AliExpress snelle levering: zo heb je pakketje snel(ler) in huis

Tegenwoordig zijn er veel vertragingen en niet geleverde AliExpres-pakketjes. Erg vervelend. Soms moet je maanden wachten op een nieuw een pakketje dat al tijden vastzit in het ‘lokaal transport’. In dit artikel een tip om artikelen snel(ler) in huis te hebben.

AliExpress en verzendtijden

Waar AliExpress vroeger erom bekend stond dat het maanden duurde voordat je dat kabeltje in huis had, is er de laatste jaren het één en ander veranderd.

Echter, de laatste tijd zijn er weer veel vertraagde pakketjes, door meerdere verschillende redenen. Van een lockdown tot nieuwe vervoerders.

Toch zijn er dingen die je zelf kunt doen om pakketjes zo snel mogelijk in huis te hebben. Dit vergt wel enig zoekwerk en is soms iets duurder.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

AliExpress snelle levering: dit zijn je opties

Onderstaande methode is helaas geen garantie om je pakketjes significant sneller in huis te hebben. Toch kun je met AliExpress snelle levering pakketjes binnen ongeveer twee weken verwachten.

Er zijn meerdere AliExpress verzendmethodes, allen met hun eigen prijs en levertijd. Hierbij is het goed om te weten waar je precies voor kiest om het product zo snel mogelijk in huis te hebben.

Eerder zagen we dat gecombineerde levering relatief snel was, maar inmiddels is dat ook lang niet meer altijd het geval. Ook hier zijn pakketjes tegenwoordig vaak maanden onderweg.

Als je zeker(der) wil zijn dat je pakketjes sneller in huis hebt, dan is het goed om te kiezen voor AliExpress standard shipping. Dit is op dit moment de snelste verzendmethode.

Mijn ervaring van de laatste maanden is dat het ongeveer twee weken duurt alvorens je de producten in huis hebt.

Een interessante ontwikkeling hierin is, dat dit eerst als 7-daagse levering werd omschreven op de website van AliExpress. Tegenwoordig vind je daar 15 dagen. Een verdubbeling dus. Maar toch zijn de pakketjes een stuk sneller in huis.

Wil je de pakketjes nog sneller in huis, dan kun je kiezen (en betalen) voor diensten als DHL of UPS. Deze worden door een aantal verkopers aangeboden. Hou er hierbij wel rekening mee dat dit relatief duur is.

Snelle levering AliExpress: zo kun je de juiste producten vinden

We gaan dus op zoek naar producten met een snelle levering AliExpress. Deze worden verzonden via de AliExpress standard shipping methode, waarbij ze dus (theoretisch) binnen twee weken in huis moeten zijn.

Om dit te kunnen doen, zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen.

1. Ga naar de site van AliExpress en zoek zoals je gewend bent

2. Om mee te doen met dit voorbeeld, kun je ook op deze link klikken. Hier zoeken we naar zonnebrilen.

3. Bovenaan zien je een aantal filters staan, waaronder ’15-daagse verzending’

Snelle levering AliExpress

4. Selecteer deze optie, maar let op

5. Er komen nu alleen maar producten in de lijst die snel in huis zijn. Er is alleen een grote maar. Op de site van AliExpress kunnen verkopers ook adverteren. Dan kopen ze eigenlijk de topposities in de zoekmachine van Ali. Deze resultaten voldoen meestal niet aan de filters.

Een advertentie herken je zo:

AliExpress snelle levering

6. Selecteert vervolgens een product, zoals deze

7. Hierin zie je net staan dat het product snel in huis is, herkenbaar aan deze tekst.

Als je een dergelijk product selecteert, kun je profiteren van AliExpress snelle verzending.

Garantie voor tijdige levering

Als je goed kijkt naar de laatste afbeelding, dan zie je daar staan ‘Garantie voor tijdige levering‘. Eerst werd ik enthousiast, maar toen ik op onderzoek uitging, toch iets minder.

Allereerst: goed dat AliExpress iets aan de verzendtijden probeert te doen, er zijn simpelweg veel klachten, zoals ook op het Chinafans forum te lezen is.

Maar als ik vervolgens naar de voorwaarden kijk van deze ‘Garantie voor tijdige levering’, dan is het niet niet bijzonder interessant, helaas.

Op deze pagina legt AliExpress precies uit wat er hiermee bedoeld wordt. Mocht levering binnen 15 dagen niet gehaald worden, dan ontvang je een AliExpress coupon van 1 dollar. Deze coupon is 60 dagen geldig en je krijgt er maximaal één per bestelling.

Geen briljante tegemoetkoming helaas, maar het laat wel zien dat AliExpress snelle verzending serieus neemt.

Dus altijd snelle levering?

Deze methode werkt in veel gevallen, echter is het geen garantie. Er zullen ook pakketjes zijn die door externe omstandigheden gewoon langer onderweg zijn.

Hopelijk heb je je producten nu in ieder geval iets sneller in huis en bespaart het de nodige frustratie.

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

3 gedachten over “AliExpress snelle levering: zo heb je pakketje snel(ler) in huis”

 1. Als het geen garantie is, waarom staat er dan in de AliExpress app “15-daagse levering GARANTIE” ? Misleidend. Leuk als je ergens (nog ruim) op gerekend had en het gewoon veel en véél te laat komt.

  Beantwoorden
 2. Alles ging goed met de 15 dagen levering totdat het blijft hangen bij de douane in Nederland. Heb het nog steeds niet ontvangen. Is inmiddels al meer dan 25 dagen geleden. 🙁

  Beantwoorden
 3. Tegenwoordig is 15 daagse levering een lachertje helaas.
  Vandaag 13/11 besteld, geeft Ali (met 15 daagse levering aan dat de verwachte bezorgdatum 9/12 is. Dat is geen 15 maar 26 dagen. Zelfs al trek je de weekenden ervan af kom er niet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer