IPTV op AliExpress: doen of beter niet? Ik ben op onderzoek uit gegaan

IPTV is populairder dan ooit en inmiddels op veel plaatsen verkrijgbaar. Er is nu ook IPTV op AliExpress te koop, waar dit vaak bijzonder goedkoop aangeboden wordt. Maar moet je dat eigenlijk wel doen? En wat is IPTV eigenlijk. Dit en meer beantwoorden we in dit IPTV AliExpress artikel.

Wat is IPTV?

Laten we beginnen bij de basis: wat is IPTV eigenlijk? IPTV is een methode om via internet tv-zenders of andere content te bekijken. De afkorting staat dan ook voor Internet Protocol Television.

Er zijn veel legale aanbieders van IPTV, die dankbaar gebruik maken van deze techniek om efficiënt beelden via het internet uit te zenden.

Ook zijn er tegenwoordig steeds meer aanbieders die een enorm zender- en content-aanbod hebben van over de hele wereld. Dit wordt vervolgens aangeboden voor een bijzonder lage prijs, net als IPTV op AliExpress, maar daarover later meer.

Allereerst wil ik de voor- en nadelen van IPTV voor je op een rij zetten.

Voordelen
  • Enorm groot aanbod van content van over de hele wereld
  • Mogelijkheid om interactiviteit in te bouwen tijdens het streamen
  • Ondersteuning op veel apparaten middels apps en andere software
  • Eenvoudige installatie voor eindgebruiker
Nadelen
  • Stabiele internetverbinding vereist

Is IPTV eigenlijk wel legaal?

Inmiddels weet je wat IPTV is: televisie en andere content uitgezonden via internet. Maar de vraag is, is dit wel legaal?

Op zichzelf is IPTV niet legaal, het is niet meer dan een techniek die het mogelijk maakt om content via internet te distribueren. Er zijn dan ook veel legale aanbieders van deze dienst.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Maar zoals je je wellicht kunt voorstellen zijn er tegenwoordig ook veel illegale aanbieders. Hier is een enorm aanbod van televisie-zenders van over de hele wereld, vaak aangevuld met grote aantallen films en series van diensten als Netflix, HBO en anderen.

Zoals je je kunt voorstellen, zijn deze diensten, die vaak goedkoop aangeboden worden, niet legaal. Er worden geen rechten betaald om al deze zenders aan te bieden of als wederverkoper op te treden. Dat maakt deze IPTV-abonnementen illegaal.

Tegenwoordig wordt het woord IPTV gebruikt om deze illegale aanbieders aan te duiden, maar we weten nu dat dat niet 100% correct is.

Maar welke IPTV wordt er nu op AliExpress aangeboden? Ik ben op onderzoek uitgegaan.

Xiaomi Mi Box S Android Box op AliExpress
Voorbeeld Android TVbox (Xiaomi Mi Box)

Wat heb je nodig voor IPTV?

Eigenlijk is het tegenwoordig kinderlijk eenvoudig om IPTV af te spelen. Je hebt onderstaande zaken nodig om aan de slag te gaan.

  • IPTV-abonnement – Om aan de slag te gaan heb je uiteraard een IPTV-abonnement nodig. Dit zijn over het algemeen betaalde diensten, waar je een maandelijks of jaarlijks bedrag voor betaalt.
  • Stabiele internetverbinding – Je dient een stabiele internetverbinding te hebben, dit kan via ethernet of wifi zijn, afhankelijk van jouw persoonlijke setup en manier van streamen. Wil je in 4k streamen, dan is 50mpbs aan te bevevalen.
  • Decoder of app – Om de beelden om te zetten naar het grote scherm (vaak de tv) is het noodzakelijk om een decoder of app te gebruiken. Dit kan op verschillende manieren, daarover hieronder meer.

Als je een abonnement neemt bij een legale aanbieder van IPTV, krijg je vaak een decoder thuis gestuurd, waarmee je de zenders en andere content kunt ontvangen.

Wil je van andere IPTV-diensten gebruik maken, dan wordt dit veelal via apps op Android-boxen gedaan. Op deze Android-boxen wordt dan de IPTV-app geïnstalleerd, waar je na het invoeren van je inlog, alle zenders zult zien die binnen je abonnement vallen.

Er zijn tegenwoordig veel Android (TV) boxen beschikbaar, die ondersteuning voor deze IPTV-apps hebben. Dit is bijvoorbeeld een veel verkochte Android Box.

Op deze TV-boxen installeer je de dus een IPTV-app, waarbij Smarters Player een populaire is. Op zich kun je ‘niets’ met deze app, je dient een actief abonnement te hebben.

IPTV AliExpress

IPTV AliExpress

Nu je weet hoe IPTV werkt, is het tijd om te onderzoeken hoe dit nu precies aangeboden wordt op AliExpress.

Als je vroeger de zoekterm ‘IPTV’ invoerde op AliExpress, kreeg je een grote hoeveelheid aanbieders. Tegenwoordig is AliExpress strikter in het verwijderen van deze listings. Toch zijn er nog meer dan genoeg IPTV-aanbieders te vinden op AliExpress.

Je moet wellicht wat creatiever zijn met je zoektermen en vervolgens doorklikken via de gerelateerde en aanbevolen producten. Op deze manier vind je vaak veel meer aanbieders.

Na een kwartiertje zoeken, heb ik in ieder geval tientallen IPTV-abonnementen op AliExpress gevonden.

Hierbij is het gemeengoed om een proefabonnement te vragen als ik naar deze productlistings kijk. Hierbij krijg je 1-3 dagen gratis toegang tot de dienst om zo te kijken of het wat voor jou is.

Vervolgens kun je besluiten om IPTV op AliExpress aan te schaffen, of niet. Het probleem met deze abonnementen via AliExpress is, dat de shops vaak snel weer verdwijnen. Ze kiezen er dan zelf voor het aanbod te verwijderen (en een nieuwe te maken), of AliExpress zorgt dat deze verwijderd wordt.

Daarom zijn er niet veel reviews beschikbaar van IPTV-abonnementen op AliExpress. Het is dus lastig kiezen en dat is dan ook één van de redenen dat er een trial van een paar dagen wordt aangeboden.

Het aanbod van IPTV op AliExpress is vrij groot, maar het is enigszins hidden in plain sight. Dat wil zeggen dat je goed moet zoeken om de aanbieders te vinden. Als je doorhebt hoe dit werkt, dan zul je er vele tientallen vinden.

Dus IPTV AliExpress doen? Of beter niet?

Hoe je het ook bekijkt, er is een aanbod op AliExpress, maar ook zeker een vraag. Er zijn vrij veel mensen die daar maandelijks op zoeken, dus het is dan ook niet zo vreemd dat er verkopers zijn die toch proberen om buiten de regels van AliExpress om deze diensten aan te bieden.

Toch is het overduidelijk illegaal: deze IPTV-abonnementen op AliExpress bevatten veel content waar de rechthebbende geen vergoeding voor krijgt. Dat alleen al is natuurlijk een reden om niet voor een AliExpress IPTV-deal te gaan.

Besluit je het toch te doen, bedenk dan wel dat de kwaliteit wisselend kan zijn, of dat de server ineens offline gehaald kan worden door instanties zoals Brein of de internationale equivalent hiervan.

Ben je niet tevreden, open dan altijd een dispute of neem contact op met de AliExpress klantenservice, ook als je een dienst hebt gekocht.

Lees ook

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

2 gedachten over “IPTV op AliExpress: doen of beter niet? Ik ben op onderzoek uit gegaan”

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer