Review fietslamp AliExpress: kopen of beter niet?

Xtiger fietslamp
★★★★★

Vroeger woonde ik in het midden van de stad en gebruikte ik vooral een fietslamp zodat andere mensen mij konden zien. Maar nu ik eerst door een donker bos moet fietsen voordat ik in de stad ben, heb ik er ook echt eentje nodig om zelf iets te kunnen zien.

En nadat ik een keer bijna tegen een boom aan reed, besloot ik op AliExpress fietsverlichting te kopen. Deze fietslamp van AliExpress ga ik in dit artikel reviewen omdat ik er enorm enthousiast over ben.

Sterker nog: ik durf te zeggen dat het de beste fietsverlichting is die ik ooit gekocht heb.

In deze review lees je waarom.

Fietslamp AliExpress

Waar moest mijn fietsverlichting aan voldoen?

Voordat ik tot mijn aankoop overging, moest de lamp aan een aantal voorwaarden voldoen. Dit was mijn wensenlijstje:

 • Onder de 20 euro
 • Makkelijk vast en los te maken aan de fiets
 • Relatief klein en licht
 • Veel lichtopbrengst (maar dan ook echt veel licht)
 • Géén batterijen, maar USB-oplaadbaar
 • Voldoende waterdicht

Uiteindelijk heeft dit na een kleine zoektocht geleid tot onderstaand product.

X-TIGER 1200 lumen

Via: aliexpress.nl
Bekijk de actuele prijs voor de X-TIGER 1.200 lumen
Beste keuze voor een USB fietslamp met veel licht

De X-TIGER fietslamp is een USB oplaadbare fietslamp van AliExpress met bijzonder veel licht.

Met 1.200 lumen kun je het vergelijken met een lamp die je op nieuwe e-bikes tegenkomt. Fel, een echte lichtbundel en een brede strook licht waarmee je veel kunt zien onderweg.

De lamp is eenvoudig vast te maken aan je stuur en is waterdicht. Om hem op te laden gebruik je een USB-kabeltje. De lamp gaat ongeveer 3 uur mee, afhankelijk van welke stand je hem zet.

De fietslamp heeft zes standen, variëren van breed licht tot een lichtbundel of allebei tegelijk. Er zijn ook pulserende en flikkerende standen.

 • 1.200 Lumen (veel standaard fietsverlichting heeft maximaal 300 lumen)
 • Type lader: USB
 • 6 standen
 • Werkt als powerbank voor je telefoon
 • Batterij: 2.400 mAh

Mijn ervaring met de X-TIGER 1.200 mAh fietsverlichting

De bestelling had ik razendsnel in huis. Binnen 10 dagen stond de pakketbezorger met een prima verpakte fietslamp van AliExpress voor de deur.

De batterij van de verlichting was al opgeladen, dus ik kon er direct mee fietsen.

De eerste test

Het bos waar ik dagelijks door het donker doorheen moet fietsen was de ultieme test. Geen lantaarnpalen aanwezig en door het deels aanwezige bladerdek zie je bij afwezigheid van maanlicht echt geen hand voor ogen.

Net na zonsondergang besloot ik het bos in te fietsen voor een aantal foto’s.

Zo zag het eruit zónder mijn fietsverlichting aan. Het was nog een klein beetje licht door de schemering.

Daarna zette ik de fietsverlichting van AliExpress aan. Toen zag het er ineens heel anders uit.

Fietslamp AliExpress

Volgens de fabrikant schijnt de lamp ongeveer 100-200 meter ver. Nou klopt dat denk ik niet helemaal. Je ziet de boom links, die staat op ongeveer 25 meter. Het pad wat daarnaast verder loopt is ongeveer 35 of 40 meter ver.

Je ziet duidelijk dat de verlichting daar wat minder sterk wordt. Ik denk dat 50 meter dus een betere schatting is, maar wat mij betreft is dat niet zo relevant.

Je ziet duidelijk dat de lamp bijzonder fel schijnt op korte en middellange afstand en tijdens een ritje door het bos is er heel duidelijk te zien waar plassen liggen of mensen lopen.

TIP: Let op met andere weggebruikers als je deze AliExpress fietslamp gebruikt. Voor tegenliggers ziet het er namelijk uit alsof je met groot licht rijdt als je lamp te veel omhoog schijnt.

Ik richt de lamp dus alleen in het bos naar boven. In de stad schijnt de lamp naar de grond. Dan kunnen andere mensen mij goed zien, zonder dat ik ze verblind.

Het formaat van de lamp

Ik was bang dat de lamp te groot van formaat zou zijn in vergelijking tot mijn vorige fietslampen, maar dat blijkt heel erg mee te vallen. De lamp weegt ongeveer 80-90 gram, ongeveer de helft van een telefoon. Je kunt hem dus prima meenemen in je jaszak of een tas.

Je kunt hem ook laten zitten op de fiets, maar in de stad waar ik woon wordt je lampje dan gestolen, dus ik neem hem er altijd vanaf.

Let er wel op dat andere uitvoeringen zwaarder zijn.

Verschillende uitvoeringen

De lamp die ik heb heeft 1.200 lumen en een 2.400 mAh batterij. Dat is zoals je op de foto ziet prima voor het doel waar ik hem voor gebruik.

Wil je een grotere batterij dan wordt je lampje ook groter en zwaarder. Meer opslagcapaciteit weegt ook meer natuurlijk.

Ik vind het formaat van mijn variant prima, maar veel groter en zwaarder zou ik ook niet willen gaan.

Je kunt overigens ook een achterlamp bestellen, maar dat heb ik niet gedaan. Ik kan dus ook niet vertellen wat de lichtopbrengst of de kwaliteit van die verlichting is

De functionaliteiten

Xtiger fietslamp

Deze fietslamp van AliExpress heeft een grote aanknop met daaronder vier ledlampjes. Die vertellen je hoe leeg de batterij is – en als je hem oplaadt hoeveel energie er al in zit.

De batterij gaat voor mij ongeveer 3-4 uur mee. Afhankelijk van hoe lang je fietst, kun je berekenen hoe vaak je ‘m dan moet opladen.

USB-oplaadbaar

Om de fietslamp op te laden, kun je een USB-kabeltje gebruiken. Het opladen is niet heel snel, maar als je hem ’s avonds in de oplader legt is hij in de ochtend sowieso helemaal vol.

Ik heb niet gemeten hoe lang het precies duurt, maar ik gok 2-3 uur om hem volledig op te laten.

Verschillende standen

Deze fietsverlichting is voorzien van 5 verschillende standen en 2 ledlampen

 • Weinig licht
 • Gemiddeld licht
 • Veel licht
 • Langzaam knipperend
 • Snel knipperend (SOS)

De fietslamp is voor mij ook prima te gebruiken als kampeerlampje of als zaklamp.

Conclusie

Deze fietslamp is op AliExpress te koop voor ongeveer €15, je vindt hem hier.

8.5Expert Score
Beter dan gehoopt
Ik vind de fietslamp nog beter dan ik had gehoopt. De lichtopbrengst is vele malen feller dan alle fietslampen die ik eerder heb gehad. Ik vraag me af hoe fel de lamp is met 2.400 lumen – bijna het dubbele. Ik kan me niet voorstellen dat dat nodig is.
De lamp die ik nu heb lijkt in het volledige donker al op één lamp van een auto. Dus het dubbele is denk ik overbodig.

 • Bizar veel licht
 • Veel waar voor je geld
 • USB-oplaadbaar

 • Batterijduur (3-4 uur)
 • Iets groter dan normale fietslamp

Al met al ben ik erg tevreden met de lamp en zou hem een 8,5 van de 10 geven. Ik zou hem zeker nog een keer kopen mocht deze kwijtraken – of gestolen worden 😉

Koop de fietslamp hier en laat me weten wat jij ervan vindt!

1 gedachte over “Review fietslamp AliExpress: kopen of beter niet?”

 1. I’d should examine with you here. Which is not something I often do! I take pleasure in reading a submit that will make individuals think. Also, thanks for allowing me to remark!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer