Baseus USB kabels: tips voor het kiezen en de 5 beste opties

Ben jij op zoek naar een Baseus USB kabel? Helaas is de keuze minder makkelijk dan gedacht, en komt er nog veel kijken bij het kiezen van een passende kabel. Daarom op deze pagina tips en tricks voor het kiezen van de beste USB kabel voor jouw situatie.

Baseus USB kabel

Inmiddels heb je bijna iedere dag wel een USB kabel nodig: om je telefoon, smartwatch of tablet op te laden, bijvoorbeeld. Doordat je het iedere dag gebruikt, is het ook belangrijk om een goed exemplaar te kiezen!

Baseus Zinc kabel

Baseus Zinc 3 in 1 Fast Charging

Een handige powerbank voor thuis of onderweg.
10
Baseus USB kabel

Baseus USB C geweven kabel Erg buigzaam

Deze geweven kabel is erg flexibel en zal hierdoor minder snel slijtage of andere schade oplopen.
Disclaimer text….
10
Baseus iPhone kabel

Baseus Legend Series geschikt voor Apple Lightning

Een USB C kabel met een hoek van 90 graden.
Disclaimer text….
10
Baseus USB kabel koppelstukje

Baseus headphone jack koppelstukje Van USB C naar 3.5mm Jack

Dankzij dit kabeltje kun je jouw oortjes gebruiken bij telefoons zonder jack ingang
Disclaimer text….
10
Baseus USB kabel platte

Baseus platte USB C kabel Extra klein van formaat

Erg makkelijk mee te nemen, en tegelijkertijd een snelle oplader.
Disclaimer text….

Baseus kabels: hier moet je op letten

Er zijn verschillende onderdelen belangrijk om extra op te letten, voordat je een model uitkiest. We zetten ze eerst op een rij voor je, later op deze pagina leggen we al deze onderdelen simpel uit.

  • Soort aansluiting
  • Materiaal
  • Snelladen
  • Kabel lengte
  • Apple gecertificeerd

Tips voor de soort aansluiting

Het is belangrijk dat de kabel die je koopt, de juiste aansluiting heeft. Oudere telefoons hebben meestal een micro USB kabeltje nodig om op te laden. Inmiddels hebben de meeste telefoons een USB C aansluiting, met name Android toestellen. Macbooks en iPad Pro’s hebben ook deze USB C aansluiting, andere Apple producten vragen weer om een Lightning kabel.

Tip: Controleer even welke soort aansluiting jouw telefoon of tablet heeft, voordat je een keuze maakt.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Waarom zou je een USB C kabel kiezen?

USB C is de nieuwe standaard voor telefoons. Het grootste voordeel aan deze nieuwe techniek is de laadsnelheid, die is vele malen hoger dan bij de oude micro USB kabels. Het verschil: een maximale snelheid van 60W (USB C) tegenover een maximale snelheid van 15W (micro USB). Dat is dus 4 x zo snel!

Daarnaast is er nog een ander voordeel aan USB C: hij kan op twee manieren je telefoon in. Je kunt dus nooit de kabel ondersteboven houden, hij zal er altijd direct in gaan. Een klein verschil, maar het maakt de kabels wel een stuk gebruiksvriendelijker!

Een derde voordeel is dat een ingebouwde chip in Baseus USB C kabels ervoor zorgt dat een kabel nooit overbelast wordt. De chip regelt de hoeveelheid stroom die door de kabel gaat. Deze limiet is door de fabrikant bepaald, en verschilt dus tussen kabels. Slim om op te letten!

5 x onze favoriete USB kabels van Baseus

Uit het assortiment van Baseus hebben wij een top 5 samengesteld van goede USB kabels. Ieder product heeft weer haar eigen voor- en nadelen, waardoor je jouw eigen keuze kunt maken.

Onder de 5 producten leggen we nog meer onderdelen uit, die belangrijk zijn voor het maken van je keuze. Succes!

1

Baseus Zinc

3-in-1 Fast Charging!
Baseus Zinc kabel
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Baseus Zinc
Een krachtige USB C kabel die snel je telefoon oplaadt.

Deze Baseus USB kabel heeft 3 in 1 Fast Charging en is zowel voor opladen als voor data overdracht te gebruiken. Bestanden overzetten van bijvoorbeeld je telefoon naar je laptop, is dus een eitje!

Bijzonder is het magnetisme in deze kabel. Het uiteinde van de kabel is magnetisch waardoor deze aan de USB C aansluiting van je telefoon klemt. De USB C aansluiting kun je hierdoor altijd in je telefoon laten zitten. Dit helpt weer tegen stof en ander vuil.

De kabel is flexibel dankzij het materiaal (nylon) en heeft een lengte van 1 meter.

2

Baseus USB C geweven kabel

Erg buigzaam
Baseus USB kabel
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Baseus USB C kabel.
Een geweven kabel tegen kabelbreuk.

Deze USB C kabel is gevlochten uit stevig materiaal, waardoor deze extra beschermd is tegen knopen of scheuren in de kabel. Dankzij de meegeleverde kabelbinder kun je de kabel ook nog goed oprollen en veilig bewaren. Wij verwachten door deze 2 redenen dat de kabel erg lang mee gaat zonder slijtage.

De oplader ondersteunt een 3 ampère output, waarmee je jouw telefoon erg snel op kan laden. Ook voor dataoverdracht is de kabel geschikt, met een transmissiesnelheid tot maximaal 480Mbs.

3

Baseus Legend Series

USB C naar Apple Lightning kabel
Baseus iPhone kabel
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de USB C naar Apple Lightning kabel
Makkelijk mee te nemen onderweg.

Deze Baseus USB C lightning kabel is geschikt voor Apple toestellen. De kabel heeft een gevlochten textuur, wat ervoor zorgt dat de kabel niet in de knoop raakt. Met een vermogen van 20 Watt wordt Power Delivery ondersteund, waardoor je telefoon binnen korte tijd weer een volle batterij heeft. Binnen 30 minuten is je batterij namelijk al weer op 60%!

Deze kabel valt op doordat de connector een hoek van 90º heeft (zie foto hieronder). Waar de kabel bij andere opladers ‘recht’ uit je telefoon komt, gaat deze kabel hier dus anders. Dit is handig wanneer je jouw telefoon veel vasthoudt voor bijvoorbeeld gamen of films kijken.  

Baseus USB C Kabel
Via: GSMPunt.nl
4

Baseus headphone jack koppelstukje

Van USB C naar 3.5mm jack!
Baseus USB kabel koppelstukje
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor het koppelstukje
Muziek luisteren met de headphone jack

Dit product is vooral interessant wanneer je een telefoon hebt waar geen headphone jack meer in zit, zoals de nieuwste iPhones of Samsung Galaxy modellen. In dat geval heb je een koppelstukje nodig om toch met oortjes naar muziek te luisteren op je telefoon.

Het merk Baseus biedt dit koppelstukje aan. Het is een koppelstukje van USB-C naar headphone jack van 3.5mm. Het kabeltje is erg kort, maar toch extra stevig gemaakt. Hierdoor zal de kabel niet zomaar kapot gaan.

Deze Baseus powerbank is erg snel: binnen een half uur is je telefoon al voor 60% opgeladen. Het is zelfs mogelijk om 3 (!) apparaten tegelijkertijd op te laden. Als je dit doet, zal de batterij van de powerbank wel snel leeg gaan.

Dit model heeft zowel een USB als een USB-C ingang, waardoor de meeste apparaten te verbinden zijn.

5

Baseus platte USB C kabel

Extra korte kabel
Baseus USB kabel platte
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de korte USB C kabel
Nog makkelijker mee te nemen.

Dit model is ideaal voor wanneer je een zo kort mogelijke kabel wilt hebben. Dit is bijvoorbeeld fijn wanneer je jouw telefoon op laadt via een powerbank, of als dit gewoon je voorkeur is! Ook voor het overzetten van bestanden naar je laptop komt zo’n korte lengte goed van pas. De precieze lengte van deze kabel is namelijk slechts 23 cm.

Er zit een handig plastic haakje aan de USB C kabel van Baseus, waarmee je de kabel nog korter kunt maken (zie foto hieronder). Dit haakje houdt dan de kabel goed op zijn plek.

Het is een goede keuze voor bijvoorbeeld bestanden overzetten naar je laptop of als kleine oplader voor onderweg. Hij is minder geschikt wanneer je de kabel als standaard oplaadkabel wilt gebruiken. Dit komt doordat de kabel dan niet lang genoeg is om van het stopcontact jouw bureau, bed of ander oppervlak te halen. Je mobiel zal dan ‘zwevend’ opladen, niet handig!

Via: GSMPunt.nl

Is iedere Baseus USB C kabel hetzelfde?

De naam USB C slaat op de connector: welke vorm en welk type dit is. Verschillende fabrikanten hebben wél verschillende eigenschappen in de USB kabels gestopt. Zo zijn er snelheden en protocollen die je bij de ene fabrikant wél krijgt, en bij de ander niet.

Er zijn tot nu toe 3 subtypen voor USB C kabels met een verschillende maximumsnelheid in de bestandsoverdracht. USB C 3.1 heeft een maximum van 5Gb/s, 3.2 heeft een maximum van 10 Gb/s en versie 3.3 heeft een maximum van 20 Gb/s.

Tips voor het materiaal

USB kabels worden gemaakt uit verschillende materialen. Sommige materialen zijn een stukje goedkoper om aan te schaffen, zoals kunststof. Naast de prijs zijn exemplaren van kunststof ook erg flexibel. Wel gaan goedkopere kabels van kunststof vaak eerder kapot, waardoor je ook eerder weer een nieuw exemplaar moet kopen. Niet erg handig voor de lange termijn, dus.

Wij zijn vooral fan van Baseus USB kabels met een huls gevlochten van nylon. Dit is een erg stevig materiaal dat er voor zorgt dat je kabel niet zomaar knakt, ook niet bij het oprollen of buigen van de kabel.

Een andere goede optie zijn kabels van Kevlar. Dit materiaal is erg stevig, waardoor ze niet snel scheuren of slijten.

Laadsnelheid

De meeste Baseus USB kabels worden gebruikt om telefoons of andere apparaten op te laden. Daarom is het wel zo fijn als de kabel een hoge laadsnelheid heeft! Hoe hoger de laadsnelheid, hoe sneller te telefoon opgeladen is. Het hoogste wat een USB C kabel kan halen van maximale laadsnelheid, is ongeveer 100W.

Maar let op: de laadsnelheid moet compatibel zijn met jouw telefoon. Als dit niet zo is, zal je telefoon alsnog maar zo snel opladen als dat deze aankan. Het heeft dus niet altijd zin om de Baseus USB kabel met de hoogste snelheid te kopen!

Power delivery: welke versie moet je kiezen?

Binnen USB C kabels zit er nog een functie om rekening mee te houden: Power delivery of PD. Hier zijn twee versies van, beide voor andere apparaten erg geschikt.

USB C PD 3 Ampère: geschikt voor apparaten onder de 60W, of wanneer de snelheden van je apparaat en je oplader verschillen.

USB C PD 5 Ampère: geschikt voor apparaten die meer dan 60W verbruiken, zoals laptops of andere grotere apparaten.

Kabellengte: wat kies jij?

De keuze voor de lengte van de Baseus USB C kabel ligt vooral aan je eigen voorkeur. Hoe langer de kabel is, hoe meer bewegingsvrijheid je hebt tijdens het opladen. Een lange kabel is vooral aan te raden wanneer je weinig stopcontacten hebt.

Een te korte kabel kan vervelend zijn, bijvoorbeeld wanneer je stopcontact net te ver weg zit. Een te lange kabel kan ook weer irritaties met zich meebrengen, bijvoorbeeld doordat deze meer ruimte inneemt of in de weg licht.

Tip: de meeste mensen laden hun telefoon ’s nachts op, terwijl deze naast hun bed of op een nachtkastje ligt. Meet hoe lang een kabel zou moeten zijn vanaf het dichtstbijzijnde stopcontact, tot aan je bed. Dan weet je direct hoe lang jouw ideale kabel moet zijn!

Apple gecertificeerd

Dit onderdeel is vooral fijn wanneer je Apple producten gebruikt. Een Apple certificering ) geeft aan dat het product geschikt is voor Apple producten. Deze kabels zijn veilig, raken niet overlast en veroorzaken geen kortsluiting.

Zo’n certificering herken je aan een MFI of Made for iPhone/iPad sticker. Let hier vooral op wanneer je usb kabels wilt kopen bij een andere aanbieder dan Apple, zoals een Baseus iPhone kabel. De producten van Apple hebben deze certificering natuurlijk al!

Wanneer je een kabel kiest zonder deze certificering, heb je geen garantie dat het veilig is om te gebruiken. Hier zitten verschillende risico’s aan: zo kan je batterij van je telefoon bijvoorbeeld beschadigen door verkeerd gebruik.

Laadt jij liever draadloos op?

Er zitten voor- en nadelen aan het gebruiken van een kabel voor het opladen van je telefoon of tablet. We begrijpen dan ook erg goed dat niet iedereen kiest voor USB kabels!

Wil jij liever draadloos opladen? Op deze pagina helpen we je bij het kiezen van een goede draadloze oplader. Zo kunnen we je hopelijk alsnog op weg helpen!

Vond je dit interessant?

Op Chinafans nemen we je graag mee in de wereld van Baseus en andere Chinese merken. Door tips en tricks te geven over allerlei producten, hopen we dat je de leukste gadgets simpel kunt uitkiezen.

Misschien ook interessant voor jou: Baseus FM-transmitter kiezen: hier moet je op letten.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer