LightInTheBox: alles wat je moet weten

Probeer je een manier te vinden om geld te besparen op je aankopen die je beslist moet hebben? Verkies je al je online shoppen boven winkelen in het winkelcentrum? Tegenwoordig komen vrijwel alle producten uit China, dus waarom meer betalen? LightInTheBox is geweldig voor het vinden van groothandelsprijzen op diverse of moeilijk te vinden items, vooral als je geïnteresseerd bent in het kopen van grote hoeveelheden.

LightInTheBox, wie zit erachter?

LightInTheBox is een wereldwijde online retailer die werd opgericht in 2007 en is gespecialiseerd is in het aanbieden van producten tegen scherpe kortingen. Sommige mensen stellen echter dat LightInTheBox als retailer misschien niet helemaal in eerlijk in elkaar zit. Dus, is LightInTheBox veilig? Laten we het bewijs bekijken en ons eigen oordeel vellen. LightInTheBox is een wereldwijde retailer die gespecialiseerd is in een paar hoofdcategorieën: kleding, kleine apparaten, interieurinrichting en een verscheidenheid aan elektronica.

Een webshop uit China veilig?

De belangrijkste reden waarom mensen de vraag beginnen te stellen: “Is LightInTheBox veilig?” Is omdat het hoofdkantoor zich bevindt in Beijing, China. Hoewel het een kantoor heeft waar je retouren naartoe kunt verzenden, wordt het grootste deel van het bedrijf gerund door het kantoor in China. Hoewel het erop lijkt dat LightInTheBox een legitieme onderneming is en niet alleen een front voor het leuren van gestolen goederen of een phishing-scam, wijzen veel Light In The Box-recensies niet op de voordelen.

[button label=”Bezoek LightInTheBox” link=”https://kijkopchina.nl/go/lightinthebox/” target=”_blank” color=”” _fw_coder=”aggressive” __fw_editor_shortcodes_id=”c37eba85181587ac2d7e07cc8c515c8c”][/button]

Betaal met Creditcard, Google Checkout, Western union of Paypal

Er worden verschillende manieren aangeboden om je bestelling te betalen. We hebben ze voor je op een rij gezet.

Google Checkout is mogelijk, maar niet van toepassing op alle items. Google Checkout is een online betalingsservice die wordt gehost door Google en ontworpen is om het betalingsproces te versnellen. Consumenten vertrouwen erop dat het snel en veilig is – zeker gunstig dus wanneer je besteld bij LightInTheBox.

Ben je wat huiverig en plaats je liever niet je creditcardgegevens in een website met een populaire zoekoptie van “LightInTheBox-oplichterij?” Betaal je items dan via een overboeking via de gerenommeerde betalingsoptie van Western Union.

Iedereen herkent de PayPal-naam als een veilige manier om geld over de hele wereld te verzenden. Profiteer van de inherente beveiliging van PayPal’s e-commerce om te betalen voor je Light In The Box-aankoop in plaats van een kans te maken met phishing.

Kun je veilig betalen bij Light In The Box veilig?

De meesten zijn het erover eens dat de betalingsopties die worden aangeboden bij de definitieve afhandeling een veilig afrekenproces garanderen om het contante geld in je rekeningen te beschermen.

Hoe werkt de verzending?

De scam-commentaren van LightInTheBox zijn ongebreideld op forums en prikborden waar consumenten terechtkomen over het nooit ontvangen van hun items.

Zoals eerder gezegd is het hoofdkantoor van deze winkelketen gevestigd in Beijing. Bij het verzenden van artikelen uit het buitenland en zijn de verzendtijden niet bepaald de snelste. Zelfs de verwerkingstijden kunnen lang zijn. Een paar items verwerken in slechts 24 uur, maar de rest kan variëren van drie dagen tot maar liefst vijftien dagen voordat ze zelfs het magazijn verlaten.

Vaak trage verzending

Een belangrijke review-klacht van LightInTheBox is de lengte van de verzendtijden. Goederen die met de methode ‘Postal Service-Tracking’ worden verzonden, kunnen de Europa binnen 10-20 werkdagen na het verlaten van het magazijn bereiken. Tijdens het hoogseizoen wordt deze levertijd verlengd tot 15-30 dagen. Als je naar een kalender kijkt, betekent dit dat het tot zes weken kan duren (het tellen van de weekenden) voordat je artikelen aankomen. Als je kiest voor ‘Postal Expedited’ dan wordt het bezorgproces zeker versneld, waardoor je wachttijd wordt verkort tot 5 à 8 werkdagen. Dit brengt het tot een wachttijd van ongeveer een week, zelfs tijdens het hoogseizoen. Express versnelde verzending is geschikt voor kopers die hun artikelen zo snel mogelijk willen hebben. Met Express Expedited wordt de verzending wereldwijd teruggebracht tot 3-5 dagen.

Douane, import en heffingen

Net als alle producten die vanuit het buitenland naar Nederland worden verzonden moet je in bepaalde gevallen geld afdragen aan de douane. Dit kan onder andere BTW zijn, maar ook andere importhefftingen. Stelregel is dat een bestelling van minder dan 22 euro niet belast zal worden. Meer info hierover kun je terugvinden op de site van de Belastingdienst.

Is LightInTheBox veilig om te bestellen?

Light In The Box is vooral bekend om zijn bruidskleding en avondkleding. Bruiden komen naar deze site in de hoop dat ze de trouwjurk van hun dromen scoren tegen een fractie van de kosten van traditionele retailers. Beter nog, soms hoeft er niet betaald te worden voor bepaalde aanpassingen die aan kleding gedaan moet worden.

Heel veel reviews…

Voor iedere opgetogen bruid die haar witte jurk ontvangt, is er een recensie van Light in the Box die een ander verhaal vertelt. LightInTheBox recensies zijn er genoeg. Vaak wordt er gesproken over “LightInTheBox-zwendel” of een “Light In The Box rip-off” omdat hun uitrusting nooit aankomt. Bij relatief goedkope artikelen, zoals kleding, is dit misschien niet zo zorgwekkend.

Echter, voor degenen die overwegen om LightInTheBox te gebruiken voor grotere aankopen, zoals apparaten of elektronica, zou de LightInTheBox-recensie op forums suggereren dat je misschien twee keer moet nadenken voordat je je bestelling plaatst.

Aan de andere kant hebben populaire online beoordelingssites consumenten uitgenodigd om hun LightInTheBox-beoordeling te beoordelen en dit levert een aantal verrassende vondsten.

Beoordelingen van LightInTheBox op Trustpilot

Van de 7.496 beoordelingen op Trustpilot kreeg de beoordeling van LightInTheBox een totaal score van 7.2 van de 10. Slechts minder dan 70% van degenen die recensies hebben geschreven gaf de online retailer een volledige 5 sterren, waarbij ongeveer 16% zijn winkelervaring met 1 ster beoordeelde.

Over het algemeen gesproken is dit een over het geheel genomen positieve beoordeling van Light In The Box, met name bij het beoordelen van Trustpilot-beoordelingen op vergelijkbare websites, zoals AliExpress of Tomtop.

Beoordelingen van LightInTheBox op SiteJabber

De LightInTheBox-beoordelingen van SiteJabber leverden scores op die vergelijkbaar zijn met die op Trustpilot. Van de 3.224 verzamelde beoordelingen eindigde Light In The Box met een score van 3,5 sterren, waarbij bijna 70% van de Light In The Box-beoordelingen werd beoordeeld op vijf sterren.

Kopers van duurdere producten vaker ontevreden

Over het algemeen leken veel van de mensen die tevreden waren met hun aankoop kleinere artikelen te kopen: diverse kledingartikelen, pruiken, accessoires of kleine elektronica. Uit onze eigen Light In The Box-recensie bleek dat de duurdere items een stuk meer negatieve Light In The Box-recensies lijken te hebben, een feit dat online shoppers zeker moeten weten.

 

[button label=”Bezoek LightInTheBox” link=”https://kijkopchina.nl/go/lightinthebox/” target=”_blank” color=”” __fw_editor_shortcodes_id=”abb35b7c2067c222410b7f8464b40ad7″ _fw_coder=”aggressive”][/button]

ChinaFans
Logo