Getest: AliExpress mysterybox, kopen of beter niet doen

De AliExpress mysterybox, een nieuwe hype bij de Chinese webwinkel. Maar wat zit er nu eigenlijk in? Dat heb ik voor je getest: ik heb in totaal drie mysterboxen besteld op AliExpress in verschillende prijsklassen en in dit artikel lees je precies wat er in zat en of het de moeite waard is om deze te bestellen.

0

Kopen of beter niet?

AliExpress mysterybox: nieuwe hype?

Mysteryboxen zijn bijzonder populair: je betaalt een bepaald bedrag en krijgt over het algemeen voor meer waarde spullen terug. Of je ze ook kunt gebruiken is natuurlijk een tweede.

Het concept is absoluut niet nieuw, maar wordt wel steeds op meer plaatsen toegepast. Zo ook op AliExpress, waar een mysterbox steeds vaker terug te vinden is.

Nadat ik tijdens het browsen op AliExpress een mysterybox tegenkwam, ben ik direct gaan kijken hoe dit precies in elkaar zat. Nu moet ik ook eerlijk bekennen: ik was een beetje sceptisch, want een claim als ‘Er is 80% kans dat je een iPhone krijgt’ is natuurlijk niet direct geloofwaardig.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Hoe dan ook: ik heb een drietal mysterboxen op AliExpress besteld en ik deel graag wat er allemaal in zat.

Deze AliExpress mysterboxen heb ik besteld

Op AliExpress zijn veel, heel veel mysteryboxen te vinden, maar er is wel een ’trend’ in te ontdekken. Er zijn een aantal prijsranges waar je tussen kunt kiezen en dat is dan ook precies wat ik gedaan heb.

Daarnaast ben ik het ‘de tech’ gebleven, dus voor dozen gekozen die vol zouden zitten met tech en gadgets. Of misschien een smartphone of Macbook. Of niet.

Onderstaande drie AliExpress mysteryboxen heb ik besteld:

De eerste mysterybox heb ik relatief snel ontvangen. Zodra de andere exemplaren binnen zijn, zal ik dit artikel uiteraard updaten!

0

Dit zit erin…

AliExpress mysterybox #1

Dit was direct de duurste mysterybox die ik gekocht met een waarde van iets meer dan € 20 en er zouden 6-8 producten in zitten.

Het pakketje kwam relatief snel aan, 11 dagen na bestelling ging de deurbel en stond de postbode met het relatief kleine AliExpress-doosje voor de deur.

Om je niet langer in spanning te houden: eerst een algemene foto van de mysterbox, waarna ik alle producten apart zal bespreken.

Mysterbox AliExpress
Inhouds mysterybox #1

Uiteraard deel ik hieronder in detail welke producten erin zitten. Waarbij ik ook geprobeerd heb op AliExpress te zoeken wat de (verkoop) waarde van het betreffende mysterybox-item is.

1

Mondkapje 'Jets'

Mysterbox AliExpress

Mondkapjes zijn tegenwoordig gemeengoed geworden en ook in grote hoeveelheden te koop op AliExpress. Er zat dan ook een ‘Starwars Yoda’-mondkapje in het pakket, inclusief PM 2.5 filter.

Interessant is overigens dat voorzien was van de tekst ‘Jets’, maar dat kan uiteraard ook aan mijn beperkte Starwars kennis liggen dat ik dat niet kan plaatsen.

2

Bedrade oordopjes

Mysterbox AliExpress

Vrij basic bedrade oordopjes. Dit soort pasvorm, blijft bij mij helaas niet zitten, maar ze doen het wel. Nu weet ik niet precies wat je mag verwachten van oordopjes in deze prijsklasse, maar de kwaliteit van het geluid was niet briljant.

Dus of ik deze oordopjes ga gebruiken? Ik denk het niet, maar wacht… er is nog meer. Nog meer oordopjes!

3

Ring met klok

Mysterbox AliExpress

Het volgende item is een ringklok. Of een klokring. Hiermee kun je dus de tijd bekijken als je een ring draagt. Nu zou dit niet per se een product zijn dat ik zelf zou kopen (of dragen), toch een interessante toevoeging aan deze ’tech’ AliExpress mysterybox.

Uiteraard heb ik even gecheckt of hij werkt en dat is het geval: de ringklok doet het ook echt!

4

Draadloze oordopjes

Mysterbox AliExpress

Draadloze oordopjes, ik ben er fan van! Naast de bedrade oortjes, zaten er dus ook draadloze oordopjes in de mysterybox van AliExpress. Inmiddels weet ik redelijk wat over deze producten en de i7 is het absolute instapmodel.

Hierbij heb ik ook slechts één oordopje gekregen, zonder case. Deze oordopjes dienen dan ook met de unieke meegeleverde kabel opgeladen te worden. Helaas kreeg ik dit oordopje niet aan de gang, dus eigenlijk heb ik er vrij weinig aan, helaas.

5

Ketting met sleutel

Mysterbox AliExpress

Deze sleutel ketting had ik niet per se in een ’tech’ mysterbox van AliExpress verwacht, maar goed: hij zat er dus wel in. Ook hier ben ik niet helemaal zeker van wat ik hiermee moet doen. Zelf ga ik ‘m niet dragen, dus ik ga kijken of ik er iemand in mijn omgeving blij mee kan maken.

De kwaliteit is ook niet om over naar huis te schrijven, maar het is wel weer eens wat anders..

6

3-in-1 kabel

Mysterbox AliExpress

Deze 3-in-1 kabel bestaat uit een USB-aansluiting aan de ene kant en aan de andere kant heb je de keuze uit:

  • MicroUSB
  • USB-C
  • Lightning (iPhone)

Eerlijk is eerlijk: hier ben ik blij mee. Handig om meerdere verschillende kabels mee te vervangen als je apparaten moet opladen. Het is niet de snelste kabel (geen PowerDelivery bijvoorbeeld), maar een prima toevoeging aan de mysterybox.

7

Zaklamp(je)

Mysterbox AliExpress

Mini-zaklamp in het rood. Natuurlijk altijd handig, een extra zaklamp, maar moet wel eerlijk bekennen dat deze wel erg goedkoop aanvoelt. Uiteraard wel leuk voor de kids om mee te spelen bijvoorbeeld.

De zaklamp werd overigens geleverd zonder batterij, dus die zul je zelf moeten verzorgen voordat je ermee aan de slag kan!

8

Draadloze oortjes #2 (AirBuds)

Mysterbox AliExpress

De Airbuds zijn enigszins gebaseerd op Airpods en doen hun werk als draadloze oortjes. De kwaliteit van deze oortjes is vaak iets minder dan de originele, maar toch doen ze het vrij goed.

De Airbuds waren relatief eenvoudig te verbinden en er kwam een acceptabel geluid uit. Het exacte model kon ik niet terugvinden op AliExpress, maar deze zullen in de prijsrange van € 10 liggen ongeveer.

Dit is dan ook meteen het meest waardevolle item in de AliExpress mysterbox.

Samenvattend ben ik niet overdreven enthousiast over deze mysterybox. De items zijn van matige kwaliteit en ook al overstijgt de verkoopwaarde het betaalde bedrag, toch zou ik graag wat meer gezien. Ook lijkt me de 80% kans op een smartphone wat overdreven.

Mijn advies over AliExpress mysterbox #1: niet kopen

0

Wat een domper…

AliExpress Mysterbox #2

Mysterybox #2 was een flinke deceptie: er zat slechts één product in en dat bleek ook nog eens…kapot.

Eerst de informatie van de box

1

Bedrade oordopjes

Deze oordopjes zaten ook in Mysterbox #1 van AliExpress, maar met een klein verschil.. Deze oordopjes waren beschadigd (zie foto) en werkte niet. Een waardeloos product waar ik toch € 7,50 voor betaald heb.

Daarnaast is de waarde van deze oordopjes € 2,50 en dus niet eens boven de aanschafwaarde van de mysterybox. Ben blij dat ik deze besteld heb en hopelijk mensen kan behoeden deze mysterybox te bestellen.

Zoals je wellicht begrijpt, ben ik niet blij met deze box en het feit dat het product beschadigd is, is natuurlijk helemaal vervelend. Dit is dan ook de reden dat ik een dispute heb gemaakt.\

Opvallend is ook dat de listing op AliExpress inmiddels verdwenen is, de shop is wel nog terug te vinden. Helaas heeft de verkoper nog niet op mijn bericht gereageerd.

Mijn advies over AliExpress mysterbox #2: niet kopen

0

Alweer een domper..

AliExpress Mysterbox #3
1

Ouderwets Bluetooth oortje

Dit handsfree oortje oogt wat ouderwets en eigenlijk… Is dat ook zo. Toen Bluetooth oordopjes nog niet zo hip en trending waren (of eigenlijk toen de Airpods nog niet op de markt waren), was dit the way to go.

Tegenwoordig zie je deze niet meer zoveel en zijn ze steeds minder te koop. Ik ga er dan ook vanuit dat dit oude voorraad is waar de verkoper vanaf moest. Heb hem aangesloten en hij werkt wel, maar of dit nu iets is waar ik enthousiast van kan worden (of ga gebruiken): nope!

Dus deze mysterybox is het ook niet waard..

Mijn advies over AliExpress mysterbox #3: niet kopen

Mysterybox op AliExpress kopen?

Na het ontvangen van drie mysterboxen, is natuurlijk de grote vraag: Mysterybox AliExpress kopen? Ik zou het niet adviseren! De producten zijn niet de moeite (en het geld) waard, dus bespaar je de moeite (en het geld).

Met mij, hebben er nog meer mensen een mysterybox besteld en een 20-tal mensen hebben mij laten weten wat erin zat: ook dit leek gelijkwaardig. Oude(re) techproducten en soms een verloren boxershort.

Het antwoord op de vraag: Mysterybox op AliExpress kopen? Doe het zeker niet, de mysterybox stelt eigenlijk altijd teleur weet ik inmiddels na drie exemplaren besteld te hebben.

Shoppen op AliExpress

Shoppen op AliExpress kan wisselende producten en ervaringen opleveren. Daarom is het altijd goed om de reviews van tevoren te lezen. Dit is bij mysteryboxen natuurlijk wat lastiger, maar let altijd goed op wat je wel (of niet) zou kopen!

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

1 gedachte over “Getest: AliExpress mysterybox, kopen of beter niet doen”

  1. Mijn ervaring met een mysterie boxs a €7,50
    Een oplaad stekker voor in de aansteker van je auto (die ik niet heb) en een spinner heet het geloof ik. Een ding wat je tussen duim en wijsvinger plaatst en dan laat draaien om zogenaamd stress te reduceren. En wat ik pas zag nadat ik het had ontvangen, je mag geen negatieve review schrijven, als ik dat eerder had gezien, had ik genoeg geweten!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer