Banggood: alles wat je moet weten over deze Chinese webshop

Wil jij graag bestellen op het Chinese e-commerceplatform Banggood? Maar wil je graag zeker weten dat je dit op veilige wijze doet? Dan helpt dit artikel je van A tot Z op weg. Wij vertellen je wat de voor- en nadelen zijn van Banggood, welke producten op hun website het goed doen, welke betaalmethodes zij hanteren en wat ze levertijden zijn. Nadat je deze pagina hebt gelezen, kom jij goed beslagen ten ijs en kun je op een veilige manier bij Banggood bestellen.

De naam Banggood is een verbastering tussen Engels en Chinees. “Bang” betekent namelijk “Goed”, waardoor het bedrijf in het Nederlands GoedGoed zou heten. Is dat terecht, of toch te goed om waar te zijn? In dit artikel bieden wij je het antwoord.

0

Banggood: het hele verhaal

Wat is Banggood

Banggood werd opgericht in 2006 en begon als een bedrijf dat gespecialiseerd was in het onderzoek naar en de ontwikkeling van computersoftware. Al snel verschoof de aandacht echter naar e-commerce en het duurde niet lang voor Banggood startte met het veroveren van de markt.

Het businessmodel van Banggood

Banggood heeft een groot en divers assortiment aan producten. Je kunt in de webshop onder andere elektronica, kleding, huishoudelijke producten en schoonheidsproducten kopen. Kenmerkend aan Banggood is dat zij producten inkopen bij leveranciers in meer dan 100 regio’s in China, maar dat zij zich vooral richten op een internationale markt. Zij zien zichzelf dan ook als een wereldwijd verkoper van producten in de e-commercemarkt.

HongKong, Ruslan Bardash (Unsplash)
Afbeelding door Ruslan Bardash | Unsplash

Omdat Banggood zich op een internationale markt richt, beperken zij hun voorraden niet slechts tot China. Zij hebben in zowel de Verenigde Staten als Europa meer dan 35 warenhuizen van waaruit zij hun producten naar de consument verschepen. Dit zorgt voor een snellere levering dan je wellicht van een Chinese webshop gewend bent.

0

<strong>Banggood</strong> review

Wat zijn de voordelen en nadelen van Banggood?

Je weet nu dat Banggood een businessmodel heeft dat qua aanbod vergelijkbaar is met AliExpress of het in Nederland bekendere Amazon. Maar welk cijfer scoort deze webshop? Wij gingen op zoek naar het antwoord.

Indrukwekkend aanbod

Wat allereerst opvalt is dat het productaanbod van Banggood erg breed is. Je kunt daardoor werkelijk de gekste dingen in de webshop kopen. Dit is prettig, want waar je ook naar zoekt: de kans is groot dat je het bij Banggood kunt kopen.

Prijs en kwaliteit

De kwaliteit is helaas niet altijd om over naar huis te schrijven. Want hoewel Banggood zich graag profileert als een webshop die hoogwaardige producten vanuit China naar de rest van de wereld verscheept, leert de ervaring nogal eens anders. Voor Banggood geldt daarom een vergelijkbare regel als voor alle andere Chinese webshops: voor weinig geld moet je geen topkwaliteit verwachten.

Dat neemt niet weg dat Banggood over elektronica beschikt die ondanks het budgetsegment prima prestaties levert. De Chinese smartphones die zij verkopen, zijn bijvoorbeeld van redelijke kwaliteit.

Betaling en verzending

Kijken we naar betaalmethodes, dan krijg je de keuze uit PayPal, iDeal, Creditcard, Klarna en diverse internationale opties. Kortom: mogelijkheden genoeg voor zowel Nederlanders als Belgen.

Voor verzending geldt dat er binnen de EU in zeven tot tien dagen geleverd kan worden. Let wel: het gaat hier om werkdagen en deze levertermijnen worden lang niet altijd gehaald.

8Expert Score
Groot assortiment, mooie prijzen en diverse betaalmethoden
Wie bestelt vanuit China, zit bij Banggood op z’n plek. Geen topkwaliteit, wel veel aanbod tegen een lage prijs. En betalen is dankzij de vele betaalmethoden ideaal.
0

De populairste producten bij <strong><strong>Banggood</strong></strong>

Wat kan je kopen als je shopt bij Banggood?

Wil je bij Banggood bestellen, dan wil je natuurlijk graag weten welke producten in de webshop tot de echte hardlopers behoren. Wij zijn in de bestsellers gedoken en geven je een overzicht van de best verkopende producten.

Smartphones

Jawel, de absolute topper in de bestsellerlijsten van Banggood is de smartphone. En dan hebben we het niet zozeer over de Samsung of de iPhone, maar vooral over Chinese merken zoals de POCO, Xiaomi, UIKITEL, Ulefone. Klinkt goed, maar let wel op: doe je research voor je deze producten koopt. Omdat ze een stuk goedkoper zijn dan de smartphone die je wellicht gewend bent, is de kans groot dat je ook inlevert op kwaliteit. Ook is de klantenservice vaak ondermaats. En wat doe je als hij ineens niets meer doet?

Smartphone, cottonbro (Pexels)
Afbeelding door cottonbro | Pexels

Elektronica

Behalve smartphones, verkoopt Banggood ook diverse andere elektronicaproducten. Enkele goedverkopende producten in deze categorie zijn powerbanks, telefoonopladers, USB-verdelers, drones en bestuurbare auto’s. Het is dan ook zeer de moeite waard om eens een kijkje op Banggood zelf te nemen en deze aanbiedingen te bekijken.

Overige producten

Behalve tech en elektronica, verkoopt Banggood ook veel sport- en outdoorartikelen, gereedschap, verlichting, decoratie, schoenen, kleding, sieraden en accessoires.

Wil jij de bestsellers van dit moment zien? Ga dan naar de Top Seller Ranking op de website van Banggood en geniet van het mooie aanbod.

0

Kortingscodes Banggood en tips voor goedkoper shoppen

Kortingscodes en coupons Banggood

Wat shoppen bij een Chinese webshop zo heerlijk maakt, zijn de vele acties en kortingen die je er krijgt. Dit geldt evengoed voor Banggood. Zij hebben doorlopend kortingsacties en aanbiedingen die erg interessant zijn voor jou als consument.

Flash Deals

Zoals in vrijwel alle Chinese webshops, zijn ook op Banggood de befaamde Flash Deals aanwezig. Dit zijn producten die voor een beperkte tijd met hoge korting worden aangeboden. Hier zitten regelmatig heuse pareltjes tussen. Zo zagen wij recent een prachtige horloge met ingebouwde camera tegen 24% korting, kwamen we verlichte toetsenborden tegen voor een zacht prijsje en zagen we door zonne-energie gestuurde buitenverlichting voor amper 6 euro.

Benieuwd geworden? Bekijk dan de Flash Deals op de website van Banggood.

New User Benefits

Voor nieuwe gebruikers, heeft Banggood de zogenaamde New User Benefits. Dit is een slimme manier om klanten te binden, want met deze New User Benefits mag je bij je eerste bestelling een cadeautje uitkiezen.

Wil je hier graag meer over weten? Bekijk dan de voorwaarden op de New user Benefits-pagina.

Korting voor App-gebruikers

Weer zo’n trend die je veel ziet bij Chinese webshops: korting krijgen wanneer je bestelt met de app. Dit geldt ook voor Banggood, waar je 2.55 euro korting krijgt wanneer je de app download en vanuit daar bestelt.

Meer weten over deze actie? Bekijk dan de actiepagina en download desgewenst meteen de app op je smartphone.

0

Verzendkosten en levertijd Banggood

Banggood verzendkosten en levertijd

Levertijden binnen en buiten de EU

Met meer dan 35 magazijnen wereldwijd, klopt Banggood zichzelf graag op de borst met betrekking tot levertijden. En daar blijken ze redelijk aan te kunnen voldoen. Binnen de EU ontvang je je pakketje vaak al binnen 7 tot 10 werkdagen. Voor producten die niet vanuit een Europees warenhuis maar vanuit China komen, is de besteltijd doorgaans wat langer.

Wil jij graag weten wat de verzendtijd van jouw bestelling is? Kijk dan op de productdetailpagina van het product dat je wilt kopen. Je vindt daar de specifieke levertijd en kunt zo eenvoudig zien hoe lang je ongeveer moet wachten voor je bestelling binnen is.

Houd er rekening mee dat de levertijden richtlijnen zijn. Vanwege onvoorziene omstandigheden moet je soms langer op je pakketje wachten.

LocatieVerwacht aflevertijd
Europese Unie7 tot 10 werkdagen

Verzendkosten binnen en buiten de EU

De verzendkosten bij Banggood hangen af van het product dat je bestelt en de plek van waaruit het aan jou wordt geleverd. Het is raadzaam bij elke bestelling goed te kijken wat de totale verzendkosten zijn. Soms is het bijvoorbeeld voordeliger om in bulk te bestellen omdat je dan maar eenmalig de verzendkosten betaalt. Kijk hier echter wel mee uit: wanneer producten tegelijk worden besteld maar niet uit hetzelfde warenhuis komen, betaal je soms flink wat extra verzendkosten.

0

Retourzendingen en garantie bij Banggood

Banggood retour en garantie

Banggood heeft uitgebreide garantievoorwaarden. Deze voorwaarden zijn per productcategorie van toepassing, waardoor het altijd raadzaam is om in het geval van retour- en garantievragen de FAQ op de website te bekijken. Deze is Nederlandstalig en biedt alle informatie die je nodig hebt.

Banggood beschikt over de volgende garantie- en retourvoorwaarden:

  • 7 dagen DOA-productgarantie. Deze garantie krijg je wanneer je een defect, beschadigd of verkeerd geleverd product hebt ontvangen en dit binnen 7 dagen meldt aan de afdeling Return Material Authorization. Lees verder op de website om meer te weten te komen.
  • 30 dagen retourzending zonder reden. Wat je reden ook is, binnen een maand mag je altijd je bestelling retourneren. Houd er wel rekening mee dat je in zo’n geval zelf opdraait voor de verzendkosten van je retourzending.
  • 180 dagen garantie onder voorwaarden. Voor de meeste producten geldt dit niet, maar er zijn speciale productcategorieën die je vanwege kwaliteitsproblemen mag terugsturen binnen 180 dagen. Je kunt dan kiezen voor omruilen of je geld terugkrijgen. Voor meer informatie hierover, kijk op de FAQ van Banggood. Het is vaak nodig om voor deze voorwaarde de klantenservice te benaderen. Zij kunnen je precies vertellen voor welke producten deze garantie geldt en voor welke niet.
0

Hoe werkt het met BTW en invoerrechten

Banggood bij de douane en BTW

In tegenstelling tot veel andere webshops, zijn bij Banggood de btw en invoerrechten inbegrepen in de verkoopprijs. Je hoeft daardoor geen extra belasting te betalen. Dit is geregeld via de IOSS: Import One Stop Shop. Dit is een nieuwe constructie die op 1 juli 2021 is uitgerold in de EU.

Dankzij de zogenaamde IOSS-regel zijn alle pakketjes voortaan btw-plichtig. Het IOSS is een soort incassosysteem waar webshops buiten Europa zich bij kunnen aansluiten. Wanneer zij dit doen, mogen zij de btw alvast op hun producten berekenen, waardoor de douane dit niet meer hoeft te doen. Dit is niet alleen prettig voor de douane zelf , maar ook voor jou. Jij hoeft immers niet nog eens apart je btw en invoerrechten te betalen.

Meer weten over IOSS

Wil je meer weten over IOSS? Lees dan ons online overzicht over webshops die zijn aangesloten bij IOSS – en kijk zeker ook naar wat deze voorwaarden precies voor jou betekenen. Dat laatste kan op onze uitgebreide pagina over btw en invoerrechten. Let op: Deze pagina is weliswaar toegespitst op AliExpress, maar bevat informatie en voorwaarden die evengoed voor Banggood gelden.

0

Kan ik met iDeal, PayPal of creditcard betalen op Banggood?

Betaalmethodes Banggood

Een van de grootste voordelen van Banggood is dat ze over zoveel betaalmethoden beschikken. Dit maakt het voor zowel consumenten in Nederland als in België mogelijk om zonder gedoe zelf een betaalwijze te kiezen.

Wij raden aan om te betalen op een van de volgende manieren:

PayPal

Veilig, snel en internationaal. PayPal is misschien wel de beste betaalmethode die wereldwijd beschikbaar is. Een groot voordeel is dat het echt is toegespitst op online gebruik en dat je er eenvoudig je bankrekening aan kunt koppelen.

iDeal

Vertrouwd en goud. Betalen met iDeal is al jarenlang de norm onder Nederlandse consumenten. Niet alle Chinese webshops bieden het betaalgemak van iDeal aan, maar voor Banggood geldt dat gelukkig wel.

Creditcard

Misschien niet je favoriete optie, maar als je met creditcard betaalt, weet je in elk geval zeker dat je optimaal beschermd bent. Dit komt omdat buitenlandse betalingen met creditcard goed verzekerd zijn. Hierdoor sta je sterk wanneer je in een betalingsconflict belandt met Banggood. Gaan we niet vanuit natuurlijk, maar wel goed om te weten!

0

3 Pro tips om miskopen bij Banggood te voorkomen

Tips voor shoppen bij Banggood

1. Kijk kritisch naar de reviews voor je een product koopt

Je kent dat wel: zie je een geweldige deal in de webshop, blijkt het een enorme miskoop te zijn. Het kan je overal overkomen. Bij Bol.com, bij Coolblue, bij Amazon en jawel… ook bij Chinese webshops zoals Banggood.

Omdat Banggood een relatief goedkoop aanbod heeft en het om merken en producten gaat die in Europa niet altijd even bekend zijn, is de kans op een miskoop zelfs een stuk groter. Gelukkig kun je de meeste ellende beperken door vooraf goed naar de reviews te kijken en jezelf de volgende vragen te stellen:

  • Zijn er klachten in de reviews die structureel terugkomen?
  • Zijn mensen overwegend positief over het product of juist niet?
  • Gaan eventuele slechte reviews over het product zelf, of over levertijden, garanties en andere algemene zaken?

Laat je niet paranoïde maken door reviews, maar kijk er wel goed naar. Het voorkomt een miskoop. En dat is zonde, zeker als je langer dan een week voor niets op je pakketje blijkt te wachten.

1. Vergelijk de productomschrijving goed met de foto’s

Je hebt het wellicht al wel eens meegemaakt: je bestelt vol enthousiasme een tablet voor amper 25 euro met het idee dat dit een aantrekkelijke budgetoptie is. Wordt ‘ie bezorgd, blijkt het niet om een tablet, maar om een tablethoesje te gaan.

Als jij nog nooit zo’n fout hebt gemaakt, moet je er misschien om lachen, maar dit soort dingen overkomt een hoop mensen. Dat komt omdat wij als Europeanen niet altijd een goed beeld hebben bij de prijs- en kwaliteitsvoorwaarden in China. Doordat we denken dat Chinese webshops alles voor een prikkie verkopen, gaan we er te gemakkelijk vanuit dat een tablethoes van 25 euro dan wel een tablet zal zijn – zeker wanneer de hoes in combinatie met het apparaat op de productfoto’s wordt vertoond.

Dergelijke blunders worden dagelijks door honderden consumenten gemaakt. Wil jij dit voorkomen? Dan is het belangrijk om goed de productomschrijving te lezen en niet enkel af te gaan op de productfoto’s. Je voorkomt hiermee dat je de verkeerde kleur, de verkeerde omvang, de verkeerde maat of het verkeerde product bestelt.

3. Bestudeer de leveringsvoorwaarden voordat je een aankoop doet

Je bent gevraagd als ceremoniemeester en besluit de feestversiering voor de trouwdag een maand voor aanvang van de bruiloft bij Banggood te bestellen. Superleuk natuurlijk! Maar dan blijkt dat de levertijd niet vijfentwintig dagen is, maar vijfentwintig werkdagen. Balen, want je kunt je bestelling niet zonder extra kosten annuleren en moet nu ook nog eens halsoverkop naar een andere winkel om de versiering op tijd te regelen.

Wil jij zeker weten dat je niet in een dergelijk scenario terechtkomt? Kijk dan goed naar de leveringsvoorwaarden. Gelukkig zijn die op de eerder genoemde FAQ-pagina van Banggood eenvoudig terug te vinden.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer