SHEIN maten: nooit meer een miskoop met met deze 8 tips

De juiste SHEIN maten kiezen kan een flinke uitdaging zijn, vooral bij online winkelen. Je kunt de kleding namelijk pas passen wanneer het in huis is. Toch kun je van tevoren enkele stappen ondernemen om zo de grootste kans op een goed gekozen kledingstuk te hebben. Hieronder vind je de beste tips!

SHEIN maten kiezen

Het kiezen van de juiste maat is handig, omdat je dan achteraf niet moeilijk hoeft te doen met pakketjes retourneren. Het is natuurlijk ook gewoon leuker wanneer die toffe blouse of mooie jurk direct past!

Om de juiste maat te kiezen, bekijk je zowel de maatgids als je eigen lichaam. De maatgids van SHEIN is bij ieder product makkelijk aan te vinden en te openen.

Dit is een handig voorbeeld van een maatgids.

SHEIN maten
SHEIN maatgids. Via SHEIN.nl

Deze maatgids helpt je bij het kiezen van de maat die het beste bij jouw lichaam past. Daarvoor is het belangrijk om jouw lichaam op te meten.

Gebruik hiervoor een meetlint dat je makkelijk om je lichaam heen kunt vouwen.

Afhankelijk van de kledingstukken die je wilt kopen, beslis je wat je moet opmeten. Voor een broek of jurk is het bijvoorbeeld handig om de lengte van je benen te meten, terwijl het voor een bikini veel belangrijker is om je buste goed op te meten.

Lees ook: Alles over SHEIN + review

SHEIN maattabel

Wanneer je op de maatgids klikt, kom je bij een menu met allerlei informatie over het product dat je wilt kopen.

Een van de belangrijkste onderdelen hier is de maattabel, waarin de maten van het product duidelijk weergegeven zijn.

SHEIN maten
Shein maattabel. Via: SHEIN.nl

Je ziet dat de kledingstukken erg goed opgemeten zijn door SHEIN, en dat ze van vrijwel alle onderdelen de precieze maten hebben.

Dat is erg fijn: zo kun je namelijk thuis al goed zien of het kledingstuk je (waarschijnlijk) zal passen of niet. En ook wanneer je twijfelt tussen een M of een L kan deze SHEIN maattabel je duidelijkheid geven.

SHEIN maten kiezen: 8 tips

1. Meet je lichaam op de juiste manier op

Om de juiste SHEIN maten te kiezen, is het erg belangrijk dat je weet wat de afmetingen van je eigen lichaam zijn. Meet je lichaam met een meetlint op de juiste plekken. Dit is hoe je het correct opmeet:

  • Taille: meet op het dunste deel van je buik;
  • Heupen: je heupen meet je juist op het breedste gedeelte op;
  • Borsten: ook je borsten meet je op het breedste gedeelte op;
  • Lengte: bij een jurk meet je de lengte vanaf de bovenkant van je schouder waar een kraag begint.

2. Bekijk de fit van het kledingstuk

Wanneer je de maatgids opent van een product, krijg je ook een ”fit type” te zien. Deze fit type geeft aan of het product een skinny, regular of oversized fit heeft. Zo weet je van te voren ook hoe het product zal vallen.

Stel je wilt een oversized trui, dan kun je dankzij de fit van het kledingstuk makkelijk een goede keuze maken.

Je kunt in dat geval een normale trui in een of twee maten groter kopen, maar je krijgt waarschijnlijk een mooier resultaat wanneer je een trui met fit type oversized in jouw eigen maat koopt. Erg handig dus, deze functie in de SHEIN maattabel!

SHEIN maten
Fit type. Via: SHEIN.nl

3. Kijk naar de stretch van de stof

Een andere handige functie van de maatgids: het laat je zien hoeveel stretch een stof heeft. Kleding met veel stretch zit vaak comfortabeler dan kleding dat een beetje of geen stretch heeft.

Dit komt doordat stretch ervoor zorgt dat het kledingstuk zich naar jouw lichaam vormt, en dus als gegoten zal zitten. Ook beweegt een stof van veel stretch goed mee met je lichaam.

Stretch is vooral belangrijk in nauwsluitende kleding of kleding waarin je wilt sporten. Nauwsluitende kleding heeft vrijwel altijd een beetje stretch, aangezien de jurk of broek zo mooier blijft zitten. Voor het sporten is de bewegingsvrijheid vooral fijn.

Niet alle kledingstukken hebben stretch nodig: los zittende blousejes of jurken hebben dit bijvoorbeeld niet vaak.

SHEIN maten stretch
Stretch fit. Via: SHEIN.nl

4. Controleer de lokale maat

Bovenaan de maatgids vind je ook de optie voor ‘lokale maat’. Deze optie is belangrijk om in de gaten te houden: maten verschillen namelijk per land of continent. In Europa is maat XS bijvoorbeeld een maat 34, in Italië is dit maat 38!

Door bij de lokale maat ‘EU’ te selecteren, voorkom je dat je per ongeluk toch een verkeerde maat besteld.

Dat zou zonde zijn van de tijd die je hebt gestoken in je lichaam opmeten! Hieronder zie je waar je dit kunt selecteren op de website. Daarnaast kun je overigens ook kiezen of je de maten in centimeter of in inches wilt zien.

SHEIN grote maten
Lokale maat. Via: SHEIN.nl

5. SHEIN grote maten

Gebruik de grote maten webshop voor kleding voor de maten vanaf de 0 XL en hoger! De webshop heeft een ruim aanbod in deze kleding in grote maten: jurken, blouses, swimwear.

Hiervoor is een aparte pagina gemaakt, waar enkel kleding in grote maten wordt weergegeven. Wel zo fijn: dan wordt je niet meer verliefd op shirtjes die je vervolgens niet in jouw maat kunt krijgen!

Op de grote maten pagina vind je de 0 XL maat bij SHEIN tot en met 5 XL. Maat L is enkel bij de standaard dames pagina te vinden.

Alle producten zijn in de maten 0 XL t/m 4 XL te vinden, niet alle kledingstukken hebben ook een 5 XL optie. Als je hiernaar op zoek bent, kun je het beste filteren op deze maat.

Het is overigens voor iedere (grote) maat mogelijk om enkel op deze maat te zoeken naar leuke kledingstukken!

Blijf hiervoor met je muis over de SHEIN Grote Maten pagina of de Dames pagina hangen. Extra leuk: er is regelmatig een SHEIN grote maten sale, daar kun je echte pareltjes mee scoren!

SHEIN grote maten
Via: SHEIN.nl

6. Meet de manchet op

De manchet is het stuk stof dat net boven je pols begint, en vaak met een knoopje open of dicht kan. De manchet wordt vaak vergeten om op te meten, wat erg zonde is. Niets zo vervelend als een blouseje waarbij de pols eigenlijk te strak zit!

Een te kleine manchet zorgt dus voor minder draagcomfort. Ook wordt het lastiger om de mouwen om te slaan. Controleer daarom altijd de maat van de manchet en of deze losjes om je pols heen zal vallen.

De omtrek van een manchet is voor maat S gemiddeld 18 cm, bij maat L is dit gemiddeld 21,5 cm. Let op: dit geld voor vrouwen, voor mannen zijn de maten wat groter.

SHEIN maten manchet
Via: SHEIN.nl

7. Fit finder

Vind je het maar een gedoe, steeds je lichaam weer opmeten? Goed nieuws! SHEIN heeft een FitFinder, waarin je éénmaal je lichaam opmeet en gegevens invoert zoals je leeftijd en je gewicht.

Ook kies je waar jouw lichaam het meeste op lijkt van verschillende lichaamstypes. Zo kun je bijvoorbeeld een plattere of rondere buik hebben, of bredere heupen.

Nadat je dit eenmalig invult, kun je voortaan de optie ‘Vind Jouw Maat’ selecteren. SHEIN gaat dan automatisch de perfecte maat voor jouw lichaam kiezen.

De FitFinder houd dus naast de maat ook rekening met de vorm van je lichaam. Tegelijkertijd kun je jouw voorkeuren aangeven voor strakker zittende kleding of juist loszittende kleding. Ideaal, vinden wij!

8. De maat van het model

Op modellen zien alle kledingstukken van SHEIN er prachtig uit. Het is helaas niet altijd gegarandeerd dat de kledingstukken net zo mooi bij jouw lichaam staan. Om hier een inschatting in te maken, kijk je naar de maat van het model.

Is het model bijvoorbeeld enorm lang, en gaat het om een lange jurk? Grote kans dat wanneer je zelf wat kleiner bent, de jurk te lang oogt of zelfs op de grond komt. De maattabellen van de producten zijn hierbij leidend, ga dus uit van deze maten!

De maat van het model vind je bij ”Grootte en Pasvorm”. Hieronder een voorbeeld:

SHEIN maten model
Via: SHEIN.nl

Kindermaten SHEIN

Bij SHEIN kun je ook voor kinderkleding terecht. Voor kinderen kan het al helemaal lastig zijn om de juiste maten uit te kiezen, aangezien ze zo snel groeien! Ook hier heeft SHEIN een maatgids die je als hulpmiddel kunt gebruiken

Erg handig aan de maatgids voor kindermaten bij SHEIN is dat je zowel bij kindermaten kunt bekijken wat de precieze afmetingen zijn, als bij leeftijden. Hiervoor pakt SHEIN een gemiddelde maat voor kinderen van die leeftijd.

Bij 11 tot twaalf jaar staat er bijvoorbeeld een gemiddelde maat van 79 cm (buste), 68 cm (taille) en 81 cm bij de heupen.

Houd er rekening mee dat deze kindermaten bij SHEIN per leeftijd echt een indicatie zijn. Voor de zekerheid kun je alsnog beter de afmetingen van je kind opmeten. Zo voorkom je miskopen!

Kindermaten SHEIN
Via: SHEIN.nl

SHEIN maten voor mannen

Voor heren werkt het opmeten van je lichaam net wat anders dan voor vrouwen. Geen zorgen, er zijn geen grote verschillen en ook hier heeft SHEIN een maatgids op de website.

Deze maatgids neemt jou stap voor stap mee bij het kiezen van de juiste maat. Laat die leuke kleding maar komen!

De leukste kleding vind je op SHEIN!

Gelukt: je hebt de juiste maat gevonden voor jouw kledingstuk. Fijn! Maar daar houdt het natuurlijk niet op. Wij van ChinaFans nemen je graag mee in het aanbod van SHEIN en andere Chinese winkels, en geven je tips en tricks voor de beste aankopen.

Misschien ook interessant voor jou: SHEIN retour: lees deze guide voordat je gaat retourneren.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer