Aliexpress Schiedam: waarom is mijn pakketje daar?

Aliexpress featured Chinafans

Als je wel eens iets besteld op Aliexpress en het is inmiddels in Nederland aangekomen, dan zie je in de PostNL-app of andere tracking wel eens ‘Aliexpress Schiedam staan. Maar wat betekent dit precies? Wij hebben alles info hierover voor je op een rij gezet.

Aliexpress en pakketjes verzenden

Zoals je wellicht weten worden er dagelijks vele duizenden pakketjes vanuit China naar Nederland verzonden vanuit Aliexpress. Hiervoor worden allerlei verschillende verzendmethodes en aanbieders gebruikt. Soms komt je pakketje met de boot, de andere keer gaat het met een vliegtuig mee, hetgeen natuurlijk veel invloed heeft op de snelheid waarmee je hem zult ontvangen.

Aliexpress heeft afspraken gemaakt met PostNL over de verzending van deze pakketten, waarbij mijn persoonlijke voorkeur er altijd naar uit gaat om de optie ‘Aliexpress standard shipping’ te kiezen om de simpele reden dat dit meestal binnen een week of 2 arriveert.

Lees ook: 12 tips voor AliExpress en wat je er zeker moet bestellen


SUPERDEALS op AliExpress

Er zijn weer nieuwe superdeals beschikbaar!

Aliexpress Schiedam

Als je het pakketje van Ali hebt gevolgd, dan zul je op een bepaald moment zien dat hij in Nederland aangekomen is. Sterker nog, het is goed mogelijk dat je danwel een mailtje krijgt van PostNL of een melding van de app van het vervoersbedrijf.

Daar zien je dan als afzender Aliexpress staan, so far so good, maar hier staat dan ook nog ‘Aliexpress Schiedam’ bij. Laten we allereerst op de details inzoomen, dit staat er dan als afzender:

Aliexpress Schiedam
Postbus 7096
3109 AB Schiedam

Dit betekent dat dit het pakket eenmaal in Nederland aangekomen is vanuit Schiedam verder verzonden zal worden naar de uiteindelijk ontvanger van het pakketje. Het is niet helemaal duidelijk wat er gebeurt in Schiedam, of dit nu een hub van Aliexpress is, of dat hier bijvoorbeeld pakketjes ingeklaard worden door de douane.

Hoe dan ook, persoonlijk heb ik ook meerdere keren gezien dat pakketjes verzonden worden naar mij vanuit Aliexpress Schiedam, waarbij het een aantal dagen netjes aankwam, niets om je zorgen om te maken.

Voorbeeld Aliexpress Schiedam in PostNL-app – Bron: Chinafans.nl

Lees ook: hoelang duurt verzenden bij AliExpress?

Onze AliExpress favorieten van deze maand

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog

Aliexpress Schiedam retouren

Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Stel, jouw pakketje kan niet afgeleverd worden om welke reden dan ook, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Het pakketje is onbestelbaar en kan niet afgeleverd worden
 • Het opgegeven adres bij de aankoop op Aliexpress is onjuist
 • Het pakketje heeft te lang op het postkantoor gelegen en is niet afgehaald

In deze scenario’s gaat het pakketje weer terug naar Aliexpress Schiedam, zie dat als een retour afzender van je Ali-pakket. Het is niet zo dat het pakket daar opgeslagen wordt zodat jij ernaar toe gaat. De kans is groot dat het ofwel terug gaat naar China, naar de afzender, of dat ze er iets anders mee doen. Wat dit precies zou kunnen zijn, durf ik niet te zeggen, maar waarschijnlijk gaan niet alle pakketjes retour naar Ali in verband met hoge verzendkosten.

Lees ook: AliExpress zending geannuleerd; opgelost in 4 eenvoudige stappen

Wat moet je doen?

Er is niet veel dat je direct kunt doen, maar met onderstaande suggesties kun je in ieder geval een aantal zaken uitsluiten.

 1. Bekijk je orderdetails op Aliexpress
 2. Navigeer naar de tracking van de juiste bestelling
 3. Installeer de PostNL voor snellere tracking (Android en iOS)
 4. Hou goed in de gaten of jouw pakketje niet al op het postkantoor aangekomen is
 5. Kom je er niet uit, of gaat je pakket retour, open dan een ‘dispute’ op Aliexpress om eventueel je geld terug te krijgen

Kan ik mijn pakketje ophalen bij Aliexpress Schiedam

Als je het bovenstaande verhaal gelezen hebt, dan weet dat je dat dit niet mogelijk is. Aliexpress Schiedam is geen toegankelijk plaats voor bezoekers, omdat het waarschijnlijk een centrale ontvangsthub is van Ali en mogelijk andere (buitenlands) aanbieders. Dat wil dus zeggen dat je bij een verwacht pakket gewoon moet wachten totdat de postbode langs is geweest.

De plek van Aliexpress in Schiedam is dus eigenlijk niet meer dan een plek van waaruit pakketjes (al dan niet administratief) gedistribueerd worden en geen bezoekadres voor klanten. Stuur dus ook nooit post of pakketjes retour naar Postbus 7096.

Veelgestelde vragen over Aliexpress Schiedam

Wat is Aliexpress Schiedam nu eigenlijk precies?

Aliexpress in Schiedam is een soort van centrale plek waar pakketjes van onder andere Aliexpress binnen komen om deze vervolgens van daaruit verder te verdelen in het land. Je ziet Aliexpress Schiedam dan ook vaker als afzender staan in de PostNL.

Mijn pakket gaat retour naar Aliexpress Schiedam, kan ik deze ophalen?

Aliexpress Schiedam kun je niet bezoeken, het is geen plek om pakketjes op te halen of in ontvangst te nemen. In plaats daarvan is het verstandig contact op te nemen met de verkoper op Aliexpress om te bekijken wat je het beste kunt doen en eventueel je geld terug te krijgen

Wat is Aliexpress Schiedam, Postbus 7096, 3109 AB Schiedam?

Dit is een centrale plaats van waaruit pakketjes van Aliexpress en andere aanbieders verder worden verzonden in Nederland. Dit is geen vestiging van Aliexpress.

Kan ik contact opnemen met Aliexpress Schiedam?

Aliexpress in Schiedam is geen vestiging van Aliexpress, waardoor je geen contact kunt opnemen. Als je vragen hebt over je product en/of verzending vanaf Ali, dan die je contact op te nemen met de verkoper hiervan via de website of app van Ali.

Is er een afhaalpunt van Aliexpress in Schiedam?

Helaas is er geen afhaalpunt van Aliexpress in Schiedam. Dit is een centrale plaats van waaruit pakketjes verzonden worden eventuele onbestelbare pakketjes retour gaan. Het is dus niet mogelijk om Aliexpress te bezoeken in Nederland of Schiedam.

6 Opmerkingen
Toon alles Handigst Hoogste Beoordeling Laagste Beoordeling Uw recensie toevoegen
 1. Wij hebben 20-7 een pakketje met 2 camera’s retour gestuurd ,
  van vision secure, mijn vraag waar is het pakketje gebleven .

 2. Geachte Mevrouw/mijnheer,

  Wilt u voor mij iets doen?
  Of mijn pakket nog bij u is met het nummer [geen privédata a.u.b.] het komt van AliExpress
  Mijn tel [geen privédata a.u.b.]
  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,

  Kees van Zundert

 3. ik heb mijn pakketje terug gestuurd, volgens de gegevens op het pakketje ,naarsorteercentrum dit was niet juist zij de verkoper het moest zijn clicktobuy Alplen aan de rijn.
  hoe krijg ik mijnpakket nu terug is betaald, retour zending.

 4. 23 avril en het is 29 -04-21 uur 18:47 il wil me geld .het is een LAOp no.cc98164649fr .000000011705298164564101528AACFM

 5. Beste ????
  Ik had van jullie een pakketje toegestuurd gekregen maar lag bij postnl balie en daar aan gekomen met de vraag om het pakketje zeiden dat er niks lag .
  Nou een paar weken verder toch nog een keer nagevraagd bleek dat dat ze het vandaag terug hebben gestuurd met de barcode LT824541767NL.
  Zouden jullie kunnen proberen het pakketje toch nog bij mij te kunnen bezorgen met groet Janko Blaauw

Laat een reactie achter

ChinaFans
Logo