DHGate: alles wat je moet weten over deze Chinese webshop

DHGate is een Chinese webshop die spullen verkoopt aan zowel zakelijke als particuliere gebruikers. Voor de B2B-sector behoort DHGate tot de grootste internationale e-commerceplatforms van China. Het bedrijf is gevestigd in Peking, maar houdt kantoor in vele landen, waaronder Engeland en de Verenigde Staten.

Op de website van DHGate bieden zo’n 2.2 miljoen leveranciers hun waren aan. Samen zijn zij goed voor een assortiment van 32 miljoen producten die via het e-commerceplatform vermarkt worden aan 31 miljoen geregistreerde kopers. Het aanbod van DHGate is niet alleen erg groot, maar ook veelzijdig. Zo verkoopt het platform elektronica, verzorgingsproducten, kleding en accessoires.

Wil jij meer weten over veilig en goedkoop bestellen op DHGate? Dan helpt deze guide je verder.

0

DHGate: het hele verhaal

Wat is DHGate

DHGate is opgericht door Diane Wang in 2004. De naam verwijst naar de Chinese stad Dunhuang. Dit is een historische stad die de Chinese zijderoutes met de rest van de wereld verbond en daardoor een strategische spil vormde voor de globale handel tussen China en het buitenland. Diane’s doel met DHGate is dat deze website net als de historische stad Dunhuang de internationale handel bevordert.

Hoewel DHGate een succesvol e-commerceplatform is, was dit niet altijd het geval. In de eerste jaren na de oprichting had het bedrijf grote moeite met het maken van winst. Pas na enkele kapitaalinvesteringen wist de webshop in de lucht te blijven. Vanaf 2008 ging het echter hard: de 1 miljoen geregistreerde gebruikers werd bereikt en DHGate behaalde een top-7 notering in de Deloitte Technology Fast 50 van Azië-Pacific. Sindsdien groeit het bedrijf structureel qua bereik, omzet, aanbod en aantal klanten.

Diane Wang: een CEO met visie

Zoals je al in de filosofie achter de bedrijfsnaam terugziet, is CEO Diane Wang een oprichter met visie. Zij zet zich in voor de bevordering van transnationale handel en ondersteunt kleine en middelgrote ondernemers in onder meer China, Japan, Turkije en Vietnam om wereldwijd klanten te bereiken met hun business.

In 2017 startte Wang met de ontwikkeling van fysieke winkels die bekendstaan als Digital Trade Centers, oftewel: DTC’s. De bedoeling hiervan is dat detailhandelaren en groothandels bepaalde waren kunnen beoordelen en inspecteren voordat zij deze op de markt brengen. De DTC’s van DHGate zijn inmiddels overal ter wereld te vinden.

Wat je moet weten over het businessmodel van DHGate

DHGate is in veel opzichten vergelijkbaar met e-commerceplatforms zoals eBay, Alibaba en Wish. Zo verkoopt DHGate zelf geen producten, maar fungeert zij als platform waarop vraag en aanbod samenkomen. Wanneer je bestelt bij DHGate heb je, kortom, te maken met veel verschillende leveranciers die elk weer andere waren aanbieden. Dat betekent dat je voorzichtig moet zijn met wat je bestelt en bij wie. Gelukkig biedt DHGate de nodige garanties om veilig te kunnen bestellen; daarover later meer.

0

DHGate review

Wat zijn de voordelen en nadelen van DHGate?

DHGate staat bekend om haar grote en goedkope aanbod. Zoals bij veel Chinese webwinkels is de kwaliteit niet altijd om over naar huis te schrijven, maar gezien de bodemprijzen is dat geen verrassing. Opmerkelijk aan DHGate is de grote hoeveelheid merkproducten dat tegen zeer lage tarieven wordt aangeboden. De ervaring leert dat dit in de meeste gevallen om replica’s gaat. Prima natuurlijk, maar wel goed om te weten.

Al met al levert DHGate producten die in type en kwaliteit redelijk vergelijkbaar zijn met AliExpress, Wish en soortgelijke webshops.

7.9Expert Score
Groot en goedkoop aanbod, relatief lange verzendtijd
DHGate heeft een indrukwekkend assortiment. Veel producten zijn echter replica’s of van matige kwaliteit. De prijzen zijn daarentegen zeer aantrekkelijk. Geen topkwaliteit dus, maar wel veel producten voor een prikkie.
0

De populairste producten bij DHGate

Wat kan je kopen als je shopt bij DHGate?

DHGate heeft een aanbod vergelijkbaar met online concurrenten zoals Wish, Alibaba, Amazon en soortgelijke e-commerceplatforms. Je kunt er onder meer de volgende producten vinden:

Je kunt vrijwel alles op DHGate vinden wat je ook kunt vinden op Bol.com of Amazon, maar dan een stuk goedkoper (en vaak van mindere kwaliteit).

Natuurlijk zijn er ook producten bij DHGate die tot de échte bestsellers behoren. Dat aanbod wisselt nogal eens, maar ons valt op dat vooral de echte prijsvechtertjes het goed doen. Zaken die je in de bestsellerlijst tegenkomt zijn vaak seizoens- of tijdsgebonden. Denk aan slippers in de zomer, doorzichtige tasjes in het vakantie- en festivalseizoen, en recent natuurlijk ook mondkapjes.

0

Kortingscodes DHGate en tips voor goedkoper shoppen

Kortingscodes en coupons DHGate

Goedkoop shoppen is op DHGate nauwelijks een uitdaging te noemen. Je wordt overstelpt met prullaria, aanbiedingen, knaldeals en kortingen. Toch zijn er altijd manieren om nóg goedkoper uit te zijn. Om jou de moeite en de research te besparen hebben wij een overzichtje gemaakt van hoe jij jouw kortingen op DHGate kunt maximaliseren.

DHGate Coupon Center

Jawel, het staat gewoon in de menustructuur van DHGate: de link naar het Coupon Center. Daar vind je de beste kortingscoupons die het e-commerceplatform op dat moment te bieden heeft. Je bespaart er geen fortuinen mee, maar het is mooi meegenomen om daar te kijken voordat je een bestelling plaatst.

Flashdeals

Een andere mogelijkheid om kortingen te scoren zijn de zogenaamde Flashdeals op de website. De flashdeal-pagina is weliswaar voorzien van ietwat opzichtige marketingprincipes, maar het kan je een mooie besparing opleveren.

Het principe van de flashdeals is simpel: voor een gelimiteerde tijd gelden er kortingen op bepaalde producten. En door deze op tijd te bestellen profiteer jij van deze korting. De kortingsbedragen zijn uiteenlopend, maar komen regelmatig boven de 50% uit. Kortom: de moeite waard om te checken!

VIP-membership

Bestel je regelmatig bij DHGate, dan is het de moeite waard om een VIP-membership aan te vragen. Hiermee ontvang je – in de woorden van DHGate zelf – voor 8.720 dollar aan coupons voor slechts 199 dollar. Je begrijpt ongetwijfeld dat je deze claim met een korrel zout moet nemen, maar het levert je wel degelijk flinke kortingen op.

Als VIP-member kun je drie abonnementen kiezen:

  • Het maandpakket, waarbij je voor 19.90 dollar per maand 636 dollar aan coupons ontvangt
  • Het seizoenspakket, waarbij je voor 45.90 dollar per drie maanden 2.120 dollar aan coupons ontvangt
  • Het jaarpakket, waarbij je voor 199 dollar per jaar 8.720 dollar aan coupons ontvangt

De voordelen van zo’n VIP-abonnement zijn niet onaardig. Behalve de coupon packages die je ontvangt, betaal je geen verzendkosten, kun je (een beperkt aantal) gratis samples aanvragen – dit is erg handig voor dropshippers en andere zakelijke klanten – en ontvang je een cadeaucoupon als je jarig bent. Ook krijg je een bonus wanneer je mensen uitnodigt om lid te worden van het platform.

0

Verzendkosten en levertijd DHGate

DHGate verzendkosten en levertijd

Leveringsvoorwaarden en verzendtijden

DHGate biedt meerdere verzendmogelijkheden aan. Zo kun je een levering laten bezorgen door DHL, FedEX, EMS-verzending (dit is veelal duurder dan een reguliere verzending) of een Expressverzending.

Bij een bestelling via DHGate mag je er vanuit gaan dat je bestelling binnen 30 dagen in huis is. Maar in sommige gevallen gaat het ook sneller. Pakketjes zijn regelmatig binnen 3 tot 15 dagen binnen. Wil jij voor jouw specifieke bestelling weten wat de leveringsmogelijkheden en verzendtijden zijn, kijk dan bij DHGate in je winkelmandje. Daar staat precies aangegeven welke voorwaarden er gelden. Je kunt hier vaak ook je voorkeur aangeven voor het type verzending dat je wenst.

Let wel: de mogelijkheden die je op het gebied van verzending hebt, hangen af van de leverancier waar je het betreffende product bij besteld. Bestel je dus producten van verschillende leveranciers, dan gelden per product mogelijk andere voorwaarden.

Gemiddelde verzendkosten

De standaard verzendkosten bij DHGate liggen op 3% van het totaalbedrag. Het is zaak dat je dit bedrag binnen 3 dagen betaalt. Zodra deze betaling door DHGate is ontvangen, wordt het product naar je toegezonden middels een van de verzendmethodes die beschikbaar is. Let wel goed op: een spoedverzending via DHGate is hoger in verzendkosten dan een reguliere verzending.

0

Retourzendingen en garantie bij DHGate

DHGate retour en garantie

Heb je een defect product ontvangen? Of is het product verkeerd geleverd omdat het niet voldoet aan de kleur of productomschrijving? Dan is het verstandig de bestelde goederen te retourneren. In de meeste gevallen krijg je dan een vervanging opgestuurd die wel naar je wens is.

AliExpress en PostNL
Via: pixabay.com

Bij DHGate is het zo dat je de verzendkosten die je voor de retourzending moet betalen, gewoon bij hen kunt terugvorderen. Dit geldt echter niet voor alle retourzendingen. Stuur jij een product terug dat aan alle eisen voldoet maar jou simpelweg niet bevalt? Dan draag je zelf de verzendkosten en ook eventuele bijkomende kosten voor de retournering.

Of je garantie krijgt, hangt af van de garantievoorwaarden van de leveranciers op het platform. Het is belangrijk hier goed op te letten, zeker wanneer je elektronische producten aanschaft.

Conflict met de leverancier? Schakel DHGate Meditation in

Heb je een dispuut met de leverancier en kom je er samen niet uit? Bijvoorbeeld omdat jij een product niet geleverd hebt gekregen en de verkoper beweert dat dit wel zo is? Of omdat een product niet voldoet aan de omschrijving of kleur en de leverancier hier niet in mee wil gaan? Dan is het mogelijk om DHGate Mediation in te schakelen. Zij nemen het contact met de leverancier in zo’n geval van je over en gaan op zoek naar een oplossing.

0

Hoe werkt het met BTW en invoerrechten

DHGate bij de douane en BTW

Vanaf 01-07-2021 ben je bij alle bestellingen die je buiten Europa doet, BTW verschuldigd. Sommige grote platforms doen daarom sinds 01-07-2021 mee aan IOSS, Import One Stop Shop.

Dit systeem wordt gebruikt om de BTW direct af te dragen aan de webshop. Zij betalen dan de Nederlandse of Belgische overheid de BTW.

Helaas doet DHGate hier niet aan mee. Dat betekent dat de BTW nog in Nederland of België geheven dient te worden. Om die reden kan je bij een bestelling van DHGate dus mogelijk voor extra kosten komen te staan.

De kans is namelijk groot dat je BTW en inklaringskosten moet betalen zodra je pakketje over de grens komt.

Let hier dus goed op. Een pakketje van 10 euro op DHGate kost dankzij de BTW slechts € 12,10. Maar in Nederland en België betaal je ook nog inklaringkosten van soms wel 24 euro (België). Dan is je product dus wel erg duur.

Bekijk dus goed of je bepaalde producten tegelijk kunt bestellen in één bestelling, zodat je de inklaringskosten maar één keer hoeft te betalen.

0

Kan ik met iDeal, PayPal of creditcard betalen op DHGate?

Betaalmethodes DHGate

Bij DHGate.com kun je betalen met uiteenlopende betaalmethoden. Veel van deze methoden zijn wereldwijd beschikbaar. Het is bij DHGate mogelijk een betaling te verrichten middels:

  • iDeal
  • PayPal
  • Creditcard (Visa, Mastercard, Maestro Card, American Express etc.)
  • Sofort
  • MisterCash
  • Moneybookers
  • Overboeking per bank (verschilt per bank)

Betalen met creditcard de beste optie?

Zoals je kunt zien, zijn er ruime mogelijkheden om te betalen op de manier die jij prettig vindt. Dat geldt als je in Nederland woont, maar ook in België. Wil je zeker weten dat je hierin de juiste keuze maakt? Dan is betalen met creditcard vaak de veiligste optie. Dat komt omdat je daarmee je aankoop automatisch verzekert. Hierdoor sta je juridisch sterk in het geval van een betalingsprobleem.

0

5 Pro tips om miskopen bij DHGate te voorkomen

Tips voor shoppen bij DHGate

1. Let goed op de reviews, omschrijvingen en afbeeldingen van producten

DHGate is een webshop met een groot en goedkoop aanbod. Je kunt er voordelig bestellen, maar de kwaliteit van de producten is soms ietwat matig.

Wil jij voorkomen dat je een bestelling geleverd krijgt die niet voldoet aan jouw verwachtingen op het gebied van kwaliteit en design? Kijk dan op voorhand goed naar de reviews die bij de producten staan. Vaak vertellen die je precies wat er wel én niet goed is aan een product. Wij adviseren je om extra te letten op de klachten die je over een product leest. Soms kun je daar bepaalde trends in ontdekken en jezelf behoeden voor een miskoop.

Diezelfde kritische blik moet je zeker ook werpen op de omschrijving van het artikel en de bijbehorende afbeeldingen. Kijk goed naar de afmeting of de maat van het product, de kleur en diverse andere zaken die belangrijk voor je zijn. Soms staan er bijvoorbeeld onderdelen op de afbeelding (denk aan een hoesje of oplaadsnoer) die niet standaard worden meegeleverd met de verzending. Dat soort zaken kun je maar beter op voorhand spotten.

2. Kijk aandachtig naar de leveringsvoorwaarden

Wordt jouw product op tijd bezorgd, of is de bezorgtijd slechts een grove schatting? Wat zijn de reviews op het gebied van betrouwbare bezorging? Via welk postorderbedrijf wordt jouw bestelling geleverd? Is deze bestelling te volgen via een app of track en trace-link? En wat zijn de garantie- en retourvoorwaarden?

Al deze vragen kunnen belangrijk zijn om zekerheid te creëren omtrent je bestelling. Dit is vooral van belang wanneer je een product bestelt dat voor een bepaalde tijd écht binnen moet zijn. Bijvoorbeeld omdat het bedoeld is voor een verjaardag of trouwerij.

3. Schakel bulkopties uit voor een betere shopervaring

DHGate is niet alleen voor particulieren bedoeld, maar ook voor mensen die zakelijk bestellen. Het kan daarom verstandig zijn om als particulier het bulkaanbod van groothandelaren uit te sluiten in je zoekopdracht. Je kunt deze bulkopties eenvoudig uitsluiten door bij de filterinstellingen “single-piece” te selecteren. Hiermee geef je de webshop een seintje dat je geen producten wilt zien die enkel in grote hoeveelheden te bestellen zijn.

Soms komt het voor dat er nog steeds groothandelaren in de zoekresultaten verschijnen, maar dit gaat dan enkel om groothandelaren die ook “single-pieces” verkopen. Kortom: bij deze leveranciers is het geen probleem als je slechts één exemplaar van een bepaald product bestelt.

4. Selecteer je land en je valuta alvorens je gaat shoppen

Wanneer je de website van DHGate opent, zie je de prijzen wellicht nog in dollars staan. Je kunt dit wijzigen door in het menu bovenaan je locatie te veranderen naar Nederland (of België) en je valuta op euro’s te zetten.

5. De website is niet in het Nederlands beschikbaar, wel in het Engels en Duits

Op de website van DHGate is geen Nederlandse vertaling beschikbaar. Ben jij niet goed in Engels of Duits, dan wordt navigeren op de website een stuk lastiger. Het is mogelijk om dit voor jezelf te vereenvoudigen door Google Translate te gebruiken, maar kijk wel uit: voor je het weet wordt er iets verkeerd vertaald en zit jij straks met de verkeerde producten in huis omdat je vertaling niet klopte.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer