Zending geaccepteerd door vliegtuigmaatschappij op AliExpress: alles wat je moet weten

De eerste paar dagen na je bestelling houd je de status van je pakketje vaak angstvallig in de gaten. Is ’tie er al bijna? Nee. Hij is nu pas geaccepteerd door de vliegtuigmaatschappij. Maar wat betekent dat eigenlijk. En hoe lang duurt het verzenden nu nog?

Wat betekent het als je zending is geaccepteerd door de vliegtuigmaatschappij?

Je pakketje van AliExpress doorloopt een aantal stappen voordat het arriveert in Nederland. De reis vanaf de fabriek of het warenhuis naar het vliegveld duurt vaak niet zo lang. Binnen 24 uur krijg je vaak al bericht dat het product het warenhuis heeft verlaten.

Toch blijven veel pakketjes steken op het vliegveld. Wat gebeurt daar toch? Die vraag is niet met één antwoord te beantwoorden. Hieronder de mogelijke redenen, gesorteerd op aannemelijkheid:

Lees ook: hoelang duurt verzenden bij AliExpress

Je product ligt klaar voor verzending, maar moet wachten op verzending (Zeer aannemelijk)

De verzendopties op AliExpress lopen nogal uiteen qua levertijden. Dat komt omdat ieder pakketbedrijf een afspraak maakt met internationale vervoerders. Een postorderbedrijf krijgt soms voorrang, of moet even wachten, afhankelijk van zijn plek op de ranglijst.

Sommige bedrijven die binnen een week leveren, betalen vaak de hoofdprijs . Jij daarom waarschijnlijk ook. Gratis verzendingen hebben helaas geen voorrang. Soms moet er dan gewacht worden op een vlucht die nog niet volgeboekt zit met Chinese producten.

Je zending is dan wel geaccepteerd door de vliegtuigmaatschappij, maar hij blijft daar dan gewoon nog even liggen.

zending geaccepteerd door vliegtuigmaatschappij
Via: pixabay.com | Free-Photos, CC

De containers zitten nog niet vol (aannemelijk)

Hoewel het nu niet helemaal duidelijk is welke producten wel of niet per vliegtuig komen, zegt de levertijd daar wel wat over. Soms moet een vervoerder wachten tot een vrachtcontainer vol zit met pakketjes.

Omdat AliExpress fabrikanten hun producten niet in dozen maar plastic inpakken, kunnen er soms wel tienduizenden pakketjes in een container. Het kan dan even duren voordat de pakketjes deze kant op verscheept worden.

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Je pakketje is kwijt (niet aannemelijk)

Langs iedere weg kan een pakketje kwijtraken. Maar geloof me: dat gebeurt vaker niet dan wel. Hoewel volgens verschillende bronnen blijkt dat soms wel 1 op de 10 pakketjes kwijtraakt, heb ik het nog nooit meegemaakt. En ik heb veel besteld via internet. Heel veel.

Wat moet je doen als je pakketje is geaccepteerd door de vliegtuigmaatschappij?

De bovenste twee redenen zijn veruit het meest logisch. Je hoeft daarom maar één ding te doen. Achterover leunen en wachten tot de status van je pakketje verandert. Ik heb zelf wel eens 3 weken zien staan dat mijn pakketje was geaccepteerd door de vliegtuigmaatschappij. Vervolgens verscheen hij ineens aan mijn voordeur. Zonder al de overige stappen te laten zien.

Soms blijft je pakketje dus ook gewoon hangen in het systeem. Geef het gewoon nog even de tijd en houd de ‘Buyer Protection‘ van je product in de gaten. Is je pakketje er nog steeds niet? Vraag de verkoper dan om het verlengen van deze garantieperiode.

Wat betekent het als je zending is geaccepteerd door de vliegtuigmaatschappij?

Je pakketje ligt op het vliegveld in China of een ander land waar je product vandaan komt. Er zijn drie redenen waarom dit langer kan duren. Ik leg het je uit.

Moet ik mij zorgen maken over mijn levering?

Dat nooit. Je product is namelijk gewoon verzekerd door AliExpress. Je zult hooguit nog een paar weken extra moeten wachten. In dit artikel lees je waarom het niet nodig is om je zorgen te maken.

Hoe lang duurt het nog voordat mijn pakketje wordt bezorgd?

Goede vraag en lastig te beantwoorden. Mijn record is drie weken. Maar het zou zomaar een paar dagen kunnen zijn. Lang leve AliExpress 😉

Via: pixabay.com | Free-Photos, CC

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer