Processor op AliExpress: deze 5 CPU’s moet je absoluut (niet) kopen

Op zoek naar een processor op AliExpress? Er zijn veel goede modellen te vinden, maar helaas ook wat miskopen te vinden. Op deze pagina geven we je tips voor goede producten en producten die je misschien beter kunt laten liggen. Zo weet je wat jou te wachten staat!

Kan ik een processor op AliExpres kopen?

Het simpele antwoord is ja, je kunt prima een processor op AliExpress kopen. Je koopt immers niet van AliExpress, maar van verkopers die Ali als een verkoopplatform gebruiken. Het is daarom wel belangrijk om een verkoper te kiezen die betrouwbaar overkomt. Hierover later meer tips.

Processors van AliExpress worden geproduceerd of in sommige gevallen gerecycled van oude computers. Het staat niet altijd duidelijk aangegeven op welke van deze manieren jouw processor gemaakt is. Toch hoeft dit niet erg te zijn: processors die gerecycled zijn van andere apparaten, werken meestal nog uitstekend. Wanneer je dit toch niet vertrouwt, kun je kiezen voor de nieuwste modellen processors, aangezien deze minder kans hebben om gerecycled te zijn.

Wanneer is een processor verkoper betrouwbaar?

Op AliExpress zijn er verschillende onderdelen die je helpen bij het bepalen of een verkoper betrouwbaar is. Twee belangrijke peilers hierin zijn de reviews en het aantal maandelijkse bestellingen. Een bedrijf met veel maandelijkse bestellingen is populair en is druk bezig in de markt van processors. Dit maakt een bedrijf betrouwbaarder dan wanneer er slechts weinig maandelijkse bestellingen zijn.

Ook de recensies spelen een grote rol. Wanneer de meeste recensies positief zijn, geeft dit een beter beeld over de verkoper. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat de verkoper veel negatieve reviews heeft, in dat geval is het misschien slimmer om verder te kijken. Kijk hierbij ook even naar het procentuele aantal positieve en negatieve reviews.

Wanneer een bedrijf 100 negatieve reviews heeft, klinkt dit niet positief. Maar als deze 100 reviews overschaduwd worden door 50.000 positieve reviews, betekent het dat de verkoper toch iets goed doet.

Neem deze tips mee bij het kiezen van een AliExpress CPU, hopelijk bestel je zo een top processor voor jouw computer of project!

5 keer een goede processor op AliExpress

De volgende 5 AliExpress CPU’s hebben goede recensies gekregen en lijken daardoor goed te werken. Ook de verkopers zien er erg betrouwbaar uit met veel maandelijkse bestellingen. Deze top 5 kan je helpen bij het kiezen, onder deze producten lees je extra tips en vertel ik je meer over producten die minder betrouwbaar zijn.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Waarom een processor kopen?

Een nieuwe processor helpt jouw computer om betere prestaties te leveren. Dit is ideaal voor gamers om zo met de computer die je al in je bezit hebt, toch zwaardere games aan te kunnen. Ook computerfanaten die graag zelf een computer in elkaar zetten, hebben een processor nodig. Een processor op AliExpress is vaak een stuk goedkoper zijn dan wanneer je deze op Nederlandse websites of webshops koopt. Dat maakt het natuurlijk interessant!

Snelheid van de processor

Hoe sneller de AliExpress processor is, hoe sneller jouw computer wordt, aangezien de processor dan meer taken per seconde kan uitvoeren. Snelheid is natuurlijk ideaal. Welke snelheid voor een CPU van AliExpress kiest ligt aan jouw voorkeur en je budget. De snelheid hangt onder andere af van de volgende onderdelen:

 • Kloksnelheid. Het aantal taken dat de processorkern in 1 seconde kan doen, wordt de kloksnelheid genoemd. Je drukt dit uit in Hertz (Hz) of bij de snelste modellen in GigaHertz (GHz). Een gemiddelde kloksnelheid ligt tegenwoordig tussen de 1,0 GHz en de 4,0 GHz.
 • Cachegeheugen. Naast de kloksnelheid heeft ook het cachegeheugen een grote invloed op de snelheid van de processor. Dit is het stukje geheugen dat de processor in beslag neemt om snel berekeningen te kunnen doen. Hoe groter het cachegeheugen is, hoe meer gegevens de AliExpress CPU direct bij de hand heeft. Dit maakt jouw computer dus nog sneller!
 • Processorkernen. Hierover straks meer.
 • Slimme technieken zoals een Turbo boost waarbij de kloksnelheid tijdelijk verhoogt kan worden, of Hyper-threading waarbij er 2 berekeningen tegelijkertijd uitgevoerd kunnen worden door de CPU.

Houdt er rekening mee dat een snelle processor nog niet direct betekent dat heel jouw computer snel is. Dit komt doordat er ook andere onderdelen meebepalend zijn voor de werksnelheid, waaronder de snelheid van je harde schijf of SSD, of de snelheid van je werkgeheugen. Toch is een snelle AliExpress processor een goede (eerste) stap naar een snellere computer!

Processorkernen

Processors op AliExpress kunnen verschillende aantallen processorkernen (of cores) hebben. Hoewel één core ook voorkomend is, zijn de laatste jaren vooral processors met meerdere kernen in trek. Wanneer een CPU 2 kernen heeft, wordt dit Dual Core genoemd. Een processor met maar liefst 4 kernen wordt een Quad Core genoemd. Er zijn ook CPU’s met 6 kernen, dit heet een Hexa Core processor, en zelfs zogenoemde Octa Core cpu’s zijn verkrijgbaar met 8 kernen.

De meeste AliExpress processors hebben 2 of 4 kernen. De keuze hiertussen ligt natuurlijk bij jou, onthoudt dat meerdere processorkernen een snellere processor en dus computer betekent.

Is de processor compatibel?

Controleer altijd of de processor die je wilt bestellen, wel compatibel is met de computer waarvoor je deze wilt gebruiken. Zo voorkom je verrassingen.

Uitleg namen van processors

Even een opfriscursus: wat betekenen de cijfers bij de namen van een processor? Een typische naam van een processor is bijvoorbeeld ”Intel Xeon E5 2689”. Deze naam bestaat uit vier onderdelen:

 • Intel. Dit is het merk dat de processor op de markt heeft gezet.
 • Xeon. Dit is de soort processor.
 • E5. Dit gaat over de versie van de processor. De E5 is dus in de E serie de 5e versie.
 • De 2 van 2689 geeft de generatie van de processor weer.
 • De 689 wordt ook wel de SKU Numeric Digits genoemd, en geeft een indicatie van de prestaties van de CPU. Wanneer deze 3 getallen bij één model hoger zijn dan bij de andere, dan zijn de prestaties van het eerste model dus beter. Houdt er rekening mee dat deze vergelijking alleen mogelijk is binnen dezelfde serie van hetzelfde merk. De Intel Xeon op AliExpress met de cijfers ‘E5 2349’ zou dus een lagere prestatie hebben, maar over de prestaties vergeleken met bijvoorbeeld een Q9400 op AliExpress is geen vergelijking te maken. Dit komt doordat andere series en andere merken verschillende maatstaven gebruiken. De 3 getallen gebruik je dus echt voor een indicatie.

Verschil Intel en AMD

Intel en AMD zijn beide inmiddels bekende fabrikanten voor processors. Intel heeft de grootste naamsbekendheid. Klanten kennen Intel vooral als supersnelle processors, wel zijn deze CPU’s aan de duurdere kant. De kwaliteit/prijsverhouding is dus niet het allerbeste.

AMD is een andere fabrikant die iets minder naamsbekendheid heeft. Toch is dit merk een goede optie, doordat ze een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding hebben. De CPU’s zijn degelijk gebouwd. Op AliExpress vind je van beide fabrikanten processors, waardoor je uit beide kan kiezen.

Veel bestelde CPU’s op AliExpress:

De volgende modellen zijn veel besteld op AliExpress, maar niet opgenomen in onze top 5. We lichten kort toe waarom niet:

 • De Intel core 2 Q9650 op AliExpress kopen kan zeker, we hebben hem gevonden bij de Re-Store op AliExpress. Dit product heeft echt maar weinig bestellingen en ook relatief gezien weinig reviews. De gegeven reviews zijn overigens wel grotendeels positief (99% heeft 4 of 5 sterren gegeven). Toch raden wij producten met lage bestellingen nooit zomaar aan, aangezien dit minder betrouwbaar kan zijn. Een goed alternatief voor de Q9650 op AliExpress zijn de andere Intel Core processors die we in onze top 5 hierboven noemen. Extra fijn: dit zijn nieuwere versies!
 • Een andere populaire CPU is de Intel Xeon e3 1231 v3, op AliExpress is deze specifieke versie niet te vinden helaas. Een goed alternatief hiervoor is de Intel Xeon E3 1220, dat slechts een aantal punten minder scoort in de cijferindicatie van de prestaties van de CPU. Dit verschil is echter zo klein, dat we denken dat ze redelijk vergelijkbaar zullen zijn!
 • Ook de Ryzen 7 pro 4750g op AliExpress vinden is helaas niet mogelijk, op het moment zijn er geen verkopers die dit product aanbieden. Wel zijn er enorm veel andere modellen van Ryzen op AliExpress verkrijgbaar. De beste alternatieven van Ryzen vind je terug in de top 5 bovenaan deze pagina.

Vond je dit interessant?

Op AliExpress zijn enorm veel interessante producten te vinden, wij van ChinaFans nemen je graag mee in het aanbod! Om jouw computer zo snel mogelijk te laten presteren, is naast de processor ook een goede SSD belangrijk.

Lees daarom ook ons artikel over een goede SSD op AliExpress kopen,

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer