Goedkope fietskleding op AliExpress: 5x de beste fietskleding uit China

Ga je wielrennen of mountainbiken dan is een goede uitrusting ontontbeerlijk. Naast de juiste fiets heb je goed zittende kleding, schoenen en natuurlijk ook een helm nodig. En waarom zou je veel geld uitgeven als je goedkope fietskleding van uitstekende kwaliteit op AliExpress kunt vinden? Wij hebben de beste deals gevonden en delen ze hier met jou!

Alle goede redenen op een rijtje waarom je je fietskleding het best koopt bij AliExpress

  • Uitstekende kwaliteit
  • Snel geleverd
  • Ongelooflijk veel keus in kleur en maat
  • Goedkoop
  • Totale uitrusting in een keer kopen
  • Voor mannen, vrouwen en kinderen.

Van alles wat, 5 verschillende fietskleding items op AliExpress

Waarom voordelige fietskleding kopen, en waar moet je eigenlijk op letten?

Als je in ons kikkerlandje of in de landen om ons heen, gaat fietsen, of dit nu op een racefiets of een mountainbike is, zonder een goede uitrusting ben je nergens. Naast natuurlijk de fiets is het dragen van goede fietskleding meer dan belangrijk; het beschermt je tegen zon, regen en wind. Daarnaast zorgt het ervoor dat je zelf niet kletsnat bent van alle inspanningen en dat je geen zadelpijn krijgt door de afstand en het aparte zadel waarop je fietst.

Net als veel andere producten is ook fietskleding van goede kwaliteit stukken goedkoper bij AliExpress, dan in de winkels bij ons in de buurt. En je bespaart jezelf dus veel geld door betaalbare fietskleding in China te bestellen. Prettige bijkomstigheid is, dat je vanwege de prijs zomaar wat meer setjes kunt bestellen. Erg handig voor fietstochten die wat langer duren of als je een fietsvakantie onderneemt Zo hoef je tussendoor je spullen niet door een sopje te halen.

Waar let je op als je gaat bestellen?

Ademende stof

Als je je met fietsen flink inspant, en dat is de bedoeling als je op een racefiets of mountainbike stapt, is het erg vervelend als je kleding binnen no-time aan de binnenkant nat is van je eigen zweet. Daarom is een eerste vereiste dat de kleding van ademend materiaal is, snel droogt en ook nog eens prettig zit. Over het algemeen betekent dit dat kleding gemaakt van polyester hiervoor het meest geschikt is. Vaak is het materiaal deels voorzien van lycra, waardoor het elastisch wordt en goed aansluit, terwijl er een optimale bewegingsvrijheid blijft.

De zeem in de broek

Een fietsbroek hoort zowel voor vrouwen als voor mannen voorzien te zijn van een ‘zeem’. Een comfortabel zittend onderdeel in het kruis van de fietsbroek. In vroeger tijden was dit ook daadwerkelijk van zeemleer gemaakt, om goed te kunnen absorberen, tegenwoordig is het meestal een gelpad. Deze zorgt dat je je hele fietstocht geen last krijgt van een ongemakkelijk gevoel. De gel zit niet alleen prettig, het vangt ook schokken op als je bijvoorbeeld over een hobbeltje rijdt.

Schoenen met een harde zool

Ga je flinke afstanden fietsen dan is het zaak dat je fietsschoenen voorzien zijn van een harde zool. Dit is nodig om de kracht uit je benen optimaal over te brengen op de pedalen. Het is handig om onder de schoenen een voetplaatje aan te (laten) brengen (ook te koop op AliExpress), zodat je je schoenen kunt vastklikken op de pedalen en er dus niet afglijdt bij een vreemde beweging.

Broodnodig; een waterdicht windjack

Misschien denk je tot nu toe dat als je fietskleding op AliExpress koopt dat een shirt en een broek voldoende zijn, maar aangezien de weersomstandigheden zomaar kunnen veranderen is het verstandig om altijd een regen/windjack mee te nemen. Eentje die je klein kunt opbouwen, zodat hij weinig plaats inneemt en eentje die ademt en voorzien is van airgaten onder de oksels en de rug. Je zult anders zien dat je je binnen de kortste keren een ongeluk zweet en helemaal nat bent, ook al is het koud.

Veiligheid voorop: de helm

Niet altijd even charmant, maar wel superbelangrijk: de fietshelm. Helaas gebeuren er tijdens het fietsen regelmatig ongelukken en vaak schieten mensen door een flinke rembeweging waardoor de fiets ‘kiept’ over het stuur, met alle gevolgen van dien. Een fietshelm beschermt tegen de inpact van een klap tegen het hoofd. Kies dan ook altijd een kwalitatief goede helm en koop na een flinke val altijd een nieuwe; het kan je heel veel leed besparen. Dat een kwalitatief goede fietshelm niet duur hoeft te zijn, bewijst AliExpress met de vele betaalbare fietshelmen in de webshop.

En nog enkele andere praktische tips:

Zorg ervoor dat je de juiste maat kiest van alle goedkope fietskleding die je aanschaft. AliExpress hanteert hier handige maattabellen voor, zodat je precies kunt zien welke maat voor jou de beste is, maar lees ook de reviews. Hierin geven mensen vaak aan of het product groot of klein uitvalt en welke maat het slimst is om te kopen.

Ga je wielrennen, kies dan altijd voor een Bibshort. Dit is een broek die voorzien is van bretels en die dus nooit afzakt. Je hebt zo geen last van elastiek rond je buik als je voorover zit en je hoeft ook nooit bang te zijn voor een ‘bouwvakkersdecolleté’. Let wel op dat je een dames of een herenmodel neemt, de gelpad zit bij beide anders geplaatst.

Ga je spinnen kies dan juist niet voor zo’n Bibshort, maar ga voor een normale fietsbroek. De bretels irriteren namelijk bij de rechtopstaande bewegingen.

En ga je mountainbiken dan is een strakke kortere fietsbroek niet heel comfortabel. We raden je dan aan te kiezen voor een ‘loose-fit’ model of voor een fietsbroek met lange pijpen, zodat je geen last hebt van takken die langs je benen schuren tijden het fietsen of van opspattende modder. Ook voor het mountainbiken is op AliExpress een ruim assortiment aan voordelige fietskleding te vinden.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer