SD-kaart van AliExpress: deze SD kaarten moet je (niet) kopen + de 5 beste opties

SD-kaart van AliExpress

Een SD-kaart van AliEpress kopen brengt veel verschillende opties en keuzes met zich mee. Op deze pagina vertellen we je alles wat je moet weten voor het kiezen van een goedkope SD-kaart van AliExpress. Ook komen de 5 beste opties uit de Chinese winkel aan bod.

Combined Shape Created with Sketch.

Snelle processor

SD-kaart van AliExpress.

Kimsnot SD-kaart

Combined Shape Created with Sketch.

Betrouwbaar merk

SD-kaart van AliExpress

Mixza Micro SD-kaart

Combined Shape Created with Sketch.

Met adapter

SD card AliExpress

Orico adapter SD-kaart

Combined Shape Created with Sketch.

Snelle processor

SD-kaart van AliExpress.

Kimsnot SD-kaart

Combined Shape Created with Sketch.

Betrouwbaar merk

SD-kaart van AliExpress

Mixza Micro SD-kaart

Combined Shape Created with Sketch.

Met adapter

SD card AliExpress

Orico adapter SD-kaart

Wat is een SD kaart en waar gebruik je het voor?

Een SD kaart is een externe geheugenkaart waarop je bestanden kunt opslaan. Een SD-kaart in je telefoon zorgt bijvoorbeeld voor meer ruimte om foto’s of apps op te slaan. De geheugenkaart wordt dan ook vaak gekocht om in mobiele telefoons te gebruiken. Toch kun je zo’n SD card van AliExpress ook gebruiken voor in je foto- of videocamera, je tablet of zelfs een drone of dashcam.

Het grote voordeel van een SD-kaart is het formaat: deze kaartjes zijn erg klein. Hierdoor passen ze ook makkelijk in kleine toestellen. Het wordt vooral gebruikt in apparaten die je meeneemt en waarmee je beelden opneemt.

Hier moet je op letten bij het kiezen van een SD-card van AliExpress:

Er zijn verschillende aspecten van SD-kaarten waar je rekening mee moet houden wanneer je een exemplaar zoekt. Hieronder staan de belangrijkste kenmerken op een rij die belangrijk zijn voor het kiezen van een SD-card van AliExpress.

 • Type SD-kaart.
  Controleer welk type SD-kaart je nodig hebt voor het apparaat waar je de kaart in wilt plaatsen. Een SD-kaart en een Micro-SD kaart zijn de meest voorkomende opties. Ook kun je een mini SD-kaart gebruiken of zelfs een SSD kaart. De verschillen tussen deze formaten komen later op deze pagina aan bod.
 • Opslagruimte. Hoeveel opslagruimte heb je nodig? Kies een geheugenkaart die hiermee overeen komt.
 • Heb je SDXC of SDHC nodig? Dit hangt ook af van het apparaat waar je de geheugenkaart in wilt plaatsen. Ook hier vind je op deze pagina meer informatie over.
 • De snelheid van de SD-kaart. De snelheid bepaalt het tempo waarop je bestanden op de kaart kunt zetten of er weer vanaf kunt halen.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

De verschillende soorten geheugenkaarten

Naast een standaard SD-kaart zijn er verschillende geheugenkaarten die enigszins op de SD-kaart lijken. Deze verschillende typen geheugenkaarten zijn als volgt:

 • SD-kaart
 • Micro SD-kaart
 • Mini SD-kaart
 • SSD-kaart

Hieronder gaan we verder in op ieder type geheugenkaart. Zo weet jij welke je nodig hebt!

Type: gewone SD-kaart

De gewone SD-kaart is de meest gebruikte vorm van een SD-kaart. Het formaat van deze geheugenkaart is 32 × 24 × 2,1 mm. De SD-kaart is inmiddels al wat ouder en is veelal vervangen door de Micro SD-kaart. Dit komt doordat de Micro SD-kaart hetzelfde kan, maar kleiner van formaat is. Daardoor past deze in kleinere apparaten.

Als jouw apparaat enkel een SD-kaart ingang heeft, kun je alsnog een Micro SD-kaart van AliExpress gebruiken. In dat geval kun je simpelweg een adapter gebruiken. Deze adapter heeft het formaat van een SD-kaart en verbindt zo de Micro SD-kaart met je apparaat.

Snelle processor
1

Kimsnot SD-kaart 128GB

Snelle processor
SD-kaart van AliExpress.

De Kimsnot SD-kaart van AliExpress is een prima keuze voor een normale SD-kaart. Het product is verkrijgbaar met verschillende groottes opslagcapaciteit. Let er dus op dat je hier de goede opslagcapaciteit kiest.

Het is mogelijk om beelden in JPEG, RAW-formaat, Full HD of 4K op te slaan op de SD-card van AliExpress. Hierdoor is de SD-kaart vooral geschikt voor video- of fotocamera’s. Maar ook voor andere apparaten is de geheugenkaart goed in te zetten.

Deze SD-kaart is schokbestendig, waterdicht en X-ray proof. Het kan dus wel tegen een stootje!

De belangrijkste kenmerken

 • Snelheid klasse 10: Lezen 90MB/s/, schrijven 45MB/s/
 • Opslagcapaciteit: 32GB, 64GB, 128GB of 256GB
 • Schokbestendig, waterdicht
 • Compatibel met zowel SDXC en SDHC
 • Geschikt voor foto- en videocamera’s!

Goedkoopste optie
SD card AliExpress

Deze SD-kaart van AliExpress is erg geschikt voor digitale camera’s. Beelden zijn op te slaan in verschillende formaten. Zorg wel dat je een opslagcapaciteit kiest die al deze beelden makkelijk kan opslaan.

De snelheid van de processor is 20MB/s voor bestanden op de SD-kaart schrijven en 17MB/s voor het aflezen van bestanden van de SD-kaart van AliExpress. Het is dus niet de snelste model. Wel is het een erg goedkope SD-kaart.

Je kunt kiezen tussen SDHC en SDXC bij het bestellen van deze SD-card van AliExpress. Zorg er daarom voor dat je de juiste versie bestelt!

De belangrijkste kenmerken

 • Opslagcapaciteit: 8GB, 16GB, 32GB of 64GB.
 • Snelheid klasse 10: Lezen 20MB/s. Schrijven 17MB/s.
 • Compatibel met zowel SDHC als SDXC.
 • Schokbestendig
 • Temperatuurbestendig

Adapter
SD card AliExpress

Deze adapter van Orico maakt het mogelijk om de meegeleverde Micro-SD in jouw apparaat met SD-ingang te gebruiken. Dat is dus erg handig!

Deze Micro SD-card van AliExpress is van snelheidsklasse 10 en is geschikt voor een groot aantal verschillende apparaten. Zo kun je de kaart in je telefoon of camera gebruiken, maar ook in je drone, dashcam of monitor.

De goedkope Micro SD-kaart van 128GB is dankzij de adapter dus een prima keuze wanneer je opzoek bent naar een SD-kaart van AliExpress!

De belangrijkste kenmerken

 • Snelheids klasse 10: schrijven 30MB/s, lezen 80MB/s.
 • Opslagcapaciteit: 32GB, 64GB, 128GB of 256GB.
 • Waterdicht, stofdicht
 • Schokbestendig
 • Materiaal adapter: plastic

Type: Micro SD-kaart

Wanneer je een extra geheugenkaart in je telefoon wilt plaatsen, zal dit een micro SD-kaart moeten zijn. Zoals de naam al doet vermoeden is het formaat van deze kaart kleiner dan een standaard SD kaart, namelijk 15 x 11 x 1 mm. Toch kan een Micro SD-card een erg groot geheugen hebben. Dit hangt af van het model van de SD card van AliExpress die je kiest.

Slecht nieuws voor iPhone gebruikers: op deze toestellen is het niet mogelijk om je telefoongeheugen uit te breiden met een micro SD-card van AliExpress. iPhones hebben namelijk geen geheugenslot voor deze micro SD cards. Als je toch jouw geheugen uit wilt breiden als iPhone gebruiker, is het aan te raden om te kiezen voor extra opslag in de cloud.

Betrouwbaar merk
4

Mixza Micro SD-kaart

Betrouwbaar merk
SD-kaart van AliExpress

Mixza is een betrouwbaar merk voor een Micro SD-kaart van AliExpress. De Mixza SD card en Micro SD kaarten zijn herkenbaar door het ontwerp met een haai erop. Dit merk biedt daarnaast ook een goede kwaliteit/prijs verhouding.

Deze Mixza Micro SD zit in snelheidsklasse 10. Bestanden op de Micro SD-kaart van AliExpress schrijven gaat met een snelheid van 95MB/s. Het lezen van bestanden op de geheugenkaart gaat met een snelheid van 80MB/s. De snelheid van de Mixza micro SD is iets lager bij de modellen met een opslagcapaciteit van 16GB, houd hier rekening mee.

De geheugenkaart is temperatuurbestendig en te gebruiken in veel verschillende apparaten. Denk hier bijvoorbeeld aan dashcams, telefoons, tablets, drones en camera’s. Dit is een uitstekend voorbeeld van een Micro SD-kaart van 256GB die goedkoop is.

Er zijn verschillende modellen voor SDHC en SDXC apparaten, zorg daarom dat je de goede Micro SD-kaart van ALiExpress kiest.

De belangrijkste kenmerken

 • Snelheidsklasse 10: schrijven 95MB/s, lezen 80MB/s
 • Opslagcapaciteit: 32GB, 64GB, 128GB of 256GB
 • Beschikbaar voor SDHC of SDXC
 • Temperatuurbestendig: te gebruiken tussen -25ºC en 85ºC
 • Schokbestendig en waterdicht

Waterdicht
SD card AliExpress

Deze Micro SD ltb van AliExpress is een prima keuze wanneer je het geheugen van een apparaat wilt uitbreiden. Het is te gebruiken voor erg veel verschillende apparaten zoals telefoons, drones, tablets, camera’s of videocamera’s.

De Micro SD-card van AliExpress wordt geleverd met een adapter voor een SD-kaart. Hierdoor kun je de geheugenkaart ook gebruiken in wat oudere apparaten die alleen een SD-kaart ingang hebben. Erg handig dus!

De goedkope Micro SD-kaart van 128GB valt in snelheidsklasse 10 en is daarmee te vergelijken met de andere geheugenkaarten op deze pagina.

Let op: alleen compatibel met SDXC.

De belangrijkste kenmerken

 • Snelheidsklasse 10
 • Opslagcapaciteit: 8GB, 16GB, 32GB, 64GB of 128GB
 • Alleen compatibel met SDXC
 • Geleverd inclusief SD-kaart adapter
 • Waterdicht, temperatuurbestendig

Type: Mini SD-kaart

De mini SD-kaart is een tussenformaat van een gewone SD-kaart en een micro SD-kaart. De geheugenkaart heeft een afmeting van 20 x 21,5 x 1,4 mm. Dit tussenformaat is niet veel voorkomend en wordt soms ook wel de TransFlash genoemd. De meeste apparaten hebben dan ook een ander formaat SD-kaart nodig. Toch zijn er een aantal high-end spiegelreflex camera’s die dit type externe geheugenkaart gebruiken.

Type: SSD-kaart

Een SSD-kaart is een redelijk nieuwe soort van een externe geheugenkaart. De SSD-kaart werkt een flink stuk sneller dan een micro SD kaart, maar is ook een stuk groter. Daardoor is een SSD-kaart niet geschikt voor kleinere apparaten. Wel kun je op deze soort geheugenkaart goed back-ups van je computer bewaren. Een SSD card is dus een nieuwere en snellere optie voor een externe harde schijf.

Opslagruimte

Ieder formaat of type SD-kaart is verkrijgbaar met verschillende opties voor de opslagcapaciteit. De opslagruimte bepaalt hoeveel bestanden, foto’s of filmpjes je op de geheugenkaart kunt bewaren. Het is belangrijk om te weten hoeveel ruimte je ongeveer wilt gebruiken, zo kun je namelijk een goede keuze voor een SD-card van AliExpress maken.

Een opslag van 2GB is relatief weinig, maar wel genoeg om ongeveer 500 liedjes op te slaan. Wanneer je naast muziek ook foto’s bewaart of bijvoorbeeld apps installeert op de geheugenkaart, is het aan te raden om een opslagruimte van minstens 16GB te kiezen. Geheugenkaarten van 32GB of 64GB zijn geschikt wanneer je ook veel filmpjes maakt.

Er zijn ook geheugenkaarten met een opslag van 128GB verkrijgbaar. Dit is een erg grote opslagcapaciteit die je waarschijnlijk vooral gebruikt wanneer je fotograaf of videograaf bent. Met deze opslagruimte kun je beeldmateriaal opslaan in RAW-formaat, wat veel ruimte in beslag neemt. Dit betekent dat je de beelden achteraf nog kunt bewerken.

Ook grotere opslagcapaciteiten zijn verkrijgbaar. Je kunt bijvoorbeeld nog kiezen voor 256GB of zelfs 512GB. Deze capaciteit is vooral voor fanatiekelingen: het kan erg lang duren voordat deze geheugenkaarten vol zitten.

Let op: een opslag capaciteit van 16GB betekent niet altijd dat er precies 16GB aan opslag beschikbaar is. Er is een afwijkingsmarge, waardoor je in dit geval ongeveer 14GB – 15GB opslag kunt gebruiken. Dit komt door het verschil tussen de fabrikant en de PC. Het is fijner om te veel opslag te hebben dan te weinig, dus schat dit ruim in bij het kiezen van een SD-card op AliExpress.

SDHC of SDXC: wat is het?

Er zijn twee types SD-kaarten: SDHC of SDXC. SDXC is de nieuwste versie, dit kan ervoor zorgen dat oude apparaten niet goed overweg kunnen met deze kaart. Tegelijkertijd kunnen nieuwe toestellen of apparaten minder goed overweg met SDHC, de oudere versie. Apparaten die na 2008 zijn gemaakt, hebben vrijwel altijd een SDXC kaart nodig. Een SDXC maakt het ook mogelijk om beelden op te slaan in RAW-formaat, waardoor je ze later kunt bewerken.

Het is daarom aan te raden om goed te kijken naar het apparaat waar de SD-kaart van AliExpress voor bedoeld is. Zo kun je het juiste type SD-kaart van AliExpress kiezen voor jouw apparaat.

Snelheid van de geheugenkaarten

De snelheid van de geheugenkaarten gaat over hoe snel bestanden op de SD-kaart gezet kunnen worden en hoe snel deze er weer afgehaald kunnen worden. Dit wordt uitgedrukt in MB/s.

Een hoge snelheid zorgt voor een soepele werking wanneer je bestanden wilt overzetten. Wel komt een hoge snelheid vaak met een wat duurder prijskaartje. Weeg daarom de keuze af tussen de prijs en de kwaliteit die je verwacht. Als je vooral een goedkope SD-kaart zoekt, is de snelheid misschien minder belangrijk voor jou dan de prijs.

Verschil SD-kaart en USB-stick

Zowel de SD card als de USB stick zijn dus externe geheugenkaarten van een klein formaat. Toch zijn er duidelijke verschillen tussen de twee.

Een USB stick wordt vooral gebruikt om bestanden over te zetten tussen laptops of computers, terwijl een SD-kaart vooral in kleine, draagbare apparaten voorkomt als een telefoon of een camera. Hier dient de SD-card van AliExpress vooral voor het uitbreiden van je geheugen zodat je meer foto’s, filmpjes of apps op je telefoon kunt opslaan.

Back ups van SD-kaarten

SD-kaarten zijn dus ideaal om je geheugen van je telefoon of camera uit te breiden. Ook kun je via een SD-kaart makkelijk beelden van zo’n apparaat overzetten naar een computer of laptop.

Let wel op bij het gebruiken van SD-kaarten: ze zijn erg klein van formaat. Wanneer je deze vaak uit het apparaat haalt, heb je een kans dat je deze kwijt raakt. Ook komt het wel eens voor dat een SD-kaart corrupt raakt. In dat geval kun je geen bestanden meer van de kaart afhalen.

Wij raden aan om regelmatig een back-up te maken wanneer je belangrijke bestanden op je SD-kaart bewaard. Ook is het slim om belangrijke bestanden op meerdere kaarten tegelijkertijd te bewaren. Zo voorkom je dat je deze bestanden plotseling niet meer kunt gebruiken!

Merken met goede SD-kaarten

Er zijn veel verschillende merken die SD-kaarten van goede kwaliteit maken. Hieronder gaan we in op twee merken die vaak voorkomen op AliExpress.

Sandisk op Aliexpress: fake of niet
Een van de meest bekende merken SD-kaarten is SanDisk. Op AliExpress worden ook SanDisk SD-kaarten aangeboden, maar let hier mee op. Dit zijn vaak namaakmodellen. Je weet dat een Sandisk op AliExpress nep is, doordat de prijs zoveel verschilt met de modellen die je bij de SanDisk aanbieder zelf kunt kopen.

Namaak producten kopen van AliExpress is niet toegestaan. De verkoop ervan overigens ook niet. Het originele merk bevindt hier namelijk schade door. Wanneer je toch een Sandisk van AliExpress koopt, kan het zelfs zo zijn dat je een boete krijgt. Als een deal te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat meestal ook zo. Let hier dus mee op!

Mixza
Wat is dan een goed merk voor SD-kaart van AliExpress? Hier raden wij het merk Mixza voor aan. Dit is een Chinees merk dat opgericht is in 2009. Een Mixza SD-card heeft een goede kwaliteit/prijs verhouding. Naast SD kaarten is het ook mogelijk om een Mixza micro SD te vinden op de Chinese website. Zo kunt u dus de goedkope micro SD-kaart vinden waar je naar op zoek bent!

Hoe herken je nep producten op AliExpress?

Er zijn vaker nepproducten te koop op AliExpress. Dat is vervelend, want namaakproducten zijn illegaal om te verkopen. Wanneer je deze toch koopt, bestaat de kans dat je hier een boete voor krijgt.

Let daarom bij het kopen op AliExpress op de volgende onderdelen:

 • Het aantal bestellingen: wanneer een product veel besteld is, heb je een grotere kans dat dit om een echt product gaat.
 • Je kunt ook de klantenservice van het betreffende merk bellen. Dan kun je vragen of dit product echt van het merk komt.
 • Kies een alternatief merk. Nepproducten worden onder de naam van het echte merk verkocht. Je kunt dit makkelijk omzeilen door producten te kopen van andere merken. In het geval van een SD-kaart van AliExpress is Mixza het merk dat we hiervoor aanraden.

Vond je dit interessant?

Op deze pagina heb je tips gekregen voor het kiezen van een goedkope SD-kaart van AliExpress. We nemen je graag mee in al het moois dat AliExpress te bieden heeft. Daarom schrijven wij reviews en kooptips over veel verschillende producten van de Chinese webwinkel. Zo kun jij de leukste deals scoren!

Misschien ook interessant voor jou: ”De beste powerbanks op AliEpress.”

ChinaFans
Logo