Goedkope hangmat kopen op AliExpress: tips en de 5 beste opties

Op zoek naar een goedkope hangmat van AliExpress? Een hangmat is heerlijk om in te zitten of liggen. Om een boek te lezen en even echt tot rust te komen. Vind hier tips voor waar je op moet letten en 5 goedkope hangmatten uit China!

Op zoek naar een goedkope hangmat? Een hangmat is heerlijk om in te liggen, te zitten, of gewoon even uit te rusten. Ook op AliExpress kun dit product vinden. In dit artikel hebben wij de 5 beste opties voor hangmatten uit China voor jou op een rij gezet. Ook lees je hier welke verschillende soorten hangmatten er allemaal zijn, en waar je op moet letten bij het kiezen.

Waarom een hangmat?

Een hangmat betekent ontspanning. Je kunt er boeken in lezen of heerlijke dutjes in doen, maar je kunt ook gewoon lekker heen en weer schommelen natuurlijk! Bij een hangmat denk je al snel aan relaxen op vakantie, ergens aan een strand. Hoe tof is het om dit gevoel in je eigen huis te hebben? Met een hangmat in je huis is dit makkelijker dan ooit.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Verschillende soorten hangmatten

De meeste hangmatten lijken op elkaar: ze hangen vrijwel allemaal stevig met twee punten ergens aan vast. Als je er in zit, ‘zweef’ je een beetje. Maar er zijn ook verschillende soorten hangmatten. Wij leggen je deze verschillen uit, zodat je makkelijk kan kiezen wat het beste bij jou past!

Hangmat voor reizen en meenemen

Dit is de meest bekende vorm van een hangmat. Dit is wanneer je de hangmat zelf nog aan twee punten vast maakt, bijvoorbeeld aan bomen in je tuin of steunpalen van je huis. Een voordeel van deze soort hangmat is dat je deze erg makkelijk kan meenemen. Je vouwt hem gewoon op en stopt hem in je tas!

Dit product is meestal goedkoper dan andere soorten hangmatten met extra functie. Als het vooral belangrijk is dat je hangmat goedkoop is, dan kan dit de juiste keuze zijn. Wel zul je iedere keer moeten zoeken naar een juiste plek om hem op te hangen. Er gaat dus iets meer werk zitten in het opzetten. Dit kan een reden zijn dat je liever voor een versie met standaard wilt kiezen.

Hangmat met standaard

Sommige hangmatten koop je met een standaard erbij. Dit zorgt ervoor dat je hem makkelijk op zet. Het is een stevige manier waarvan je zeker weet dat je goed hangt. Dit is een stuk makkelijker dan op zoek gaan naar een geschikte plek om je hangmat op te hangen. Meenemen gaat wel wat lastiger: de standaard is redelijk groot.

Wanneer je de hangmat vooral in en om je huis wilt gebruiken, kan dit dus ideaal zijn. Wel vinden veel mensen ze zonder standaard comfortabeler hangen, doordat ze wat ‘losser’ hangen en meer naar je lichaam gaan vormen.

Dit is de duurste variant van het product. Als je een hangmat met standaard goedkoop wilt vinden, kan het wel zo zijn dat je in gaat leveren op kwaliteit. Maar geen zorgen: je kunt wel een goedkope hangmat met standaard vinden online!

Hangmat met spreidstok

Veel hangmatten hebben ook een spreidstok. Dit betekent dat er aan beide uiteindes van de hangmat een stok zit, die ervoor zorgt dat de hangmat niet dichtklapt wanneer je er in zit. Ook als je er niet in zit, staat de hangmat dus ‘open’. Dit ziet er ook snel mooier uit dan een hangmat die dit niet heeft.

Het grote voordeel van een spreidstok is dus dat deze veel aantrekkelijker zijn! Het nadeel is dat ze wel wat minder comfortabel liggen dan een hangmat zonder spreidstok. Deze versie blijft namelijk dezelfde vorm behouden, terwijl hij zich helemaal naar jouw lichaam vormt wanneer er geen spreidstok in zit! Je zult dus een keuze gaan maken tussen het uiterlijk en het comfort.

5 keer goede keuze hangmat van AliExpress

Design van de hangmat

Ook niet onbelangrijk: hoe ziet de hangmat eruit? Dit moet natuurlijk passen bij de omgeving waar je deze wilt hangen of zetten. Wanneer je deze in je kamer hangt, is dit dus al helemaal belangrijk. Let daarom op het design bij het kiezen van een hangmat. Het oog wilt natuurlijk ook wat!

Lees ook: Goedkope verrekijkers kopen op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer