AliExpress creditcard: verwijderen, toevoegen en wijzigen doe je zo

Wil jij op AliExpress je creditcard gebruiken, of juist weer verwijderen? We zetten alle stappen die je moet nemen op een rij, en geven extra informatie rondom AliExpress creditcards.

AliExpress creditcard toevoegen

Om op AliExpress met je creditcard te betalen, zal je eerst deze creditcard moeten toevoegen aan jouw account. AliExpress accepteert de volgende creditcards: VISA, Mastercard, Maestro, Discover Network, Dinersclub, JCB en American Express. Creditcard toevoegen? Klik hier om direct naar AliExpress.com te gaan, om een nieuwe creditcard toe te voegen.

Toevoegen in jouw account:

Er zijn twee manieren om een creditcard toe te voegen in AliExpress. De eerste manier is in jouw account. Hiervoor log je in op de app of de desktopversie van de website, en ga je naar jouw eigen account. Hier kun je klikken op de optie ”Bank cards”. Door hier op ”Add” te klikken, krijg je de optie om een creditcard toe te voegen.

Toevoegen bij een transactie:

Een andere manier om een creditcard toe te voegen is bij een transactie. Wanneer je een product in je winkelmandje stopt en vervolgens klikt op ”Kopen”, worden verschillende gegevens gevraagd zoals je adres en naam, maar ook ”Betaalmethodes” (zie plaatje hieronder).

Aliexpress creditcard toevoegen
Via: AliExpress.com.

Wanneer je klikt op ”Betaalmethodes” ontvang je nieuwe opties. Kies hier voor ”Voeg een nieuwe kaart toe”.

Via: AliExpress.com.

Vervolgens kom je in een menu waar je jouw creditcard kunt toevoegen. Hiervoor vul je het kaartnummer in, de naam van de pashouder en de datum die op je creditcard vermeld is. Ook vul je de veiligheidscode van de creditcard in, de cvv of cvc. Klik vervolgens op ”Bevestigen” en jouw creditcard is toegevoegd!

Houdt er rekening mee dat er een klein bedrag van je creditcard wordt afgeschreven, wanneer je deze koppelt aan jouw account. Dit bedrag krijg je naderhand weer teruggestort, en is bedoeld om te verifiëren dat de creditcard werkt. Dit is gebruikelijk voor websites waarbij je een creditcard toevoegt: bij PayPal werkt dit bijvoorbeeld hetzelfde.

AliExpress creditcard toevoegen menu
Via: AliExpress.com.

Creditcard gegevens bewaren

Als je de creditcard toevoegt via een transactie, kun je ervoor kiezen dat AliExpress jouw kaartdetails op slaat. In dat geval hoef je de gegevens maar één keer in te vullen. De volgende keer dat je de creditcard kiest als betaalmethode, zorgt AliExpress ervoor dat de gegevens ingevuld worden. Wanneer je jouw creditcard toevoegt via je eigen account (dus niet bij een transactie), dan worden de gegevens sowieso aan jouw account gekoppeld.

Houdt er rekening mee dat iedere website, hoe veilig ze ook zijn, gehackt kan worden. Het kan dus slimmer zijn om je creditcard niet in je account op te slaan! Op de afbeelding hieronder zie je wat AliExpress zelf aangeeft over het opslaan van kaartinformatie in je account.

AliExpress creditcard gegevens
Via: AliExpress.com.

Aliexpress creditcard wijzigen

Soms is het nodig om de gegevens van je creditcard te wijzigen, bijvoorbeeld als je een nieuwe of andere creditcard hebt. Helaas maakt AliExpress dit niet makkelijk voor je. Wanneer je eenmaal een creditcard hebt toegevoegd aan je account, kun je deze niet meer aanpassen.

De enige optie die je hebt om de gegevens van je AliExpress creditcard te wijzigen, is om deze creditcard te verwijderen en hem vervolgens (inclusief wijzigingen) opnieuw aan je account toe te voegen.

Hieronder leggen we uit hoe je jouw creditcard kan verwijderen. Wanneer dit gelukt is, kun je de nieuwe of gewijzigde creditcard weer toevoegen zoals hierboven beschreven is. Succes!

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

AliExpress creditcard verwijderen

Je kunt jouw creditcard verwijderen op AliExpress via de app of via de desktop versie. Het is alleen nodig om je AliExpress creditcard te verwijderen wanneer je bij eerdere transacties hebt gekozen voor ”Kaartdetails opslaan”. Klik hier om direct naar AliExpress.com te gaan, om de creditcards te verwijderen.

Verwijderen via de app:

In de mobiele app ga je naar ”My account” toe. Deze pagina vind je rechtsonder op het startscherm. Vervolgens klik je op ”Bank cards”, op deze pagina vind je al jouw gekoppelde credit- en debitcards.

Selecteer de kaart die je wilt verwijderen, druk op ‘Delete’ en ‘confirm’. En voilà: jouw creditcard is verwijderd. Wanneer je weer een nieuwe kaart wilt toevoegen, kun je bovenaan dit artikel lezen hoe je dit doet.

Verwijderen via de website:

Ook in de desktop versie van AliExpress zul je moeten inloggen in jouw account om de creditcard te verwijderen. Het menu ‘My Account’ vind je hier rechtsboven.

Vervolgens werkt het vergelijkbaar als in de app: je klikt op ”Bank Cards” en komt in een menu terecht waarin alle opgeslagen creditcards te vinden zijn. Hier selecteer je de kaart die je wilt verwijderen, je klikt op ‘delete’ en ‘confirm’, en voilà: de kaart is verwijderd.

Aanmeldvenster AliExpress
Via: AliExpress.com.

Hoeveel creditcards kan ik koppelen?

Het is mogelijk om tot wel 5 verschillende creditcards aan één account te koppelen. Ook is het mogelijk dat al deze 5 creditcards hetzelfde factuuradres gebruiken. Wel moet het adres dat je opgeeft bij AliExpress, overeenkomen met het adres dat aan de kaarten gekoppeld is.

Alipay

Alipay is een e-Wallet dat opgericht is door Alibaba Group, hetzelfde bedrijf dat AliExpress heeft opgericht. Alipay werkt als een soort tussenpersoon en zorgt dat webwinkels jouw creditcardgegevens zoals je naam of adres niet te zien krijgen.

De e-Wallet zorgt ervoor dat je in iedere valuta producten kunt kopen, de dienst rekent vervolgens zelf de wisselkoers uit. Ook hebben gebruikers van Alipay buyers protection, wat betekent dat ze beter beschermen tegen online oplichting.

Je kunt ervoor kiezen om een Alipay account aan te maken, om van deze voordelen te genieten. Houdt er rekening mee dat er verwerkingskosten per transactie worden gerekend.

Welke creditcards accepteert AliExpress?

Je kunt op AliExpress betalen met 7 verschillende creditcards: VISA, Mastercard, Maestro, Discover Network, Diners Club, JCB en American Express. Er zijn ook nog andere betalingsmethoden waarbij je geen creditcard hoeft toe te voegen.

Kun je meerdere creditcards koppelen aan één AliExpress account?

Ja, het is mogelijk om meerdere creditcards aan één account te koppelen, met een maximum van 5 verschillende creditcards.

Hoe verwijder ik mijn AliExpress creditcard?

Dit kan zowel in de app als in de desktop versie. Ga naar ‘my account’, klik op ‘Bank Cards’ en selecteer de creditcard die je wilt verwijderen. Klik vervolgens op ‘delete’ en ‘confirm’ om de creditcard definitief te verwijderen.

Hoe kan ik mijn creditcard gegevens wijzigen op AliExpress?

Helaas gaat dit niet. De beste optie is om de creditcard te verwijderen en opnieuw toe te voegen inclusief de wijzigingen.

Wil je meer lezen zoals dit?

Op Chinafans leggen we je graag alles uit rondom leuke en goedkope producten. We geven tips voor het kiezen van deze producten, maar nemen je ook mee in hoe verschillende webshops werken.

Misschien ook interessant voor jou: AliExpress geschiedenis: zo bekijk je al jouw orders.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer