Bankhoes op AliExpress: kooptips en 5 goedkope bankhoezen

Bankhoes aliExpres

Je kunt je bankstel natuurlijk de deur uitdoen als hij vies wordt. Een nieuwe kopen of vervangen voor een alternatief als een stoel of een zitzak is ook een optie. Maar vaak zit die vertrouwde bank zo lekker en is het echt zo jammer om hem naar de kringloop of erger de stort te brengen. Een bankhoes van AliExpress kan dan uitkomst bieden.

Combined Shape Created with Sketch.

Super deal

Bankhoes AliExpress

Codazy stretch bankhoes

Combined Shape Created with Sketch.

Mega comfortabel

Bankhoes AliExpress

Effen bankhoes voor hoekbank

Combined Shape Created with Sketch.

Slimme koop

Bankhoes AliExpress

Afneembare bankhoes voor huisdieren

Combined Shape Created with Sketch.

Super deal

Bankhoes AliExpress

Codazy stretch bankhoes

Combined Shape Created with Sketch.

Mega comfortabel

Bankhoes AliExpress

Effen bankhoes voor hoekbank

Combined Shape Created with Sketch.

Slimme koop

Bankhoes AliExpress

Afneembare bankhoes voor huisdieren

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Heb je er wel eens over nagedacht om je bank een tweede leven te gunnen door er een bankhoes overheen te trekken? Zo ja dan doe je er goed aan eens op AliExpress te zoeken. Je vindt hier namelijk ontelbaar veel goedkope bankhoezen, waarvan je er gemakkelijk meerdere kunt aanschaffen. Dan kun je ook nog eens afwisselen. Wij hebben er een aantal hele leuke gevonden en wellicht zit er eentje voor jou bij. De voorbeelden variëren van een elastische bankhoes tot een bankhoes voor een hoekbank en van een fluwelen hoes tot eentje speciaal voor je trouwe viervoeter. Hopelijk zitten er een of twee tussen waar jij lekker op zit.

Super deal
Bankhoes AliExpress

De multicolor bankhoes op AliExpress komt maar liefst in dertig verschillende motieven die het leuk maken regelmatig van dessin te wisselen. De bankhoes is verkrijgbaar in vier verschillende afmetingen, waarvan de grootste maat 300 cm is. Het materiaal is van 92% poyester en 8% spandex wat de hoes wel rekbaar maakt, maar ook weer niet zo dat hij gaat lubberen. De hoes wordt geleverd met bevestigingsstaven van foam, die ook gebruikt kunnen worden om spleten tussen bijvoorbeeld afzonderlijke kussens te dichten.

De belangrijkste kenmerken

 • Zacht materiaal
 • Duurzaam gemaakt
 • Anti-pilling
 • Wasbaar in de machine

Mega comfortabel
Bankhoes AliExpress

Deze bankhoes die in 20 verschillende effen kleuren te krijgen is, is van het merk S-EMIGA. het materiaal is 100% polyester met een beetje elastan voor de rekbaarheid en de bankhoes is op AliExpress in 6 verschillende afmetingen te krijgen. Deze hoes is speciaal bedoeld voor hoekbanken in een L-vorm.

De belangrijkste kenmerken

 • Machine wasbaar
 • 6 verschillende afmetingen
 • 20 kleuren
 • Zacht & comfortabel

Slimme koop
Bankhoes AliExpress

Dit is een bankhoes speciaal bedoeld voor huisdieren en/of kleine kinderen. De hoes van het merk Occuicer is doorgestikt en gewatteerd, waardoor hij heerlijk warm aanvoelt. Hij wordt bevestigd met een speciale veiligheidsgesp onde de bank. Deze bankhoes is verkrijgbaar in 8 kleuren en 3 lengtematen, tot een maximum van 3 meter.

De belangrijkste kenmerken

 • Uitwasbaar
 • Bestand tegen ruw gebruik
 • Perfect fit
 • Warm & comfortabel

Prima keuze
Bankhoes AliExpress

Wie van zacht houdt, gaat natuurlijk voor deze super comfortabele fluwelen bankhoes. Ook deze hoes is van het merk Occuicer en is verkrijgbaar in maar liefst 8 verschillende maten en 10 verschillende (effen) kleuren. Door de samenstelling van 86% polyester en 15% spandex rekt het materiaal tot in alle hoekjes mee, wat gegarandeerd is voor een perfecte pasvorm.

De belangrijkste kenmerken

 • Grote elasticiteit
 • Zacht en warm
 • Makkelijk uitwasbaar
 • Bedoeld voor banken met een chaise longe

Erg handig
Bankhoes aliExpress

Ben je in het bezit van een bank met losse kussens, dan kun je ook goedkope bankhoezen op AliExpress scoren! Het merk Housmife heeft talloze maten (8) en 16 kleuren in de aanbieding. De hoezen zijn gemaakt van polar fleece gecombineerd met spandex waardoor je niet meer van de bank afkomt.

De belangrijkste kenmerken

 • Super zacht en warm
 • Gemakkelijk wasbaar
 • Snel verwisselbaar
 • Ideaal voor kleine kinderen / huisdieren

Waar let ik op bij het kopen van een bankhoes?

Als je op AliExpress een bankhoes wilt kopen, is het verstandig om je goed te oriënteren op het materiaal en vooral op de maat. Er is hier echt een enorme keuze en wij geven je een aantal tips waar je op moet letten, zodat jij een goedkope bankhoes vindt, die goed past en die helemaal naar je zin is.

De maat

Als je een goed passende bankhoes op AliExpress wilt kopen, is als eerste de maat belangrijk. Lees bij de verschillende omschrijvingen hoe de stof precies valt en hoe je de maat van je bank precies meet. Dit staat bij vrijwel alle bankhoezen op AliExpress precies uitgelegd. Hou je bij het bestellen ook aan de aangegeven maat, anders kan het product wel eens verkeerd uitvallen.

De rek

De mate van rek van de stof van de bankhoes, is minstens net zo belangrijk als de maat. In de meeste bankhoezen op AliExpress zit spandex verwerkt wat zorgt voor een stretch effect. Kies nooit een universele bankhoes zonder stretch, de kans is groot dat de hoes niet past en niets is zo lelijk als een bankhoes die te strak zit en plooit of te los hangt en lubbert.

Tussen de eleastische bankhoezen op AliExpress zitten trouwens wel behoorlijke verschillen, dit heeft te maken met de hoeveelheid spandex die is toegevoegd aan de stof.

De pasvorm

De wijze waarop de bankhoes stretcht, is bepalend voor de pasvorm. De goedkoopste bankhoezen zijn meestal one-way stretch wat betekent dat ze alleen in horizontale richting elastisch zijn. Er zijn echter ook bankhoezen die multi-stretch zijn en die alle kanten op kunnen rekken. Dit is wel zo handig, zeker als je een bank in een L-vorm of een U-vorm hebt.

Wasbaarheid

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste punt, hebben we het nog even over de wasbaarheid van bankhoezen op AliExpress. Een bank hoes moet je eenvoudig kunnen wassen, waarna hij ook weer prima moet passen, terwijl alle vlekken als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Veel van de AliExpress bankhoezen zijn dan ook eenvoudig in de machine wasbaar en meestal hoef je een goedkope bankhoes niet eens te strijken.

ChinaFans
Logo