BBQ van AliExpress: aanbod en de 5 leukste accessoires

Op zoek naar een grill of BBQ van AliExpress? Op deze pagina geven we je tips om de beste exemplaren uit te kiezen. Ook geven we onze keuze van de beste barbecue’s op AliExpress en de leukste BBQ accessoires!

BBQ kopen op AliExpress

Niets is zo heerlijk als een barbecue in de zomer met vrienden of familie. Daar heb je wel een BBQ of grill voor nodig! Een goedkope barbecue kopen doe je op AliExpress. Bij het kiezen van een goed model zijn de volgende onderdelen belangrijk:

  • BBQ: kies je voor houtskool of gas?
  • Barbecue accessoires
  • Verschil barbecue en grill
  • Hoogte BBQ
  • Grootte van het rooster
  • Directe en indirecte hitte
  • Materiaal
  • Garantie

Op deze pagina behandelen we al deze onderdelen. We geven tips zodat jij beter weet hoe je een goed model kunt uitkiezen.

Wil je een BBQ of een grill van AliExpress?

Een barbecue en een grill hebben veel overeenkomsten. Ze worden bijvoorbeeld allebei gebruikt om eten op te bereiden. Toch is er een verschil tussen de twee.

Je eten grillen betekent dat je het eten kort verhit op een grillplaat of grillpan. Bij een BBQ is dit proces langzamer, waarbij je een rooster boven een warmtebron plaatst. Eten op een BBQ ligt dus langer boven de warmtebron dan bij een grill. Grillen is dus eigenlijk een snelle vorm van barbecueën!

In Nederland is het verschil tussen een grill en een barbecue niet zo groot: veel mensen gebruiken een barbecue, maar grillen hun eten. Dat is ook niet zo erg. Wel is het belangrijk om zelf een keuze te maken in welk model je dan graag wilt gebruiken.

Een BBQ op houtskool

De meest bekende manier van BBQ’en is met houtskool. Hier maak je zelf het vuur aan waarop je kookt. Hier zitten veel voordelen, maar ook een aantal nadelen. Beide zijn belangrijk wanneer je overweegt om een goedkope houtskool BBQ te kopen.

Voordelen houtskool BBQ

De voordelen van een BBQ op houtskool zijn divers. De rokerige barbecuesmaak in vlees krijg je echt alleen wanneer je houtskool gebruikt op de BBQ van AliExpress. Ook gerookt vlees kun je beter op houtskool klaarmaken dan in een gas BBQ.

Een derde voordeel is dat deze barbecue goedkoop is. Een gasbarbecue heeft meer opties en technische snufjes, maar is daardoor ook snel een stuk duurder. Als het vooral belangrijk is dat de barbecue goedkoop is, dan doe je er goed aan om een houtskool barbecue te kiezen.

Nadelen houtskool BBQ

Er zijn ook nadelen aan een barbecue op houtskool. Het is een minder veilig, doordat de kolen nog lang warm blijven nadat je klaar bent met koken. Mocht de barbecue per ongeluk omgestoot worden, dan is het mogelijk dat dit een brand veroorzaakt.

Een ander nadeel is dat een goedkope houtskool barbecue minsten een uur van te voren aangestoken moet worden. Dit betekent dat er een redelijk lange voorbereidingstijd is voordat je eten op de BBQ AliExpress kunt leggen. Ook het schoonmaken van dit type BBQ duurt een stuk langer, wat een vervelende klus is.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

BBQ op gas

Het alternatief voor een barbecue op houtskool is een BBQ op gas. Ook deze vorm van BBQ’en heeft voor- en nadelen die belangrijk zijn om mee te nemen in de overweging. Daarom zetten we de belangrijkste voor- en nadelen op een rij voor je.

Voordelen gas BBQ

De gas BBQ wordt erg snel warm en hoeft dus niet geruime tijd van te voren al aangezet te worden. Ook heeft de BBQ knoppen waarmee je gemakkelijk de temperatuur kunt regelen. Bij een barbecue van AliExpress op houtskool is dat niet mogelijk!

Eten dat je op een goedkope gas BBQ bereidt, heeft een minder sterke rokerige barbecuesmaak. Dit kan een voordeel zijn wanneer je niet zo’n fan bent van deze sterke smaak. Een laatste voordeel van een goedkope gas BBQ is dat je deze uit kunt breiden naar je smaka.

Nadelen BBQ op gas

Dit zijn de nadelen die aan een gas barbecue verbonden zijn:

Als grootste nadeel is een gas BBQ een fors stuk duurder dan houtskool BBQ’s. Dit komt door alle technische opties die de gas BBQ heeft. Als het vooral belangrijk is dat de barbecue goedkoop is, dan is een model dat op gas werkt waarschijnlijk niet de beste keuze. Ook het gas waar de barbecue op brandt is erg duur vergeleken met houtskool.

Een gas BBQ neemt ook veel ruimte in. Je moet er dus wel ruimte voor hebben in je tuin én je garage, aangezien je hem in de winter waarschijnlijk niet buiten wilt laten staan. De andere soort barbecue is in veel verschillende (kleinere) formaten te verkrijgen. Daardoor is de houtskool barbecue ook voor veel mensen geschikter.

De leukste BBQ accessoires

Op AliExpress zijn enorm veel verschillende accessoires voor de BBQ te vinden. Wij zijn hierin gedoken en vertellen hieronder wat wij de 5 leukste accessoires voor een AliExpress grill vinden!

Hoogte barbecue

De hoogte van je BBQ van AliExpress hangt af van hoe je het apparaat wilt gebruiken. Een hoog model is handig wanneer je van plan bent om de hele avond de BBQ van AliExpress te gebruiken. Dit gebeurt bijvoorbeeld op verjaardagen of met familie. Een hoog model is in zulke gevallen handig doordat je niet iedere keer hoeft te bukken om het vlees om te draaien. Je rug zal je dankbaar zijn!

Een kleiner model kan interessant zijn wanneer je zittend wilt barbecueën, bijvoorbeeld wanneer je met zijn tweeën eet. In dit geval kun je om het apparaat heen zitten en direct hier eten. Het voordeel hiervan is dat je niet steeds hoeft op te staan en kunt toch genoeg aandacht aan het eten besteden. Een kleiner model is ook aan te raden wanneer je de BBQ graag meeneemt naar bijvoorbeeld het park of op vakantie.

De hoogte van jouw BBQ van AliExpress is dus van belang, maar hier kun je zelf kiezen wat je dan belangrijk vindt. De keuze is aan jou!

Grootte grill rooster

De grootte van het rooster op je goedkope barbecue bepaalt hoeveel eten je tegelijkertijd kunt klaarmaken. Bij een barbecue op gas heb je niet zoveel keus in de grootte van het rooster: deze is standaard erg groot.

Je hoeft hier dus geen zorgen te maken over ruimtegebrek op het rooster. Bij barbecues op houtskool verschilt dit per model. Een groter rooster betekent dus dat je meer eten tegelijkertijd kunt klaarmaken, wat het erg aantrekkelijk maakt. Maar wanneer je niet vaak in grote groepen gaat barbecueën, kan dit minder interessant zijn. In dat geval kan een kleiner rooster een goede en goedkopere uitkomst bieden.

Directe en indirecte hitte

Sommig vlees bereidt je boven directe hitte, ander vlees vraagt weer om indirecte hitte voor het bereiden. Het is daarom slim om een BBQ te kiezen die beide opties heeft. Een goedkope gas BBQ heeft dit meestal automatisch, bij een houtskool BBQ van AliExpress is het slim om een trechter bij te bestellen.

Materiaal

Het materiaal waar de BBQ van gemaakt is, draagt bij aan de kwaliteit van de BBQ van AliExpress.

Keramiek is een erg geliefd materiaal voor BBQ’s doordat dit materiaal warmte erg goed geleidt. Wel is een BBQ van keramiek redelijk duur. Daarom is het wanneer je een goedkope grill wilt kopen, slimmer om voor een ander materiaal te kiezen.

Hier raden wij roestvrij staal voor aan. Door het gebrek aan roest zal het apparaat lang meegaan. Dit soort BBQ gaat dus jaren mee en hoef je niet vaak te vervangen. Wel is de aankoop wat duurder.

Een gietijzeren rooster houdt de warmte extra lang vast, wat je eten ten goede komt. Ook blijft je vlees minder aan dit rooster plakken. Wel moet je deze roosters vaak insmeren met (olijf)olie. Dit moet ook wanneer de BBQ van AliExpress niet gebruikt wordt. Met een gietijzeren rooster ben je dus meer tijd kwijt aan onderhoud.

Het alternatief is een rooster verchroomd met staal. Deze roosters gaan wat minder lang mee en zijn eerder aan vervanging toe. Maar ze werken prima en zijn goedkoop in te slaan, waardoor dit ook een goede keuze kan zijn!

Garantie

Ook belangrijk voor het kiezen van een goedkope barbecue is de garantie. Garantie betekent dat wanneer je BBQ binnen een bepaalde termijn kapot gaat of niet meer goed werkt, deze (meestal) kosteloos weer gemaakt wordt door de producent of de verkoper.

Garantie kan erg handig zijn. Sommige bedrijven op AliExpress bieden ook garantie op haar producten. Controleer daarom in de productbeschrijving van de AliExpress grill of dit het geval is. Zo voorkom je verrassingen!

Conclusie

Een goedkope BBQ kopen kan op AliExpress. Bij het kiezen van een juist model is het belangrijk om te letten op de hoogte, het materiaal en de garantie van de goedkope grill. Daarnaast zul je een keuze moeten maken tussen een goedkope gas BBQ of een BBQ van AliExpress die op houtskool brandt. De 4 tofste accessoires helpen je voor de beste BBQ ervaring.

Vond je dit interessant?

Op deze pagina hebben we je informatie gegeven over het kiezen van een BBQ van AliExpress. Ook hebben we je de tofste accessoires laten zien. We nemen je graag mee in alles wat AliExpress te bieden heeft. Daarom schrijven wij blogs over allerlei producten die je op deze website kunt kopen.

Misschien ook interessant voor jou: Plasma aansteker kopen op AliExpress: tips en de 5 beste opties.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer