AliExpress douchegordijn: kooptips en de 5 leukste douchegordijnen!

Een AliExpress douchegordijn zorgt ervoor dat er geen water op de vloer van je badkamer komt. Ook kan een mooi douchegordijn van AliExpress je badkamer een opvallende of trendy uitstraling geven! Maar waar moet je op letten bij het kiezen van een douchegordijn? Op deze pagina vind je tips en de belangrijkste onderdelen om op te letten.

Douchegordijn AliExpress: hier moet je op letten

Op AliExpress is er een groot aanbod in douchegordijnen, waardoor je ruime keuze hebt. Er zijn verschillende onderdelen om op te letten bij het kiezen van een juist douchegordijn. Denk onder andere aan de volgende onderdelen:

 • Afmetingen douchegordijn
 • De stang
 • Geschikt voor de wasmachine?
 • Materiaal
 • Past het bij het interieur van je badkamer?

Afmetingen van het douchegordijn

Een mooi douchegordijn heeft de juiste afmetingen voor jouw douche. Er zijn erg veel afmetingen beschikbaar, waardoor je hier goed op moet letten.

Het gordijn moet breder zijn dat de afmeting van je douche of badkuip. Meet jouw douche, badkuip of douchegordijnstang op en tel hier vervolgens minstens 30 centimeter bij op. Dit is een juiste afmeting voor jouw douchegordijn.

Ook de afstand tot aan de grond is belangrijk om goed op te meten. Een te lang douchegordijn hangt op de grond en verzamelt hier onnodig veel bacteriën. Niet erg hygiënisch, dus! Een te kort douchegordijn zorgt er echter voor dat er veel water onder het gordijn uit spat, en op je badkamervloer terecht komt. Een afstand van ongeveer 20 centimeter tot op de grond is perfect voor een douchegordijn.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Interieur van je badkamer

Misschien wel het belangrijkste bij het kiezen van een nieuw AliExpress douchegordijn: het interieur van je badkamer. Een douchegordijn heeft een redelijk groot oppervlak en valt daardoor goed op. Het kan een echte eye catcher van je badkamer worden. Kies daarom een douchegordijn dat bij jouw smaak past! Er zijn verschillende soorten douchegordijnen verkrijgbaar:

 • Effen kleur
  Douchegordijnen in een effen kleur geven snel een chique uitstraling, al helemaal bij een donkere kleur zoals blauw of groen of juist bij pasteltinten. Bij een effen kleur is het makkelijker om andere asseccoires in de badkamer te laten matchen, zoals handdoeken of badmatten in dezelfde kleur. Bij prints wordt dit lastiger!
 • Prints, patronen of motieven
  Prints of motieven geven je badkamer een erg speelse look. Ze kunnen jouw badkamer echt opfleuren. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn bij badkamers met kleine ramen of minder natuurlijk licht. Er zijn ontelbaar verschillende patronen verkrijgbaar op AliExpress waardoor kiezen misschien lastig wordt, maar je ook een douchegordijn kunt vinden dat precies in jouw smaak is.
 • 3D douchegordijn.
  Je kunt ook kiezen voor een AliExpress douchegordijn met 3D look. Dit zijn gordijnen waarop een afbeelding staat die erg 3D lijkt. Dit zijn vaak kamers, deuren of andere mooie gebouwen. Het lijkt daardoor net alsof er bij jouw douche een deur naar een andere ruimte is. Prachtig!
 • Doorzichtig douchegordijn
  Ben je geen fan van drukke prints of opvallende kleuren? Misschien is een doorzichtig douchegordijn geschikt voor je. Deze gordijnen laten ook nog eens je badkamer groter lijken, doordat de ruimte van de douche of badkuip zo meegenomen wordt in de ruimte. Doorzichtige douchegordijnen zijn meestal gemaakt van een soort plastic, en daardoor redelijk dun. Ze zijn wel minder geschikt wanneer je huisgenoten hebt die af en toe binnenlopen….

4 keer inspiratie voor de mooiste douchegordijnen op AliExpress:

Hieronder vind je onze selectie van de mooiste douchegordijnen op AliExpress. Laat je inspireren!

Materialen voor het douchegordijn

Douchegordijnen zijn beschikbaar in verschillende materialen. De drie meest voorkomende materialen zijn PEVA, textiel en vinyl. We zetten de voor- en nadelen per materiaal op een rij voor je:

PEVA:
Dit materiaal is erg stevig en tegelijkertijd waterdicht. PEVA materiaal is te wassen in de wasmachine op een programma van 30 graden.

Vinyl:
Vinyl douchegordijnen zijn veel steviger dan de andere materialen, ook plakt vinyl het minste aan je lichaam. Het nadeel van dit materiaal is dat het sneller opdroogt dan de andere materialen, waardoor er meer kans op kalkvorming op het douchegordijn is. Vinyl kan niet goed tegen hitte en is daardoor niet te wassen op hoge temperaturen.

Textiel
Textielsoorten zijn het beste bestand tegen de wasmachine en tegen hitte. Ze kunnen dus ook op hogere temperaturen gewassen worden. Een veelvoorkomende textielsoort voor douchegordijnen is polyester, wat waterafstotend is.

Douchegordijnen van textiel zijn licht van gewicht maar kunnen wel snel aan je lichaam plakken. Een oplossing hiervoor zijn douchegordijnen met gewichtjes aan de onderkant.

De stang

Welke vorm heeft de stang van je douchegordijn? Meestal is dit een rechte stang, maar het is ook mogelijk om ronde stangen of gebogen stangen te gebruiken. Dit geeft een erg chique uitstraling aan je badkamer. Wel nemen ronde en gebogen stangen meer ruimte in de badkamer in. Houdt daar rekening mee!

Het is ook belangrijk om te bedenken waar de stang aan gemonteerd wordt. Wil je dat de stang in de muur hangt, of liever in het plafond? Dit geeft beide een andere uitstraling.

Als de stang al aanwezig is, hoef je enkel een douchegordijn uit te kiezen. Lees hieronder verder voor tips voor een mooi AliExpress douchegordijn.

Een douchegordijn in de wasmachine

Tip: controleer of de douchegordijn die je wilt kopen van wasbaar materiaal is gemaakt. Dit is wel zo fijn, aangezien je de douchegordijn van AliExpress dan regelmatig in de was kunt doen. Douchegordijnen worden namelijk erg snel vies, doordat ze veel met water in aanraking komen. Om nog niet te spreken over zeepjes, shampoos of haren die bij het douchegordijn komen!

Kies daarom voor een douchegordijn dat gemaakt is van wasbaar materiaal. Dit is hygiënischer.

Wanneer je jouw douchegordijn gaat wassen, kun je het beste eerst de douchegordijnhaken of -ringen verwijderen, om schade aan je wasmachine te voorkomen. De gordijnen kun je bij 30 of 40 graden wassen. Zorg ervoor dat het douchegordijn niet te heet wordt, aangezien het dan zou kunnen smelten. Gordijnen van textiel kunnen doorgaans beter tegen hitte dan douchegordijnen van Vinyl.

Nooit meer een plakkend douchegordijn

Je kent het wel: je staat in de douche en het douchegordijn lijkt steeds meer naar je toe te komen. Het plakt aan je lichaam vast. Hier zit natuurlijk niemand op te wachten, gelukkig is er ook een oplossing voor: een douchegordijn met verzwaarde onderkant. Dit betekent dat het douchegordijn aan de onderkant is verzwaard met gewichtjes. Zo heb je nooit meer een plakkend douchegordijn, wel zo fijn!

Vond je dit interessant?

We nemen je graag mee in het enorme aanbod van AliExpress. Huis- en tuinproducten zijn hier namelijk in overvloed te vinden! Op deze pagina heb je gelezen waar je op moet letten bij het kiezen van een AliExpress douchegordijn, en inspiratie opgedaan voor mooie exemplaren.

Misschien ook interessant voor jou: De mooiste kussens op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer