SHEIN bestellen: 5 gouden tips je absoluut eerst moet weten

Je wilt iets voor het eerst op SHEIN bestellen of je overweegt om de website een keertje door te pluizen op zoek naar goede koopjes.

Dan zit je hier helemaal goed. Want ik vertel je namelijk over 6 belangrijke tips die je kunt gebruiken voordat je op die bestelknop drukt. Het kan zomaar dat je daardoor een miskoop voorkomt én nog een paar euro bespaart.

Laten we snel kijken naar de 5 gouden tips voor op SHEIN bestellen.

5 dingen die je absoluut eerst moet weten voor je op SHEIN bestelt

SHEIN bestellen tips

Ik heb inmiddels al meer dan een tiental bestellingen gedaan op SHEIN. Zowel grote als kleine bestellingen. Ik kan met recht zeggen dat op SHEIN bestellen een verademing is ten opzichte van AliExpress.

Het proces is overzichtelijk en je hoeft niet met individuele verkopers in gesprek over je bestelling. Na je bestelling op SHEIN komt je product gewoon direct jouw kant op.

Of nouja, binnen een week.. of twee.

#1 Soms zijn de verzendkosten bij SHEIN lager

Op niet-sale momenten zijn de verzendkosten bij SHEIN gratis als je meer dan 39 euro aan producten bestelt. Op het moment dat er een sale is wordt dat bedrag vaak verlaagt tot 19 euro.

Dat is best een groot verschil, want hoewel de verzendkosten op SHEIN niet enorm zijn, is een paar euro extra betalen voor een rokje van 19 euro nogal jammer.

Heb je geen haast met op SHEIN bestellen en wil je niet meer dan 39 euro aan producten kopen, check dan wekelijks de website van SHEIN om te zien of de verzendkosten gratis zijn.

#2 SHEIN rekent extra kosten bij grote bestellingen

SHEIN Bestellen

SHEIN rekent bepaalde extra kosten, genaamd verwerkingskosten. Je moet deze verwerkingskosten betalen als je meer dan 175 euro aan kleding bestelt. De hoogte van de kosten zijn niet altijd gelijk en je weet dus niet precies zeker hoeveel je betaalt.

Wel weet ik dat er op internet een aantal verhalen staan van mensen die meer dan 30 euro moesten bijbetalen op een bestelling van minder dan 200 euro.

Wil je iets op SHEIN bestellen dat wat duurder is dan 175 euro, let er dan op dat je misschien extra kosten betaalt.

#3 Stuur retouren altijd in één pakket terug (en voorkom kosten)

SHEIN bestellen tips retour

Okay, deze tip geldt vooral als je al iets besteld hebt op SHEIN, maar dat maakt hem niet minder belangrijk. SHEIN geeft je de mogelijkheid om een gekocht product, of al je producten, terug te sturen.

Dat doen ze altijd gratis, mits je alles in één keer terugstuurt. SHEIN geeft je namelijk één retourlabel die je kunt gebruiken om je pakketje weer terug te sturen naar het bedrijf.

Stuur je maar een deel van je bestelling terug en besluit je dat ene shirtje toch nog later terug te sturen, dan moet je voor een tweede retourlabel betalen. Wil je iets op SHEIN bestellen en moet je het daarna retourneren? Stuur dan altijd alles in dezelfde verpakking terug, met hetzelfde retourlabel.

#4 Let altijd goed op de maten op SHEIN

SHEIN bestellen maten

Ga je iets op SHEIN bestelen, dan is het natuurlijk beter om een retourzending te voorkomen. De grootste kans waarop je een retourzending voorkomt is door goed op te letten wat je nou precies wilt kopen.

Voor mij is het proces van maten bekijken en vergelijken altijd het meest tijdsintensieve proces. Ik kijk naar de maten én zoek reviews van mannen met een vergelijkbaar postuur.

Vervolgens kijk ik welke maat zij hebben genomen en kijk ik naar hun foto’s. Klopt het allemaal en ziet het er goed uit? Dan pas ga ik over tot aankoop.

#5 Soms krijg je in de app exclusieve kortingen

SHEIN bestellen op app

Bedrijven hebben er baat bij dat je hun app gebruikt in plaats van de normale website. Waarom? Omdat je net zoals vele andere mensen zo ongeveer leeft in je telefoon.

Door als app op je telefoon te staan heeft SHEIN 24 uur per dag toegang tot jou (en je gegevens). Ze sturen je pushberichten over goede deals en maken de shopping ervaring compleet.

Om jou op die app te krijgen, moet je gebruikmaken van de app die ze hebben gemaakt. Soms bieden ze gratis verzending, andere keren krijg je 10% extra korting als je iets via de app koopt.

Conclusie

Iets op SHEIN bestellen is super eenvoudig. Met de bovenstaande 6 tips wordt het nog iets makkelijker én misschien wel voordeliger.

Welke tip uit deze lijst ken jij nog niet? Laat het me weten in de reacties.

1 gedachte over “SHEIN bestellen: 5 gouden tips je absoluut eerst moet weten”

  1. Magnificent site. Plenty of useful info here. I am sending it to some friends ans also sharing in delicious. And certainly, thanks for your effort!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer