SHEIN punten: alles over het populaire puntensysteem (+3 tips)

Op SHEIN kun je punten verzamelen waarmee je korting krijgt op je volgende bestellingen. Hoe leuk is dat?! Maar hoe werken de SHEIN punten? En waar krijg je allemaal punten voor? We hebben het voor je uit gezocht.

Wat zijn SHEIN punten?

De populaire webwinkel SHEIN geeft je punten wanneer je verschillende acties uitvoert. Zo krijg je bijvoorbeeld 1 punt voor iedere euro (of dollar) die je op de website uitgeeft. Ook acties zoals het schrijven van een review leveren je punten op.

Deze SHEIN punten worden in jouw account verzameld. Wanneer je een volgende bestelling plaatst, kun je ervoor kiezen om de punten in te zetten als betaling. Leidraad hierin is dat 100 punten gelijk staan aan $1 (ca. €0,85). Dit betekent dat je met 1000 punten € 8,50 korting krijgt op je bestelling!

Je kunt tot maximaal 70% van een bestelling betalen met SHEIN punten. Je zult dus altijd een deel van de bestelling zelf moeten betalen.

Lees ook:

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Hoe krijg je SHEIN punten?

Hieronder vind je een overzicht van acties die je SHEIN punten opleveren.

ActieAantal punten
Bestellingen plaatsen op SHEIN1 punt voor iedere dollar die je uitgeeft
Een review schrijven van je bestellingen5 punten
Een review schrijven met meer informatie over maten2 extra punten
Een review schrijven inclusief foto’s10 punten
SHEIN punten verdienen

Je kunt alleen reviews schrijven van producten die je zelf hebt besteld. Zo zorgt SHEIN dat de reviews eerlijk en betrouwbaar blijven. Naast deze acties zijn er nog verschillende andere acties die wel wat extra uitleg kunnen gebruiken. Daarom vind je die hieronder duidelijk toegelicht.

Lees meer over de actuele puntenverdeling

E-mail adres bevestigen

Wanneer je geregistreerd bent op de website van SHEIN, vraagt de site om jouw e-mail adres te bevestigen. Wanneer je dit doet, ontvang je eenmalig 100 punten. Een soort welkomst bonus. Maar let op: deze 100 punten zijn enkel in te wisselen in de eerste 4 maanden na registratie.

Punten door dagelijks inloggen

Dit is misschien wel de makkelijkste manier om SHEIN punten te verzamelen. Door iedere dag in te loggen in jouw account (op de website of in de app) ontvang je punten. Zo probeert SHEIN je iedere dag op de app te houden, om je zo hopelijk meer bestellingen te laten plaatsen.

De puntentelling werkt oplopend. Wanneer je 3 dagen achter elkaar inlogt, krijg je op de derde dag 3 punten. Op de zevende opeenvolgende dag krijg je 7 punten, op dag 8 ontvang je weer 1 punt en begint de telling opnieuw.

TIP: je kunt push-meldingen van de app aanzetten. Zo krijg je iedere dag een reminder om in te loggen in de app, en loopt jouw puntenaantal snel op!

Outfit wedstrijden

De outfitwedstrijden van SHEIN vinden wij bijzonder: we kennen geen andere kledingwinkels die zulke wedstrijden online organiseren. In een outfitwedstrijd upload je een foto van jouw tofste outfit binnen een bepaalde tijd. Een jury beoordeeld wie de leukste outfits hebben samengesteld, en dus wie de winnaar is.

Wanneer de wedstrijd over is, ontvangen de gebruikers aan de top 12 punten. Er is nog een mogelijkheid om extra punten te verdienen, wanneer jouw outfit erg opvalt. In dat geval kan jouw foto geselecteerd worden als ‘Editor’s Fave’ of ‘Editor’s Pick’. Hiervoor zal je outfit wel moeten opvallen!

Lees meer over de outfitwestrijden

Show-wedstrijden

Een ander soort wedstrijd dat SHEIN punten oplevert, is een show-wedstrijd. Bij een show-wedstrijd maak je posts die gebaseerd zijn op een thema dat door SHEIN is bedacht. Iedere post die je maakt in dit thema, levert je 5 punten op.

Het is ook mogelijk dat jouw post geselecteerd wordt om gefeatured te worden, waarbij SHEIN de post gebruikt om bijvoorbeeld reclame te maken in de app. Als jouw post geselecteerd wordt, ontvang je een bonus van 50 punen!

SHEIN live

SHEIN streamt ook regelmatig een livestream. Je raadt het al: deze livestream kijken levert je punten op! Tijdens zo’n live stream worden er namelijk willekeurig punten uitgedeeld. Zorg daarom dat je goed op let, om extra veel punten binnen te slepen.

Dagelijks limiet SHEIN punten

Dankzij al deze acties kun je erg veel punten op één dag verzamelen. SHEIN heeft een dagelijks limiet ingesteld op het aantal punten dat je op een dag kunt krijgen. De regels rondom het dagelijkse limiet zijn als volgt:

  • Op één dag kan een SHEIN-gebruiker maximaal 8000 SHEIN punten ontvangen;
  • Hiervan kunnen maximaal 2000 punten komen van opmerkingen plaatsen;
  • 500 punten is het maximum punten dat je kunt ontvangen van evenementen;
  • Voor het invullen van enquêtes kun je per dag maximaal 200 punten ontvangen;
  • Je kunt maximaal 100 punten per dag verzamelen door in te checken op je account.

Wanneer je het maximale aantal punten op een dag bereikt hebt, kun je nog steeds acties uitvoeren zoals meedoen aan evenementen en games. Je kunt er dan alleen geen punten meer voor ontvangen.

Tips voor het gebruik van SHEIN punten

Om het meeste van jouw SHEIN punten account te maken, volgen hier enkele tips:

  1. Houdt er rekening mee dat SHEIN punten een tijdslimiet hebt. Wanneer deze verstreken is, verdwijnen de punten weer uit je account. Dat is zonde natuurlijk! Zorg daarom dat je jouw punten op tijd inzet voor korting op bestellingen.
  2. Er zijn ook mini games te vinden in de SHEIN app. Verveel je je? Kies voor een van deze spellen in plaats van een andere app op je telefoon. Zo vermaak je je, en verdien je tegelijkertijd punten!
  3. De website en de app verschillen enigszins van elkaar. Op beide platformen ontvang je punten per besteedde euro, maar op de website kun je verder enkel punten verdienen met inchecken, kleine spellen of een loting. Alle andere opties voor punten verdienen zoals SHEIN live kijken of meedoen aan wedstrijden, zijn enkel mogelijk in de app. Daarom is het aan te raden om de app te downloaden!

Misschien ook interessant voor jou: SHEIN maten: nooit meer een miskoop dankzij deze 8 tips.

Veel gestelde vragen over SHEIN punten:

Hoe kan ik mijn SHEIN punten bekijken?

Voor een overzicht van het aantal punten dat je hebt, log je in op je SHEIN-account. Vervolgens ga je naar de pagina ‘Mijn Punten’, waar jouw puntensaldo wordt weergegeven.

Een bestelling met punten annuleren, kan dat?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een bestelling voor een groot deel hebt betaald met punten, en je deze bestelling vervolgens wilt retourneren. Wanneer je dit binnen de retourtermijn regelt, ontvang je de SHEIN punten weer terug in jouw account. Zo kun je ze voor een andere bestelling opnieuw gebruiken. Wanneer jouw retournering buiten de retourneringstermijn valt, kan het voorkomen dat je de punten niet terug ontvangt.

Hoe werken SHEIN punten?

Bij het plaatsen van een bestelling kun je SHEIN punten inzetten om een deel van jouw bestelling te betalen. Je kunt maximaal 70% van de bestelling met SHEIN punten betalen.

Hoe krijg je SHEIN punten?

Je ontvangt gratis SHEIN punten door het uitvoeren van verschillende acties zoals reviews schrijven, meedoen aan wedstrijden en dagelijks inloggen in de app.

Vond je dit interessant?

We nemen je graag mee in de online wereld van webwinkels zoals SHEIN of AliExpress. Op ChinaFans vind je de beste tips en duidelijke guides voor allerlei producten en Chinese winkels. Zo weet je wat je te wachten staat!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer