Plasma aansteker kopen op AliExpress: tips en de 5 beste opties

Ben je op zoek naar een plasma aansteker? Er zijn veel goedkope plasma aanstekers op AliExpress te vinden. Wij leggen je uit wat dit is en wat de voordelen zijn. Daarnaast geven we je ook nog de 5 beste plasma aansteker opties van AliExpress!

Wat is een plasma aansteker?

Een plasma aansteker werkt op elektriciteit. Normale aanstekers werken op propaan- of butaangas. Je hebt voor een plasma aansteker dus geen fossiele brandstoffen nodig!

Je plasma aansteker geeft géén vuurtje. Wel geeft het een plasma boog, zoals dat genoemd wordt. Deze plasma boog is veel heter en stabieler dan een vuurtje. Je kunt de plasma boog gewoon zien zitten. Het wordt sterk afgeraden om de boog aan te raken!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Wat zijn de voordelen van plasma aanstekers?

  • Er worden geen fossiele brandstoffen verbrand voor het aansteken van je vuur. Hierdoor wordt er ook geen CO2 geproduceerd.
  • Dat er geen fossiel brandstoffen worden verbrand, heeft nog een voordeel: de aansteker is reukloos.
  • De plasma boog is veel stabieler dan een vuurtje van een aansteker. Hierdoor heb je geen last van je omgeving bijvoorbeeld bij wind. Het is dus een ideale aansteker voor je BBQ of kaarsen die buiten staan. Maar ook om je gasfornuis aan te steken zijn ze top!
  • Je hoeft deze aansteker nooit bij te vullen. Je laadt hem gewoon op!

Welke soorten plasma aanstekers zijn er?

De simpelste versie van een plasma aansteker is de single arc. Hier geeft je aansteker één plasma boog. Bij een double arc zijn dit al twee bogen. Een double arc is veel warmer dan een single arc aansteker. Als je nog een stap verder wilt, kan dat ook: de triple arc heeft maar liefst drie plasmabogen. Dit zijn de sterkste soort plasma aanstekers die er op dit moment zijn.

Hoe meer plasma bogen de aansteker heeft, hoe sterker en heter het is. Wel zorgen meerdere plasmabogen voor een wat hogere prijs. Als je vooral op zoek bent naar een plasma aansteker die goedkoop is, is een single arc aansteker ook een prima keuze!

De 5 beste elektrische aanstekers op AliExpress

Hoe gebruik je een plasma aansteker?

Het werkt redelijk vergelijkbaar met een normale aansteker. Op de zijkant zit een knop. Wanneer je deze indrukt, ontstaat er een plasmaboog bovenaan de aansteker. En zodra je de knop los laat, verdwijnt de boog gewoon weer. Simpel, toch?

Voor de veiligheid hebben deze aanstekers meestal een ontstekingsbeveiliging. Dan moet er eerst een klepje omhoog voordat je de knop kunt indrukken. Zo voorkom je dus ongelukken. Dat is erg handig, vooral als je bijvoorbeeld ook kinderen hebt!

Het opladen van de aansteker

Opladen gaat gelukkig erg makkelijk. De meeste plasma stroom aanstekers hebben dezelfde ingang als je telefoon (USB-C). Je kunt dus dit kabeltje gebruiken, maar meestal wordt er ook een kabeltje meegeleverd.

Je laadt de batterij van de plasma USB aansteker dus steeds op. Hierdoor gaat de aansteker met plasma ook een stuk langer mee dan gemiddelde normale aanstekers!

Waar moet je op letten bij het kopen van een elektrische plasma aansteker?

Een aantal zaken zijn belangrijk. Kijk bijvoorbeeld wat voor soort aansteker het is: hoeveel plasma bogen heeft deze? Daarnaast kun je kijken naar de batterij. Hoe lang duurt het om de aansteker op te laden, en hoe lang kun je er vervolgens mee vooruit? En kun je dit gewoon via USB opladen?

Als je kinderen in huis hebt, is het handig om te kiezen voor aanstekers die een beveiliging erop hebben tegen ongelukken. Er zijn inmiddels enorm veel soorten plasma aanstekers, waardoor je ook een design kunt kiezen wat bij je past.

Lees ook: 3D printer kopen op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer