Beste oordopjes met draad op AliExpress: tips en de 5 beste bedrade oortjes

Op zoek naar oordopjes met draad? Wij geven je tips waar je op moet letten, en de 5 beste opties die je op AliExpress kunt vinden.

Hoe kies je de beste draadloze oordopjes?

Er zijn veel soorten oordopjes, het is belangrijk om te kijken welke functies jij graag wilt hebben op deze oortjes. Functies kunnen zijn: Noise canceling, ingebouwde microfoon of de optie om muziek te bedienen met de oortjes zelf. Ook de pasvorm heeft verschillende opties. Lees onderaan dit artikel verder om te zien wat dit precies inhoudt!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

De 5 beste oordopjes met draad van AliExpress

Waarom oordopjes met draad?

Tegenwoordig zie je ook veel oordopjes zonder draad. Wel zijn er veel voordelen aan oordopjes met draad. Zo hoef je oordopjes met draad niet iedere keer op te laden, draadloze oortjes wel. Als je dan een keer vergeet om dit te doen, kun je je oortjes niet eens gebruiken! Niet erg handig dus.

Ook zijn oordopjes met draad meestal lichter dan draadloze oortjes. Dit komt doordat er in draadloze oortjes een accu moet zitten, bij bedrade oortjes hoeft dit niet.

Daarnaast zijn oordopjes met draad meestal wat goedkoper dan draadloze oortjes. Je kunt hierdoor meer geld steken in de kwaliteit van het geluid, geld wat je anders zou uitgeven puur aan vorm en bedrading van de oortjes.

Als laatste heb je bij draadloze oordopjes veel meer kans om deze kwijt te raken. Doordat het 2 kleine dopjes zijn die los zitten, kun je ze makkelijk een keer op een verkeerde plek terugstoppen en niet meer terugvinden. Het is dus geen gek idee om oordopjes met draad aan te schaffen!

Pasvorm van je oordopjes

Oortjes hebben meestal 1 van deze twee pasvormen: in-ear oortjes, of earbuds. In-ear oortjes zijn oortjes met een zachte rand die zich helemaal aan je gehoorgang aanpast. Ze sluiten dus precies op je oor aan. Dit zorgt ervoor dat de muziek ‘dichterbij’ klinkt, en dat je minder van je omgeving hoort.

Earbuds zijn hardere oortjes die buiten de gehoorgang blijven. Ze passen zich niet aan aan je oor, waardoor deze soort oortjes voor sommige mensen niet goed zitten. Een voordeel van earbuds is dat deze geen omgevingsgeluid dempen. Zo kun je bijvoorbeeld het geluid uit het verkeer om je heen nog horen, wat natuurlijk veiliger is!

Noise canceling met je oordopjes met draad

Noise canceling houdt in dat de oortjes het geluid uit je omgeving dempen of tegenhouden. Zo kun je je beter focussen op de muziek. De meeste noise canceling oortjes hebben een in-ear pasvorm. Doordat het omgevingsgeluid zo gedempt wordt, kun je je geluid ook zachter zetten: je hoort het toch wel goed! Je muziek niet te hard hoeven zetten, is weer goed voor je gehoor.

Muziek bedienen met je bedrade oordopjes

Veel oordopjes met draad hebben de optie om je muziek met de oordopjes te bedienen. Dan zitten er knopjes ergens op de draad of op de oordopjes zelf. Hiermee kun je aangeven of je je muziek op pauze wilt zetten of naar het volgende nummer wilt gaan. Dit is handig, zo hoef je niet iedere keer je telefoon uit je zak te halen.

Oordopjes met microfoon

Ook zit er in oordopjes vaak een microfoon verwerkt. Dit zorgt ervoor dat je kunt bellen met de oortjes in. De microfoon zit dicht bij je mond, waardoor je stem helder en duidelijk klinkt aan de telefoon. Ook hier hoef je dus niet iedere keer je telefoon uit je zak te halen, waardoor er meer gebruiksgemak is.

Toch nog niet de oortjes gevonden die je zoekt?

Lees dan vooral ook onze review over de i500 TWS oordopjes, misschien is dit wel iets voor je! Ook deze oordopjes komen van AliExpress.

Apple oortjes met draad

Heb jij Airpods, maar zie je ook de voordelen van bedrade oortjes in? Of ben je bang dat je de Airpods zonder draad kwijt zal raken? Geen zorgen, op AliExpress kun je draden bestellen waarmee je je Airpods aan je telefoon kan verbinden!

Lees ook: Dit zijn de beste Airpods alternatieven op AliExpress

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer