Labelprinter op AliExpress: 5 goedkope label printers uit China

Labelprinter op AlIExpress

Op zoek naar een labelprinter op AliExpress? Keuze in overvloed, daar mag wel wat duidelijkheid in komen. Daarom vind je hier de 5 beste labelprinters op de Chinese website. Daarnaast geven we de belangrijkste tips voor het kiezen van een goed model.

Combined Shape Created with Sketch.

Populairst

Labelprinter op AliExpress

Niimbot D11

Combined Shape Created with Sketch.

Beste resolutie

AliExpress label printer

Xiaomi Mijia labelprinter Ar

Combined Shape Created with Sketch.

Ook voor barcodes

Labelprinter op AliExpress

JEPOD label printer

Combined Shape Created with Sketch.

Populairst

Labelprinter op AliExpress

Niimbot D11

Combined Shape Created with Sketch.

Beste resolutie

AliExpress label printer

Xiaomi Mijia labelprinter Ar

Combined Shape Created with Sketch.

Ook voor barcodes

Labelprinter op AliExpress

JEPOD label printer

Wat is een labelprinter?

Labelprinters zijn kleine printers waarmee je simpel gezegd labels kunt printen. Dit kunnen kleine labels zijn waarmee je bijvoorbeeld je kantoorartikelen of mappen ordent, of grote labels waarmee je volledige etiketten kunt printen. Ze worden ook wel label writers genoemd en zijn een must voor iedere organisatie freak! Print binnen no time je verzendlabels, barcodes, adreslabels of productetiketten, en geniet van de

Verschillende label printers

Er zijn verschillende soorten label printers, die allemaal op een andere manier werken. Zo heb je bijvoorbeeld een labelprinter die je aan je computer vastmaakt, maar ook printers die je ‘on-the-go’ kunt gebruiken. Hieronder de twee belangrijkste typen labelprinters:

Mobiele labelprinters

Een mobiele labelprinter is een kleiner model dat makkelijk mee te nemen is. Er zit een klein toetsenbordje op waarmee je de tekst voor op het label invoert. Het wordt ook wel een belettertingsysteem genoemd, aangezien je losse letters invoert om op de labels te printen.

Mobiele labelprinters werken op een accu of op batterijen. Het voordeel van deze modellen is dat je zelf de lengte van het label bepaalt. Kleine naambordjes zijn dus mogelijk, maar lange (smalle) banners van zelfs een meter lang ook!

Een ander voordeel is dat je deze modellen niet aan een computer hoeft te verbinden. Er zit namelijk een klein toetsenbordje bij, waarmee je jouw tekst of label vormgeeft. Dit betekent wel dat deze modellen iets minder opties hebben om de labels naar eigen smaak te maken. Toch werken ook beletteringsystemen goed voor het organiseren van bijvoorbeeld mappen of lades.

Bureau labelprinters

Deze modellen zijn iets groter en zijn vooral geschikt als etikettenprinters. Je kunt kiezen uit verschillende groottes: simpele, kleine labels zijn zo gepiept maar ook grotere etiketten van bijvoorbeeld a6 formaat print je gemakkelijk uit. Bureau labelprinters verbind je met je computer via een USB-aansluiting. Hierdoor kun je labels vormgeven of tabellen uit Excel in één keer uitdrukken (bijvoorbeeld een Excel tabel met adresgegevens voor post). Meestal hebben deze modellen een ingebouwd snijmechanisme dat de labels op de juiste formaten afsnijdt.

De 5 beste goedkope labelprinters op AliExpress:

Onderaan de producten vind je nog meer advies om een keuze te maken.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Beste resolutie
AliExpress label printer

Xiaomi is inmiddels een bekend en vertrouwd merk op AliExpress. De goedkope labelprinter van dit merk moesten we daarom wel meenemen in deze top 5! De mobiele labelprinter wordt geleverd met USB-kabel, maar er is ook verbinding met Bluetooth mogelijk.

Naast labels is het ook mogelijk om foto’s af te drukken met de kleine printer in JPEG of PNG formaat. Deze geprinte foto’s hebben een formaat van 2 bij 3 inch (ongeveer 5cm bij 7,5cm), en zijn van mooi fotopapier gemaakt dat je er los bij kunt bestellen. Met een resolutie van 313 x 400 dpi is dit de labelprinter met de hoogste resolutie uit deze top 5.

 

De belangrijkste kenmerken

 • Printen van labels én foto’s is mogelijk.
 • Resolutie: 313 x 400dpi
 • Meerdere apparaten kunnen verbinden met de printer
 • Bluetooth verbinding
 • Materiaal: ABS/PC

Erg geschikt voor barcodes
3

JEPOD label printer

Erg geschikt voor barcodes
Labelprinter op AliExpress

Dit model is echt een bureau labelprinter dat vooral op één plek blijft staan, bijvoorbeeld op kantoor. Via een USB-verbinding kun je vanaf je computer printopdrachten naar de printer sturen. Het papier dat uit de printer komt, kun je makkelijk zelf afscheuren dankzij het kartelrandje in het apparaat. Zo creëer je labels van het juiste formaat.

De printer kan enkel op thermisch label papier afdrukken, deze kan van 20 mm tot 80 mm breed zijn. Je kunt alleen zwarte inkt drukken met deze printer, maar aangezien het vooral geschikt is voor kantoor of ander professioneel gebruik, zal dit niet zo’n probleem zijn. Een goede keuze voor een labelprinter op AliExpress dus!

De belangrijkste kenmerken

 • Erg geschikt voor barcodes;
 • Gewicht: 2,15kg;
 • Formaat: 240mm x 166 mm x 211 mm;
 • Afdruksnelheid: 40 ppm;
 • Print in zwart.

Bluetooth verbinding
4

BT Thermal printer

Bluetooth verbinding
Labelprinter op AlIExpress goedkoop

De BT thermal printer is een andere mobiele labelprinter op AliExpress. Hij wordt geleverd inclusief een USB-kabel waarmee je de printer makkelijk aan je computer verbindt. Het is ook mogelijk om een mobiele app te downloaden (iprint) waarmee je jouw label vormgeeft en kunt printen dankzij een Bluetooth verbinding.

In deze labelprinter kunnen labels van 57mm bij 30 mm geprint worden. Het schattige uiterlijk van de printer is natuurlijk ook een plus! De printsnelheid van dit model is wel lager dan de andere modellen, en ligt rond de 10 mm/s.

De belangrijkste kenmerken

 • Resolutie: 200dpi;
 • Verbinding via Bluetooth;
 • Printsnelheid: 10 mm/s;
 • Formaat: 8cm x 11cm x 3,5 cm;
 • Batterij: 1000mAh;

Beste printsnelheid
5

XPrinter

Beste printsnelheid
Labelprinter goedkoop

Voor labels tussen 20 mm en 80 mm breedte zit je goed bij de Xprinter. Het is een bureaumodel met USB verbinding. Daarnaast heeft de printer een adapter waarmee deze in het stopcontact komt te zitten voor stroom. Dat is erg handig: je hoeft je hierdoor geen zorgen te maken over lege batterijen of op tijd opladen van de accu.

 

De printsnelheid is 127mm/s, daarmee staat deze printer aan kop van de top 5. De geprinte labels kun je makkelijk afscheuren dankzij een kartelrandje in het apparaat, waardoor de labels precies de gewenste formaten zullen hebben. Met een gewicht van 1,08kg is deze ongeveer de helft zo licht van de andere bureau labelprinter die hierboven genoemd is.

De belangrijkste kenmerken

 • Resolutie: 200dpi;
 • Gewicht: 1,08kg;
 • Formaat: 130mm x 189mm x 135mm;
 • Intern geheugen: 4MB;
 • Breedte labels: 20mm – 80mm.

Labelprinter op AliExpress kopen: hier moet je op letten.

Er zijn verschillende onderdelen belangrijk om rekening mee te houden, voordat je een labelprinter naar Nederland laat komen. We zetten de belangrijkste onderdelen op een rij voor je:

 • Kleur. Kan de AliExpress label printer in kleur printen? Vaak zijn de printers slechts in één kleur beschikbaar, maar er zijn ook printers verkrijgbaar die twee kleuren op één label kunnen printen. Beide versies werken goed, het gaat hier vooral om jouw persoonlijke voorkeur voor een model met één of twee kleuren.
 • Snelheid. De snelheid is vooral van belang wanneer je de goedkope labelprinter erg veel gebruikt. Bijvoorbeeld wanneer je alle post met een label met adresgegevens moet voorzien. In dat geval maakt de snelheid nogal uit. Deze snelheid wordt weergegeven in etiketten per minuut.
 • Het formaat. Het formaat kan verschillen, waarbij sommige modellen makkelijk mee te nemen zijn en andere modellen beter op zijn plek gelaten kunnen worden.
 • Type labels. Controleer goed welk type en grootte labels in de printer passen, voordat je beide besteld. Zo voorkom je verrassingen met labels die niet in de printer blijken te passen.
 • Verbinding. Hoe verbind je met de printer? Hierover later meer.

Verschillende labels

Er zijn verschillende soorten labels om te printen, het grootste verschil is tussen tape-labels en etiketten.

Tape-labels
Deze labels zijn beschikbaar in verschillende kleurencombinaties. De maximale breedte die dit soort labels kunnen hebben is 36 mm.

Etiketten
Etiketten zijn wat groter dan tape-labels, ze hebben namelijk een maximale breedte van 104 mm. De keuze uit verschillende formaten is groter bij etiketten.

Verbinden met de labelprinter

Je kunt op meerdere manieren verbinding maken met de labelprinter, dit hangt af van het model dat je gekozen hebt.

De makkelijkste manier is om via Wi-Fi te verbinden met de printer. Je kunt dan draadloos printopdrachten uitvoeren vanaf meerdere apparaten, zolang deze apparaten maar in hetzelfde Wi-Fi netwerk zitten. Vaak komt deze verbinding bij mobiele labelprinters.

Ook via Bluetooth kun je jouw labelprinter met een apparaat verbinden. Dit is ook erg geschikt om vanaf je telefoon labels te printen.

Andere labelprinters op AliExpress verbind je via je netwerk of ethernet. Dankzij een utp-kabel sluit je de printer aan op het netwerk, waardoor meerdere gebruikers met de printer kunnen verbinden en opdrachten kunnen uitvoeren. Deze optie is het meest geliefd op kantoren of in professionele werksferen.

Leuke gebruikstips voor labels

Waar gebruik je de label printer allemaal voor? Hier een lijstje met wat inspiratie.

 • Organiseer je mappen met belangrijke gegevens zoals oorkondes en diploma’s. Zo weet jij voortaan alles makkelijk terug te vinden.
 • Gebruik de labels om de broodtrommels van je kinderen uit elkaar te houden.
 • Organiseer een ladekast door duidelijk te labelen wat in welke la hoort. Zo krijgt alles een vaste plek.
 • Print labels voor je kerstkaarten of uitnodigingen voor je verjaardag. Dat scheelt een hoop schrijfwerk met je hand, en het ziet er ook nog eens erg netjes uit!
 • Houdt de vershoudbakjes in je vriezer uit elkaar door er simpel een label op te plakken. Zo pak je nooit meer per ongeluk de restjes erwtensoep als je op zoek bent naar het schepijs!
 • Label je kledingkast: sokken horen links, onderbroeken rechts. Lekker duidelijk.
 • De voorraadpotten in je keuken kunnen ook wel wat organisatie gebruiken! Maak losse labels voor iedere pot met bijvoorbeeld koffie, thee of kruiden.

Vond je dit interessant?

Op deze pagina heb je alle belangrijke informatie gevonden voor het kiezen van een goedkope labelprinter op AliExpress. Hopelijk heb je de tips goed kunnen gebruiken! Op ChinaFans nemen we je mee in het grote aanbod van AliExpress. Naast labelprinters vind je kooptips, guides en how-to’s over allerlei producten op de Chinese website.

Misschien ook interessant voor jou: SSD kaart kopen op AliExpress: oplichting voorkom je bij deze 5 verkopers.

ChinaFans
Logo