Achteruitrijcamera kopen op AliExpress: hier moet je op letten + 5 beste opties

Bij het kiezen van een achteruitrijcamera op AliExpress komt veel kijken. Daarom vertellen we je onze tips, en geven we onze top 5 uit China. Succes!
Achteruitrijcamera kopen op AliExpress

Wil je een achteruitrijcamera kopen op AliExpress? Dan is dit artikel voor jou. Een achteruitrijcamera is erg handig voor het achteruit inparkeren van de auto. Je krijgt meer zicht, meer zekerheid en ook meer veiligheid bij het achteruit inparkeren. Ideaal dus!

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Combined Shape Created with Sketch.

Goedkoopste!

Achteruitrijcamera nachtzicht

HD achteruitrijcamera met nachtzicht

Combined Shape Created with Sketch.

Makkelijk te installeren

Achteruitrij camera kentekenplaat

Sinovcle achteruitrij camera en kentekenplaat frame

Combined Shape Created with Sketch.

Beste Nachtzicht

Draadloze achteruitrijcamera bluetooth

Carsanbo – draadloze achteruitrijcamera auto

Combined Shape Created with Sketch.

Goedkoopste!

Achteruitrijcamera nachtzicht

HD achteruitrijcamera met nachtzicht

Combined Shape Created with Sketch.

Makkelijk te installeren

Achteruitrij camera kentekenplaat

Sinovcle achteruitrij camera en kentekenplaat frame

Combined Shape Created with Sketch.

Beste Nachtzicht

Draadloze achteruitrijcamera bluetooth

Carsanbo – draadloze achteruitrijcamera auto

Waarom een AliExpress achteruitrijcamera?

Achteruitrijcamera’s zijn handig voor in de auto. Het geeft je extra zicht op wat er achter je gebeurt. Daardoor kun je veilig naar achter rijden zonder dat dit problemen of risico’s oplevert. Je kunt dit soort camera’s in vrijwel ieder voertuig plaatsen. Het maakt dus niet uit of je het graag wilt installeren in je auto, camper of vrachtwagen.

Wel zijn de meeste modellen geschikt voor auto’s. Wanneer je op zoek bent naar een achteruitrijcamera set voor een ander voertuig dan een auto, moet je hier op letten bij het kiezen. Dit zal specifiek aangegeven zijn bij het product!

Het kiezen van de beste achteruitrijcamera

Als je online gaat zoeken naar dit soort camera’s, komt er veel op je af. Daarom hebben wij op een rij gezet waar je allemaal op moet letten bij het maken van je keuze. We leggen je uit welke keuzes je allemaal moet maken, en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Zo kun je zelf een goede achteruitrijcamera kiezen!

Achteruitrijcamera AliExpress: 5 beste opties

Goedkoopste!
Achteruitrijcamera nachtzicht

Deze camera is geschikt voor de meeste auto’s. Het is waterdicht en stofdicht, waardoor het geen last zal hebben van slijtage door weersomstandigheden. Dit model is makkelijk te plaatsen in je auto.

De kijkhoek is groot, waardoor je goed kunt zien wat er achter de auto gebeurd. Het gaat om een bedrade achteruitkijkcamera. De meegeleverde kabels zijn 6 meter en daardoor lang genoeg om makkelijk door de auto heen gelegd te worden.

Mocht je toch liever een Bluetooth achteruitrijcamera willen, dan kun je een losse ontvanger en transmitter bestellen, om bij deze camera te gebruiken.

De belangrijkste kenmerken

 • Makkelijk te installeren
 • 170 graden kijkhoek!
 • Achteruitrijcamera 12v
 • Nachtzicht
 • Let op: wordt geleverd zonder monitor

Makkelijk te installeren
Achteruitrij camera kentekenplaat

Deze goedkope achteruitrijcamera zit al ingebouwd in een kentekenplaathouder. Dit betekent dat je simpelweg deze kentekenhouder op je auto vastzet, en je zo ook direct je achteruitrijcamera hebt geïnstalleerd! Je kunt kiezen tussen 4 LED lampen en 8 LED lampen. Hoe meer licht, hoe meer je kunt zien wanneer het ’s avonds donker is. Maar als je vooral een goedkope versie moet hebben, kun je natuurlijk ook gewoon voor 4 LED lampen kiezen.

De belangrijkste kenmerken

 • Gewicht kentekenhouder incl camera: 395 gram
 • Waterproof
 • Schokbestendig
 • Lengte draad: 6 meter
 • 170 graden brede kijkhoek!

Full HD
goedkope achteruitrijcamera china

Dit model heeft een kijkhoek van 170 graden, wat dus voldoende zicht geeft om veilig naar achter te rijden. De camera heeft een resolutie van 960 x 480, dit is dus een Full HD beeld. De Xycing achteruitrijcamera auto is een goede keuze voor een bedrade camera.  Deze achteruitrijcamera van AliExpress is makkelijk te installeren met een videokabel van 6 meter.

De belangrijkste kenmerken

 • Nachtzicht
 • Waterproof
 • Model met bedrading (niet draadloos)
 • Materiaal lens: glas
 • Werkt ook goed bij weinig licht

Meest uitgebreide pakket
Achteruitrijcamera wifi android

Met deze camera achteruitrijden is een eitje! De monitor heeft een groot scherm van 7 inch, waardoor je goed zicht hebt op wat er achter je gebeurt. Let op: de standaard versie is een model met bedrading. Door een kleine upgrade toe te voegen heb je ook alle mogelijkheden van het draadloze model. Je legt voor dit product iets meer geld neer dan voor de andere opties uit deze top 5. Hier krijg je wel mooie functies en een grote monitor voor terug!

De belangrijkste kenmerken

 • Speciaal voor bussen, vrachtwagens en andere grote voertuigen.
 • Tot op 25 meter een goedwerkende verbinding tussen camera en monitor
 • Camera heeft LED lampen met infrarood functie
 • Achteruitrijcamera 24v
 • Waterproof lens en camera

Achteruitrij camera sets

Het is handig om de camera in een set te kopen. Hier zitten meteen alle benodigdheden in die je nodig hebt. Hier zit naast een camera ook een monitor bij en een systeem waarop de camera werkt. Dit klinkt heel logisch, en meestal gaat het bij een camera voor achteruitrijden ook om complete sets. Toch is het slim om goed te lezen wat je precies geleverd krijgt, aangezien er bijvoorbeeld niet altijd een monitor bijgeleverd wordt!

Bedrade of draadloze achteruitrijcamera

Er zijn zowel draadloze als bedrade versies te krijgen. Het grootste voordeel van een draadloze achteruitrijcamera is dat deze makkelijk te installeren zijn. Je hoeft hier dus niet technisch voor ingesteld te zijn. Een versie met bedrading is lastiger om in de auto te bevestigen, doordat je de draden nog weg wilt werken.

Aan de andere kant werken bedrade camera’s vaak beter. Ze zijn minder gevoelig voor storingen en je hebt ook meer garantie op een goede beeldkwaliteit. Als je toch voor een draadloze versie wilt kiezen, raden we aan om dit via een digitaal systeem te regelen. Dit zorgt voor minder storingen.

Android/iOS compatibiliteit

Let bij de draadloze versies goed op of deze verbonden kunnen worden met je telefoon. Dit zie je aan de iOS of de Android compatibiliteit. Let ook op dat je de juiste versie hebt van beide besturingsprogramma´s. Zo voorkom je verrassingen!

Monitor in auto of achteruitrijcamera op telefoon?

Een andere keuze die je maakt, gaat over de monitor. Waar wil je dat het beeld van de camera te zien is? Het meest handige is om dit in de dashboard van je auto te kunnen zien. Dit vraagt dan om een monitor bij je camera. Als je zelf liever de beelden op je telefoon bekijkt, kan dit ook. In de productbeschrijvingen op AliExpress vind je informatie over hoe je de beelden van de camera’s kan terug kijken!

12 v of 24 v?

Dit gaat over de stroomspanning die de camera en de monitor nodig hebben om te kunnen functioneren. Zoek op wat voor spanning stroom je auto heeft, en of de achteruitrijcamera die je wilt kopen hier bij matcht. Zo weet je zeker dat de camera ook in jouw auto goed zal werken!

Wat is een universele achteruitrijcamera?

Dit is een achteruitrij camera die voor meerdere voertuigen ingezet kan worden. Je kunt hem dus in een auto installeren, maar ook in een camper, caravan of vrachtwagen. Het voertuig maakt dus geen verschil voor deze soort camera!

Let op de breedte van de kijkhoek van de camera

De breedte van de kijkhoek vertelt je eigenlijk hoeveel je straks kunt zien met de camera. Een kijkhoek van 150 graden is erg geschikt, aangezien je zo alles wat achter de auto gebeurd goed kunt zien. Een kijkhoek van 80 graden is dan in vergelijking redelijk klein. Het kan je nog steeds helpen bij het inparkeren. Toch raden we aan om een zo groot mogelijke kijkhoek te kiezen. Meer zicht is namelijk meer veiligheid bij het achteruit rijden!

Belangrijk voor het installeren:

Het is belangrijk om na te denken waar de camera geplaatst gaat worden. Bij auto’s wordt dit meestal ter hoogte van de kentekenplaat geplaatst. Als dit niet mogelijk is, kun je het ook net onder het achterraam plaatsen. Het is vooral belangrijk om de camera zo op te hangen dat je een goed beeld hebt van wat er achter je gebeurt.

De aansluiting van de achteruitrijcamera van AliExpress gaat via het aansluitpunt in je dashboard. Dit is vaak de ingang waarmee je ook je telefoon kunt opladen. In nieuwere auto’s zit er vaak al een universele achteruitrijcamera ingebouwd. Dan hoef je dus niet na te denken over het aansluiten ervan!

Wat is een aftermarket achteruitrijcamera?

Bij het zoeken naar een camera voor het achteruitrijden kom je vaak het woord ‘aftermarket’ tegen. Aftermarket is uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel je hebt een auto van het merk Fiat, en je voorlamp gaat kapot. Je besluit om deze lamp te bestellen bij een andere leverancier dan Fiat zelf.

Dit is een aftermarket verkoop. Vaak wordt hiervoor gekozen wanneer de kosten bij de originele dealer hoog liggen. Een aftermarket achteruitrijcamera is dus eigenlijk wanneer je dit bestelt van een ander merk dan het merk van je auto!

Op zoek naar andere gadgets voor je auto?

We hopen dat je nu een goede achteruitrijcamera voor jezelf hebt gevonden! Lees ook zeker onze artikel over autoradio’s kopen op AliExpress.

ChinaFans
Logo