SHEIN verwerkingskosten: wat is het en moet ik dit betalen?

Als je een bestelling hebt gedaan bij SHEIN, zou het zomaar kunnen dat je achteraf – of tijdens het afrekenen een extra rekening moet betalen. Deze SHEIN verwerkingskosten kunnen behoorlijk hoog oplopen.

In dit artikel lees je hoe je die pakket verwerkingskosten van SHEIN kunt voorkomen en of je die rekening moet betalen.

Wat zijn SHEIN Verwerkingskosten?

SHEIN

Kleding op SHEIN is absoluut niet duur. Veel mensen zijn daarom verbaasd dat ze soms ineens nog flinke verwerkingskosten moeten betalen.

SHEIN rekent deze kosten omdat ze per bestelling een aantal handelingen moeten verrichten in hun magazijn. Als je meer dan 175 euro bestelt op SHEIN, moet je die kosten betalen.

Het zijn dus de kosten die werknemers van SHEIN maken om jouw bestelling de deur uit te krijgen. En hoe meer je bestelt, hoe langer ze ermee bezig zijn.

Hoe hoog zijn de verwerkingskosten op SHEIN?

De verwerkingskosten van SHEIN lijken steeds een andere hoogte te hebben. Ik heb dus ook geen vaste vergoeding gevonden, maar wel twee mensen gezien die de verwerkingskosten moesten afrekenen.

Voor de ene persoon was het € 39 en voor de ander € 57. Het lijkt er dus op dat de hoogte van de verwerkingskosten afhankelijk zijn van de hoogte van je bestelling.

SHEIN is niet bepaald transparant over hoe ze die berekening maken.

Lees ook: SHEIN bestellen: 5 gouden tips je absoluut eerst moet weten

Wanneer moet je die pakket verwerkingskosten op SHEIN betalen?

SHEIN grote maten
Via: SHEIN.nl

De verwerkingskosten worden pas berekend wanneer je meer bestelt dan € 179. Dan spreekt SHEIN over een grote bestelling. En dat klopt, aangezien veel kleding op het platform maar een tientje of twintig euro kost.

Blijf je onder de 179 euro, hoef je die kosten niet te betalen.

Krijg je nu de melding dat je de kosten moet betalen en zit er nét iets meer dan 179 in je winkelmandje, haal er dan iets uit om te zien of de kosten dan verdwijnen.

Lees ook: SHEIN winkel: waar kun je terecht om te winkelen?

Ik heb verwerkingskosten op SHEIN betaald, kan ik mijn geld terugkrijgen?

Helaas is het niet mogelijk om kosten terug te krijgen als je ze al hebt afgerekend. Het enige wat je kunt doen is er rekening mee houden bij je volgende bestelling.

En als ik mijn bestelling retour heb gezonden?

Verwerkingskosten zijn kosten die SHEIN maakt omdat ze je bestelling moeten voorbereiden en verzenden. Dat zijn kosten die ze dus gemaakt hebben, óók als je alles terug stuurt.

Sterker nog, als je alles terug stuurt, moeten ze ook al die kleding weer opruimen, reinigen en verkoopklaar maken – als ze dat kunnen doen.

Ze zijn dus vrij lang bezig met alleen jouw bestelling, met name als je het terugstuurt. Helaas kun je die kosten dus niet terugkrijgen, ook niet als je alles terug stuurt.

Bekijk de laatste informatie hierover op SHEIN.

Kan ik de verwerkingskosten omzeilen?

Geen zin om de verwerkingskosten op SHEIN te moeten betalen? Dan zit er maar één ding op: minder bestellen.

De meeste producten op SHEIN zijn geen 179 euro of meer, dus de kans is groot dat je er eenvoudig onder kunt blijven door minder producten te bestellen.

Check wat beter de maten bijvoorbeeld: SHEIN maten: nooit meer een miskoop met met deze 8 tips

Of wees iets selectiever in wat je wilt hebben.

Als je echt een regelbreker bent, kun je de bestelling altijd nog verspreiden over twee accounts en het tegelijk bestellen. Maar ik heb geen idee of SHEIN kijkt naar het eind adres, ziet dat het naar dezelfde plek moet en dan alsnog een factuur stuurt.

Waarom zou SHEIN dit doen?

Mijn theorie is dat teveel mensen gebruik (misbruik) maken van gratis verzenden en retourneren op SHEIN. Net als bij Zalando ooit, gebruiken ze SHEIN dan gewoon als hele grote kledingkast.

Ze bestellen voor een paar honderd euro, passen een aantal dingen, houden één item en sturen de rest graTIS terug. Bij een bestelling van 200 euro, kan het gaan om wel tien of twintig items die teruggestuurd worden.

Soms kan SHEIN die producten niet meer verkopen, dus verliezen ze geld. Ook betalen ze voor het retour sturen van die pakketjes.

Door grote bestellingen een extra vergoeding te laten betalen, minimaliseren ze de kans dat alle producten retour worden gestuurd. Je hebt er dan immers al extra voor betaald en de SHEIN verwerkingskosten krijg je niet terug.

Hoewel het niet fijn is om zoveel extra te betalen, snap ik het vanuit zakelijk oogpunt wel dat SHEIN dit doet.

Lees ook:

2 gedachten over “SHEIN verwerkingskosten: wat is het en moet ik dit betalen?”

  1. I am really enjoying the theme/design of your website. Do you ever run into any browser compatibility problems? A couple of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any solutions to help fix this issue?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer