Gearbest: info over levering, tijden en verzendkosten

Als je bij een Chinese webwinkel bestelt worden jouw producten geleverd. Hoe duur het verzenden eigenlijk en hoe gaat de verzending? Wij testten de verzendkosten, levertijd en manier van verzenden bij de vier grootste Chinese webwinkels, Gearbest, Banggood, Aliexpress en Deal Extreme. In dit artikel Gearbest.

Verzendkosten: de test

Om de verzendkosten van de vier grootste Chinese webwinkels te testen hebben we twee producten gekozen. Als duur product kozen we de Xiaomi Mi 9, een smartphone. Als goedkoop product kozen we een Mi headset onder de € 20,- Aan de hand van deze voorbeelden brengen we de verzendkosten per webwinkel in kaart. Ook beoordelen we hoe snel de producten bezorgd worden en of dit aangetekend gebeurt of niet. Dit zijn onze bevindingen.

De verzendkosten bij Gearbest voor dure producten

Als je bij Gearbest een telefoon koopt kun je kiezen uit vier verzendopties. Dit zijn de volgende:

  • Reguliere luchtpost. Deze verzendwijze is gratis. Er wordt niet aangetekend verzonden. De verzendtijd ligt dan tussen 10 en 25 werkdagen.
  • Aangetekende luchtpost. Ook deze verzendwijze is gratis en in dit geval gebeurt de verzending aangetekend. De verzendtijd ligt tussen 15 en 25 werkdagen.
  • Prioriteitsmail. In dit geval geschiedt de verzending aangetekend. De verzendkosten bedragen € 2,21 en de verzendtijd bedraagt nu tussen 8 en 18 werkdagen.
  • De snelste verzendmethode is per koerier. De verzendkosten zijn het hoogst, € 7,17 en de verzendtijd het kortst, namelijk binnen 3 tot 8 werkdagen.

Naast de bovengenoemde verzendtijd rekent Gearbest nog tijd voor verwerking en het inpakken van de order. Deze zijn voor de telefoon niet gegeven.

Om een nog nauwkeuriger beeld te geven heeft Gearbest een overzicht gemaakt met geschatte levertijden. Voor Nederland zijn deze als volgt:

verzendmethode/levertijdLevering binnen 1 tot 7 dagenLevering binnen 8 tot 15 dagenLevering binnen16 tot 30 dagenLevering binnen 31-45 dagenGemiddelde levertijd       (in dagen)
Reguliere of aangetekende luchtpost5,59%24,44%55,84%13,00%27,00
Prioriteit22,33%30,80%27,62%17,64%18,56
Koerier (EMS)3,80%46,80%26,00%15,00%14,80
Koerier (DHL)65,80%25,75%3,86%0,37%6,72

In alle gevallen is de verzending exclusief transportverzekering. De kosten van deze verzekering zijn afhankelijk van de waarde van de goederen die je wilt verzenden. Voor de telefoon bedragen deze € 11,71.

De verzendkosten bij Gearbest voor goedkope producten

Als je een telefoon koopt wil je natuurlijk ook graag wat hoorcomfort. Daarom kiezen wij bij onze telefoon een bluetooth headset. Deze wordt aangeboden voor € 11,-.

Aangezien de headset en telefoon van verschillende locaties worden verzonden gaat het tegelijk verzenden niet op. We moeten voor de headphones dus apart verzendkosten betalen. Deze bedragen:

  • Voor verzending met reguliere luchtpost € 0,11
  • Bij verzending per aangetekende luchtpost € 2,15
  • Voor verzending met prioriteitsmail € 8,82
  • Bij verzending per koerier via DHL € 17,00 en via EMS Express € 18,99. Opvallend hierbij is dat EMS een afwijkende levertijd van 15 tot 25 werkdagen aangeeft.

Ook hier verzendt Gearbest zonder transportverzekering. Deze kun je voor € 1,05 afsluiten.

Afhankelijk van de vraag of het product dat je wilt bestellen al leverbaar is kunnen er afwijkende levertijd gelden. Bovendien zijn de prijzen die we hier vermelden geldend op het moment dat dit artikel geschreven is (april 2018). De werkelijke verzendkosten op het moment van jouw bestelling kunnen dus afwijken.

> Shoppen bij Gearbest 

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer