Gearbest: alles wat je moet weten over deze Chinese webshop

Gearbest is een Chinese webshop die zich focust op internationale consumenten. In de online winkel van Gearbest vind je een zeer groot assortiment aan betaalbare producten. Hoewel de naam van het e-commerceplatform doet vermoeden dat Gearbest uitsluitend elektronica verkoopt, is het aanbod een stuk breder dan dat. Wel is het zo dat Gearbest bekend staat om haar uitgebreide tech- en gadgetsassortiment.

Ben jij benieuwd wat Gearbest jou te bieden heeft, waar je op moet letten wanneer je in hun online winkel bestelt en hoe je op veilige wijze een aankoop doet in deze Chinese webshop? Dan is deze ultieme guide geschreven voor jou.

0

Gearbest: het hele verhaal

Wat is Gearbest

Gearbest is een Chinese online winkel die is opgericht in 2013 en meer dan 50 miljoen maandelijkse bezoekers trekt van over de hele wereld. De ambitie van CEO Jonathan D. Magasanik is om tot de grootste online elektronica-verkopers ter wereld te behoren. Niettemin is het aanbod van deze online retailer een stuk breder dan enkel gadgets en tech. In de webshop worden behalve elektronica en apparaten namelijk ook kleding en uiteenlopende accessoires verkocht.

Ondanks het brede aanbod van Gearbest, staat de webshop toch vooral bekend om hun scherp geprijsde groothandelselektronica. Denk hierbij aan smartphones, laptops, smartwatches, koptelefoons, drones en andere tech-producten.

Het businessmodel van Gearbest

Qua prijsstelling en businessmodel is Gearbest heel vergelijkbaar met online concurrenten zoals Wish, LightInTheBox en AliExpress. Ook Gearbest werkt volgens het groothandelmodel waarbij consumenten rechtstreeks vanuit de fabriek kunnen bestellen. Een verschil is wel dat Gearbest zelf één grote winkel heeft en dat er dus niet allemaal kleine aanbieders actief zijn.

Uniek aan Gearbest is dat zij net als bijvoorbeeld Amazon over heel de wereld warehouses met voorraad hebben. Zo beschikt Gearbest over warehouses in onder andere Spanje, Polen, Engeland en de Verenigde Staten. Via deze zogenaamde ‘fulfillment centers’ heeft Gearbest optimale controle over hun leveringen.

0

Gearbest review

Wat zijn de voordelen en nadelen van Gearbest?

Wanneer je reviews leest van Chinese webshops, kan dat in sommige gevallen nogal afschrikken. Zo duurt het vaak lang voordat bestellingen geleverd zijn, blijken er nog douanekosten bovenop te komen of zijn er miscommunicaties met de klantenservice. Wij onderzochten hoe Gearbest op deze fronten presteert en maakten een overzicht voor je.

Is Gearbest veilig?

Wat de website en betaalmethodes betreft, is ons antwoord simpel: ja. De site beschikt over een zogenaamd SSL-certificaat – hierdoor kun je veiliger shoppen – en is voorzien van veiligheidscertificaten omtrent betaalmethodes. In totaal beschikt Gearbest over meer dan twintig veiligheidsbadges en certificaten. Zij doen dus hun best om hun veiligheid zo goed mogelijk ‘dicht te timmeren’.

De strenge maatregelen die Gearbest op dit gebied neemt, zijn mede te danken aan een veiligheidslek dat zij enkele jaren geleden hadden. Hierbij lekten de gegevens van miljoenen gebruikers.

Is Gearbest betrouwbaar?

Om te weten of Gearbest betrouwbaar is, hebben wij goed gekeken naar de claims die zij doen en of zij deze kunnen waarmaken. Gearbest blijkt op deze punten heel aardig te scoren. Zij vermelden netjes welke items wel en niet op voorraad zijn en zijn transparant over levertijden. Ook houden zij hun website goed up-to-date. De informatie die je op de website vindt is, kortom, actueel.

Ook staat Gearbest geregistreerd als een officieel en legaal bedrijf dat opereert volgens de in China geldende regels en richtlijnen voor e-commerce platforms. Het bedrijf heeft tevens een actieve customer service en beschikt over transparante contactgegevens die voor iedereen eenvoudig te vinden zijn.

Wat vinden consumenten van Gearbest?

Je kunt de betrouwbaarheid van een webshop vaak prima aflezen aan de mate van positieve of negatieve reviews die een online winkel krijgt. Onze ervaring is echter dat dit in het geval van Chinese webshops wat complexer ligt. Dat komt omdat de bestelvoorwaarden en bijkomende kosten heel anders zijn dan wanneer je in je eigen land bestelt.

Veel mensen kopen iets bij een Chinese webshop, maar hebben zich vooraf onvoldoende ingelezen. Vervolgens zijn ze boos dat een bestelling drie weken op zich laat wachten en dat er invoerkosten moeten worden betaald omdat het product uit Azië komt. Wat volgt is een slechte review – en dat is natuurlijk niet helemaal terecht.

Niettemin hebben wij een poging gedaan de reviews omtrent Gearbest te doorgronden. Ons vallen daarin de volgende zaken op:

 • Op grote reviewplatforms zoals TrustPilot zien we dat zo’n 24% van de reviewers een klacht heeft over Gearbest.
 • Deze klachten zijn toegenomen tijdens de coronacrisis omdat er toen veel bestelproblemen waren.
 • Veel klachten gaan over de levertijd die (met gemiddeld iets meer dan 20 dagen) vrij lang is en over verkeerde leveringen.
7.3Expert Score
Betaalbare elektronica, wel lange levertijden
Voor betaalbare tech en gadgets is Gearbest een prima keuze. Let wel op lange levertijden en problemen met foute leveringen.
0

De populairste producten bij Gearbest

Wat kan je kopen als je shopt bij Gearbest?

Waar Gearbest zich in onderscheidt ten opzichte van andere Chinese webshops, is hun rijke aanbod aan gadgets, elektronica en technologie. Niet voor niets zijn het deze producten waar Gearbest groot mee is geworden. De populairste elektronica op Gearbest vind je hier:

Naast deze populaire categorieën, beschikt Gearbest ook over een groot assortiment aan niet-technologische producten. Denk hierbij aan herenkleding, spullen voor huis en tuin en nog veel meer.

Zeker weten dat je niets mist van het huidige assortiment van deze online winkel? Bekijk dan alle categorieën op de homepage van Gearbest.

0

Kortingscodes Gearbest en tips voor goedkoper shoppen

Kortingscodes en coupons Gearbest

Webshops strooien graag met kortingen, tijdelijke acties, coupons en giveaways. En dat geldt natuurlijk ook voor Gearbest. Hoewel de giveaways en coupons op de website al enige tijd inactief zijn (deze lijken sinds 2020 niet meer ge-updatet), zijn er doorlopende salesacties met riante kortingen. Ook krijg je exclusieve kortingen wanneer je via de app bestelt.

Hieronder vind je een overzicht van kortingen, voordelen en acties die je in de webshop van Gearbest kunt scoren:

Flash Sale

De Flash Sale is de doorlopende salespagina van Gearbest. Hierop vind je aantrekkelijke kortingen, aanbiedingen en meer. De ervaring leert dat de kortingspercentages erg hoog zijn en dat je daar serieus van kunt profiteren. Zeker de moeite waard dus om hier regelmatig een kijkje te nemen.

Afbeelding door Markus Spiske | Unplash

3% korting met de app

Steeds meer (Chinese) webshops bieden een aanlokkelijke incentive om hun app te downloaden. Een veelgebruikte stimulans is bijvoorbeeld het geven van een speciale korting. Dat geldt ook voor de webshop Gearbest. Zij geven 3% korting wanneer je met de app bestelt. Klinkt als niet heel veel, maar bij een grote bestelling kan dit qua prijs flink schelen. Je kunt de Gearbest Online Shopping-app downloaden voor zowel Android als iOS.

App Exclusive Deals

Bestel jij vaker met de app van Gearbest? Of wil je weten wat dit jou aan voordeel biedt? Dan kunnen wij je vertellen dat je van diverse App Exclusive Deals profiteert. Dit zijn veelal Flash Sale-deals die je alleen kunt scoren wanneer je met de applicatie een bestelling plaatst.

0

Verzendkosten en levertijd Gearbest

Gearbest verzendkosten en levertijd

Wanneer je bij Gearbest wilt bestellen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verzendkosten en levertijd. Het gaat hier namelijk om een Chinese webshop, waardoor de kosten en tijden voor levering heel anders zijn dan bij bijvoorbeeld Bol.com of Coolblue.

Om er zeker van te zijn dat we jou hier optimaal over informeren, hebben wij een uitgebreide test over verzendkosten en levertijden geschreven omtrent Gearbest. Heb je geen tijd om die test helemaal door te lezen, maar wil je hier wel alvast meer over weten? Let dan in elk geval op de volgende zaken:

Verzendkosten, levertijden en verzendmethodes

Je kunt bij Gearbest kiezen voor meerdere verzendopties. Die opties zijn afhankelijk van het land van waaruit je bestelt, maar natuurlijk ook van je voorkeur. Zo is een prioriteitslevering beduidend duurder dan een reguliere levering (al krijg je je producten dan natuurlijk wel sneller). De keuzes voor een verzendmethode zijn als volgt:

 • Verzending met reguliere luchtpost
 • Verzending per aangetekende luchtpost
 • Verzending met prioriteitsmail
 • Verzending per koerier (EMS of DHL)

De eerste optie is het goedkoopst. De tweede optie is iets duurder en dat geldt ook voor de derde en vierde optie. Voordeel van die laatste twee opties – prioriteitsmail en koeriersverzending – is dat je product beduidend sneller wordt bezorgd.

De levertijden bij Gearbest zijn – in elk geval voor mensen in Nederland – vergelijkbaar met de meeste andere Chinese webshops. Zo varieert de levertijd tussen de 3 en 25 werkdagen en verschilt dit sterk per verzendtype. Een koerierspost is bijvoorbeeld binnen 3 tot 8 werkdagen binnen, maar is ook veel duurder. Terwijl een reguliere luchtpost 10 tot 25 werkdagen is en minder aanvullende kosten met zich meebrengt.

Meer weten? Lees je in!

Wil je meer weten over levertijden en verzendkosten? Bekijk dan zeker ook de pagina Shipping Methods op de website van Gearbest.

0

Retourzendingen en garantie bij Gearbest

NAAM Gearbest retour en garantie

Voor retourzendingen en garanties, biedt Gearbest uitstekende voorwaarden. Zo zijn er duidelijke regels voor het retourneren van kapotte producten, het repareren van elektronica onder garantievoorwaarden, een geld terug-garantie en nog veel meer.

30 dagen geld-terug-garantie voor ongeopende leveringen

Stuur jij binnen 30 dagen na levering jouw product ongeopend terug? Dan krijg je altijd je geld terug. Dat geldt dus echt in alle gevallen. Het is natuurlijk wel zo dat je zelf de retourkosten moet betalen.

Standaard 1 jaar productgarantie

Tenzij anders vermeld op de productpagina, is de standaard productgarantieperiode één jaar vanaf de datum waarop je de goederen ontvangt. Gedurende deze periode kom je in aanmerking voor gratis reparatie. Elke gratis reparatie moet via de klantenservice bij de fabrikant worden bevestigd. Jij moet de verzendkosten voor retournering zelf betalen, terwijl Gearbest de verzendkosten betaalt om het gerepareerde artikel naar jou terug te sturen.

Mocht je het artikel beschadigd hebben, dan kom je niet in aanmerking voor gratis reparatie. Wel kun je het op eigen kosten retourneren en een vergoeding betalen voor de reparatie. In dergelijke gevallen zijn de verzendkosten voor retourzendingen voor jouw rekening.

Vervangend product bij defecte levering

Is jouw levering defect? Laat dan binnen 7 dagen aan Gearbest weten wat het probleem is. Er wordt vanuit Gearbest verwacht dat je dit doet onder begeleiding van een duidelijke foto of video van het defecte product. Voor meer informatie kun je op hun website het Support Center contacteren. Daarvoor moet je wel eerst inloggen.

Overige zaken

Omdat Gearbest zoveel producten in het assortiment heeft, is er soms maatwerk nodig om te bepalen of jij gecompenseerd kan worden voor een bepaalde levering. Wil jij weten of je de mogelijkheid hebt tot garantie, omruil of retournering? Dan kun je altijd contact opnemen met hun Support Center en de situatie voorleggen.

0

Hoe werkt het met BTW en invoerrechten

Gearbest bij de douane en BTW

Omdat jij in Europa woont en een bestelling laat overkomen uit China, krijg je te maken met aanvullende kosten. Het gaat hier om btw en invoerrechten vanuit China. De regels en kosten hiervoor verschillen per land. Wat belangrijk is voor jou om te weten: Gearbest is niet verantwoordelijk voor bijkomende kosten op het gebied van douane en belasting. Dit is, kortom, iets waar je zelf verantwoordelijk voor bent.

Wil je meer weten over de voorwaarden omtrent btw en invoerrechten? Dan kun je contact opnemen met het postkantoor of verder lezen in onze uitgebreide guide over dit onderwerp. Op deze pagina vind je alle benodigde informatie over kosten van leveringen vanuit China naar Nederland of België. Je leert onder andere alles wat je moet weten over de volgende onderwerpen:

 • Btw
 • Invoerrechten
 • Inklaringskosten
 • Belangrijke veranderingen op dit gebied vanaf 1 juli 2021

Wij kunnen je alvast vertellen dat je in elk geval rekening moet houden met de volgende regels en richtlijnen omtrent invoerrechten en btw vanuit China naar Nederland, België of een ander EU-land:

 • Er wordt vanaf heden ook btw gevraagd over leveringen onder de 22 euro.
 • Je hoeft bestellingen niet meer op te breken om onder de 22 euro te blijven, omdat de 21% btw gestandaardiseerd is voor alle pakketjes buiten Europa.
 • Het opbreken van je bestellingen is wél verstandig wanneer het totaalbedrag boven de 150 euro komt, omdat je in dat geval aanvullende invoerrechten moet betalen.

Wil je shoppen bij een webshop die wel de btw verrekend, waardoor je geen hoge inklaringskosten betaalt? Check de laatste deals op AliExpress!

0

Kan ik met iDeal, PayPal of creditcard betalen op Gearbest?

Betaalmethodes Gearbest

Gearbest geeft je de keuze uit een beperkt aantal betaalmethoden. Helaas valt iDeal niet onder de mogelijkheden. Dit is jammer, onze ervaring is namelijk dat veel Chinese webshops meer betaalmogelijkheden bieden voor Belgen en Nederlanders. Je kunt in de webshop van Gearbest als volgt betalen:

 • PayPal (een veilige, veelgebruikte betaalmethode in zowel Nederland als België)
 • Creditcard (Mastercard, Visa, American Express, JCB, Diners Club, Discover, CB)
 • Specifieke betaalmethodes voor inwoners van Polen en Brazilië (niet relevant voor inwoners van Nederland of België)

Gemak en veiligheid: welke betaalmethode kies jij?

Wil je ultiem betaalgemak? Dan is Paypal natuurlijk je beste optie. Vooral ook omdat je dit eenvoudig kunt koppelen aan iDeal, waardoor je indirect alsnog met iDeal betaalt. Maar let op: veilig bestellen kun je nog altijd het beste doen met een creditcard, omdat je jouw betaling daarmee optimaal kunt verzekeren. Hierdoor sta je juridisch sterker in het geval van een betalingsgeschil met Gearbest.

0

3 Pro tips om miskopen bij Gearbest te voorkomen

Tips voor shoppen bij Gearbest

1. Baseer je keuze op reviews, productomschrijvingen en afbeeldingen

Niets is vervelender dan 20 dagen op je bestelling wachten en er dan achterkomen dat je het verkeerde product hebt besteld, een andere kleur krijgt geleverd of geen tablet maar een tablethoesje op de deurmat ziet liggen.

Wil je deze onhandigheden voorkomen? Dan kun je dit al voor 95% afvangen door extra kritisch naar je gewenste bestelling te kijken alvorens je op de koopknop drukt. Wij raden je de volgende stappen aan:

 • Lees de reviews om te ontdekken of daar structureel dezelfde klachten in terugkomen. Op die manier ontdek je of het product kwalitatief in orde is. Kijk zeker ook naar positieve reviews; wie weet word je daar aangenaam door verrast of ontdek je functies of specificaties van het product die je nog niet kende.
 • Bekijk de foto’s en leg deze naast de productomschrijving om te voorkomen dat je wordt teleurgesteld. Soms staan er op foto’s aanvullende producten of accessoires die niet bij je eigenlijk bestelling zijn inbegrepen. Of toont de foto een bepaalde productkleur die niet matcht met wat je in de omschrijving of specificaties leest. Door even goed te kijken of dit soort zaken aan de orde zijn, voorkom je ellende voor jezelf.

2. Kijk kritisch naar de leveringsvoorwaarden van jouw bestelling

Heb je een toffe Chinese drone gezien die je wilt gebruiken voor jouw vakantie in de Ardennen? Dan is het wel zo handig dat dit apparaat op tijd wordt geleverd. Misschien denk je: komt goed, want ik vertrek over 25 dagen en volgens Gearbest is mijn product over 20 dagen binnen. Maar wat nu als daarmee 20 werkdagen wordt bedoeld? Dan ga je het opeens niet meer redden en zit jij straks in je huisje in de Ardennen te balen omdat je die epische droneshots niet kunt maken waar jij je al zo lang op had verheugd.

Afbeelding door David Henrichs | Unsplash

Ditzelfde geldt voor talloze andere scenario’s. Denk bijvoorbeeld aan decoratie voor een bruiloft of verjaardagsfeest. Of wat dacht je van die hilarische feestkleding voor carnaval?

Onze tip: Bestel nooit bij Gearbest zonder dat je een goed beeld hebt van de levertijden en voorwaarden. Zo weet je precies wanneer je jouw product krijgt en hoeveel je betaalt aan verzend-, btw- en invoerkosten. Een goede voorbereiding is het halve werk!

3. Controleer op voorhand de kwaliteit van de producten

Gearbest verkoopt veel gadgets, tech en elektronica. Supergaaf natuurlijk, want de prijzen zijn onwijs scherp in deze webshop, maar het bestellen van deze producten brengt ook risico’s met zich mee. Elektronica is bijvoorbeeld vrij kwetsbaar. Het is daarom belangrijk dat je de producten die je wilt bestellen onafhankelijk controleert op kwaliteit. Doe eens een Google search, lees aandachtig reviews op meerdere websites en bekijk unboxings en producttesten op YouTube. Op die manier weet je zeker dat jij geen drone, tablet, stofzuiger of telefoon koopt die zijn beloftes niet kan waarmaken.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer