Autoradio kopen op AliExpress: advies en 5 opties uit china!

Wil je een autoradio kopen op AliExpress? Er komt veel bij kijken. Daarom geven we je praktische tips en een top 5 uit China.
Autoradio kopen via aliexpress

Ben jij op zoek naar een autoradio? Op AliExpress vind je veel opties. Om een goede keuze te maken, geven we je tips waar je op moet letten bij het kopen! Ook zetten we onze top 5 van AliExpress op een rij.

Onderweg in de auto is het heerlijk om naar muziek te luisteren. Een autoradio is dan ook een goede investering voor leuke auto ritten. Of je nou naar je favoriete hits luistert of naar de bekende radioprogramma’s, met een radio kan dit allebei.

Combined Shape Created with Sketch.

Beste reviews

Goedkope autoradio AliExpress GPS

Carlaoer 2-DIN multimedia radio

Combined Shape Created with Sketch.

Beste resolutie

autoradio aliexpress android bluetooth USB

Podofo dubbele din autoradio

Combined Shape Created with Sketch.

Goedkoopste radio

Gallop autoradio AliExpress goedkoop uit china

Gallop 1-DIN autoradio

Combined Shape Created with Sketch.

Beste reviews

Goedkope autoradio AliExpress GPS

Carlaoer 2-DIN multimedia radio

Combined Shape Created with Sketch.

Beste resolutie

autoradio aliexpress android bluetooth USB

Podofo dubbele din autoradio

Combined Shape Created with Sketch.

Goedkoopste radio

Gallop autoradio AliExpress goedkoop uit china

Gallop 1-DIN autoradio

Autoradio kopen: waar moet je op letten?

Wanner je op zoek gaat naar een goedkope autoradio komt er veel op je af. Je zult veel keuzes gaan maken tussen verschillende functies en opties. Lees hieronder meer info over onder andere het formaat van de radio, DAB+ signalen en Bluetooth opties.

Superdeals van deze week

GOEDE AANBIEDINGEN BESCHIKBAAR

Extra kortingen
Veel producten afgerpijsd
Tijdelijk beschikbaar

Formaat van de radio: 1-DIN of 2-DIN?

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken welke maat radio in jouw auto past. Er zijn gelukkig maar 2 formaten autoradio’s: er bestaan 1-DIN en 2-DIN radio’s. 1-DIN radio’s zijn wat kleiner van formaat en zitten meestal in oudere auto’s. Grote kans dus dat jij opzoek bent naar een 2-DIN radio. Hieronder leggen we je uit wat dit precies is.

Wat is een 2-DIN autoradio?

Er bestaan twee soorten autoradio’s: 1-DIN en 2-DIN. De 1-DIN is kleiner van formaat en zit vooral in oudere auto’s. 2-DIN autoradio’s zijn groter en hebben vaak ook een touchscreen waarmee je de radio kunt bedienen. De 2-DIN heeft ook meer opties, bijvoorbeeld een navigatiesysteem of een app store.

Formaat 1-DIN radio: 180 x 50 x 150 mm.
Formaat 2-DIN radio: 180 x 100 x 150 mm.

Heeft jouw auto een 1-DIN ingang, maar wil je graag een 2-DIN radio kopen? Of andersom? Geen zorgen. In beide gevallen zijn er mogelijkheden om toch de radio te gebruiken die je het liefst wilt.

5 x goede keuzes voor een AliExpress autoradio

Beste reviews
Goedkope autoradio AliExpress GPS

Deze radio heeft een touchscreen en is daarmee makkelijk te besturen. Hij is te verbinden via Bluetooth en Wi-Fi.  Het wordt geleverd met een GPS antenne. De Aliexpress autoradio android functie zorgt ervoor dat je hem makkelijk kunt verbinden. Het scherm is anti-reflecterend gemaakt. Hierdoor zul je geen last hebben van zon die weerkaatst op je autoradio. Wel zo fijn!

De belangrijkste kenmerken

 • 2-DIN autoradio
 • Ingebouwde navigatie (GPS-antenne meegeleverd)
 • Afwijkend formaat: 8” of 250 mm x 150 mm
 • Mogelijk om een afstandsbediening bij te bestellen
 • Hoge resolutie: 1024 * 600

HD resolutie
autoradio aliexpress android bluetooth USB

Deze autoradio kun je eenvoudig verbinden met je telefoon via Bluetooth 4.4. Handsfree bellen wordt zo erg makkelijk! Het scherm is gemaakt van sterk materiaal, het kan daardoor tegen hoge temperaturen en het zal geen krassen op het scherm krijgen. Wil je hem aansluiten op een subwoofer of andere versterker? Dit kan makkelijk dankzij de drie RCA-uitgangen. Het is een goedkope autoradio met navigatie, dus zelf navigeren is niet nodig!

De belangrijkste kenmerken

 • 2-DIN
 • Ingebouwde navigatie
 • Optioneel uit te breiden met een achteruitkijk camera
 • Formaat: 7” of 102 mm x 178 mm
 • Ingebouwde FM radio met 30 voorkeurzenders

Goedkoopste radio
Gallop autoradio AliExpress goedkoop uit china

De radio is via USB of AUX-kabel te verbinden aan je telefoon. Zo kun je jouw eigen afspeellijsten luisteren tijdens het rijden. De radio heeft een AM en FM ontvanger en zelfs de mogelijkheid om een SD kaart te plaatsen. Deze 2 din radio van aliexpress wordt geleverd met een afstandsbediening. Deze is alleen niet vast te zetten in je auto: het is een losse afstandsbediening. Het is de goedkoopste radio die we aanraden in dit artikel, en heeft inderdaad ook wat minder toeters en bellen dan de andere modellen. Als je vooral op zoek bent naar een betrouwbare radio om FM, AM of je eigen muziek mee te luisteren, dan is dit een goede keuze!

De belangrijkste kenmerken

 • 1-DIN
 • Formaat: 188 mm x 58 mm
 • AUX-ingang
 • Mogelijkheid om een SD-kaart te plaatsen
 • 18 presets geheugen voor FM radiostations

Inclusief stuurbediening
4

Amprime 1-DIN autoradio AliExpress

Inclusief stuurbediening
Autoradio AliExpress goedkoop met bluetooth 1 din

Via een Bluetooth verbinding kun je ongestoord naar je eigen playlists luisteren. De autoradio ondersteund handsfree bellen. Een voordeel bij deze radio is dat er een stuurbediening en een afstandsbediening meegeleverd worden. Batterijen moet je wel nog zelf regelen. Deze AliExpress autoradio is een prima keuze wanneer je op zoek bent naar een 1-DIN autoradio die toch meerdere functies heeft. Het is een goedkope autoradio met USB- en AUX-ingang

De belangrijkste kenmerken

 • 1-DIN
 • Hoge resolutie: 800 * 480
 • Inclusief stuurbediening en normale afstandsbediening.
 • Gewicht: 0,8kg
 • AUX-ingang en USB-ingang

Camera optioneel!
Autoradio AliExpress sinvocle

De Sinvocle is een goedkope 2 din autoradio met touchscreen. Hij ontvangt FM radio en het is mogelijk om via Bluetooth muziek te luisteren. Ook heeft de radio een AUX- en USB-ingang. Je hebt hier de mogelijkheid om een achteruitkijk camera bij te bestellen. Deze kun je dan via de radio aansluiten, maar je kunt de autoradio van AliExpress natuurlijk ook zonder camera gebruiken.

De belangrijkste kenmerken

 • 2-DIN
 • Grootte: 7 ” of 180 mm x 105 mm
 • Resolutie: 800*480
 • AUX- en USB-ingang
 • Gemakkelijk handsfree bellen via Bluetooth

Kiezen tussen een 1-DIN en een 2-DIN radio AliExpress

Een 2-DIN radio heeft dus meestal meer opties. Als het vooral belangrijk is dat je autoradio goedkoop is, dan raden we aan om te kiezen voor een 1-DIN radio. Deze hebben meestal wat minder functies en zijn daardoor automatisch wat goedkoper.

Een radio met hoge kwaliteit en een DAB+ signaal?

Als je geen ruis wilt horen op de radio, is het slim om te zoeken naar een radio die DAB+ signalen opvangt. Dit is een digitaal signaal, dus je zult geen ruis horen! Hiervoor heb je wel een DAB+ antenne nodig, die je aansluit in je auto. Deze wordt niet altijd meegeleverd. Als je radio een DAB+ signaal moet hebben, check dan even of de antenne al wordt meegeleverd, of dat je deze zelf nog moet kopen! Een nadeel is dat het DAB+ signaal in België en bij de grens van Nederland nog niet optimaal werkt. Maar als je niet veel bij de grens hoeft te rijden, zal dit geen probleem zijn.

Autoradio met Bluetooth verbinding

Luister jij liever naar je eigen afspeellijsten? Kies dan voor een autoradio uit China waar een Bluetooth verbinding mee mogelijk is. Zo kun je zelf via Spotify of Apple Music jouw playlists aanzetten. Op AliExpress zijn zat voorbeelden te vinden van een goedkope autoradio met bluetooth. Dus als je dit graag wilt, is hier zeker een radio voor te vinden!

AUX-ingang in je autoradio

Een AUX-ingang is een andere manier om je eigen muziek te kunnen luisteren. Je verbindt het draadje gewoon met je telefoon of Ipad en zet de muziek aan. Dit wordt dan over de boxen in je auto afgespeeld! Ideaal voor als je minder fan bent van de radio.

AliExpress autoradio Android

Veel autoradio’s hebben android als besturingssysteem. Dit is een vrij systeem, wat een voordeel is. Je kunt dan namelijk zelf onderdelen aanpassen en nieuwe apps downloaden. Denk hier aan muziek apps of apps die helpen bij het navigeren. Radio’s met deze functie op AliExpress gaan meestal onder de noemer ”autoradio 2 din android AliExpress” of ”aliexpress 2 din android”. Als de radio’s uit onze top 5 geen perfecte match voor je zijn, kun je dus op deze zoekwoorden zelf verder zoeken.

Radio met afstandsbediening

Verschillende radio’s worden geleverd met afstandsbediening. Dit is een klein apparaatje die je in de buurt van je stuur kunt vastmaken. Zo kun je gemakkelijk naar een andere zender of een ander nummer navigeren. Dit kan dus erg handig zijn!

Lees ook: de 5 beste oordopjes met draad op AliExpress.

ChinaFans
Logo