Luchtbevochtiger op AliExpress: 5 beste luchtbevochtigers + handige kooptips

Ben je op zoek naar een luchtbevochtiger op AliExpress? Er zijn veel verschillende modellen om uit te kiezen. Daarom geven we je tips waar je op moet letten. Ook laten we je 5 keer de beste luchtbevochtiger op AliExpress zien, zodat jij de beste keuze kunt maken!

Wat doet een goede luchtbevochtiger?

Een luchtbevochtiger wordt ook wel een humidifier genoemd en is, zoals de naam zegt, bedoelt om de lucht in je huis vochtiger te maken. Dit apparaat geeft stoom of nevel af, die de lucht van je kamer in trekt. Deze humidifiers zullen zorgen voor een luchtvochtigheid tussen de 40% en 60%.

Een luchtbevochtiger goedkoop scoren doe je gewoon op AliExpress! Lees verder voor de tips bij het kiezen.

Waarom een luchtbevochtiger?

Een te droge lucht in huis heeft vaak onopgemerkt veel negatieve gevolgen. Deze kunnen fysiek zijn, waarbij je bijvoorbeeld last krijgt van prikkende ogen of een droge huid. Ook een droge keel of neus is hier een veel voorkomend verschijnsel.

Ook je meubels kunnen te leiden hebben onder een te droge lucht. Zo kunnen houten meubels bijvoorbeeld scheuren krijgen in het hout. Dat is natuurlijk zonde. Je vloeren en bepaalde muziekinstrumenten zullen ook profiteren van een hoge luchtvochtigheid.

Een derde veel voorkomende reden voor een humidifier kopen, zijn planten. Voornamelijk in de winter heeft dit echt voordelen voor je kamerplanten. In de winter gaat namelijk de verwarming vaker aan. Zo’n verwarming zorgt voor een enorm droge lucht. Planten kunnen hier vaak slecht tegen. Wanneer je dus mooie planten hebt, is het aan te raden om een goede luchtbevochtiger te nemen!

Als je vaak statisch bent of elektrische schokjes krijgt van voorwerpen aanraken, kan dit een teken zijn dat de lucht te droog is.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Verschillende soorten luchtbevochtigers

Er zijn veel verschillende modellen voor een goedkope luchtbevochtiger op AliExpress te vinden. Al deze modellen kun je onder verdelen in 3 categorieën:

  • Stoombevochtiger
    Dit soort waterverdamper kookt het water in het reservoir eerst. Vervolgens wordt de waterdamp die hier vanaf komt de kamer in geblazen. Het is de meest simpele manier om de luchtvochtigheid te verbeteren, maar een nadeel van dit soort modellen is dat ze relatief gezien veel energie vragen.
  • Ultrasoonbevochtiger
    Een ultrasoon bevochtiger werkt met trillingen onderwater. Dit zijn hoogfrequentie trillingen, waardoor je ze niet hoort. Toch transformeert deze trilling het water tot een microfijne vezel. Dit noem je ook wel nevel. Een ventilator zorgt ervoor dat deze lucht de kamer in gedreven wordt. Het stroomverbruik van dit model ligt een stuk lager, tegelijkertijd kunnen er geen bacteriën bij het water komen. De ultrasoon bevochtiger maakt warme lucht aan van gemiddeld 40 graden Celsius.
  • Koudwaterverdamper
    De koudwaterverdamper werkt weer net anders. Met een ventilator trekt ze droge lucht uit de ruimte. Deze droge lucht wordt naar het waterreservoir geleid en komt ondertussen langs vochtige elementen. Deze reinigen en verdampen het water, daarna komt de vochtige lucht weer terug de kamer in. De voordelen van deze techniek zijn een laag energieverbruik en geen kans op waterdruppels in de ruimte.

Al deze modellen zijn in verschillende prijsklassen te vinden. Als je vooral op zoek bent naar een luchtbevochtiger die goedkoop is, kun je het beste voor een stoombevochtiger gaan. Toch zijn er ook veel goedkope luchtbevochtigers te vinden uit de andere categorieën.

Hier moet je op letten bij het kopen van een bevochtiger:

Allereerst is de capaciteit van de waterverdamper belangrijk. In welke kamer wil je hem gaan gebruiken, en wat is het oppervlak van deze ruimte? De maximale vierkante meters die luchtbevochtigers aan kunnen, wordt altijd aangegeven bij de specificaties van het product. Zorg dat dit overeen komt met de ruimte.

Ook het filter is belangrijk om goed uit te kiezen. Er zijn twee soorten filters: permanente- en vervangbare filters. Het verschil hier tussen is dat je een vervangbaar filter om de zoveel tijd moet vervangen. Hier komen dus op termijn wat extra kosten bij kijken. Wel zijn luchtbevochtigers met een vervangbaar filter meestal iets goedkoper.

Vervolgens is het belangrijk om te weten welke specificaties jij belangrijk vind. Als je liever minder energie verbruikt, is een ultrasoonbevochtiger of een koudwaterverdamper een goede keus.

De 5 beste luchtbevochtigers op AliExpress:

Je kunt een luchtbevochtiger goedkoop bestellen op AliExpress! Hieronder staat onze top 5 beste luchtbevochtigers.

Xiaomi luchtbevochtiger

Een inmiddels bekend merk van elektronica op AliExpress is Xiaomi. Van dit merk kun je ook een luchtbevochter op AliExpress vinden voor je huis.

Xiaomi verkoopt ook direct in Nederland haar producten, dus zonder AliExpress als tussenpersoon te gebruiken. Wel zijn deze Xiaomi luchtbevochtigers via AliExpress meestal goedkoper te vinden.

De volgende Xiaomi luchtbevochtigers zijn op AliExpress te vinden:

Xiaomi Deerma f628s

Deze luchtbevochtiger is goedkoop en heeft een inhoud van 5L. Deze bevochtiger werkt met een UV-lamp zuivering en geeft 300 ml mist per uur.

Xiaomi Zhimi

Ook deze luchtbevochtiger van AliExpress desinfecteert het water door middel van een UV-lamp. Dit betekent dus dat de bacteriën uit het water worden gehaald, voordat de damp de kamer in wordt gestuurd. Het heeft een watercapaciteit van 3,5L en kan draadloos bestuurd worden door een wifi connectie.

Xiaomi Deerma f500

Nog een ander model van een Xiaomi luchtbevochtiger: de Deerma f500. Dit model heeft een intelligent touchscreen waarmee je de bevochtiger bedient. Het is bij dit model mogelijk om een geurtje toe te voegen, die vervolgens door de ruimte wordt geblazen.

Dit model wordt ook wel de Xiaomi Mijia Deerma f500 genoemd. De opvolger van dit model is de Deerma f628s uv.

Xiaomi Mi smart Air purifier 3H

Dit model luchtbevochtiger van AliExpress heeft het tot onze top 5 beste luchtbevochtigers gehaald. Het heeft een maximale oppervlakte capaciteit van 49 vierkante meter en kan dus grote ruimtes bevochtigen. De humidifier zuivert de lucht met een moderne laserdeeltjessensor. Het is dus een luchtreiniger en bevochtiger in één. Meer over dit product vind je in onze top 5.

Extra optie: luchtreiniging

Sommige modellen doen meer dan je lucht bevochtigen: ze reinigen de lucht zelfs. Zo wordt de lucht dus gezuiverd én het vochtgehalte in de lucht op peil gehouden. Dit zorgt voor een nog gezonder leefklimaat.

Wanneer je last hebt van pollen of andere allergenen, kan een luchtreiniger een erg handige oplossing zijn. De techniek van een luchtreiniger en bevochter is meestal een ultrasoonbevochtiger of een koudwaterverdamper.

Als je het vooral belangrijk is dat de luchtbevochtiger goedkoop is, dan is deze optie misschien niet ideaal voor jou. Het reinigen van de lucht is echt een extra functie, waardoor je er ook iets meer geld voor zult neerleggen.

Een luchtbevochtiger in de slaapkamer

De slaapkamer en de woonkamer zijn de ruimtes waarin een luchtvochtigheid apparaat het meeste wordt gebruikt. Dat is ook niet gek: dit zijn de ruimtes waar je meestal het vaakst bent. Ook zijn dit vaak de ruimtes waar planten staan.

Wil je een humidifer kopen om in de slaapkamer te gebruiken? Tip: kies dan een stil model. Zo kan de waterverdamper ook ’s nachts zijn werk doen, zonder dat je nachtrust hierdoor verstoord wordt. Het geluid dat het apparaat geeft wordt aangegeven bij de specificaties in dB.

Een humidifier hoef je niet in de badkamer te gebruiken. Hier is de luchtvochtigheid meestal al het hoogst en iedere douchebeurt voegt hier aan toe.

Automatische luchtbevochtiger

De meeste luchtbevochtigers werken automatisch. Dat is erg handig: ze weten door middel van sensoren wanneer de lucht te droog is. Dan gaan ze aan de slag. De sensoren geven ook aan wanneer de luchtvochtigheid weer op peil is. In dat geval zullen ze automatisch stoppen met bevochtigen. Erg handig dus!

Geurtjes toevoegen

Veel modellen bieden nog een extra optie: je kunt geurtjes toevoegen. Dan voeg je een speciaal hiervoor gemaakt geurtje in vloeibare vorm toe aan de goedkope luchtbevochtiger. Dit luchtje wordt dan gemengd met de nevel die aangemaakt wordt en vervolgens de kamer in geblazen. Dit wordt ook wel aromatherapie genoemd.

Wat is beter: een airco of een luchtkoeler?

Een airco maakt de lucht in je huis kouder, net als een luchtkoeler. Het verschil zit hem weer in de luchtvochtigheid: de airco maakt de lucht droger. De luchtkoeler bevochtigt de lucht ook echt, en is dus beter voor jezelf, je meubels en je planten.

Een nadeel van een luchtkoeler is dat deze de luchtvochtigheid te hoog kan maken. Vergelijkbaar: een luchtbevochtiger zet je gewoon uit wanneer je de juiste vochtigheid hebt bereikt.

Conclusie

Een luchbevochtiger op AliExpress kopen is een hele zoektocht, mede door het grote aanbod. Bedenk daarom van te voren goed waar je hem wilt gebruiken en welke specificaties belangrijk zijn voor je.

Als het vooral belangrijk is dat de luchtbevochtiger goedkoop is, is het slim om wat minder extra specificaties te nemen. Een goedkoop en toch betrouwbaar model op AliExpress is bijvoorbeeld de Xiaomi luchtbevochtiger.

Hopelijk hebben we de keuze makkelijker gemaakt voor je met al onze tips om een luchtbevochtiger goedkoop te verkrijgen.

Vond je dit interessant? Lees dan ook onze tips voor bankhoezen kopen op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer