AliExpress Tablet : de 5 goedkoopste tablets + kooptips

Ben je op zoek naar de beste goedkope AliExpress tablet? Er zijn een hoop opties beschikbaar op de Chinese website. Dit maakt de keuze voor een goedkope tablet niet makkelijker. Om de keuze wat makkelijker te maken zetten we de 5 beste opties en kooptips voor je op een rijtje.

Merken tablets AliExpress

Er zijn verschillende merken goedkope tablets te vinden op AliExpress. Een aantal van deze merken zijn voor een hogere prijs te kopen in Nederland. Dit zijn merken zoals Xiaomi, Huawei en Lenovo. Er is heel veel vraag naar de Xiaomi Mi Pad 4 en de Xiaomi Mi Pad 3. Alleen zijn er van Xiaomi momenteel niet veel tablets beschikbaar op AliExpress. In ieder geval niet met genoeg recensies en bestellingen dat het betrouwbaar is.

Gelukkig zijn er een hoop goedkope tablet opties van andere merken te vinden. Huawei heeft een aantal tablets op AliExpress staan voor een goede prijs. Het merk Lenovo is ook te vinden op de Chinese site, alleen de prijzen liggen iets hoger. Zeker aangezien de meeste niet het nieuwste besturingssysteem bezitten.

De merken Chuwi en Teclast hebben tablets van de beste kwaliteit en prijs verhouding. Zeker als je kijkt naar de recensies, bestellingen en garantie die bij deze tablets worden geleverd. Merken zoals Chuwi en Teclast zijn minder bekend zijn in Nederland. Maar het zijn wel de beste goedkope tablets die je op AliExpress kan vinden.

Waarop filter je de AliExpress tablet zoektocht?

Het is belangrijk om af te wegen wat je zoekt in een tablet. De belangrijkste factoren zijn snelheid, schermgrootte en kwaliteit, opslag en besturingssysteem. Deze bepalen namelijk welke tablet het meest voldoet aan jouw eisen.

Daarnaast is het slim te kijken waarvoor je de tablet wilt gebruiken. Wil je de tablet dagelijks gebruiken, voor speciale apps of om even je kind af te leiden? Deze vragen helpen mee met het afbakenen van de zoektocht naar de beste tablet.

We hebben de vijf beste opties hieronder voor je opgesomd. Wil je meer handige kooptips? Deze staan onder de 5 beste goedkope tablet opties van AliExpress.

Waarvoor gebruik je een tablet?

Gebruik je de tablet om films en series te kijken? Zware spelletjes te spelen? Het bewerken van foto’s/video’s? Als je zwaardere applicaties wilt gebruiken is een tablet met een goed werkgeheugen het beste. Niets is vervelender dan een app die constant afsluit, omdat je werkgeheugen niet sterk genoeg is.

Het werkgeheugen staat dus in direct contact met de snelheid van de AliExpress tablet. Het gemiddelde werkgeheugen ligt rond de 3GB en 4GB. Wil je een snel werkende tablet kun je het beste kijken naar een werkgeheugen van minimaal 6GB RAM.

Tablet scherm – grootte en kwaliteit

Er zijn verschillende formaten schermen van allerlei kwaliteitssoorten. Als je graag films of series kijkt via je tablet is het slim een groter formaat te kopen. Een groter scherm kan ook van pas komen bij het bewerken van foto’s of tekenen op de tablet. Er zijn verschillende groottes:

  • Klein – tot 8 inch
  • Gemiddeld – 8 tot 10 inch
  • Groot – 10 inch en groter

Neem je je tablet mee naar werk of op vakantie? Dan kan een kleiner formaat misschien beter bij je wensen passen. Een kleiner formaat tablet hoeft niet altijd ten koste te gaan van de mogelijkheden.

Besturingssysteem van je AliExpress tablet

Het lijkt misschien niet zo belangrijk, maar het besturingssysteem bepaalt een aantal belangrijke factoren. Zoals hoe je scherm of interface eruitziet, wat de mogelijkheden zijn en hoe je de tablet kunt gebruiken. De vier besturingsfactoren die het meest voorkomen zijn Adroid, iOS, Linux en Windows.

Het Android systeem is een open platform van Google. Elk merk mag sleutelen aan de interface om er een eigen draai aan te geven. Het Apple systeem genaamd iOS kan alleen door Apple producten gebruikt worden. Het voordeel hiervan is dat alle Apple producten met elkaar gesynchroniseerd kunnen worden.

Deze twee besturingssystemen zijn het populairst onder telefoon/tablet merken. Er zijn helaas geen Apple iPads te vinden op AliExpress. Maar gelukkig zijn er genoeg goedkope Android tablets beschikbaar.

De beste batterijduur van jouw tablet

Wil je dat je tablet de hele dag meegaat met regelmatig gebruik? Een extra lange batterijduur ligt bij 7.000 mAh capaciteit en hoger. De gemiddelde batterijduur van tablets ligt rond de 3.000 mAh tot 5.000 mAh.

Opslagcapaciteit op je tablet van AliExpress

Hoeveel je kunt opslaan op je tablet is afhankelijk van de opslagcapaciteit. Let er wel op dat een gedeelte van de aangegeven opslag ingenomen wordt door de software. Er zijn verschillende opslagcapaciteit groottes:

  • Klein – tot 16GB
  • Gemiddeld – 32GB t/m 64GB
  • Groot – 128 GB
  • Extra groot – 256GB en hoger

Tablets van Apple hebben een ingebouwde opslag wat niet uit te breiden is. Gelukkig is dit niet het geval bij de andere besturingssysteem merken. Bij de meeste tablets is het mogelijk een Micro-SD kaart toe te voegen voor extra opslag.

Soorten verbindingen op je tablet

Afhankelijk van waar je je tablet voor gebruikt heb je verschillende verbindingen nodig. Gebruik je de tablet voor online werkzaamheden ten alle tijden? Vrijwel alle tablets hebben een WiFi netwerk.

Sommige hebben de optie om een Simkaart toe te voegen. Hierdoor kun je via 3G/4G/5G data netwerk online zijn. Ideaal voor mensen die hun tablet voor werk nodig hebben. Andere verbindingsopties zijn Bluetooth en NFC.

Bluetooth maakt draadloos verbinden met andere bluetooth apparaten mogelijk. Dit kan een toetsenbord, speaker of draadloze muis zijn. Met een NFC verbinding kun je razendsnel gegevens uitwisselen met een ander apparaat. Mits deze ook beschikt over een NFC verbinding.

Extra opties van een tablet

Sommige goedkope AliExpress tablets hebben een aantal extra opties. Dit zijn extra opties zoals een frontcamera, GPS, extern geheugenslot, snelladen, vingerafdrukscanner, gezichtsherkenning en draadloos opladen.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer