AliExpress pakket volgen: zo blijf je altijd op de hoogte

Als je iets bestelt op AliExpress weet je dat het niet morgen al in huis is. Des te meer reden om het pakketje te willen volgen. Maar hoe doe je dat, een AliExpress pakket volgen? Ik zet de beste opties voor je op een rij.

AliExpress pakket traceren

Een AliExpress pakket traceren kan op verschillende manieren. Welke manier je kiest is helemaal aan jou. Zelf kies ik altijd voor één manier. Waarom ik die kies? Omdat ik daar:

  1. In één keer mijn bestellingen zie
  2. Ik de traceercode kan kopiëren met 1 klik
  3. Ik hier de verzendstatus kan aanpassen

Hier vind je direct het overzicht om je pakket te volgen

Het is belangrijk dat je weet wat de verzendcode van het pakketje is. Die vind je via de knop hierboven. Ga in deze lijst met bestellingen naar ’track order’ en zoek daar naar een code die begint met een aantal letters, gevolgd door een cijferreeks.

Bijvoorbeeld: LT426795670NL

Die code is uniek en geldt alleen voor jouw pakket. Deze code kun je gebruiken op de websites die ik verderop in dit artikel met je deel.

AliExpress pakket volgen met PostNL of andere Nederlandse pakketservice

Veel pakketjes van AliExpress worden uiteindelijk via PostNL bij je thuisbezorgd. Dat komt omdat PostNL samenwerkingsverbanden is aangegaan met Chinese postorderbedrijven. Toch kan het soms zo zijn dat je pakketje toch met DHL of een andere vervoerder wordt thuisbezorgd. Met name als je 7-day shipping hebt gekozen.

Wil je zeker weten welke Nederlandse ‘last mile carrier’ jouw pakketje bezorgt? Ga in je account naar bestellingen en klik naast een product op ‘Track Order’. Die pagina vind je hier. Vervolgens zie je een lijst met details. Zie je onderstaande stappen staan, klik dan op details.

Vervolgens word je naar de website van de Nederlandse bezorgservice geleid. Zo kun je dus ook heel eenvoudig je AliExpress pakket volgen via PostNL. Let wel op dat de track and trace pas werkt zodra PostNL het pakketje ook daadwerkelijk in bezit heeft.

Je kunt de website van PostNL dus niet gebruiken om pakketten van AliExpress te traceren die nog in het buitenland zijn.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Je AliExpress pakket volgen in het buitenland

Is je pakketje nog maar net onderweg, dan kun je beter een internationale website gebruiken. De standaard overzichten met verzenddetails van AliExpress vind je hier. Die is vaak samengesteld door CAINIAO.

Kijk je even rond in je account, dan zie je dat er nog twee (of meer) andere opties worden vermeld. Zie de afbeelding hieronder. Door op de links te klikken, word je naar een andere website gestuurd.

Vergeet niet om de internationale shipping code te kopiëren om je AliExpress pakket te kunnen traceren. Ook de alternatieven hieronder vind je hier in je account, aan de rechterkant van je scherm.

AliExpress pakket volgen
Via: aliexpress.com

Andere websites die je kunt gebruiken

Krijg je op bovenstaande websites onduidelijke of onvolledige resultaten te zien? Dan kun je nog wat andere websites proberen. Hieronder een lijstje met 3 extra opties om een zending van AliExpress te volgen:

Deze externe websites geven vaak wat extra info ten opzichte van de tracking van AliExpress. Hierdoor blijf je beter op de hoogte van jouw AliExpress pakket.

Niet alle pakketjes even makkelijk te traceren

Een AliExpress pakket volgen of traceren is niet zo moeilijk wanneer je AlIExpress Standard Shipping gebruikt. Je AliExpress zending volgen als je gebruik maakt van minder grote verzendopties is soms wat ingewikkelder.

Sommige sites kunnen die pakketjes namelijk niet traceren omdat ze met andere codes werken of een ander systeem gebruiken. Een pakket van Ali traceren is dus soms niet mogelijk. Daarom is het altijd aan te raden om te kijken met welke vervoerder je pakket verstuurd wordt.

AliExpress Standard Shipping

Het is misschien niet de snelste verzendmethode op AliExpress, maar AliExpress Standard Shipping heeft mij nog nooit teleurgesteld. Tot nu toe heb ik – even afkloppen op hout – altijd mijn pakketjes ontvangen. Ook kon ik de pakketjes op een paar uitzonderingen na altijd volgen via mijn account in AliExpress.

Heb jij nog een goede website met uitgebreide verzendinformatie die niet op AliExpress staat? Deel hem met ons!

Veelgestelde vragen over een AliExpress pakket volgen

Welke website is het best om mijn pakket te traceren?

Dat hangt af van de koerier. Met AliExpress Standard Shipping kun je gewoon van meerdere websites gebruikmaken. Ook de standaard optie binnen AliExpress.

Waar vind ik snel de status van mijn pakket?

Altijd in je account. Ik vertel je waar je de verzendcode en de status van je pakket kunt vinden.

Klopt de verzendinformatie op AliExpress?

In 95% van de gevallen gaat het goed met het tonen van informatie. Toch ligt het pakketjes vaak al op de deurmat terwijl in je account staat dat het Nederland nog niet eens is binnengekomen. Soms laten andere websites uitgebreidere informatie zien.

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer