3D printer op AliExpress: De 5 beste 3D printers + bonustips

AliExpress 3D printers zijn hele vernuftige apparaten die je betrekkelijk goedkoop kunt bestellen. Sterker nog. Sommige apparaten kosten nog geen 200 euro. En voor dat geld, print jij letterlijk alles helemaal zelf. Hoe cool is dat? Ik vertel je alles over deze apparaten en laat je zien welke 5 3D printers op AliExpress het beste zijn.

Combined Shape Created with Sketch.

Populairst

Creality 3D Ender 3 Pro

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

Creality 3D Ender 5 Pro

Combined Shape Created with Sketch.

Goedkoopst

Anet 8 Plus

Combined Shape Created with Sketch.

Populairst

Creality 3D Ender 3 Pro

Combined Shape Created with Sketch.

Beste koop

Creality 3D Ender 5 Pro

Combined Shape Created with Sketch.

Goedkoopst

Anet 8 Plus

3D printers op AliExpress: 3 goede redenen om hem daar te kopen

Met een 3D printer van AliExpress kun je ongelooflijk veel lol hebben. Maar waarom zou je het apparaat daar kopen? Hieronder drie hele goede redenen.

Super goedkoop

3D printer kan je in Nederland kopen, maar toch ligt de prijs dan net even wat hoger dan in China. Vergeet niet dat veel winkels precies dezelfde producten uit China kopen, om vervolgens 50% bovenop de prijs te doen. Door hem zelf uit China te laten komen, bespaar je jezelf enkele tientjes of zelfs meer. Lekker makkelijk verdiend dus.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Super snel in huis

3D printers van Ali zijn razend populair. Dat betekent dat je soms niet langer dan een week hoeft te wachten op je pakketje. Waarom? Omdat deze 3D printers uit China niet alleen uit China verzonden worden. Veel fabrikanten hebben overal in Europa plekken waar de printers vandaan verstuurd worden. Zo hoef je soms nog geen 5 dagen te wachten.

Super cool

De AliExpress 3D printers zijn gewoon echt geweldig. Voor een laag prijskaartje heb je echt een enorm gaaf product in huis. Je vrienden zijn jaloers, je kinderen – of jijzelf natuurlijk, zijn er werkelijk uren zoet mee, en je kunt dingen maken die voorheen niet mogelijk waren. En hoewel dat ook met 3D printers in Nederland kan, heb je op Ali toch nét iets meer keus.

De 5 beste 3D printers op AliExpress

Benieuwd naar de 5 beste 3D printers? Hieronder vind je de leukste, tofste en beste 3D printers uit China!

Populairst

De Creality 3D Ender 3 Pro is een zeer populaire 3D printer uit China, die al door duizenden mensen gebruikt wordt. Voor een redelijk goedkope prijs, krijg je een 3D printer waar je werkelijk alles mee kunt maken. Met een print size van 220 x 220 x 250 mm en een spuitstuk van 0,2 tot 0,4 mm, kun je met deze 3D printer, van alles maken.

De belangrijkste kenmerken

 • 220 x 220 x 250 mm
 • Printsnelheid van ca. 0,1mm
 • STL, obj of amf formaten
 • Cura, Repetier-Host of Simplify 3D
 • 9 kilo

Beste koop

De Creality Ender 5 op AliExpress is een bijzonder vernuftige 3D printer. Met een geweldige prijs en nog betere eigenschappen, zorgt dit apparaat ervoor dat jij thuis de meest bijzondere dingen kunt printen met je printer. De printer is iets groter dan de Ender 3 op AliExpress, waardoor de spullen die je maakt iets hoger kunnen worden. Handig voor het printen van poppetjes of gebouwen wellicht.

De belangrijkste kenmerken

 • 220 x 220 x 300 mm
 • <180 mm/s printsnelheid
 • Accuraatheid: 0,1mm
 • STL, odj, amf formaten
 • Cura, repeti-host & Simplify 3D

Goedkoopst
3

Anet 8 Plus

Goedkoopst

Met de Anet 8 Plus haal je een heel goede 3D printer in huis, waarmee je niet alleen eenvoudig kunt printen, maar ook nog eens goedkoop. Deze 3D printer uit China kost nog geen 150 euro en kan grote printen maken. Hiermee steekt het de troef af met de Creality printers, die een stuk kleinere printen kunnen maken, en dat voor een hogere prijs. Vanwege zijn vorm, ziet deze 3D printer er tijdens het printen ook nog een enorm gaaf uit.

De belangrijkste kenmerken

 • 300 x 300 x 350mm
 • 10-300mm/s printsnelheid
 • Cura slice software
 • STL/obj/JPG

De Clone Prusa I3 MK3S is een handige 3D printer uit China die een hele hoop extra’s biedt. Voor een schappelijke prijs koop je de printer op AliExpress, maar je kunt er ook nog diverse extra’s bijkopen. Het printoppervlak is niet enorm, maar met 21×21 centimeter en 25 centimeter hoog, kun je toch mooie dingen printen het met apparaat. De foto’s van de vele tevreden gebruikers, laten zien dat de Clone Prusa I3 MK3S een prima 3D printer uit China is.

De belangrijkste kenmerken

 • 210 x 210 x 250 mm
 • Extra accessoires verkrijgbaar
 • Hoge preciesie
 • Eenvoudig op te zetten en installeren

De Anycubic Mega-S op AliExpress is een mooi apparaat dat al door duizenden mensen gekocht is. De reviews van het apparaat zijn lovend en er worden prachtige creaties met het apparaat gemaakt. Met een printoppervlak van 210 × 210 × 205mm en een naugkeurigheid van 0,1 tot 0,02 mm, maak je prachtige 3D printen met deze Anycubic Mega-S. Bestel je de producten uit Europa via AliExpress, dan hoef je geen importbelasting meer te betalen. Ook is het product dan veel sneller bij je thuis.

De belangrijkste kenmerken

 • 210 × 210 × 205 mm
 • 0.05-0.3mm resolutie
 • Nauwkeurigheid: 0.0125mm, Z 0.002mm
 • 20 – 100 mm/s printsnelheid

Specificaties


Welke 3D printers zijn populair en hoe kies je de beste goedkope 3D printer?

Zoals je hierboven ziet, zijn er tal van interessante opties te koop. 3D printers op AliExpress verschillen ook niet echt van elkaar. Toch zijn er een aantal punten waarop je de apparaten kunt vergelijken. Let bijvoorbeeld bij het kopen van een 3D printer vooral op de volgende zaken:

Formaat van printer
Een grote printer is niet altijd beter, maar kan wel handiger zijn. Want hoe groter de reikwijdte van de printer is, des de groter zijn de dingen die je kunt maken. In dit artikel zag je bijvoorbeeld de Creality 3D van AliExpress voorbij komen, met een interessant oppervlak. Maar kijken we naar de Anet 8 Plus, dan is de grootte van het printoppervlak maar liefst ca. 25% groter. Hier kan je dus meer spullen mee printen dan met een kleinere 3D printer. In de Creality Store vind je nog veel meer 3D printers en toebehoren.

Goedkoop filament
Filament is benodigd om te printen, want het is als het ware de printerinkt. Maar net als met gewone printerinkt, is filament niet goedkoop. Het kost zelfs hartstikke veel als je vaak wilt printen met de 3D printer. Gelukkig kun je ook goedkoop filament op AliExpress kopen. Bekijk het hier.

Prijs van de 3D printer
Met 3D printers kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Toch is een betaalbare 3D printer helemaal niet minder slecht dan een veel duurdere. Het grootste verschil zit hem in het formaat en de gebruikte technologie. Ook wil de nauwkeurigheid nog weleens iets afwijken, maar ook de specificaties van een goedkope 3D printer zijn prima. Wil je mogelijk later een duurdere printer kopen? Dan is het zoeken naar de beste goedkope 3D printer in ieder geval een goed idee.

Populaire merken
Hoewel sommige printers bekender zijn dan andere, kan het soms beter zijn om die van een bekend merk te kopen. Dat heeft voornamelijk als reden dat je dan veel makkelijker onderdelen kunt bijbestellen. De Creality Ender 3 en Creality Ender 5 op AliExpress zijn bijvoorbeeld bijzonder populair. Moet je daar filament of metalen onderdelen van hebben, bestel je die ook eenvoudig bij. De Anet A8 en de Anycubic op AliExpress zijn ook prima verkrijgbaar, waardoor je later geen problemen krijgt met nabestellen. Houd er dus rekening mee.

Houd rekening met de invoerrechten. Lees hier meer over de invoerrechten vanuit China. In veel gevallen kun je de 3D printer vanuit Polen of Spanje laten inschepen. Dan hoef je geen invoerrechten meer te betalen.

Wil jij ook op AliExpress een 3D printer kopen? Heb je een voorkeur voor een bepaalde 3D printer in dit rijtje? Laat het ons weten.

Tags:

Plaats je reactie

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo