Baseus FM-transmitter kiezen: dit moet je weten.

Onderweg naar Spotify of Apple Music luisteren via Bluetooth, met een Baseus FM-transmitter kan het op je autoradio! Op deze pagina vind je de belangrijkste informatie en tips die je nodig hebt voor het kiezen van een FM-transmitter voor in de auto.

Baseus FM-transmitter

Een FM-transmitter gebruik je in de auto om je telefoon via Bluetooth met je autoradio te verbinden. Dit wordt het meeste gebruikt om muziek te luisteren via je telefoon of om handsfree te bellen. Het is een echte uitkomst voor autoradio’s die zelf geen USB-ingang of Bluetooth verbinding hebben.

Online zijn er duizenden FM-transmitters te vinden, met allemaal weer andere mogelijkheden en designs. Door dit grote aanbod kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daar helpen we je graag bij! Lees verder voor uitleg en tips bij de belangrijkste onderdelen van een Baseus FM-transmitter, zodat je weet waar je op kunt letten.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een FM-transmitter

Allereerst zetten we alle onderdelen op een rij waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een model voor in je auto. Deze zijn als volgt:

  • Bluetooth versie
  • Autolader
  • SD-kaart of USB-stick
  • A2DP en Bluetooth profielen
  • Handsfree carkit

Al deze onderdelen leggen we op deze pagina nog eens verder uit. Vervolgens gaan we in op het installeren van een FM-transmitter en geven we tips tegen eventuele ruis. Zo weet je wat je te wachten staat bij de zoektocht naar een Baseus FM-transmitter. Succes!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Bluetooth versie

Een FM-transmitter verbindt jouw telefoon via Bluetooth met je autoradio. Daarom is het goed om te kijken welke Bluetooth versie de Baseus FM-transmitter heeft. De Bluetooth versie wordt altijd als volgt weergegeven: Bluetooth 4.2.

Bluetooth blijft ontwikkelen, daardoor zijn er inmiddels veel verschillende versies beschikbaar. De allernieuwste versie is Bluetooth 5.2, maar oudere versies werken ook nog gewoon. Het verschil tussen verschillende Bluetooth versies zit hem vaak in snelheid van gegevensoverdracht of andere technologische verbeteringen.

Dit betekent dat Bluetooth 5.2 op dit moment de beste verbinding geeft, maar dat wil zeker niet zeggen dat oudere versies een slechte verbinding geven. Wij raden aan om niet onder Bluetooth 3.0 te gaan zitten, aangezien dit inmiddels toch al redelijk gedateerd aan het worden is. Met Bluetooth 4.0 of hoger zit je dus zeker goed!

Let op: beide apparaten moeten de Bluetooth ondersteunen. Koop je een Baseus FM-transmitter met Bluetooth 5.0, maar kan jouw telefoon dit helemaal niet ondersteunen? Dan zal de Bluetooth verbinding alsnog via een oudere versie gebeuren. Hier merk je waarschijnlijk niets van, maar is wel zonde van wat je extra betaald voor de nieuwste versie!

1

Baseus FM-transmitter met Bluetooth

Inclusief dubbele autolader!
Baseus FM-transmitter
Via: Bol.com.
Bekijk de actuele prijs voor de Baseus FM-transmitter
Meer informatie over deze autoaccessoire.

Deze FM-transmitter van Baseus is een voorbeeld van een handige transmitter met veel functies. Het meest opvallend zijn de 2 USB poorten, waarmee je maar liefst 2 apparaten tegelijkertijd kunt opladen. De poorten geven een maximaal vermogen van 3.4A.

Dankzij een Bluetooth 4.2 verbinding wordt de audio van je telefoon helder op je autoradio afgespeeld. Luister daarmee gemakkelijk naar je lievelingsmuziek of je favoriete podcast. Ook voor handsfree bellen is deze transmitter een goede keuze dankzij de ingebouwde microfoon.

De Baseus FM-transmitter geeft je de mogelijkheid om ook een USB-stick, Micro SD-kaart of TF (Transflash) te verbinden. Zo speel je opgeslagen MP3 bestanden af in de auto. Al met al is deze transmitter een handige autoaccessoire met veel verschillende functies, die lange autoritten ongetwijfeld leuker zal maken!

Autolader

Wil jij muziek luisteren, maar tegelijkertijd ook een telefoon of Ipad opladen? Ook dat kan. Kies in dat geval voor een Baseus Bluetooth muziek transmitter en USB autolader in één. Veel FM-transmitters bieden deze optie, dit wordt vermeld in de beschrijving van het product. Je kunt het ook herkennen aan een USB ingang in de transmitter (zie foto hieronder).

Om je telefoon daadwerkelijk op te laden, heb je ook nog de oplaadkabel van je telefoon nodig. Deze steek je met de USB-uitgang in de autolader. Zo’n oplaadkabel wordt nooit meegeleverd bij een autolader of een FM-transmitter.

Een FM-transmitter en autolader in één. Via: Bol.com

SD-kaart of USB-stick

Je kunt kiezen voor een FM-transmitter waar SD-kaarten in kunnen. In dat geval zet je muziek op de SD-kaart, die je vervolgens af kunt spelen in je autoradio. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld niet wilt betalen voor muziek streamingsdiensten, maar óók niet naar reclame wilt luisteren.

De FM-transmitter leest de MP3 bestanden die je op de SD-kaart zet af. Modellen die SD-kaarten ondersteunen, hebben vaak ook de mogelijkheid om een USB-stick in de transmitter te stoppen. Dit werkt vrijwel hetzelfde: vervolgens leest de transmitter de MP3 bestanden op de USB-stick af.

Deze mogelijkheid is dus handig om te hebben, maar geen noodzaak. Wanneer je vooral vanaf je telefoon audio wilt afspelen, is het niet belangrijk of de transmitter deze functie heeft.

A2DP en Bluetooth profielen

Naast een Bluetooth versie, zijn er ook nog Bluetooth profielen om rekening mee te houden. Er zijn verschillende Bluetoothprofielen, de belangrijkste om te (her)kennen is A2DP.

A2DP staat voor Advanced Audio Distribution Profile, en is een speciaal Bluetooth profiel waarmee stereogeluiden in hele goede kwaliteit worden verzonden tussen de apparaten. Je kunt deze functie zien als een extra verzekering dat je een product koopt met high-definition audio. Vooral fijn voor de muziekliefhebbers onder ons!

Handsfree carkit

Naast muziek luisteren worden Baseus FM-transmitters ook veel gebruikt om handsfree te bellen in de auto. De meeste exemplaren ondersteunen dit gelukkig ook. Dankzij handsfree bellen kun je onderweg met je collega’s of familie bellen, terwijl je beide handen vrij houdt voor het autorijden.

Naast dat het erg gevaarlijk is om je telefoon vast te houden tijdens het autorijden, is ook de boete die er op staat niet mis: € 230. Wij raden aan om een (stuk kleinere) investering te doen in een handsfree Baseus FM-tranmitter!

Hoe installeer je een FM-transmitter?

Gelukkig kun je deze accessoires erg makkelijk zelf installeren. De Baseus FM-transmitter plaats je in je auto in de 12V of 24V aansluiting van je auto. Dit is dezelfde plek waar je een eventuele autolader ook in stopt.

Wanneer de transmitter goed in de aansluiting zit, zal er bij de meeste modellen nu een frequentie oplichten op het display van de transmitter, bijvoorbeeld 108.8 FM. Vervolgens stel je jouw autoradio in op dezelfde frequentie.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen, is de Bluetooth op je telefoon aan te zetten en verbinding te maken met de Baseus FM-transmitter. Tip: controleer even of het geluid van je telefoon aan staat (zowel media- als oproepvolume). Verder kun je nu zonder zorgen jouw favoriete podcasts aanzetten en luisteren via de autoradio!

Baseus bluetooth audio
Via: Bol.com.

Tips tegen ruis

Als het goed is, geeft je Baseus FM-transmitter een helder signaal en luister je naar muziek zonder ruis of gekraak. Helaas komt het ook wel eens voor dat er toch ruis in de audio zit. Dit kan betekenen dat er in de buurt een andere radiozender zit op frequentie 108.8 FM. Soms gaat dit vanzelf binnen enkele minuten weg.

Wanneer de ruis blijft, raden we aan om de frequentie van de FM-transmitter aan te passen. Vervolgens pas je ook de frequentie van de autoradio aan. Als het goed is, is de stoorzender achtergebleven op de vorige frequentie en is de audio weer helder.

Een oplossing voor licht gekraak, kan zijn dat je het geluid van je telefoon volledig open moet draaien. Zet in plaats van je telefoon op 4 en de radio op 9, je telefoon op 10 en de radio op 3. Et voilà, als het goed is, heb je weer een heldere audio!

Blijft er ruis aanwezig, ondanks deze tips? Dat is niet de bedoeling. Het kan zijn dat je een defect product hebt ontvangen. In dat geval is het slim om contact op te nemen met de verkoper. Meestal valt dit onder de garantie, en krijg je een nieuw exemplaar na een retourzending. Zo geniet je verder van mooie audio in je auto!

Wanneer koop je een FM-transmitter?

Deze autoaccessoires zijn vooral een aanwinst voor auto’s waar niet standaard Bluetooth aanwezig is. Dankzij de transmitter kun je alsnog via Bluetooth muziek en podcasts luisteren, bijvoorbeeld van Spotify of Apple Music.

Ook voor handsfree bellen is een FM-transmitter een relatief goedkope oplossing. Al met al is het een accessoire voor in de auto die je lange autoritten een stuk prettiger kan maken.

Vond je dit interessant?

Op deze pagina heb je allerlei tips gelezen over het kiezen van een FM-transmitter van Baseus met Bluetooth voor in de auto. Op onze website vind je nog veel meer van dit soort waardevolle content over allerlei (elektronische) producten! We nemen je graag mee in het online aanbod van allerlei producten, en helpen je op weg met tips & tricks.

Misschien ook interessant voor jou: Basues (draadloze) opladers: 5 slimme opties.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer