Powerbank AliExpress : 5 beste powerbanks en handige kooptips

Powerbank AliExpress

Op zoek naar de beste powerbank van AliExpress? Een goedkope powerbank heb je zo gevonden op Ali. Maar lang niet alle powerbanks zijn van de hoogste kwaliteit. Anderen zijn mogelijk zelfs gevaarlijk. We zetten de 5 beste opties en handige kooptips voor je op een rij.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

Via: aliexpress.com

Xiaomi Powerbank 3

Combined Shape Created with Sketch.

Zonne-energie

Via: aliexpress.com

Crown Solar Powerbank

Combined Shape Created with Sketch.

Kleinste formaat

Via: aliexpress.com

Raxfly mini power bank

Combined Shape Created with Sketch.

Beste keuze

Via: aliexpress.com

Xiaomi Powerbank 3

Combined Shape Created with Sketch.

Zonne-energie

Via: aliexpress.com

Crown Solar Powerbank

Combined Shape Created with Sketch.

Kleinste formaat

Via: aliexpress.com

Raxfly mini power bank

Tips voor het kopen van een powerbank op AliExpress

Bij het kopen van een powerbank zijn er een aantal overwegingen waar je aan moet denken. Hierbij kun je denken aan de prijs en het vermogen. Maar vooral waarvoor je de powerbank van AliExpress voor wilt gebruiken.

Vooral bij goedkope powerbanks moet je goed kijken naar onderlinge verschillen. Sommige fabrikanten zijn niet zo ervaren als anderen, zoals Xiaomi dat wel is. Dat bedrijf levert namelijk vaak hoge kwaliteit en een lage prijs. Het is dus slim om naast de specificaties ook even de merken te onderzoeken op betrouwbaarheid en kwaliteit.

1. Laadcapaciteit powerbank AliExpress

De capaciteit van de powerbank bepaalt hoe vol jij je telefoon of tablet kunt opladen. Bij powerbanks wordt de lading gemeten in milliampère per uur (mAh). Een duizend mAh-batterij levert 1000 mA, wat gelijk staat aan 1 A gedurende een uur. De meeste moderne telefoons hebben een laadcapaciteit van 3.000 – 7.000 mAh.

Als je grotere apparaten wilt opladen is het slim te kijken wat de mAh is van dit apparaat. Dan kun je een betere keuze maken in de laadcapaciteit van de powerbank. Gelukkig zijn er powerbanks van 10.000 mAh en zelfs 20.000 mAh op AliExpress te vinden.

2. Oplaadsnelheid van een Ali powerbank

Naast de laadcapaciteit is de snelheid van de lading ook erg belangrijk. De uitgangslaadstroom heeft samen met de laadcapaciteit invloed op de oplaadsnelheid. Veel moderne telefoons maken gebruik van ‘snel opladen’. Deze telefoons hebben ongeveer 3 ampère nodig om opgeladen te worden.

Meestal staat er aangegeven bij de powerbank hoeveel stroom elke output heeft. Ook bij powerbanks met meerdere outputs. Let er wel op dat niet alle apparaten een even sterke toevoer van stroom tolereren. Wil je meerdere apparaten opladen met een goede snelheid? Dan is het verstandig te kijken naar een powerbank op AliExpress met minstens 3 ampère (A).

3. Aantal poorten op de powerbank

De eerste powerbanks hadden vaak maar één uitgangsport. Tegenwoordig gebruiken mensen een powerbank steeds vaker en voor meerdere apparaten tegelijkertijd. Powerbanks met meerdere poorten zie je daardoor steeds vaker.

De meesten zijn voorzien van 2-3 poorten, maar er zijn ook verloopstukken die tot wel 5 of 6 apparaten kunnen opladen. Let wel op dat zo’n verloopstuk de oplaadsnelheid kan vertragen omdat het verloopstuk bijvoorbeeld maar 1,5A doorlaat..

4. Lithium-ion of lithium-polymeer

Er zijn twee batterijtechnologieën die bij powerbanks worden gebruikt. Dit zijn lithium-ion en lithium-polymeer. Deze twee technologieën lijken op een paar kleine verschillen na erg op elkaar. Lithium-ion is aanzienlijk lager in kosten en heeft een hoge vermogensdichtheid, wat het geheugeneffect wordt genoemd. Dit betekent dat de batterij na verloop van tijd moeilijker op te laden wordt.

Lithium-polymeer batterijen zijn vaak robuuster en flexibeler waardoor ze langer meegaan. Daarnaast zijn deze batterijen lichter in gewicht, hebben een laag profiel en een kleinere kans op lekkende elektrolyt. Let er wel op dat niet alle powerbanks op AliExpress aangeven of ze een lithium-ion of -polymeer batterij hebben.

Bij goedkope powerbanks kun je er vrij zeker van uitgaan dat het gaat om lithium-ion.

5. Powerbank met USB-C, USB-A of Micro-USB

De meeste powerbanks hebben een USB-A uitvoer en/of een USB-C uitvoer. Het opladen van de powerbank vindt vaak plaats door middel van een Micro-USB. In sommige gevallen is dit een mini-USB of USB-C.

6. Stekker en kabel niet altijd meegeleverd

Niet alle powerbanks worden standaard geleverd met een oplaadkabel. Niet zo handig als je je telefoon wilt opladen, dus kijk daar even goed naar. Kabeltjes kun je vaak extra bestellen. In andere gevallen zie je bij de product keuze staan of jouw selectie met of zonder kabels is. Let goed op welke optie je kiest.

Super dun
Via: aliexpress.com

Deze powerbank van het betrouwbare merk Xiaomi is licht in gewicht. Er zijn twee USB outputs waardoor je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Eén apparaat krijgt een output van 14W. Twee apparaten tegelijkertijd hebben een output tot 15W.

De belangrijkste kenmerken

 • 10000 mAh
 • Dual USB output
 • Lithium-polymeer batterij
 • 14.2 mm dikte
 • 5.5 uur oplaadtijd

Kleinste powerbank
2

Mini powerbank AliExpress

Kleinste powerbank
Via: aliexpress.com

Deze mini powerbank van AliExpress is ideaal voor onderweg. Dat hij klein is betekent niet dat de lithium-polymeer batterij niet sterk is. Deze powerbank heeft een kracht van 10000 mAh en bezit 2 USB-openingen. De output van de USB openingen ligt op 5V/2.1A.

De belangrijkste kenmerken

 • 2 USB outputs
 • 2 USB-C inputs
 • 1 micro USB input
 • Grootte: 93.5x63x25 mm
 • Power on/off knop

Zonne-energie
Via: aliexpress.com

Voor de kampeerders onder ons is deze solar powerbank van AliExpress perfect. Als je hem vooraf oplaadt gaat de powerbank lang mee dankzij de 30.000 mAh batterij.

Als de powerbank overdag in het licht ligt laadt hij zichzelf verder op. Zelfs met regen, want de powerbank is waterproof, stof- en schokbestendig. De powerbank is voorzien van ingebouwd LED-licht zodat je de powerbank direct als zaklamp kunt gebruiken.

De belangrijkste kenmerken

 • Solar powered
 • Weerproof
 • Led light zaklamp
 • 2 USB output 5V
 • 1 micro USB input

Beste keuze
4

Powerbank Xiaomi 3

Beste keuze
Via: aliexpress.com

Een andere goede optie van Xiaomi is de powerbank 3. Deze is erg krachtig en kan drie apparaten tegelijk opladen. Nieuwe smartphones kunnen binnen 1.5 tot 2 uur volledig opgeladen zijn. De maximale output ligt op 18W.

De belangrijkste kenmerken

 • 20000 mAh
 • 2 USB poorten
 • 1 USB-C port
 • Lithium-polymeer batterij
 • 27.5 mm dikte

Veilige keus
Via: aliexpress.com

Deze 20000 mAh powerbank van AliExpress heeft 2 USB outputs. Beide outputs hebben een kracht van maximaal 5V/2.1A. Er zijn 3 inputs, een USB-C, micro USB en een 8P input. De powerdisplay geeft aan hoeveel batterij de powerbank nog heeft.

De belangrijkste kenmerken

 • 20000 mAh
 • 2 USB outputs
 • 3 inputs
 • 2-3 uur laden smartphone
 • Digital display

Soorten powerbanks

Er zijn de ‘algemene’ powerbanks met rechthoekige vorm te vinden op AliExpress. Dezer zijn wat groter in formaat en gaan vaak langer mee. Maar er zijn ook kleine powerbanks op AliExpress. Ideaal om mee te reizen en vaak nog best krachtig ook.

Daarnaast zijn er powerbanks die werken op zonne-energie op AliExpress. Zeer geschikt voor outdoor reizigers. Deze laden namelijk zichzelf op door het opvangen van licht. Afhankelijk van wat je nodig hebt is er genoeg keuze om de beste powerbank op AliExpress te kunnen vinden.

Goedkoop soms wel/niet duurkoop

De prijzen in China liggen over het algemeen lager dan in Nederland. Op AliExpress koop je soms een powerbank voor 10 euro. Dat zal in Nederland niet zo snel gebeuren.

Een goedkope powerbank op AliExpress betekent niet altijd dat het slechte kwaliteit is. Maar let op: dat geldt niet voor alle powerbanks. Sommige powerbanks zijn niet volledig getest zoals in Europa wel gebeurd zou zijn.

Brandveiligheid kan dan in het geding zijn, of je telefoon ondervindt schade door een niet goed afgestemde aanvoer van stroom. We hebben daarom in dit artikel bewust een aantal Xiaomi powerbanks neergezet. Dit merk verkoopt namelijk ook producten in Europa en moet zodoende voldoen aan strenge kwaliteitseisen.

Let dus goed op wat je koopt, ongeacht reviews van andere gebruikers.

ChinaFans
Logo