Baseus (draadloze) opladers: 5 slimme opties

Op zoek naar een oplader voor je smartphone? Op deze pagina laten we het beste aanbod van Baseus (draadloze) opladers zien. Dit Chinese merk biedt producten van goede kwaliteit aan tegen een zachte prijs. Lees snel verder voor meer!

Baseus opladers

Het merk Baseus heeft een groot aanbod in opladers. Hierin is het vooral belangrijk naar wat voor oplader je op zoek bent. Een oplader lijkt misschien een simpele accessoire, toch heb je veel verschillende modellen en keuzes.

De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen, is of je een draadloze oplader wilt of een model met een kabel. Er zitten voor- en nadelen aan beide manieren van opladen. Om je te helpen bij de keuze, zetten we de voor- en nadelen hieronder op een rij voor je!

Baseus (draadloze) opladers

Baseus Super-Si snellader Fast Charger

Een snelle oplader voor één telefoon met Quick Charge en Power Delivery.
10
Baseus autolader met Bluetooth

Baseus autolader met Bluetooth Twee oplaadpoorten

Met je autoradio te verbinden via Bluetooth voor muziek en handsfree bellen.
Disclaimer text….
10
Baseus draadloze oplader

Draadloze oplader met LED Met batterijbescherming

Wireless charging met een LED display, ondersteund verschillende laadprofielen.
Disclaimer text….
10
Baseus oplader met drie poorten

Baseus oplader met 3 aansluitingen Krachtigste oplader

Razendsnel meerdere apparaten tegelijkertijd opladen.
Disclaimer text….
10
Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader en klemt automatisch

Ventilatiehouder en draadloze oplader Klemt automatisch

Ideaal voor onderweg: opladen en navigeren tegelijkertijd.
Disclaimer text….

Voordelen draadloos opladen

Er zitten verschillende voordelen aan draadloos opladen. Zo kan je oplaadkabel nooit meer in de knoop raken, en kun je ook de kabel niet kwijtraken. Normale opladers gaan vaak kapot doordat de kabel schade oploopt, bijvoorbeeld doordat ze verdrukt raken en in tassen meegenomen worden. Van de slijtage die daarbij hoort, heb je geen last meer bij wireless charging!

Een ander voordeel dat belangrijk is om te noemen, is dat draadloos opladen luxe aanvoelt. Het is een relatief nieuwe techniek, waardoor het erg leuk kan zijn om een draadloos model te gebruiken. Het merk Baseus biedt ook goedkope draadloze opladers aan, waardoor de prijs je niet hoeft tegen te houden.

Nadelen wireless charging

Er zijn ook momenten waarop een ouderwetse oplader met draad toch handiger is. Bijvoorbeeld wanneer je onderweg je telefoon wilt opladen in het OV. Een draadloos oplaadstation is ook zwaarder om mee te nemen dan een kabeltje, waardoor je op werk, school of in de bibliotheek misschien sneller een kabel meeneemt.

Een draadloze oplader is ook wat duurder vergeleken met modellen met een kabel. Wel kan het zijn dat je deze minder vaak hoeft te vervangen, aangezien er geen slijtage ontstaat zoals bij kabels vaak het geval is.

Een derde nadeel is dat je de telefoon moeilijker kan gebruiken wanneer deze oplaadt. Je kunt met een kabel prima in bed liggen met je lader in het stopcontact, en toch je telefoon gebruiken. Doordat een smartphone op het draadloze laadstation moet liggen voor opladen, wordt dit wat moeilijker.

Wat kies jij: een draadloze oplader of toch een klassiek exemplaar met kabel?

Hier moet je op letten bij draadloze opladers

Wanneer je kiest voor een draadloze oplader, komen er opeens extra onderdelen bij om rekening mee te houden. Om te zorgen dat je de beste wireless charger kiest voor jouw situatie en smartphone, zetten we de belangrijkste onderdelen op een rij voor het kiezen van een Baseus draadloze oplader:

  • Compatibiliteit met je smartphone
  • Laadprofielen
  • Laadsnelheid en Fast Charge mogelijkheden

Op deze pagina nemen we de draadloze opladers van Baseus eens goed onder de loep: wat zijn de verschillen tussen modellen, en waar moet je op letten? Lees onder de producten verder voor meer informatie over het kiezen van Baseus (draadloze) opladers!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

5 keer de beste Baseus (draadloze) oplader:

Hieronder geven we je 5 opties voor goede snelladers van Baseus, allemaal met andere kenmerken. Welke past het beste bij jou?

1

Baseus Super-Si snellader

Fast Charger
Baseus (draadloze) opladers
Via: GSMpunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Super-Si
Beste keuze voor een snellader voor je smartphone

De Super-Si snellader van Baseus heeft een vermogen van 30W en ondersteunt zowel Power Delivery als Quick Charge. Deze twee verschillende snellaadtechnieken zorgen ervoor dat jouw telefoon binnen een mum van tijd weer een volle batterij heeft. Binnen slechts 30 minuten is je smartphone namelijk al weer op 50%!

Let op: dit is enkel het blokje. Om de oplader te kunnen gebruiken, heb je een losse USB-C kabel nodig, met de juiste aansluiting op je telefoon.

De lader is licht van gewicht (51 gram), waardoor je hem ook makkelijk mee kunt nemen. Wel zo fijn!

2

Baseus autolader met Bluetooth transmitter

Met twee oplaadpoorten
Baseus autolader met Bluetooth
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Baseus autolader
Baseus draadloze oplader auto-accessoire

Deze autolader van Baseus is in eerste instantie een oplader met maar liefst 2 poorten. Hiermee kun je dus twee smartphones tegelijkertijd opladen. Daarnaast heeft de autolader nog veel andere opties!

Dankzij de Bluetooth transmitter verbind je jouw smartphone makkelijk met je auto: vervolgens kun je zelf muziek opzetten of naar een podcast luisteren. Wanneer je jouw telefoon eenmaal hebt gekoppeld, zal deze de volgende keren automatisch koppelen wanneer je de auto instapt. Extra handig, dus. Dit werkt natuurlijk alleen als je de Bluetooth op je smartphone ook aanzet.

Deze Baseus autolader kan met wel twee telefoons tegelijkertijd gekoppeld zijn. Wanneer er twee telefoons gekoppeld zijn, zal het de audio afspelen van de eerste. Het voordeel is dat wanneer één van de twee telefoons gebeld wordt, dit automatisch door de autoradio wordt afgespeeld. Zo kan niet alleen de chauffeur, maar ook een bijrijder handsfree bellen!

3

Baseus draadloze oplader met LED display

Met batterij bescherming!
Baseus draadloze oplader
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de draadloze oplader
Op een stijlvolle manier je telefoon draadloos opladen

Een van de meest bijzondere opties van deze Baseus 3 in 1 draadloze oplader, is dat hij je batterij beschermt. Wanneer je smartphone is opgeladen, gaat de oplader in een ’trickle protection’ stand. Dit zorgt ervoor dat de batterij niet beschadigt doordat deze te lang aan de oplader ligt. Had iedere oplader deze functie maar!

De oplader ondersteunt de volgende laadprofielen: 5W, 7,5W en 10W. Dit betekent dat hij geschikt is voor verschillende soorten smartphones. Hopelijk ook die van jou!

De oplader wordt geleverd met een USB naar Lightning kabel van 1.2m. ‘Toch een kabel?’ hoor ik je denken. Dat zit zo: de draadloze oplader moet zelf wel verbonden zijn met stroom (en dus een stopcontact). Daar is de kabel voor! Een stroomadapter is helaas niet meegeleverd, dus je zult zelf nog een blokje moeten regelen waarmee je de oplader met het stopcontact kunt verbinden.

4

Baseus oplader met drie aansluitingen

Krachtigste oplader!
Baseus oplader met drie poorten
Via: Bol.com
Bekijk de actuele prijs voor de oplader met drie aansluitingen
Een erg krachtige oplader

Deze oplader heeft een vermogen van maar liefst 120 watt. Er zijn twee USB-C aansluitingen voor telefoons beschikbaar, en een USB A poort. Dit maakt het mogelijk om drie apparaten tegelijkertijd op te laden, zonder dat de oplaadsnelheid hierdoor wordt beinvloed.

De krachtige lader is een ster in fast charging, doordat het meerdere snellaadprotocollen ondersteunt. Dit zijn o.a. Power Delivery 3.0, Quick Charge 3.0, Quick charge 4+, SCP en MTK. Hierdoor is het voor vrijwel iedere smartphone te gebruiken, maar ook voor tablets, E-readers of action cams. De meest universele oplader van Baseus, dus!

De oplader wordt geleverd inclusief een snellaadkabel van 1 meter. Deze snellaadkabel heeft een USB-C aansluiting en een vermogen van 100W. Wat ook handig is, is dat je een opbergzakje krijgt voor de oplader en de kabel. Zo kun je ze makkelijk meenemen!

Wanneer je meerdere apparaten tegelijkertijd wilt opladen, zul je zelf voor extra kabels moeten zorgen. Gelukkig worden deze vaak meegeleverd met het apparaat dat je wilt opladen.

5

Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader

Klemt je smartphone automatisch!
Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader en klemt automatisch
Via: GSMPunt.nl
Bekijk de actuele prijs voor de Baseus ventilatiehouder met draadloze oplader
Erg handig voor onderweg: klemt automatisch

De Baseus ventilatiehouder is ideaal voor in de auto: je installeert de houder in je ventilatierooster en kunt vervolgens je smartphone verbinden. Dit gaat erg makkelijk: een motortje klemt automatisch je smartphone in de houder. Dit betekent dat je jouw telefoon nu simpel kunt gebruiken voor navigatie.

Het voordeel van een ventilatiehouder is dat je telefoon dus op de goede plek geklemd wordt. Bij andere smartphone houders voor in de auto wordt je telefoon via een klem rondom de telefoon vast gehouden. Dit lang niet altijd goed: je hebt vast vaak gemerkt dat zo’n klem vaak niet sterk genoeg is of je telefoon laat vallen. Deze irritatie heb je niet meer!

De ventilatiehouder is tegelijkertijd een draadloze oplader. Ook dit is erg fijn: zo kun je urenlang navigeren zonder dat je batterij leeg is wanneer je eindelijk aankomt.

Let op: de ventilatiehouder wordt zonder autolader geleverd, deze heb je wél nodig om de oplader te gebruiken. Deze zul je dus los moeten aanschaffen. Je hoeft enkel de adapter aan te schaffen, een Micro-USB kabel zit namelijk wel in de verpakking van de Baseus autolader.

Hoe werkt draadloos opladen?

Voordat je een draadloze oplader kiest, is het handig om te weten hoe deze oplaadtechniek werkt. We leggen het kort uit:

Bij draadloos opladen is er geen kabel nodig om je smartphone te connecten met de lader. Er zitten elektromagnetische spoelen in zowel je telefoon als in de oplader. Deze spoelen brengen energie over naar elkaar, dit zorgt voor je volle batterij. Dit wordt ook wel inductie genoemd. De oplader geeft een elektromagnetisch veld af, jouw smartphone absorbeert deze.

Moeilijke woorden, maar het belangrijkste is dat jouw accu wordt opgeladen!

Compatibiliteit met je telefoon

Goed om te weten: niet iedere telefoon is geschikt voor draadloos opladen. Vooral oudere toestellen zijn niet altijd geschikt. Ook nieuwe maar goedkopere smartphones hebben deze functie niet altijd. Controleer daarom voordat je een Baseus draadloze oplader koopt, of jouw smartphone dit ondersteunt.

Naast het model van je smartphone is ook het materiaal van belang: metaal kan bijvoorbeeld draadloos opladen blokkeren. Zoek online naar de specificaties van je toestel om zeker te weten dat een draadloze oplader compatibel is met je smartphone. Een miskoop zou zonde zijn!

De techniek van draadloos opladen is universeel. Dit betekent dat het merk van de lader in eerste instantie niet uit maakt: je kunt een Samsung of Apple smartphone gewoon opladen met een Baseus (draadloze) oplader. Wel verschilt het laadprofiel per oplader, dit heeft te maken met de snelheid van het laden en moet overeenkomen met je smartphone voor juist gebruik.

Laadprofielen

De Baseus (draadloze) oplader moet hetzelfde laadprofiel hebben als je smartphone. De bekendste telefoonmerken (Samsung, Apple, Huawei en OnePlus) hebben allemaal een ander laadprofiel. Gelukkig kan één oplader meerdere laadprofielen ondersteunen. Hieronder leggen we uit waar je op moet letten bij verschillende merken:

Samsung:

Samsung heeft verschillende toestellen met allemaal een andere maximale oplaadsnelheid. Ieder model dat draadloos kan opladen, ondersteunt 9 watt snel opladen. Dit betekent dat je toestel in ongeveer 2,5 uur volledig is opgeladen. Vervolgens ondersteunen alle modellen vanaf de Note20, de S20 of de Fold 2 een extra snelle oplaadvermogen van 15 Watt. Dit hoogste oplaadvermogen bij draadloze modellen is (tot nu toe) ook alleen te vinden in draadloze opladers van het merk Samsung.

Apple

Ook bij Apple toestellen is het slim om op te letten: iPhones vanaf de iPhone 8 ondersteunen snel draadloos opladen van 7,5 watt. De iPhone 12 en 13 hebben daarbij ook een MagSafe ondersteuning. De MagSafe is een magneet waarmee je telefoon op de juiste plek van de oplader blijft zitten. Hier krijgt je telefoon het maximale vermogen, waardoor het helpt bij sneller opladen. Bij oudere modellen werkt MagSafe niet.

Let extra op als je een OnePlus of een Huaweii telefoon hebt: deze hebben een wat bijzonder laadprofiel die afwijkt van de universele laadprofielen. Bij de meeste toestellen van deze merken kun je wel een draadloze oplader van een ander merk kopen, maar hier duurt het dan een stuk langer voordat de accu volledig is opgeladen (ongeveer 3 a 4 uur).

Laadsnelheid

De laadsnelheid is waarschijnlijk de doorslaggevende factor van het kiezen van een Baseus (draadloze) oplader. Je wilt natuurlijk dat je telefoon zo snel mogelijk weer te gebruiken is.

Wist je dat draadloos opladen over het algemeen langzamer gaat dan opladen met een kabel? Daarom raden wij aan om een draadloze oplader te kiezen met Quick Charge (QC). Deze snellaadtechniek zorgt ervoor dat je smartphone ook met wireless charging snel een volle batterij heeft.

Ook hier is het slim om even naar je eigen smartphone te kijken: kan deze ook Fast Chargen? Een oplader met deze functie is natuurlijk niet nodig als je eigen smartphone dit niet ondersteunt.

Power delivery (PD)

Power delivery of PD is net als Quick Charge een manier om je smartphone op een snellere manier op te laden dan met een normale oplader. Power delivery is hierbij in theorie iets beter dan Quick Charge, doordat er in dezelfde tijd meer vermogen door het oplaadblokje (en evt de kabel) gaat.

In de praktijk is het verschil tussen QC en PD kleiner. Dit komt doordat veel telefoons niet meer dan 18W nodig hebben om aan een volle batterij te komen. Het extra vermogen dat via PD mogelijk wordt, wordt dus lang niet altijd gebruikt!

Welke moet je dan kiezen? Eigenlijk maakt het niet erg veel uit. Beide technologieën zullen ervoor zorgen dat je batterij snel oplaadt. Ook is Quick Charge zich aan het ontwikkelen: vanaf QC 4+ wordt óók PD ondersteund. Laat je keuze dus liever van andere factoren afhangen!

Vond je dit interessant?

Nu weet je waar je allemaal op moet letten bij het kiezen van een Baseus (draadloze) oplader! Wij van Chinafans nemen je graag mee in bekende en onbekende Chinese merken en webshops. We leggen uit waar je op moet letten en geven graag kooptips, zodat we allemaal kunnen genieten van handige producten uit China. Neem een kijkje op onze website of bij andere artikelen!

Misschien ook interessant voor jou: SSD op AliExpress kopen: oplichting voorkom je bij deze 5 verkopers.

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer