Baseus telefoonhouder: kooptips voor de 5 beste telefoonhouders

Ben jij op zoek naar een telefoonhouder voor in de auto of op de fiets? Op deze pagina nemen we je mee in het aanbod van Baseus, een Chinees merk met een fijn prijskaartje. Ook zetten we alles op rij waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een Baseus telefoonhouder. Zo vind je binnen no-time het juiste exemplaar!

Baseus telefoonhouder

Een telefoonhouder voor in de auto is bijna onmisbaar wanneer je veel onderweg bent. Een telefoonhouder klem je meestal aan je dashboard, waardoor je telefoon onderweg makkelijk bruikbaar is voor navigatie of handsfree bellen. Tegelijkertijd zijn er ook veel opties voor telefoonhouders op fietsen, scooters of motors.

9.5
Baseus telefoonhouder draadloos

Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader Klemt automatisch

Een handige telefoonhouder die tegelijkertijd je telefoon oplaadt.
10
Baseus draadloze telefoonhouder

Baseus draadloze QI autohouder Met zuignap

Deze houder bevestig je met een zuignap aan je voorruit of dashboard, om zo makkelijk onderweg te navigeren via je telefoon.
9
Baseus gravity

Baseus Direct-view autohouder Horizontale bevestiging

Je telefoon trilt niet uit de houder tijdens het rijden en je kunt alles in landscape modus bekijken.
10
Baseus magnetische telefoonhouder

Baseus magnetische telefoonhouder Met 360º houder

Dankzij de 360º functie kun je deze telefoonhouder precies naar wens ophangen.
10
Baseus telefoonhouder fiets

Baseus 360° fietshouder Navigeren op de fiets

Ga jij liever met de (elektrische) fiets, mountainbike, scooter of step? Mis deze telefoonhouder voor aan je stuur niet!

Hier moet je op letten bij het kiezen van een telefoonhouder

In telefoonhouders heb je opvallend veel keuze: er zijn veel verschillende modellen beschikbaar met allemaal net weer andere functies. Daarom is het goed om de verschillende mogelijkheden en functies onder de loep te nemen, die zo’n houder kan hebben. De belangrijkste zijn als volgt:

  • Bevestigingsmethode: hoe zit de houder vast aan je auto?
  • Magnetisch of niet?
  • Compatibiliteit met je telefoon
  • (Draadloos) opladen

Eerst laten we jou onze top 5 van Baseus telefoonhouders zien. Lees verder onder deze 5 producten voor meer informatie over waar je op moet letten bij het kiezen van een autohouder!

5 keer de beste Baseus telefoonhouders

Je weet nu waar je op moet letten bij het kiezen, maar welke telefoonhouder moet je nu kiezen? Hier onze top 5 van Baseus telefoonhouders. Onder de producten lees je meer over waar je allemaal op moet letten bij telefoonhouders. Zo snap je ook beter hoe de top 5 tot stand is gekomen!

1

Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader

Klemt automatisch!
Baseus telefoonhouder draadloos
Via: GSMpunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Baseus ventilatiehouder
Beste keuze voor een autohouder voor je smartphone

Deze telefoonhouder heeft een draadloze oplader functie, waardoor je batterij nooit meer op zal raken tijdens het navigeren. Dit model bevestig je in het ventilatierooster van je auto.

De telefoonhouder klemt automatisch je telefoon in de houder, dankzij een infrarood sensor. Dat zorgt voor extra zekerheid. Je kunt de houder gebruiken om je telefoon zowel horizontaal als verticaal in de auto te gebruiken.

Deze houder wordt geleverd met Micro-USB kabel. Belangrijk om te noemen is dat je de oplaadfunctie pas kunt gebruiken als je zelf een autolader hebt. Deze wordt niet meegeleverd. Deze autolader zul je dus los moeten kopen!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

2

Baseus draadloze QI autohouder

Met zuignap.
Baseus draadloze telefoonhouder
Via: GSMpunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de klemmende autohouder
Meer informatie over deze telefoonhouder voor in de auto

Deze universele autohouder is geschikt voor allerlei soorten smartphones. Je kunt hem zowel op je dashboard, als aan je voorruit bevestigen dankzij de handige zuignap. Zo kun je zelf kiezen wat je voorkeur heeft voor de Baseus draadloze QI autohouder.

De output van de oplader verschilt wel per smartphone merk. Zo is de output voor Apple telefoons 7,5W, bij Android telefoons is dit 10W.

De intelligente houder werkt met een infra-rood sensor, die waarneemt wanneer je smartphone tegen de houder wordt aangehouden. Wanneer je telefoon dichtbij de sensor komt, zal de houder deze vast klemmen. Wanneer je de telefoon weer uit de houder haalt, vangt de sensor dit ook op en zorgt deze dat je telefoon weer makkelijk los te maken is. Dit kan prima met één hand!

3

Baseus Direct-view autohouder

Fast Charger
Baseus gravity
Via: GSMpunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Direct-view houder
Meer informatie over deze autohouder

Een andere goede optie voor een telefoonhouder voor in de auto, is dit Direct-view model van Baseus. Je bevestigt deze autohouder gemakkelijk op het dashboard met een klem. Deze telefoonhouder past bij smartphones van 3,5 inch tot 7.0 inch, en heeft daarmee het grootste bereik qua grootte van smartphones die gedragen kunnen worden.

Extra handig aan dit model is dat de onderkant van je telefoon direct aan je dashboard vastklemt. Bij andere telefoonhouders ‘zweeft’ je telefoon als het ware in de auto, waardoor de telefoon soms schudt, bijvoorbeeld in scherpe bochten. Bij dit ontwerp heb je hier geen last van!

Wat opvallend is aan dit model, is dat je smartphone enkel horizontaal bevestigd kan worden. Dit heeft te maken met het ontwerp dat ervoor zorgt dat je smartphone niet schudt. Als je graag een smartphone verticaal gebruikt, is een ander model misschien een betere keuze.

4

Baseus magnetische telefoonhouder

Met 360º houder
Baseus magnetische telefoonhouder
Via: GSMpunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de magnetische houder
Meer informatie over dit product? Klik op de knop rechts.

Een telefoonhouder voor in de auto met de mogelijkheid om 360º te draaien, dat is deze magnetische houder. Een sterke zuignap zorgt dat de houder op haar plek blijft, terwijl het systeem hierboven het mogelijk maakt om je telefoon alle kanten op te draaien. Zo wordt elke mogelijke hoek om je navigatie te bekijken mogelijk.

Bij dit product worden 2 metalen plaatjes geleverd. Zo’n plaatje kun je op je telefoon of op het hoesje plakken, waardoor deze vervolgens magnetisch aan de houder kan klemmen.

De houder laat geen krassen achter op je telefoon en hoesje, en is redelijk makkelijk te bevestigen.

5

Baseus 360° fietshouder

Navigeren op de fiets!
Baseus telefoonhouder fiets
Via: GSMpunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de fietshouder
Meer informatie over dit product vind je via de knop rechts.

Deze leuke telefoonhouder van Baseus is geschikt om aan het stuur van je fiets vast te maken. Zo kun je ook op de fiets navigeren of een nieuw nummer opzetten, zonder dat je een boete riskeert. Een telefoon vasthouden terwijl je fietst is namelijk verboden!

De houder heeft zogenaamde TPU-pads in de hoeken waar je telefoon in vast komt te zitten. Dit zorgt ervoor dat je telefoon geen krassen of andere schade van de houder op zal lopen. Ook blijven alle knoppen en ingangen van je telefoon gewoon toegankelijk wanneer je telefoon in de houder zit.

Bevestigingsmethoden

In de auto zijn er twee standaard bevestigingsmethoden: een telefoonhouder zit meestal vast aan je dashboard of in je ventilatierooster. Ook zijn er modellen beschikbaar die je aan je voorruit vastmaakt.

Telefoonhouders die in je ventilatierooster klemmen, kun je makkelijk zelf plaatsen. Je hebt hiervoor geen schroeven of schroevendraaiers nodig, je klemt de houder namelijk in het ventilatierooster vast. Erg makkelijk, dus!

Voor telefoonhouders die je aan de voorruit vastmaakt of voor modellen die je aan je dashboard bevestigt, kun je kiezen voor een bevestigingsmethode met een zuignap. Ook hier komen er geen schroeven te pas. Kies voor een sterke zuignap, zodat je telefoon goed blijft zitten gedurende al je autoritten.

De enige bevestigingsmethode waarbij de houder met schroeven wordt vastgezet, is een zogenoemde proclip. Deze vragen dus om wat extra tijd en moeite bij het installeren, maar wanneer ze eenmaal in je auto bevestigd zijn, zitten ze extra stevig vast.

Baseus magnetische telefoonhouders

Er zit ook verschil in hoe je telefoon in de houder klemt. Dit kan natuurlijk met een goed klemmende houder, maar er zijn ook Baseus magnetische telefoonhouders beschikbaar. Zo’n magnetische telefoonhouder houdt je telefoon extra goed op z’n plek door, jawel, een magneet.

Het voordeel hiervan is dat je telefoon altijd blijft klemmen (ten opzichte van autoklemmen die na verloop van tijd slapper kunnen worden). Ook gaat het vastzetten van je telefoon in deze klemmen net wat sneller. Bij een magneet gaat dit namelijk bijna automatisch wanneer je de telefoon dichtbij de houder houdt. Bij een telefoonhouder zonder magneet duurt het wat langer: je moet meestal de klem uittrekken en je telefoon hierin wurmen. Houd er rekening mee dat dit tijdsverschil gaat over seconden en minuten. Als je al te laat vertrokken bent, zal het niet veel uitmaken 😉

Bij autohouders met een Baseus magneet is het belangrijk om even te controleren of je telefoon hiervoor geschikt is. Een Baseus autohouder met magneet in combinatie met een telefoon zonder magneet, haalt natuurlijk niets uit!

(Draadloos) opladen

Sommige telefoonhouders laden je telefoon op, zolang deze in de houder zit. Dit is geen noodzakelijke functie, maar wel erg handig. Wanneer je lang onderweg bent en dus je Google Maps lang gebruikt, kan dit de batterij van je telefoon leeg slurpen. Wanneer je eindelijk op je bestemming bent aangekomen, is je telefoon leeg en kun je er niets meer mee!

De oplossing daarvoor is een telefoonhouder met ingebouwde oplader. Meestal zijn deze opladers draadloos, voor extra gebruiksgemak. Wil je meer lezen over (draadloze) opladers van Baseus? Klik hier voor meer informatie over o.a. wat er allemaal komt kijken bij draadloos opladen.

Hier alvast een tipje van de sluier: kies je voor een Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader, controleer dan goed of je telefoon compatibel is met de oplader. Bij draadloos opladen kan dit namelijk nog wel eens verschillen!

Compatibiliteit met je telefoon

Voor de zekerheid noemen we het nog maar eens: voor iedere telefoonhouder raden wij aan om te controleren of jouw telefoon hier wel in past.

De meeste telefoonhouders zijn gelukkig universeel, waardoor je alleen naar het formaat van je smartphone hoeft te kijken. Ook zijn de meeste telefoonhouders inmiddels gericht op smartphones van groot formaat, waardoor dit niet zo snel een probleem zal worden. Het formaat van je telefoon wordt weergegeven in inches.

Fietshouder voor telefoon

Er zijn ook verschillende modellen telefoonhouders beschikbaar die speciaal voor (elektrische) fietsen, steps, scooters of motors zijn gemaakt. Deze speciale houders klem je om je stuur, en hebben dus een ander soort ontwerp dan houders voor in auto’s.

Je telefoon vasthouden op de fiets is verboden. Dankzij een Baseus telefoonhouder fiets je zonder zorgen en mét navigatie naar je eindbestemming. Erg fijn, dus!

De fietshouder is al erg populair onder bezorgers van (avond)eten. Wij raden de fietshouder aan voor iedereen die moeite heeft met de weg vinden, of die gewoon vaak op nieuwe plekken fietst. Het is namelijk een kleine investering, vergeleken met een boete voor met je telefoon in je handen fietsen.

De meeste fietshouders zijn gelukkig universeel. Let wel even op de diameter dat je stuur uiterlijk mag hebben. Dit ligt vaak rond de 30 mm. De meeste sturen zijn ook niet zo dik, dus waarschijnlijk kun je de fietshouder gewoon gebruiken. Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Schade door telefoonhouder

Een kwalitatieve telefoonhouder kiezen is om twee redenen belangrijk. Allereerst is het belangrijk dat de houder goed blijft zitten, en ook je telefoon goed vastklemt. Het is geen pretje als je tijdens het rijden opeens je telefoonhouder ziet vallen.

Daarnaast is het belangrijk om een goede telefoonhouder te kiezen, om schade aan je telefoon of hoesje te voorkomen. De allergoedkoopste modellen kunnen soms wat lomper zijn, waardoor je eerder krassen in je hoesje of zelfs in je scherm kan krijgen. Dit wil je natuurlijk niet! De modellen van Baseus telefoonhouders zijn gelukkig allemaal veilig om te gebruiken. Sommigen hebben zelfs extra bescherming tegen krassen. Zo zit je veilig!

Welke Baseus telefoonhouder moet ik nu kiezen?

Wat de beste Baseus telefoonhouder voor jou is, hangt af van wat je wensen zijn. In onze top 5 vind je goede telefoonhouders die allemaal prima zullen werken.

Vind je het belangrijk om je telefoon draadloos op te laden? Dan zijn vooral de eerste twee modellen geschikt. Wanneer je liever veel flexibiliteit in de telefoonhouder hebt, dan raden we de vierde in onze lijst aan. Deze 360° graden draaibare telefoonhouder maakt namelijk iedere kijkhoek mogelijk voor je telefoon!

Bekijk dus goed wat jouw wensen zijn bij een telefoonhouder, en baseer daar je keuze op. Hopelijk hebben deze tips je in ieder geval op weg geholpen. Succes!

Vond je onze tips handig?

Op Chinafans zijn wij fan van allerlei (Chinese) merken met producten voor een aantrekkelijke prijs. Daarom nemen we je graag mee in deze wereld! Zo weet je al snel welke producten wel voor je geschikt zijn, en welke niet.

Misschien ook interessant voor jou: Baseus (draadloze) opladers: 5 slimme tips.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer