AliExpress bestelling voltooid maar niet ontvangen: 5 tips

Help! Is je bestelling voltooid maar niet ontvangen? Hoewel je misschien direct de neiging hebt om de postbezorger te verdenken van diefstal, kan er meer aan de hand zijn. Ik ga je laten zien wat je kunt doen als jij je AliExpress bestelling niet ontvangen hebt.

AliExpress bestelling voltooid maar niet ontvangen

Het is behoorlijk irritant als je niet weet wat er gebeurd is met je pakketje. Heel begrijpelijk. De reden waarom je pakketje op afgeleverd staat, kan ik je alleen niet met 100% zekerheid vertellen. Wel kan ik je helpen om een aantal problemen uit te sluiten. Kijk je mee?

1. Verzendstatus op meerdere plekken checken

Er zijn diverse methoden om te kijken of je AliExpress pakketje nog onderweg is, terwijl er staat dat hij geleverd is. In ons artikel over het volgen en traceren van AliExpress pakketjes vertel ik je waar je nog meer kunt zien waar je pakketje zich bevindt.

Staat er op álle websites dat je pakketje geleverd is, maar je hebt ‘m echt niet ontvangen, dan is er nog steeds geen reden tot paniek.

Goede apps/sites om AliExpress-pakketjes te tracken zijn:

Lees ook: AliExpress pakketje (nog) niet ontvangen: dit kun je zelf doen

Per ongeluk gemarkeerd als bezorgd

Digitalisering is over het algemeen iets moois. Toch is het verkeerd indrukken van een knopje zo gebeurd. Het kan daarom voorkomen dat een bezorger je pakketje als bezorgd heeft gemarkeerd, maar dat het nog steeds in de wachtrij ligt om bezorgd te worden.

Heb nog twee dagen geduld
Kun je alle tussenstappen van het pakketje goed volgen, maar is de laatste sprong naar ‘bezorgd’ een vreemde? Heb dan nog even twee dagen geduld voordat je aan de bel trekt bij AliExpress.

In principe moeten bezorgdiensten een pakketje binnen een X aantal dagen bezorgen. Het kan zijn dat de bezorger druk was en het net niet heeft gered op de dag waarop jouw pakketje stond ingepland.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

2. Neem contact op met de lokale bezorgdienst

Hier in je account kun je zien via welke lokale bezorgdienst jouw pakketje wordt bezorgd. Dit schema zie je wanneer je op ’track order’ klikt in de lijst met bestellingen. Door op ‘details’ te klikken, word je naar de website van de lokale bezorgdienst gestuurd.

AliExpress pakket volgen
Via: aliexpress.com

Zie je deze knop niet staan, gebruik dan één van de websites uit dit artikel om erachter te komen wie de zogenaamde ‘last mile carrier’ is. Vaak zal dit PostNL zijn.

3. Kijk hoe lang Buyer Protection nog geldig is

Dat je AliExpress bestelling op voltooid staat maar dat je het pakket nog niet ontvangen hebt, is vervelend. Toch kost het je niet altijd geld. Je kunt namelijk gebruikmaken van Buyer Protection. Dit is een garantietermijn waarbinnen je altijd je geld kunt terugkrijgen.

Buyer protection: zo check je hoe lang deze nog loopt

Om de buyer protection op AliExpress te checken van jouw order(s), kun je op deze link klikken. Zorg er ervoor dat je bent ingelogd en selecteer vervolgens de juiste bestelling. Hier zie je bovenaan staan hoe lang deze nog loopt!

Dat ziet er dan ongeveer zo uit:

Buyer protection

Hier zie je wat Buyer Protection voor jouw bestelling betekent

Zorg dat je de Buyer Protection niet laat verlopen. Je kunt een verlenging aanvragen bij een verkoper als je pakketje nog niet binnen is. Dat kan bij je bestelling, onder het kopje ‘Order Details’. Vind je dat je lang genoeg gewacht hebt, dan kun je de verkoper benaderen via jouw bestellingenlijst hier.

Meer info over kopersbescherming kun je hier vinden

Je kunt dan terugbetaling aanvragen.

aliexpress bestelling voltooid niet ontvangen
Via: aliexpress.com

4. Neem contact op met AliExpress

Hoewel de Engelse taal voor de klantenservice van AliExpress soms een flinke uitdaging vormt, kom je er redelijk uit als er iets mis gaat. Ook wil AliExpress de naam hoog houden en wordt er dus wel degelijke service verleend.

Heb je een pakketje van AliExpress niet ontvangen, dan nemen ze je vaak wel serieus. Kom je er niet uit met een verkoper, neem dan contact op met AliExpress om je geld terug te vragen.

Lees ook ons artikel over hoe je contact op kunt nemen met AliExpress.

Je kunt hier in de lijst met je bestellingen eenvoudig nogmaals hetzelfde product bestellen, als je dat nog wilt hebben, tenminste.

5. Open een dispute

Zorg ervoor dat je op tijd bent met het openen van een dispute. Als deze tijd verstreken is, is de kans vrij klein dat je het product/geld nog terug gaat zien.

Het openen van een dispute is als het ware een klacht indienen. AliExpress bemiddelt dan tussen koper en verkoper om zo tot een oplossing te komen.

Meer info kun je vinden in onze uitgebreide gids over een AliExpress dispute.

Heb je zelf tips om het probleem op te lossen dat jouw AliExpress pakket geleverd maar niet ontvangen is? Laat ons weten hoe jij het hebt opgelost!

Lees ook: Snelle(re) levering op AliExpress: zo werkt het

Veel gestelde vragen als je pakket niet ontvangen is, maar wel ‘geleverd’ is

Als ik mijn pakket niet heb ontvangen, is het dan kwijt?

Die mogelijkheid is er wel, maar de kans is vrij klein. Er zijn een aantal redenen waarom jouw bestelling deze status heeft gekregen. Verlies van het pakketje is wel een mogelijkheid, maar niet de enige.

Wordt mijn pakketje van AliExpress alsnog bezorgd?

Dat gebeurt vaak wel. Dat komt omdat het markeren van jouw pakketje als bezorgd soms een fout is. Is je pakketje wel voltooid maar niet ontvangen, dan kan dat komen omdat de pakketdienst vertraging heeft opgelopen.

Ben ik mijn geld kwijt?

Zeker niet. Want ondanks dat je zaken doet met China, ben je als consument toch goed beschermd. Ik vertel je meer over de kopersbescherming van AliExpress en waar je die kunt verlengen.

Lees ook

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer