Levertijd SHEIN: zo weet je wanneer jouw pakketje geleverd wordt

Ben je op zoek naar de levertijd van SHEIN? Die verschilt per land waar het bedrijf pakketjes naartoe stuurt. Je hoeft je gelukkig niet zo druk te maken over de levertijd, SHEIN levert (vaak) namelijk binnen twee weken aan zowel Nederland als België.

Lees in dit artikel alles over de huidige levertijden van SHEIN en waar je zelf de huidige levertijd kunt checken.

Wat is de levertijd van SHEIN in Nederland?

Levertijd SHEIN
Levertijd SHEIN

De levertijd van SHEIN is voor Nederland vrij kort. Van alle landen in Europa waar SHEIN heen verstuurt, zijn we zelfs één van de snelste om een pakketje te ontvangen.

De verwachte levertijd ligt tussen de 5-10 werkdagen, vanaf het moment van verzending.

–> Check hier de huidige levertijd voor Nederland

–> Gratis verzenden SHEIN: waarom het jou niet altijd lukt

Wat is de levertijd van SHEIN in België?

Levertijd SHEIN België
Levertijd SHEIN België

België heeft ook een vrij korte levertijd van SHEIN. Wel een paar dagen langer dan Nederland.

Je pakketje zal er ongeveer 7-14 werkdagen over doen om aan te komen in België. De reden dat het iets langer duurt voor België, zit hem waarschijnlijk in het inklaringsproces of de snelheid van lokale distributiecentra.

–> Check hier de huidige levertijd voor België

Waar kan ik zien wat de levertijd is als ik vandaag bestel?

De levertijd van SHEIN is dus voor ieder land anders. Dat is niet zo vreemd, aangezien SHEIN geen invloed heeft op het nationale transport van pakketjes.

Check hier de huidige levertijden op SHEIN.

SHEIN levertijd
SHEIN levertijd

Dat kan voor jouw land, provincie of zelf stad – ik heb overigens nooit verschillen gevonden in de levertijd tussen verschillende provincies. Dat zal waarschijnlijk relevanter zijn voor grote landen waar provincies of staten bijna net zo groot zijn als Nederland, zoals in Spanje.

SHEIN verzendtijd
SHEIN verzendtijd

Wat kan ervoor zorgen dat mijn bestelling later is?

In principe houdt SHEIN zich aan de voorwaarden die ze zelf gesteld hebben. Het gros van de pakketjes zal dus gewoon aankomen binnen het vooraf gecommuniceerde aantal dagen.

Soms kan het anders lopen. Bijvoorbeeld door uitval van vluchten, stakingen, extreme weersomstandigheden of andere factoren die invloed hebben op de transportwereld.

De levertijd van SHEIN is overigens geen belofte. Je kunt dus niet je geld terugvragen als je pakketje één dag later aankomt dan gehoopt.

SHEIN biedt drie verschillende verzendmogelijkheden aan:

  • Economy shipping
  • Standaard shipping
  • Express shipping

De meeste pakketjes worden via standaard shipping verstuurd. In dat geval is je pakketje binnen de bovengenoemde termijnen bij je thuis.

Spanjaarden kunnen de levertijd van SHEIN inkorten met Express verzending
Spanjaarden kunnen de levertijd van SHEIN inkorten met Express verzending

Je kunt in sommige gevallen ook kiezen voor Express shipping of Economy shipping. Het spreekt voor zich dat je met Express shipping je pakketje eerder in huis hebt.

Dit is natuurlijk wel duurder dan standaard shipping. Je moet dus dus afvragen of dat het waard is.

Voor Nederland is op dit moment overigens alleen ‘Standaard shipping’ beschikbaar, maar sommige landen hebben wel al een andere optie. De kans is dus aanwezig dat het ook in Nederland zal uitrollen.

Wat als ik mijn SHEIN pakketje helemaal niet ontvang?

Is de verzendtijd verstreken en is je pakketje nog steeds niet bezorgd? Dan is er mogelijk iets mis gegaan.

In dat geval kun je het beste contact opnemen met de klantenservice van SHEIN. Zij vertellen je dan welke stappen je kunt nemen. Doe dit wel altijd binnen 90 dagen na je bestelling, anders vervalt mogelijk je recht op een refund.

2 gedachten over “Levertijd SHEIN: zo weet je wanneer jouw pakketje geleverd wordt”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer