Achteruitrijcamera kopen op AliExpress: hier moet je op letten + 5 beste opties

Wil je een achteruitrijcamera kopen op AliExpress? Dan is dit artikel voor jou. Een achteruitrijcamera is erg handig voor het achteruit inparkeren van de auto. Je krijgt meer zicht, meer zekerheid en ook meer veiligheid bij het achteruit inparkeren. Ideaal dus!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Waarom een AliExpress achteruitrijcamera?

Achteruitrijcamera’s zijn handig voor in de auto. Het geeft je extra zicht op wat er achter je gebeurt. Daardoor kun je veilig naar achter rijden zonder dat dit problemen of risico’s oplevert. Je kunt dit soort camera’s in vrijwel ieder voertuig plaatsen. Het maakt dus niet uit of je het graag wilt installeren in je auto, camper of vrachtwagen.

Wel zijn de meeste modellen geschikt voor auto’s. Wanneer je op zoek bent naar een achteruitrijcamera set voor een ander voertuig dan een auto, moet je hier op letten bij het kiezen. Dit zal specifiek aangegeven zijn bij het product!

Het kiezen van de beste achteruitrijcamera

Als je online gaat zoeken naar dit soort camera’s, komt er veel op je af. Daarom hebben wij op een rij gezet waar je allemaal op moet letten bij het maken van je keuze. We leggen je uit welke keuzes je allemaal moet maken, en wat hier de voor- en nadelen van zijn. Zo kun je zelf een goede achteruitrijcamera kiezen!

Achteruitrijcamera AliExpress: 5 beste opties

Achteruitrij camera sets

Het is handig om de camera in een set te kopen. Hier zitten meteen alle benodigdheden in die je nodig hebt. Hier zit naast een camera ook een monitor bij en een systeem waarop de camera werkt. Dit klinkt heel logisch, en meestal gaat het bij een camera voor achteruitrijden ook om complete sets. Toch is het slim om goed te lezen wat je precies geleverd krijgt, aangezien er bijvoorbeeld niet altijd een monitor bijgeleverd wordt!

Bedrade of draadloze achteruitrijcamera

Er zijn zowel draadloze als bedrade versies te krijgen. Het grootste voordeel van een draadloze achteruitrijcamera is dat deze makkelijk te installeren zijn. Je hoeft hier dus niet technisch voor ingesteld te zijn. Een versie met bedrading is lastiger om in de auto te bevestigen, doordat je de draden nog weg wilt werken.

Aan de andere kant werken bedrade camera’s vaak beter. Ze zijn minder gevoelig voor storingen en je hebt ook meer garantie op een goede beeldkwaliteit. Als je toch voor een draadloze versie wilt kiezen, raden we aan om dit via een digitaal systeem te regelen. Dit zorgt voor minder storingen.

Android/iOS compatibiliteit

Let bij de draadloze versies goed op of deze verbonden kunnen worden met je telefoon. Dit zie je aan de iOS of de Android compatibiliteit. Let ook op dat je de juiste versie hebt van beide besturingsprogramma´s. Zo voorkom je verrassingen!

Monitor in auto of achteruitrijcamera op telefoon?

Een andere keuze die je maakt, gaat over de monitor. Waar wil je dat het beeld van de camera te zien is? Het meest handige is om dit in de dashboard van je auto te kunnen zien. Dit vraagt dan om een monitor bij je camera. Als je zelf liever de beelden op je telefoon bekijkt, kan dit ook. In de productbeschrijvingen op AliExpress vind je informatie over hoe je de beelden van de camera’s kan terug kijken!

12 v of 24 v?

Dit gaat over de stroomspanning die de camera en de monitor nodig hebben om te kunnen functioneren. Zoek op wat voor spanning stroom je auto heeft, en of de achteruitrijcamera die je wilt kopen hier bij matcht. Zo weet je zeker dat de camera ook in jouw auto goed zal werken!

Wat is een universele achteruitrijcamera?

Dit is een achteruitrij camera die voor meerdere voertuigen ingezet kan worden. Je kunt hem dus in een auto installeren, maar ook in een camper, caravan of vrachtwagen. Het voertuig maakt dus geen verschil voor deze soort camera!

Let op de breedte van de kijkhoek van de camera

De breedte van de kijkhoek vertelt je eigenlijk hoeveel je straks kunt zien met de camera. Een kijkhoek van 150 graden is erg geschikt, aangezien je zo alles wat achter de auto gebeurd goed kunt zien. Een kijkhoek van 80 graden is dan in vergelijking redelijk klein. Het kan je nog steeds helpen bij het inparkeren. Toch raden we aan om een zo groot mogelijke kijkhoek te kiezen. Meer zicht is namelijk meer veiligheid bij het achteruit rijden!

Belangrijk voor het installeren:

Het is belangrijk om na te denken waar de camera geplaatst gaat worden. Bij auto’s wordt dit meestal ter hoogte van de kentekenplaat geplaatst. Als dit niet mogelijk is, kun je het ook net onder het achterraam plaatsen. Het is vooral belangrijk om de camera zo op te hangen dat je een goed beeld hebt van wat er achter je gebeurt.

De aansluiting van de achteruitrijcamera van AliExpress gaat via het aansluitpunt in je dashboard. Dit is vaak de ingang waarmee je ook je telefoon kunt opladen. In nieuwere auto’s zit er vaak al een universele achteruitrijcamera ingebouwd. Dan hoef je dus niet na te denken over het aansluiten ervan!

Wat is een aftermarket achteruitrijcamera?

Bij het zoeken naar een camera voor het achteruitrijden kom je vaak het woord ‘aftermarket’ tegen. Aftermarket is uit te leggen aan de hand van een voorbeeld. Stel je hebt een auto van het merk Fiat, en je voorlamp gaat kapot. Je besluit om deze lamp te bestellen bij een andere leverancier dan Fiat zelf.

Dit is een aftermarket verkoop. Vaak wordt hiervoor gekozen wanneer de kosten bij de originele dealer hoog liggen. Een aftermarket achteruitrijcamera is dus eigenlijk wanneer je dit bestelt van een ander merk dan het merk van je auto!

Op zoek naar andere gadgets voor je auto?

We hopen dat je nu een goede achteruitrijcamera voor jezelf hebt gevonden! Lees ook zeker onze artikel over autoradio’s kopen op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer