Alcoholtester kopen op AliExpress: tips en 5 voorbeelden

Ben je van plan om op vakantie te gaan naar Frankrijk? Of reis je door Frankrijk op weg naar jouw (vakantie)bestemming? Dan ben je verplicht om een alcoholtester bij je te hebben. Het advies is om minimaal 2 testen in de auto te hebben liggen. Wil je een alcoholtester op AliExpress kopen? Dan geef ik je tips en voorbeelden van alcoholtesters die je daar kunt kopen.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Wat voor soort alcoholtesters kun je kopen op AliExpress?

Er zijn veel verschillende soorten alcoholtesters die je op AliExpress kunt kopen. De meeste werken op batterijen die meestal niet meegeleverd worden. Wanneer je een alcoholtester koopt, moet je dus zelf nog de batterijen aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk om op te letten of er aparte mondstukjes voor de alcoholtester meegeleverd worden of dat je deze ook zelf moet aanschaffen. Lees dus vooral goed de omschrijving van de verkoper wat er allemaal met het pakket meegeleverd wordt.

Moet je een alcoholtester op AliExpress kopen?

In Frankrijk ben je verplicht om 2 alcoholtesten bij je te hebben wanneer je reist met de auto. Het is niet alleen in Frankrijk handig om een alcoholtest bij je te hebben. Ook in Nederland kun je de alcoholtester van AliExpress gebruiken. In Nederland wordt een percentage van 20% van alle ongelukken die gebeuren met de auto veroorzaakt door het drinken van alcohol. Dat is natuurlijk een ontzettend hoog percentage. Wanneer je standaard een alcoholtester in de auto hebt liggen, kun je altijd een test doen of je nog wel mag rijden. Mocht de blaastest aangeven dat je een te hoog percentage van alcohol in je bloed hebt zitten, kun je beslissen om op een andere manier naar huis te gaan. Zo houd je het voor jezelf en voor andere weggebruikers zo veilig mogelijk.

Alcoholtester: hoeveel promille in je bloed?

Het maximum alcoholgehalte dat in het bloed mag zitten is 0.5 wanneer je je rijbewijs langer dan 5 jaar hebt. Heb je je rijbewijs korter dan 5 jaar? Dan mag er slechts 0.2 promille in je bloed te vinden zijn.

We adviseren natuurlijk om helemaal niet te drinken tijdens het rijden. Maar een alcoholtester kan jou inzicht geven in het percentage van alcohol in jouw bloed. Zo weet je wanneer je niet de weg op mag omdat je alcoholpercentage te hoog is. De alcoholtesters die verplicht zijn in Frankrijk moeten voldoen aan de Norm Française (NF X20-702). Let daar ook op wanneer je een alcoholtest koopt en deze gebruikt voor een reis in Frankrijk.

Moet je dan wel een alcoholtester via AliExpress kopen?

Dat is een keuze die geheel aan jou is. De alcoholtesters die je op AliExpress kunt kopen zijn vaak niet van de Norm Française en certificering die wij hier in Nederland hebben. Koop je een alcoholtester en wil je hiervan zeker weten dat hij 100% accuraat is? Dan adviseren we om naar een echte speciale winkel te gaan en investeert in een juiste alcoholtester.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer