Android TV box op AliExpress kopen: tips & de 5 beste boxen (2021)

Het televisie kijken van vroeger verdwijnt steeds meer. We kijken meer ‘On Demand’ dan ooit tevoren. Een Android TV box van AliExpress kan daar een mooie bijdrage aan leveren. Maar welke moet je kopen? Ik vertel je alles over de beste Android TV box op AliExpress.

Waarop letten als je een Android TV Box op AliExpress koopt?

Televisie kijken wordt voorgoed anders met een Android TV Box. Zelfs de grootste en oudste televisie verandert met een TV Box in een slimme TV. Handig, want dan hoef je niet direct honderden euro’s uit te geven.

Een voordeel van de Android Boxen op AliExpress is vooral de prijs, met name als je hem koopt tijdens sales zoals Singles Day of Black Friday. Ook apparaten zoals de Mi Box S, die je ook in Europa kunt kopen, zijn via AliExpress vaak vele malen goedkoper. Maar, waar moet je op letten bij het kiezen van zo’n Android TV Box?

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Prestaties
De prestaties van een Android TV box hangen af van onder andere de processor en chips die de leiding hebben over het apparaat. Een hoger RAM-geheugen of hogere ROM kan zorgen voor een soepelere ervaring en betere vertoning van het beeld. Ook de snelheid wordt hierdoor bepaald.

Het RAM-geheugen bij een Android TV box zal vaak ergens tussen de 2 GB en 8 GB liggen. De ROM zal vaak ergens tussen de 32 GB en 128 GB liggen. Hoewel het geen absolute voorwaarde is, zijn apparaten met meer RAM- of ROM-geheugen, vaak iets sneller, handiger en beter.

Lees ook alles over: IPTV op AliExpress

Chromecast
Met een Chromecast kun je via je mobiele apparaten content streamen op je televisie. De meeste Android TV boxen hebben geen ingebouwde Chromecast. De Xiaomi Mi Box S heeft dat wel. Dat scheelt je toch weer zo’n 39 euro als je geen aparte Chromecast hoeft te kopen.

Wil je meer weten over de werking van de Chromecast, check dan onze zustersite: Chromefans.nl

Beeldondersteuning
Wil je 4K beelden te zien krijgen, met een hoog aantal Frames Per Second (FPS)? Dan moet je een 4K Android TV box kopen. Dit soort apparaten bieden kraakhelder beeld, vaak ook nog met 60 FPS. De meeste Android TV spelers bieden alleen Full HD, of 4K met 30 FPS, dus kijk altijd goed welke kwaliteit beeld jouw televisie moet uitzenden.

Aansluitingen
Een Android TV box is alleen zo goed als het aantal aansluitingen dat hij biedt. Wat heb jij allemaal nodig voor je setup? Denk onder andere aan de volgende ingangen: DC in, USB-2, USB-3, HDMI, LAN, TF-Card, Audio SPDIF etc.

Android versie
Android is er in meerdere versies, één geschikt voor smartphones en tablets, een versie voor wearables, maar is er ook een versie speciaal voor TV’s, Android TV genaamd. Er zijn bepaalde fabrikanten die kiezen voor een ‘uitgerekte’ versie van de telefoonversie, maar zoals je je kunt voorstellen is een echte Android TV-versie beter geschikt voor grote schermen. Daarom is het altijd wenselijk om te bekijken welke versie van Android er precies op draait. Tegenwoordig draait een groot deel op Android TV, maar toch is het goed om dit te checken. De onderliggende Android-versie vertelt hier niets over trouwens, zowel de ‘gewone’ Android-versie als Android TV kan bijvoorbeeld als basis Android 10 hebben.

Maximale LAN internetsnelheid en Wifi snelheid
Op een Android TV box kijk je TV via internet. Wat is er dan nóg belangrijker dan de content? De snelheid waarmee je het kunt streamen. Aan traag internet heeft niemand iets, dus kijk ook vooral naar de maximale LAN en Wifi-snelheden van het apparaat. Met 10 MB/s ga je mogelijk je 4K beeld niet snel genoeg kunnen streamen, met snelheden tussen de 100-1000 MB/s ga je al richting super snel internet, dus dat is prima.

Bediening
Het verschil tussen een afstandsbediening of voice control is behoorlijk groot. De naam van een volledige serie typen kan soms uren duren met dat gepriegel. Dus voice control kán handig zijn. Sommige afstandsbedieningen hebben die optie, zodat je gewoon een stuk soepeler kunt kijken. Een andere mogelijkheid is ondersteuning van externe muizen of toetsenborden. Die kun je dan gebruiken om te typen of dingen aan te klikken binnen android TV.

Waar kun je een Android TV Box voor gebruiken?

Met Android TV krijg je veel mogelijkheden die je voorheen misschien niet had. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om op je televisie naar Youtube filmpjes te kijken, en hebben de meeste TV boxen ook toegang tot Netflix en andere programma’s zoals SteamLink en Kodi. Vooral die laatste variant – Kodi – is interessant, omdat je daarmee weer een extra wereld opent vol unieke content. Soms is Kodi niet automatisch geïnstalleerd, maar het programma is erg eenvoudig te downloaden via de TV box.


De beste Android TV Boxen van 2021

Wil jij de poorten openen die een oneindige stroom aan digitale online content leveren? Wil je over een jaar kunnen zeggen dat je Netflix en Youtube hebt uitgekeken? Dan heb ik goed nieuws. Ik heb hier namelijk 5 Android TV boxen opgezocht die dat voor jou gaan regelen.

1. Xiaomi Mi Box S

De Xiaomi Mi Box TV S op AliExpress is één van de meest populaire Android TV boxen. Er worden er maandelijks duizenden van verkocht. Xiaomi is natuurlijk ook een vertrouwd merk, dus zo vreemd is het niet. Het apparaat is duidelijk, handig in gebruik en doet wat het moet doen. Wil jij de Mi Box S op AliExpress kopen? Dat kan. Hij is er vaak nog iets goedkoper dan wanneer je hem in Europa koopt. Oh, en de Mi Box heeft 4K HDR en gebruikt Android 8.1.

Voordelen van de Xiaomi Mi Box S
– 4K beeldkwaliteit
– Voice control
– Ingebouwde Chromecast
– Dolby Audio & dts HD

Lees ook: Review Xiaomi Mi Box S

Xiaomi Mi Box S Android Box op AliExpress
Via: aliexpress.com

2. Vontar X96 Mini Android TV box

De Vontar X96 op AliExpress is niet de naam voor een zojuist ontdekte planeet in ons zonnestelsel, maar wel voor een hele populaire Mini Android TV box. Met 2 GB RAM en 16 GB ROM is het niet de grootste krachtpatser, maar levert hij toch meer dan goede prestaties. Zeker gezien zijn beperkte formaat van slechts 8 x 8 cm. De internetsnelheden van de Android TV box komen tot maximaal 100 MB/s en er wordt 4K beeld ondersteund met 30 FPS. Let op: één variant van de Vontar X96 biedt geen spraakbesturing. Je moet dit zelf kiezen bij het bestellen.

Voordelen van de Vontar X96 Mini Android TV box
– Kleiner dan de meeste telefoons
– Zeer schappelijk geprijsd
– Voice ondersteuning

T95Q Android TV Box op AliExpress
Via: aliexpress

3. Vontar H96 Max

De Vontar H 96 Max is wellicht één van de meest verkochte Android TV Boxen op AliExpress. Dat is ook niet zo vreemd, want het is namelijk een indrukwekkend apparaat. Met 4GB RAM en 64 GB ROM heb je genoeg power om alle content moeiteloos op te starten en te streamen. En vanwege de 4K met 60 FPS kun je ook Netflixen en Youtube kijken op de allerhoogste kwaliteit.

Voordelen van de Vontar H 96 Max
– Android 9.0
– 4GB RAM en 64 GB ROM
– 4K met 60 FPS
– Voice control
– USB 3.0

H96 Max
Via: aliexpress.com

4. Vontar T95Q TV box

De Vontar T95Q op AliExpress is een zeer populair apparaat, en heeft ten opzichte van de andere apparaten in dit rijtje een afwijkende vorm. De ‘vliegende schotel’ is zeker een bijzondere aanwinst op of onder je tv-meubel. Samen met de 4K HDR beeldkwaliteit en een vernieuwde versie van Android, weet je zeker dat je voorlopig weer heel relaxed TV kunt kijken.

Voordelen van de Vontar T95Q TV box
– Android 9.0
– 4 GB RAM en 64 GB ROM
– 4K HDR beeldkwaliteit

T95Q Android TV Box
Via: aliexpress

5. Beelink official store

Beelink is een populair merk als het gaat om de Android TV boxen op AliExpress. Maar er is niet maar één goede variant. Er zijn er heel veel. De Android TV boxen van Beelink zijn daarbij ook zeker niet het goedkoopst. Maar de kwaliteit en het design van de apparaten zijn vaak fenomenaal en maken een hoop goed. Goede TV boxen van Beelink zijn onder andere:

  • Beelink GT King
  • Beelink GT 1 – mini 2
  • Beelink GT King Pro
Beelink GT King Pro
Via: aliexpress.com

Met een Android TV box open je een wereld vol mogelijkheden. Heb jij al een Android TV box op AliExpress op het oog? Welke is jouw favoriet, en waarom juist die? Laat het ons weten in de comments!

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer