Retourlabel SHEIN: vinden, printen én gebruiken

Retourneren naar SHEIN wordt de laatste jaren steeds makkelijker gemaakt. Waar je vroeger soms dagen moest wachten op het ontvangen van een retourlabel, is die nu binnen een paar klikken gemaakt.

In dit artikel vertel ik je waar je het retourlabel SHEIN vindt, hoe je zo’n retourlabel aanmaakt en wat je erna nog mee moet doen. Ook vertel ik je een gouden tip waarmee je een overbodig tripje naar het verkeerde postkantoor uitspaart.

Waar vind ik het retourlabel van SHEIN?

Uiteindelijk moet je het retourlabel printen. Dus zorg dat je inlogt op SHEIN met een toestel of telefoon waarmee dat kan. Ga dan naar je profiel en klik op retourzendingen.

SHEIN retourlabel
Via: SHEIN.com

Je ziet dan je bestellingen staan. Selecteer de producten die je wilt retourneren en geef aan waarom je ze wilt retourneren. Selecteer vervolgens de retourmethode.

Ik kies zelf altijd DHL als retouroptie in plaats van zelf opsturen, omdat ik daar ook alleen nog maar positieve ervaringen mee heb gehad. Je kunt ook zelf het pakket terugsturen, maar dan moet je zelf kosten betalen voor terugzending.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Je ontvangt een retourlabel wat je kunt printen en op het pakket kunt plakken.

Hoe print ik het retourlabel van SHEIN?

Wanneer je het retourlabel downloadt, kun je het met je printer uitprinten. Ik draai zelf altijd de pagina horizontaal, zodat het retourlabel iets kleiner wordt. Soms heb ik kleine pakketjes waar het volledige, A4 formaat retourlabel niet oppast. Is dat bij jou ook het geval, dan kun je het formaat dus kleiner maken – wat overigens ook wat inkt scheelt.

In sommige DHL winkels kun je het retourlabel laten printen. Ik heb daar zelf geen ervaring mee omdat ik zelf een printer heb, maar via deze DHL tool kun je locaties vinden waar je bij DHL punten kunt printen.

Retourlabel later terugvinden

Is je retourlabel kwijt of wil je ‘m nog een keer printen, dan kun je hem opnieuw opzoeken in je account. Doorloop dan de volgende stappen:

 • Log in op je account
 • Ga naar ‘mijn bestellingen’
 • Klik op ‘bestellingsdetails’
 • Klink op ‘Retour en Terug storting Record’
 • Klik op ‘Bekijken’ en download daar opnieuw het retourlabel van SHEIN
retourlabel Shein
Via: SHEIN.com

Kan ik alles terugsturen naar SHEIN?

Als je meerdere kledingstukken hebt ontvangen en je wilt er ook weer meerdere terugsturen naar SHEIN, houd er dan rekening mee dat je maar één gratis retourlabel krijgt. Je kunt daarmee alles terugsturen, maar alleen in één pakket.

Anders moet SHEIN ook dubbele verzendkosten betalen als je het in twee losse zendingen doet. Zorg er dus voor dat je weet wat je wel en niet wilt houden en stuur daarna pas je producten terug met één retourlabel.

Weten wat je wel of niet kunt retourneren, zoals lingerie of gewassen en gedragen kleding, lees ons artikel over retourneren op SHEIN, of over gratis verzending.

Ontdek ook onze 5 gouden tips over bestellen op SHEIN.

Persoonlijke tips voor slimmer retourneren naar SHEIN

1. Als je zocht naar een retourlabel heb je ongetwijfeld al je pakketje open gemaakt. Maar stél dat je dat nog niet gedaan hebt: houd dan je verpakking zo intact mogelijk.

Ik weet het: het is super verleidelijk om een pakketje helemaal uit elkaar te scheuren om het zien wat je besteld hebt. Maar als je het moet terugsturen is een opengeknipte verpakking een stuk makkelijker te herstellen.

2. Haal ook even het adreslabel met jouw adres eraf, zodat het pakketje niet alsnog per ongeluk terugkomt naar je huis.

3. Breng je het pakketje terug naar een DHL-punt, zorg dan dat daar internationale zendingen worden aangenomen. Ik stond zelf namelijk een keer bij een DHL punt waar alleen binnenlandse post en pakketten werden aangenomen. Toen moest ik alsnog naar een andere locatie toe.

Om zo’n locatie te vinden, zoek je in Google Maps op DHL Express óf zoek je de dichtstbijzijnde locatie op de website van DHL. Kijk in de omschrijving voor de zekerheid of die locatie ook echt internationale post accepteert.

Op de website van SHEIN vind je meer up-to-date informatie, mocht de informatie in dit artikel verouderd zijn.

Conclusie

Het retourlabel van SHEIN is eenvoudig te vinden in je eigen account. Let erop dat je alleen producten terugstuurt die je ook echt mág terugsturen en dat je alle retourproducten met één retourlabel terugstuurt – anders kost het je geld.

Hebben we je geholpen met dit artikel? Of heb je nog een andere tip voor andere SHEIN-fans? Laat het weten in de reacties.

16 gedachten over “Retourlabel SHEIN: vinden, printen én gebruiken”

 1. Bestelling gedaan zonder account, nooit moeten doen, want je kan alleen met een account van Shein retoursturen!! Dat hebben ze er niet bij vermeldt toen ik een bestelling uitzette een paar weken geleden. Geen pakbon bij levering, geen toegang om op mijn bestelling te retouneren op de aangekochte stukken. Dit is de eerste en de laatste keer dat er wordt besteld bij Shein. Dit is geen service, want nergens op de site staat er iets over vermeld retouneren zonder account. Volgens mij mag dit ook niet volgens de Wet in Nederland. Misleidend.

  Beantwoorden
  • Ik heb ook iets teruggestuurd en het kwam de dag erna weer bij mijn buren aan ondanks dat ik gewoon thuis was
   Dus weer geprobeerd om een retourlabel te vinden en dat lukt me niet
   Echt super vervelend 😣

   Beantwoorden
 2. Wie kan mij helpen aan een nieuw retourlabel van Shein.Ik heb er een gebruikt en opgestuurd maar kreeg het weer terug bezorgd.Dus vraagje hoe kom ik aan een nieuw retourlabel of adres waar ik het kan heersten.Groetjes Marjan Marjan

  Beantwoorden
 3. ik kan het retourlabel niet vinden op Shein en krijg niks in de mail of app. Heb alle stappen doorlopen maar zie nergens de button Bekijken.
  Wat kan ik nu doen?

  Beantwoorden
 4. Zoals Ria hier ook al beschrijft: het retourlabel is nergens terug te vinden. Ook niet op de plaats waar beschreven wordt. Hoe los ik dit op?

  Beantwoorden
 5. Ik kan mijn Retourlabel niet ophalen willen jullie mijn svp een nieuw label sturen of adres waar ik het naar toe kan sturen .

  Vriendelijke groet,
  Ria Crielaard.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer