
 • Denk na over het verzenden van pakketjes of enveloppen. Binnen welke tijd kun je de pakketjes verzenden?
AliExpress verzendkosten
Via: pixabay.com

AliExpress Dropshipping: wel of niet doen?

Dropshipping is een betrekkelijk nieuwe manier van geld verdienen. Wanneer je een dropshipping website maakt, dan heb je niet zelf de producten op voorraad, maar lijkt dat voor je websitebezoeker wel zo. Zeker in het geval van dropshipping bij AliExpress, liggen de voorraden zelfs duizenden kilometers verderop, op een ander continent.

Een websitebezoekers koopt bijvoorbeeld iets op jouw site, waarna jij de verkoper van het product op AliExpress een bericht stuurt. Zij verzenden vervolgens het product naar jouw klant.

Jij bepaalt zelf de prijs die je ontvangt van de Nederlandse websitebezoekers, terwijl je met de AliExpress verkoper een afspraak hebt gemaakt voor de prijs die jij betaalt. Het verschil tussen die twee prijzen is je omzet.

Dropshipping op AliExpress heeft alleen enkele grote nadelen.

 1. De levertijd van veel producten ligt tussen de 2 en 8 weken. Mensen die in Nederland een product kopen, verwachten een levertijd van 24 uur, of maximaal 3-7 dagen. Als jij een product verkoopt met een prijs die 200-300% hoger ligt dan dat het op AliExpress staat, wat weerhoudt deze persoon er dan van om het zelf op AliExpress te kopen? Het voordeel van jouw website valt dan direct weg.
 2. Stel dat iemand een product via jou bestelt. Na enkele dagen ontvang je een e-mail dat het product niet naar wens is. De kwaliteit laat te wensen over. Wat doe je dan? Een pakketje naar China sturen kost vaak tientallen euro’s. Ga jij het bedrag dan zelf vergoeden?
 3. De leveranciers met wie jij samenwerkt sluiten waarschijnlijk geen officieel contract met je af. Dat betekent dat je wordt overgelaten aan de betrouwbaarheid van de leverancier. Geen fijne positie om je hele businessmodel op te bouwen. Stel dat de leverancier ineens stopt met leveren, of vergeet jouw pakketjes te verzenden. Dan wordt het imago van je eigen webshop flink geschaad, en is het wachten op slechte reviews.

Een dropshipping webshop via AliExpress is uiteraard wel te realiseren. Maar let dan op de volgende zaken, zodat je er zoveel mogelijk uit kunt halen.

 • Bekijk of je kunt samenwerken met distributiekanalen in Spanje of andere Europese bestemmingen. Deze pakketjes zijn vaak een stuk sneller in Nederland dan uit China.
 • Toch producten uit China bestellen? Bekijk dan of er de optie is om het met 7 dagen levering te verzenden. Door een samenwerking met PostNL is die optie mogelijk ook interessant. Zo ontvangen je klanten toch binnen een week hun bestelling.

Geld verdienen met AliExpress is een hele interessante mogelijkheid. Je kunt kiezen uit twee methodes. Zelf inkopen en spullen doorverkopen, of AliExpress dropshipping. Wil je echt een professionele webshop bouwen?

Ga dan niet voor dropshipping. Koop gewoon een aantal producten waar jij achter staat en verstuur die zelf aan je klanten. Je hebt dan zelf alles onder controle.

Een stuk leuker en beter voor je klantenbinding. Als het gaat lopen en er genoeg geld binnenkomt, kun je altijd nog iemand inhuren die de pakketjes voor jou gaat verzenden.

4 gedachten over “Doorverkopen en geld verdienen met AliExpress: 5 stappen + tips”

 1. Laat mensen gewoon werken voor zijn of haar geld ipv andere te beduvelen(te veel laten betalen) met goedkope spullen. Schandalig en bovendien je vergeet dat er volgend jaar extra belasting bovenop komt.

  Beantwoorden
 2. CE keurmerk bij AliExpress betekent China Export en heeft niks met het Europese keurmerk te maken voor elektrische apparaten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer