AliExpress bestelgeschiedenis: zo bekijk je al jouw orders

Op AliExpress zijn veel, heel veel producten te kopen en er zijn dan ook veel Nederlands en Belgen die er regelmatig shoppen.

Wat je er allemaal gezien hebt? Dat zie je in je AliExpress bestelgeschiedenis en in dit artikel leg ik je precies uit waar je deze kunt vinden.

AliExpress behoort tot één van de grootste webshops ter wereld en dat betekent dat er dagelijks vele bestellingen gedaan worden.

Als je er iets bestel hebt, wil je dit natuurlijk goed weten waar je aan toe bent. Waar is je pakketje bijvoorbeeld? Of wat is de status van mijn bestelling?

Al deze gegevens zijn eenvoudig terug te vinden op de site van AliExpress, je moet alleen net even weten waar je moet kijken.

AliExpress bestelgeschiedenis

Als je veel bestellingen op AliExpress hebt gedaan, is het handig om te weten waar het overzicht te vinden is. In de AliExpress bestelgeschiedenis vind je alle informatie over jouw orders die in het verleden geplaatst zijn.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Of het nu gaat om één of juiste vele orders, informatie als product, besteldatum, prijs en andere gegevens worden hier weergegeven.

De AliExpress bestelgeschiedenis kan een aantal redenen hebben, waaronder:

Het besteloverzicht geeft hier een handig overzicht van en dit is eigenlijk de enige plaats waar je dit terug kunt vinden..

Dispute AliExpress
Via: depositphotos.com | Gutaper

Geen bestelbevestiging via email…

Het vreemde bij AliExpress is, dat je lang niet altijd een bestelbevestiging via de mail krijgt. Je wordt over het algemeen op de hoogte gehouden door meldingen in de app.

Het is dus niet per se vreemd als je in je mail niets kunt vinden over jouw bestellingen bij AliExpress. Persoonlijk krijg ik nooit mails en check ik over het algemeen de app om de hoogte gehouden te worden.

Hierbij is het AliExpress besteloverzicht uiteraard de meest handige plaats om dit te doen. Maar hoe kom je er nu precies?

Bestelgeschiedenis AliExpress: zo kun je jouw orders vinden

De AliExpress bestelgeschiedenis is niet heel lastig te vinden, maar toch leg ik het hieronder uit. De eerste uitleg gaat over de website, de twee is hoe je dit in de app doet.

Bestelgeschiedenis in de browser

Om jouw bestellingen in de browser naar boven te halen, volg je onderstaande stappen

  1. Open AliExpress.nl in je browser
  2. Ga naar account (rechtsboven)
  3. Klik vervolgens op ‘mijn orders’ (of klik direct op deze link om daar uit te komen)

Zo eenvoudig kan het zijn: hier kun je een overzicht van jouw AliExpress-bestellingen vinden.

AliExpress bestelgeschiedenis
Via: Chinafans

Bestelgeschiedenis AliExpress in de app

Om in de AliExpress-app bij dit overzicht te komen, zijn er ook een aantal eenvoudige stappen nodig.

  1. Zorg dat je de laatste versie van de app geïnstalleerd hebt (Android / iOS)
  2. Klik vervolgens op ‘Account’ rechts beneden
  3. Kies hier voor ‘Alles bekijken’ (je kunt ook direct op deze link klikken)
  4. Voila, een overzicht van jouw bestellingen

Niet heel lastig toch? Maar het gaat natuurlijk niet altijd zoals je dat graag zou willen…

Mijn order staat niet in de AliExpress bestelgeschiedenis, wat nu?

Als je op zoek bent naar een specifieke order van AliExpress en je kunt hem niet vinden is dat bijzonder onprettig. Vooral nu we weten dat er lang niet altijd emails gestuurd worden door AliExpress.

Er zijn een aantal redenen waarom jouw bestelling er niet in zou kunnen staan, hieronder een aantal mogelijke oplossingen om de gegevens toch terug te vinden.

Zie je jouw bestelling er nog steeds niet bij staan, dan is er mogelijk iets anders aan de hand. Het beste dat je dan kunt doen is contact opnemen met AliExpress.

Wil je met een echte medewerker chatten, daar is ook een trucje voor. Meer daarover lees je in dit artikel.

Afbeelding: depositphotos.com | BigTunaOnline

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer