SHEIN retour: lees deze guide voordat je gaat retourneren

Een verkeerde maat besteld, een kapot artikel gekregen of staat het jurkje je toch niet zoals gehoopt? Geen zorgen, ook bij SHEIN kun je jouw bestelde kleding retourneren. Hoe regel je een SHEIN retour? En wat komt er allemaal bij kijken? Lees verder voor alle benodigde informatie en tips!

SHEIN retourneren

De online webshop SHEIN geeft je de mogelijkheid om de kleding waar je niet 100% tevreden over bent binnen 45 dagen te retourneren. Hiervoor heb je een retourlabel nodig van SHEIN.

Lees verder voor alle belangrijke informatie over SHEIN terugsturen, zodat je weet wat je kan verwachten.

Let op: bestellingen die vóór 06-05-2021 geplaatst zijn, vallen nog onder het oude (corona) retourbeleid van SHEIN. Dit betekent dat je bij deze bestellingen 75 dagen na de aankoopdatum hebt om jouw pakketje terug te sturen.

Bestellingen die na 06-05-2021 besteld zijn, hebben de standaard retourtermijn van 45 dagen.

Hoe kun je retourneren op SHEIN?

Je kunt de SHEIN retour voor een groot deel online regelen. Jouw SHEIN pakketje terugsturen doe je zo:

  1. Log in op jouw account op de website van SHEIN.
  2. Klik onderaan de pagina ‘retourbeleid SHEIN’ op de knop ‘Start Retour’. Vervolgens wordt je doorgelinkt naar de retourpagina.
  3. Selecteer de producten die je wilt terugsturen. Hier zal je een reden van retour op moeten geven, vul deze duidelijk in.
  4. Selecteer nu een methode voor het retourneren. Hier zijn twee opties:
  5. De eerste optie is om het retouretiket van DHL te gebruiken. In dat geval krijg je een retourticket dat je uitprint en op je retourpakketje plakt. Lever jouw pakket inclusief retouretiket in bij een DHL-servicepunt. Tip: je kunt dit etiket niet door DHL laten printen, je moet dit zelf vooraf regelen en meenemen naar een servicepunt.
  6. De tweede optie is om het pakketje zelf terug te sturen. In dat geval schrijf je het retouradres duidelijk op je pakket en breng je het langs een postkantoor of pakketpunt. Deze optie kan nuttig zijn wanneer je niet met DHL wilt verzenden of wanneer je bijvoorbeeld geen printer hebt.
Via: shein.com

Is retourneren bij SHEIN gratis?

In de meeste gevallen kun je jouw producten van SHEIN gratis retour zenden. Wel zijn hier uitzonderingen voor.

De retourkosten van SHEIN hangen af van hoeveel artikelen je van één bestelling wilt terugsturen. Het eerste artikel of het eerste pakket dat je retourneert, is namelijk gratis terug te sturen. Hiervoor krijg je via DHL een gratis retourlabel.

Elke extra retour etiket voor dezelfde bestelling kost je € 4,50. Dit bedrag hoef je niet af te rekenen, maar wordt van jouw teruggestorte geld afgehaald. Wanneer je uit één bestelling verschillende artikelen in losse pakketjes opstuurt, krijg je dus minder geld terug voor je retour.

Tip: verzamel alle artikelen uit een bestelling die je wilt retourneren, en stop deze in een pakketje. Wel zo makkelijk!

Wanneer je producten uit verschillende bestellingen wilt retourneren in een pakketje, zul je even met de klantenservice van SHEIN moeten bellen om dit te regelen.

Wat is het retouradres van SHEIN?

Erg belangrijk om te weten voor jouw SHEIN retour: je kunt dit pakket niet terugsturen naar het adres van de afzender.

Bij andere pakketten is dit meestal wel het geval, bij SHEIN kan dit dus helaas niet. De winkel geeft aan dat het adres van de afzender niet het retouradres is. Wanneer je jouw pakket toch naar dat adres stuurt, heeft dit invloed op de verwerking van je retour.

Daarom is het slim om het pakketje direct naar het retouradres van SHEIN te sturen. Dit adres vind je door contact op te nemen met de klantenservice van SHEIN, of door het retourlabel aan te vragen via jouw account.

Shein cadeaubon 2022
Via: SHEIN.nl

Mag ik alle artikelen retourneren?

Helaas mag je niet alle artikelen zomaar retourneren. Er zijn verschillende eisen voor de kleding die je wel wilt retourneren: het product mag nog niet gedragen of gewassen zijn, het moet onbeschadigd zijn en alle originele labels moeten meegestuurd worden.

Daarnaast kunnen de volgende items helemaal niet geretourneerd worden: lingerie, ondergoed, bodysuits, sieraden en asseccoires (behalve sjaals, tassen en zeemeermindekens), DIY producten en feestbenodigdheden. De voornaamste reden hiervoor is hygiëne.

Cosmetica producten kun je retourneren, maar alleen als de hygiënische verzegeling nog intact is, zul je hier een restitutie voor ontvangen.

Ook dit heeft te maken met hygiëne. Als de verzegeling er toch al af is, heeft het dus geen nut om jouw cosmetische producten terug te sturen!

Wanneer ontvang ik mijn geld van een retournering?

Wanneer SHEIN jouw retourzending heeft ontvangen, wordt je retour aanvraag binnen 5 werkdagen verwerkt. Je hebt het geld dus na 5 werkdagen weer op je rekening staan.

Je kunt er ook voor kiezen om het bedrag in jouw SHEIN-portofeuille gestort te krijgen, in dat geval kun je het geld als tegoed gebruiken bij jouw volgende bestellingen.

SHEIN pakketje niet ontvangen
Via: pixabay.com | Devanath, CC

Wat als ik een kapot artikel ontvang van SHEIN?

Heel vervelend, maar het kan gebeuren: je ontvangt een pakketje met een kapot kledingstuk van SHEIN. In dat geval zul je binnen 24 uur contact op moeten nemen met SHEIN.

Zo kun je samen met de klantenservice een passende oplossing vinden. Waarschijnlijk zul je het product ook moeten retourneren en krijg je jouw geld terug.

De volledige bestelling terugsturen

Het is mogelijk om jouw volledige bestelling terug te sturen, mits dit voldoet aan de eisen van retournering. Eerder op deze pagina worden deze eisen toegelicht.

Tip: wanneer jouw volledige bestelling geretourneerd kan worden, kunnen ook de originele verzendkosten terugbetaald worden. Dit is wel exclusief de kosten voor de verzendverzekering.

Conclusie: kun je makkelijk retourneren bij SHEIN?

SHEIN geeft aan dat het retourneren van kleding een supermakkelijk proces is. Hier zijn wij het wel mee eens: je kunt de retournering snel en makkelijk aanvragen. Ook de vervolgstappen zijn duidelijk, waardoor je de retournering snel geregeld hebt.

De retourneringstermijn van 45 dagen is redelijk. De termijn is langer vergeleken met webshops van bijvoorbeeld H&M (30 dagen) maar korter dan andere concurrenten zoals Zalando (100 dagen). 45 dagen vinden wij wel genoeg tijd om jouw bestelde kleding rustig te passen en uit te proberen, en bij eventuele miskopen ook weer rustig terug te kunnen sturen.

De uitzonderingen op de retourneringen zijn wel belangrijk om mee te nemen: wanneer je producten terugstuurt waarvan SHEIN aangeeft dat deze niet geretourneerd kunnen worden, is dit jouw eigen verantwoordelijkheid.

In dat geval ben je het product kwijt en krijg je er geen geld voor terug. Controleer dus goed of jouw producten wel geretourneerd kunnen worden!

Gelukkig benoemt de website het altijd wanneer je producten in je winkelmandje hebt die niet geretourneerd kunnen worden. Je wordt hier dus ook bij geholpen!

Jouw SHEIN bestelling retourneren is dus makkelijk online te regelen met een prima retourneringstermijn.

Ook wordt het geld snel teruggestort. Het enige nadeel van het retourneringsproces is dat het retourlabel en het retouradres van SHEIN niet makkelijk online te vinden is. Deze is pas beschikbaar wanneer je in jouw account een retour hebt aangevraagd.

FAQ SHEIN retourneren

Hieronder vind je het antwoord op overige veelgestelde vragen over een bestelling van SHEIN retour sturen.

Waar vind ik het retourlabel van SHEIN?

Dit retourlabel vraag je aan in jouw account op SHEIN. Het is niet online te vinden zonder in te loggen in jouw eigen account. Ga naar jouw bestellingen en start een retour, om het juiste retourlabel van SHEIN te vinden.

Eerder aangevraagde retourlabels kun je terugvinden in jouw account. Hiervoor ga je naar ”Mijn bestellingen”, vervolgens klik je op ”Bestellingsdetails” en klik je verder naar ”Retour & Terugstortings Record”. Hier krijg je een overzicht van al jouw retourzendingen.

Door vervolgens op ”Bekijken” te klikken, kun je de volledige retourzending inclusief retourlabel nogmaals downloaden.

Kan je SHEIN terugsturen?

Zeker! Je kunt jouw bestelde kleding terugsturen naar SHEIN om je geld terug te vragen. Hier zitten eisen aan verbonden van de kwaliteit van de kleding, ook zijn er kledingstukken die uberhaupt niet geretourneerd kunnen worden.

Houd hier rekening mee. Bovenaan deze pagina vind je meer informatie over de uitzonderingen van het retourneren bij SHEIN.

Wat zijn de SHEIN retour kosten?

Bij iedere bestelling kun je gratis één pakket retourneren. Er zitten dus geen kosten aan jouw eerste SHEIN pakket terugsturen. Wanneer je meerdere producten in losse pakketten terugstuurt naar SHEIN, zitten hier wel kosten aan verbonden, iedere extra retour kost je € 4,50.

Lees ook

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer