Alcoholtester kopen op AliExpress: tips en 5 voorbeelden

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Of reis je door Frankrijk op weg naar jouw (vakantie)bestemming? Dan ben je verplicht om een alcoholtester bij je te hebben. Het advies is om minimaal 2 testen in de auto te hebben liggen. Wil je een alcoholtester op AliExpress kopen? Dan geef ik je tips en voorbeelden van alcoholtesters die je daar kunt kopen.

Beste koop

Digitale alcoholtester

Klein formaat

Mini alcoholtester

Betrouwbare verkoper

Greenwon alcoholtester

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Wat voor soort alcoholtesters kun je kopen op AliExpress?

Er zijn veel verschillende soorten alcoholtesters die je op AliExpress kunt kopen. De meeste werken op batterijen die meestal niet meegeleverd worden. Wanneer je een alcoholtester koopt, moet je dus zelf nog de batterijen aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk om op te letten of er aparte mondstukjes voor de alcoholtester meegeleverd worden of dat je deze ook zelf moet aanschaffen. Lees dus vooral goed de omschrijving van de verkoper wat er allemaal met het pakket meegeleverd wordt.

 Beste koop

Een zwarte, digitale alcoholtester en de best verkochte alcoholtester op AliExpress. Volgens de reviews geeft deze alcoholtest een heel nauwkeurig resultaat en is ‘ie daarbij ook nog eens snel in huis.

Kenmerken

Goede kwaliteit

Snel in huis

Digitaal LCD scherm

Klein formaat

Deze alcoholtester werkt op 2 AAA-batterijen. Er zitten 5 wisselbare mondstukjes bij zodat je elke keer hygiënisch de alcoholtester kunt gebruiken. Ook komt de alcoholtester in een nette doos met productomschrijving zodat je thuis alles op je gemak eens na kunt lezen.

Kenmerken

Klein formaat

Uitslag op LCD scherm

Wisselbare mondstukjes

Inclusief verpakking met handleiding

Betrouwbare verkoper

Deze blaastest is van het merk Greenwon gemaakt. Het heeft een digitaal scherm met backlight zodat je overal de uitslag duidelijk kunt lezen. Het product wordt gratis verzonden. 

Kenmerken

Met backlight

Uitslag op LCD scherm

Wisselbare mondstukjes

Gratis verzending

Deze test om je alcoholpercentage in je bloed te meten ligt prettig in de hand. Ook deze test is van het merk Greenwon en wordt veel verkocht via AliExpress. De mondstukjes zijn verwisselbaar en de uitslag krijg je ook bij deze alcoholtest via een digital LCD-scherm.

Kenmerken

Ligt goed in de hand

Makkelijk mee te nemen

Wisselbare mondstukjes

Betrouwbaar merk

Een klein formaat maar met alles erop en eraan wat je nodig hebt. Deze test wordt geleverd met aparte mondstukjes, loopt op batterijen en geeft een waarschuwing wanneer je over het toegestane percentage van alcohol in je bloed beschikt.

Kenmerken

Compact design

Waarschuwing wanneer je te veel hebt gedronken

Snel verzonden

Geleverd in verpakking met handleiding

Moet je een alcoholtester op AliExpress kopen?

In Frankrijk ben je verplicht om 2 alcoholtesten bij je te hebben wanneer je reist met de auto. Het is niet alleen in Frankrijk handig om een alcoholtest bij je te hebben. Ook in Nederland kun je de alcoholtester van AliExpress gebruiken. In Nederland wordt een percentage van 20% van alle ongelukken die gebeuren met de auto veroorzaakt door het drinken van alcohol. Dat is natuurlijk een ontzettend hoog percentage. Wanneer je standaard een alcoholtester in de auto hebt liggen, kun je altijd een test doen of je nog wel mag rijden. Mocht de blaastest aangeven dat je een te hoog percentage van alcohol in je bloed hebt zitten, kun je beslissen om op een andere manier naar huis te gaan. Zo houd je het voor jezelf en voor andere weggebruikers zo veilig mogelijk.

Alcoholtester: hoeveel promille in je bloed?

Het maximum alcoholgehalte dat in het bloed mag zitten is 0.5 wanneer je je rijbewijs langer dan 5 jaar hebt. Heb je je rijbewijs korter dan 5 jaar? Dan mag er slechts 0.2 promille in je bloed te vinden zijn.

We adviseren natuurlijk om helemaal niet te drinken tijdens het rijden. Maar een alcoholtester kan jou inzicht geven in het percentage van alcohol in jouw bloed. Zo weet je wanneer je niet de weg op mag omdat je alcoholpercentage te hoog is. De alcoholtesters die verplicht zijn in Frankrijk moeten voldoen aan de Norm Française (NF X20-702). Let daar ook op wanneer je een alcoholtest koopt en deze gebruikt voor een reis in Frankrijk.

Moet je dan wel een alcoholtester via AliExpress kopen?

Dat is een keuze die geheel aan jou is. De alcoholtesters die je op AliExpress kunt kopen zijn vaak niet van de Norm Française en certificering die wij hier in Nederland hebben. Koop je een alcoholtester en wil je hiervan zeker weten dat hij 100% accuraat is? Dan adviseren we om naar een echte speciale winkel te gaan en investeert in een juiste alcoholtester.

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo