Bankhoes op AliExpress: kooptips en 5 goedkope bankhoezen

Je kunt je bankstel natuurlijk de deur uitdoen als hij vies wordt. Een nieuwe kopen of vervangen voor een alternatief als een stoel of een zitzak is ook een optie. Maar vaak zit die vertrouwde bank zo lekker en is het echt zo jammer om hem naar de kringloop of erger de stort te brengen. Een bankhoes van AliExpress kan dan uitkomst bieden.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Heb je er wel eens over nagedacht om je bank een tweede leven te gunnen door er een bankhoes overheen te trekken? Zo ja dan doe je er goed aan eens op AliExpress te zoeken. Je vindt hier namelijk ontelbaar veel goedkope bankhoezen, waarvan je er gemakkelijk meerdere kunt aanschaffen. Dan kun je ook nog eens afwisselen. Wij hebben er een aantal hele leuke gevonden en wellicht zit er eentje voor jou bij. De voorbeelden variëren van een elastische bankhoes tot een bankhoes voor een hoekbank en van een fluwelen hoes tot eentje speciaal voor je trouwe viervoeter. Hopelijk zitten er een of twee tussen waar jij lekker op zit.

Waar let ik op bij het kopen van een bankhoes?

Als je op AliExpress een bankhoes wilt kopen, is het verstandig om je goed te oriënteren op het materiaal en vooral op de maat. Er is hier echt een enorme keuze en wij geven je een aantal tips waar je op moet letten, zodat jij een goedkope bankhoes vindt, die goed past en die helemaal naar je zin is.

De maat

Als je een goed passende bankhoes op AliExpress wilt kopen, is als eerste de maat belangrijk. Lees bij de verschillende omschrijvingen hoe de stof precies valt en hoe je de maat van je bank precies meet. Dit staat bij vrijwel alle bankhoezen op AliExpress precies uitgelegd. Hou je bij het bestellen ook aan de aangegeven maat, anders kan het product wel eens verkeerd uitvallen.

De rek

De mate van rek van de stof van de bankhoes, is minstens net zo belangrijk als de maat. In de meeste bankhoezen op AliExpress zit spandex verwerkt wat zorgt voor een stretch effect. Kies nooit een universele bankhoes zonder stretch, de kans is groot dat de hoes niet past en niets is zo lelijk als een bankhoes die te strak zit en plooit of te los hangt en lubbert.

Tussen de eleastische bankhoezen op AliExpress zitten trouwens wel behoorlijke verschillen, dit heeft te maken met de hoeveelheid spandex die is toegevoegd aan de stof.

De pasvorm

De wijze waarop de bankhoes stretcht, is bepalend voor de pasvorm. De goedkoopste bankhoezen zijn meestal one-way stretch wat betekent dat ze alleen in horizontale richting elastisch zijn. Er zijn echter ook bankhoezen die multi-stretch zijn en die alle kanten op kunnen rekken. Dit is wel zo handig, zeker als je een bank in een L-vorm of een U-vorm hebt.

Wasbaarheid

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijkste punt, hebben we het nog even over de wasbaarheid van bankhoezen op AliExpress. Een bank hoes moet je eenvoudig kunnen wassen, waarna hij ook weer prima moet passen, terwijl alle vlekken als sneeuw voor de zon verdwenen zijn. Veel van de AliExpress bankhoezen zijn dan ook eenvoudig in de machine wasbaar en meestal hoef je een goedkope bankhoes niet eens te strijken.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer