Elektrische step op AliExpress: kooptips en de 5 beste steps

Je ziet steeds vaker elektrische steps rijden in de stad. Logisch, aangezien het een makkelijke manier is om van A naar B te bewegen. Daarnaast is het ook gewoon een leuk vervoersmiddel. Ook op AliExpress zijn er elektrische steps goedkoop te vinden. Lees verder om de 5 beste goedkope elektrische steps, kooptips en opties te leren.

Elektrische step goedkoop in Nederland

Het is heel belangrijk om te weten wat de regelgeving is voor elektrische scooters. Volgens ANWB zijn niet alle steps toegestaan. Sommige steden volgen de nationale wetgeving voor elektrische steps. Er wordt verwacht dat de regelgeving ‘bijzondere bromfiets’ in Nederland wordt herzien. Deze regelging zal medio 2021 in werking gaan.

Voor nu hebben ze vastgesteld dat elektrische steps binnen bepaalde regels moet vallen van andere voertuigen. Zo mag men met een elektrische scooter tot een snelheid van 25 km/u op het fietspad rijden. Elektrische steps die harder rijden dan 25 km/u kunnen moeten de regels van bromfietsers volgen en rijden op de weg of het bromfietspad.

De steps die goed zijn gekeurd in Nederland zijn elektrische steps van: Veeley, E-Micro, Kickbike en Yedoo Mezec. Voor alle regels kun je kijken op de website van ANWB.

Elektrische scooter merken op AliExpress

Op AliExpress zijn verschillende merken te vinden van elektrische scooters. Eén van de populairste merken in China en Nederland is Xiaomi. De populairste Xiaomi scooter is de Xiaomi M365 Pro, de Mi Electric Scooter AliExpress en de Mi Scooter AliExpress.

Daarnaast zijn er minder bekende merken zoals Ruimi, Janobike, Halo, Kaabo en Jueshai. Voor alle elektrische scooters kun je kijken op de website van AliExpress.

Maximale snelheid elektrische scooter

Op AliExpress zijn er elektrische steps te vinden met een snelheid tot 25 km/u en hoger. Let wel op de maximale snelheid om er in het openbaar mee te mogen rijden. Steps die harder kunnen zijn perfect voor de mensen die op eigen terrein willen rijden.

Elektrische step maximale belasting

Er zijn goedkope elektrische steps die een gewicht tot 50 kg kunnen dragen. Dit zijn steps geschikt voor kleine kinderen. Daarnaast zijn er steps die 50 tot meer dan 150 kg kunnen dragen. Afhankelijk van wie de step gaat gebruiken is het verstandig te letten op de maximale belasting. Ook als je een keer met twee personen op de step wilt rijden.

Overige aspecten bij elektrische steps

Een aantal handige aspecten om naar te kijken bij het kiezen van een elektrische scooter zijn de:

 • Remmen – Handrem of een voetrem. Een handrem is soms hydraulisch en daarmee effectiever.
 • Wielen – Er zijn steps met 2 tot 4 wielen, het grootste gedeelte van de steps hebben twee wielen.
 • Banden – De banden zijn soms van lucht, en soms massief rubber. Die tweede kan stug aanvoelen.
 • Schokdempers – De wat duurdere steppen hebben schokdempers die het rijden comfortabel maken.
 • Materiaal – Een elektrische step kan gemaakt zijn van aluminium, kunststof, staal of zelfs hout.
 • Stuurhoogte – De maximale hoogte van een stuur kan onder de 50 cm en boven de 100 cm liggen.
 • Batterijgrootte – Hoelang een batterij meegaat.
 • Reikwijdte – De maximale afstand die de step af kan leggen voordat de batterij op is.
 • Hellingshoek – Hoe stijl de weg moet zijn voordat de step niet meer kan rijden.

Motor en batterijvermogen AliExpress step

De sterkte van de motor in combinatie met het batterijvermogen weergeeft de maximale afstand van de scooter. Ook wel de reikwijdte genoemd. Dit kan erg handig zijn in het geval dat je langere afstanden wilt rijden met de goedkope elektrische step.

Des te sterker de motor des te beter de elektrische scooter ook steile hellingen op kan rijden. Elektrische steps die een maximale snelheid van 25 km/u halen kunnen gemiddeld een afstand van 45 km rijden. Deze hebben een motor van ongeveer 600W en een batterij van 475Wh.

Als de batterijcapaciteit en motorcapaciteit hoger ligt zal de maximale snelheid en reikwijdte ook hoger ligger. Let er wel op dat dit niet de goedkoopste elektrische steps zijn. Des te krachtiger de motor, des te duurder is de scooter.

Extra opties bij elektrische scooters

Daarnaast zijn er nog een aantal extra opties die bij de elektrische step kunnen zitten:

 • Inklapbaar – Als je van plan bent de elektrische scooter te vervoeren is het ideaal als deze inklapbaar is
 • Scherm – Een LCD scherm die de snelheid en batterij weergeeft
 • Verlichting – Voorlicht en/of achterlicht, richtingaanwijzer en remlicht
 • Zadel – Sommige steps hebben de optie om één of twee zadels vast te zetten aan het platform

Elektrische steps goedkoop op AliExpress?

De goedkoopste elektrische steps vindt je sneller op AliExpress dan in Nederland. Afhankelijk van hoeveel functies een step heeft gaat de prijs ook omhoog. De prijzen op AliExpress liggen tussen de 350 en 1000 euro.

Meer over elektrische steps lees je op Stepkopen.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer