Hoe lang duurt verzenden bij AliExpress: na 200+ bestellingen heb ik het antwoord

Twee woorden, negen letters: “duurt lang!“. Of het nou gaat om een biertje in de kroeg of een bestelling op AliExpress. Het wachten duurt voor allebei te lang. En hoewel AliExpress soms toch wel sneller is dan verwacht, vraag jij je ongetwijfeld af: hoe lang duurt verzenden bij AliExpress eigenlijk? Na het doen van honderden bestellingen denk ik dat ik het antwoord heb.

AliExpress: hoe lang duurt het verzenden?

Goed. Je hebt iets besteld, of je muis is nét boven de betalingsbevestiging blijven hangen. Misschien moet je zelfs nog beginnen met shoppen. In alle gevallen is het handig om te weten hoelang het duurt voor jouw pakketje er is.

Ondanks dat je nooit helemaal zeker weet hoe lang verzenden bij AliExpress duurt, kun je wel een redelijke inschatting maken. Het is namelijk niet altijd afhankelijk van de verkoper.

Wat bepaalt hoe lang een bestelling van AliExpress duurt?

Laten we beginnen met de processen die je zelf kunt controleren. Dat zijn het land van herkomst en de verzendmethode.

Check ook even waar je het beste kunt kijken waar je pakketje is.

Land van herkomst

Voorheen was AliExpress alleen maar in China. Tegenwoordig is dat wel anders. Lokale warenhuizen steken de kop op en zelfs in Europa vind je tegenwoordig al een handjevol warenhuizen van AliExpress. Je verzending duurt een stuk minder lang als je bestelling gewoon vanuit Spanje, Polen of Tsjechië wordt verstuurd.

De producten zijn dan soms zelfs voorzien van een 7 of 10 dagen delivery logo. Je kunt dan verwachten dat je pakketje er in twee weken is.

Komt je pakketje uit China? Dan komt het vrijwel niet voor dat je pakketje er binnen twee weken is. Hoewel de verzendmethodes steeds beter en sneller worden, is dat gewoon iets te optimistisch. Je kunt er wel voor zorgen dat je pakketje sneller komt als je in China bestelt.

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Twee maanden langer wachten bij verkeerde verzendmethode…

Ik heb zelf ervaring gehad met verschillende verzendmethodes. Daarmee bedoel ik het bedrijf dat de pakketjes verzend. Net zoals dat wij DHL en PostNL in Nederland hebben, heeft China ook verschillende postorderbedrijven. Hieronder licht ik ze even toe.

Hier vind je direct het overzicht om je pakket te volgen

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

AliExpress Standard Shipping | 15-30 dagen
Deze optie is over het algemeen het snelst. Hoewel AliExpress Standard Shipping voorheen nog lang kon duren, snoepen ze steeds meer van die wachttijd af. Kun je kiezen voor AliExpress Standard Shipping, dan zou ik dat doen. Je betaalt dan geen extra kosten en je pakketje is er redelijk snel.

De verwachtte leveringsdatum staat in dat geval ook onderaan. In mijn ervaring klopt dit over het algemeen aardig.

Cainiao Super Economy | 30-80 dagen
Niet schrikken, maar ja. Met Cainiao Super Economy moet je soms ruim 2 maanden wachten op je pakketje uit China. Er zijn zelfs verhalen van mensen die 4 maanden lang hebben gewacht op een pakketje. Hoewel dat uitzonderingen zijn, mag duidelijk zijn dat Cainiao niet de meest ideale verzendmethode is als je die leuke kinderkleding ook echt binnen hebt voordat je kinderen volwassen zijn.

Cainiao heeft ook verzendmogelijkheden van Europa. Dan staat er soms een levertijd van 7 dagen bij. Dit is Cainiao Warehouse Express Shipping. Een andere verzendmethode, die dus wel snel is.

Overige (betaalde) verzendopties
Naast bovenstaande gratis verzendopties zijn er ook nog tal van betaalde verzendmethodes. Je moet dan vaak wel betalen. In het voorbeeld hieronder zie je dat zelfs AliExpress Standard Shipping extra geld kost. Dat komt omdat het geselecteerde product maar 80 cent kost. Bestel je boven een bepaald bedrag, dan wordt het alsnog gratis. DHL en Fedex IP kosten wel altijd extra geld.

In dit geval zijn de verzendkosten bij die partijen ruim 3.000% procent duurder dan het product zelf. Dat is hetzelfde als een auto kopen voor € 10.000 euro en afleverkosten betalen van € 300.000. Jep…

Waarom duurt verzenden op AliExpress soms lang?

Er zijn verschillende redenen waarom een bestelling op AliExpress soms lang duurt. Sowieso heeft het met de wijze van transport te maken. Een pakketje in een vliegtuig is er veel sneller dan eentje die met de boot naar Nederland komt. Daar zou het bij je pakketje van Cainiao weleens goed mis kunnen gaan.

Andere oorzaken zijn enorme druktes bij de transportbedrijven. Je hebt vast weleens filmpjes gezien van enorme bergen pakketjes die weggewerkt moeten worden door het personeel van de postorderbedrijven.

Omdat steeds meer mensen shoppen in China, duurt je bestelling en de verzending dus ook steeds langer. Zeker als de bedrijven daar niet meer personeel aannemen om de voorraad weg te werken.

Misschien vind je dit ook interessant:


FAQ over levertijd van bestellingen en verzendingen

Hoe lang duurt het voordat mijn pakketje aankomt?

Dat hangt van drie dingen af. Het land van herkomst, het bedrijf dat je kiest en een klein beetje mazzel.

Moet ik verzendkosten betalen?

Nee. De meeste producten worden gratis verzonden. Je kunt hier een filter voor aanzetten in het overzicht met zoekresultaten. Wil je een supersnelle verzending, dan kun je daar wel extra voor betalen.

Kan ik zorgen dat mijn pakketje sneller wordt geleverd?

Helaas niet als je het pakketje al besteld hebt. Moet je nog verzenden, dan kan het kiezen van het land van herkomst en het postorderbedrijf een groot verschil maken.

Wat is de minimale en maximale levertijd van AliExpress?

Ga uit van redelijk kort (15 dagen) tot 2 maanden. Koop je iets uit een Europees warenhuis dan is het soms 10 dagen. In extreme gevallen kan het meer dan 3 maanden duren.

Header foto via: pixabay.com | Nastya Gepp, CC

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer