Autoradio kopen op AliExpress: advies en 5 opties uit china!

Ben jij op zoek naar een autoradio? Op AliExpress vind je veel opties. Om een goede keuze te maken, geven we je tips waar je op moet letten bij het kopen! Ook zetten we onze top 5 van AliExpress op een rij.

Onderweg in de auto is het heerlijk om naar muziek te luisteren. Een autoradio is dan ook een goede investering voor leuke auto ritten. Of je nou naar je favoriete hits luistert of naar de bekende radioprogramma’s, met een radio kan dit allebei.

Autoradio kopen: waar moet je op letten?

Wanner je op zoek gaat naar een goedkope autoradio komt er veel op je af. Je zult veel keuzes gaan maken tussen verschillende functies en opties. Lees hieronder meer info over onder andere het formaat van de radio, DAB+ signalen en Bluetooth opties.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Formaat van de radio: 1-DIN of 2-DIN?

Allereerst is het belangrijk om uit te zoeken welke maat radio in jouw auto past. Er zijn gelukkig maar 2 formaten autoradio’s: er bestaan 1-DIN en 2-DIN radio’s. 1-DIN radio’s zijn wat kleiner van formaat en zitten meestal in oudere auto’s. Grote kans dus dat jij opzoek bent naar een 2-DIN radio. Hieronder leggen we je uit wat dit precies is.

Wat is een 2-DIN autoradio?

Er bestaan twee soorten autoradio’s: 1-DIN en 2-DIN. De 1-DIN is kleiner van formaat en zit vooral in oudere auto’s. 2-DIN autoradio’s zijn groter en hebben vaak ook een touchscreen waarmee je de radio kunt bedienen. De 2-DIN heeft ook meer opties, bijvoorbeeld een navigatiesysteem of een app store.

Formaat 1-DIN radio: 180 x 50 x 150 mm.
Formaat 2-DIN radio: 180 x 100 x 150 mm.

Heeft jouw auto een 1-DIN ingang, maar wil je graag een 2-DIN radio kopen? Of andersom? Geen zorgen. In beide gevallen zijn er mogelijkheden om toch de radio te gebruiken die je het liefst wilt.

5 x goede keuzes voor een AliExpress autoradio

Kiezen tussen een 1-DIN en een 2-DIN radio AliExpress

Een 2-DIN radio heeft dus meestal meer opties. Als het vooral belangrijk is dat je autoradio goedkoop is, dan raden we aan om te kiezen voor een 1-DIN radio. Deze hebben meestal wat minder functies en zijn daardoor automatisch wat goedkoper.

Een radio met hoge kwaliteit en een DAB+ signaal?

Als je geen ruis wilt horen op de radio, is het slim om te zoeken naar een radio die DAB+ signalen opvangt. Dit is een digitaal signaal, dus je zult geen ruis horen! Hiervoor heb je wel een DAB+ antenne nodig, die je aansluit in je auto. Deze wordt niet altijd meegeleverd. Als je radio een DAB+ signaal moet hebben, check dan even of de antenne al wordt meegeleverd, of dat je deze zelf nog moet kopen! Een nadeel is dat het DAB+ signaal in België en bij de grens van Nederland nog niet optimaal werkt. Maar als je niet veel bij de grens hoeft te rijden, zal dit geen probleem zijn.

Autoradio met Bluetooth verbinding

Luister jij liever naar je eigen afspeellijsten? Kies dan voor een autoradio uit China waar een Bluetooth verbinding mee mogelijk is. Zo kun je zelf via Spotify of Apple Music jouw playlists aanzetten. Op AliExpress zijn zat voorbeelden te vinden van een goedkope autoradio met bluetooth. Dus als je dit graag wilt, is hier zeker een radio voor te vinden!

AUX-ingang in je autoradio

Een AUX-ingang is een andere manier om je eigen muziek te kunnen luisteren. Je verbindt het draadje gewoon met je telefoon of Ipad en zet de muziek aan. Dit wordt dan over de boxen in je auto afgespeeld! Ideaal voor als je minder fan bent van de radio.

AliExpress autoradio Android

Veel autoradio’s hebben android als besturingssysteem. Dit is een vrij systeem, wat een voordeel is. Je kunt dan namelijk zelf onderdelen aanpassen en nieuwe apps downloaden. Denk hier aan muziek apps of apps die helpen bij het navigeren. Radio’s met deze functie op AliExpress gaan meestal onder de noemer ”autoradio 2 din android AliExpress” of ”aliexpress 2 din android”. Als de radio’s uit onze top 5 geen perfecte match voor je zijn, kun je dus op deze zoekwoorden zelf verder zoeken.

Radio met afstandsbediening

Verschillende radio’s worden geleverd met afstandsbediening. Dit is een klein apparaatje die je in de buurt van je stuur kunt vastmaken. Zo kun je gemakkelijk naar een andere zender of een ander nummer navigeren. Dit kan dus erg handig zijn!

Lees ook: de 5 beste oordopjes met draad op AliExpress.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer