Aliexpress Schiedam: waarom is mijn pakketje daar?

Als je wel eens iets besteld op Aliexpress en het is inmiddels in Nederland aangekomen, dan zie je in de PostNL-app of andere tracking wel eens ‘Aliexpress Schiedam staan. Maar wat betekent dit precies? Wij hebben alles info hierover voor je op een rij gezet.

Aliexpress en pakketjes verzenden

Zoals je wellicht weten worden er dagelijks vele duizenden pakketjes vanuit China naar Nederland verzonden vanuit Aliexpress.

Hiervoor worden allerlei verschillende verzendmethodes en aanbieders gebruikt. Soms komt je pakketje met de boot, de andere keer gaat het met een vliegtuig mee, hetgeen natuurlijk veel invloed heeft op de snelheid waarmee je hem zult ontvangen.

Aliexpress heeft afspraken gemaakt met PostNL over de verzending van deze pakketten, waarbij mijn persoonlijke voorkeur er altijd naar uit gaat om de optie ‘Aliexpress standard shipping’ te kiezen om de simpele reden dat dit meestal binnen een week of 2 arriveert.

Lees ook: 12 tips voor AliExpress en wat je er zeker moet bestellen

MEGA SALE (tot 90% korting)


Heel veel korting
Kortingen tot 90%
Op = Op

Aliexpress Schiedam

Als je het pakketje van Ali hebt gevolgd, dan zul je op een bepaald moment zien dat hij in Nederland aangekomen is. Sterker nog, het is goed mogelijk dat je danwel een mailtje krijgt van PostNL of een melding van de app van het vervoersbedrijf.

Daar zien je dan als afzender Aliexpress staan, so far so good, maar hier staat dan ook nog ‘Aliexpress Schiedam’ bij. Laten we allereerst op de details inzoomen, dit staat er dan als afzender:

Aliexpress Schiedam
Postbus 7096
3109 AB Schiedam

Dit betekent dat dit het pakket eenmaal in Nederland aangekomen is vanuit Schiedam verder verzonden zal worden naar de uiteindelijk ontvanger van het pakketje.

Het is niet helemaal duidelijk wat er gebeurt in Schiedam, of dit nu een hub van Aliexpress is, of dat hier bijvoorbeeld pakketjes ingeklaard worden door de douane.

Hoe dan ook, persoonlijk heb ik ook meerdere keren gezien dat pakketjes verzonden worden naar mij vanuit Aliexpress Schiedam, waarbij het een aantal dagen netjes aankwam, niets om je zorgen om te maken.

Voorbeeld Aliexpress Schiedam in PostNL-app – Bron: Chinafans.nl

Lees ook: hoelang duurt verzenden bij AliExpress?

9.5

XKJ 4K Pro Drone Beste koop

Tot 1.200 meter bereik
9

Haylou GT1 Headphones Nieuwe versie

Tot 12 uur lang muziek luisteren
8.5

Rosalind Gel Polish Budget keuze

Alle kleuren van de regenboog
10

Yosyo Massage Gun Goede kwaliteit

3.200 rpm
9

Colmi P8 Smartwatch Beste prijs

IPX7 waterdicht

Aliexpress Schiedam retouren

Maar er is ook een andere kant aan dit verhaal. Stel, jouw pakketje kan niet afgeleverd worden om welke reden dan ook, denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Het pakketje is onbestelbaar en kan niet afgeleverd worden
 • Het opgegeven adres bij de aankoop op Aliexpress is onjuist
 • Het pakketje heeft te lang op het postkantoor gelegen en is niet afgehaald

In deze scenario’s gaat het pakketje weer terug naar Aliexpress Schiedam, zie dat als een retour afzender van je Ali-pakket. Het is niet zo dat het pakket daar opgeslagen wordt zodat jij ernaar toe gaat.

De kans is groot dat het ofwel terug gaat naar China, naar de afzender, of dat ze er iets anders mee doen. Wat dit precies zou kunnen zijn, durf ik niet te zeggen, maar waarschijnlijk gaan niet alle pakketjes retour naar Ali in verband met hoge verzendkosten.

Lees ook: AliExpress zending geannuleerd; opgelost in 4 eenvoudige stappen

Wat moet je doen?

Er is niet veel dat je direct kunt doen, maar met onderstaande suggesties kun je in ieder geval een aantal zaken uitsluiten.

 1. Bekijk je orderdetails op Aliexpress
 2. Navigeer naar de tracking van de juiste bestelling
 3. Installeer de PostNL voor snellere tracking (Android en iOS)
 4. Hou goed in de gaten of jouw pakketje niet al op het postkantoor aangekomen is
 5. Kom je er niet uit, of gaat je pakket retour, open dan een ‘dispute’ op Aliexpress om eventueel je geld terug te krijgen

Kan ik mijn pakketje ophalen bij Aliexpress Schiedam

Als je het bovenstaande verhaal gelezen hebt, dan weet dat je dat dit niet mogelijk is. Aliexpress Schiedam is geen toegankelijk plaats voor bezoekers, omdat het waarschijnlijk een centrale ontvangsthub is van Ali en mogelijk andere (buitenlands) aanbieders.

Dat wil dus zeggen dat je bij een verwacht pakket gewoon moet wachten totdat de postbode langs is geweest.

De plek van Aliexpress in Schiedam is dus eigenlijk niet meer dan een plek van waaruit pakketjes (al dan niet administratief) gedistribueerd worden en geen bezoekadres voor klanten. Stuur dus ook nooit post of pakketjes retour naar Postbus 7096.

Veelgestelde vragen over Aliexpress Schiedam

Wat is Aliexpress Schiedam nu eigenlijk precies?

Aliexpress in Schiedam is een soort van centrale plek waar pakketjes van onder andere Aliexpress binnen komen om deze vervolgens van daaruit verder te verdelen in het land. Je ziet Aliexpress Schiedam dan ook vaker als afzender staan in de PostNL.

Mijn pakket gaat retour naar Aliexpress Schiedam, kan ik deze ophalen?

Aliexpress Schiedam kun je niet bezoeken, het is geen plek om pakketjes op te halen of in ontvangst te nemen. In plaats daarvan is het verstandig contact op te nemen met de verkoper op Aliexpress om te bekijken wat je het beste kunt doen en eventueel je geld terug te krijgen

Wat is Aliexpress Schiedam, Postbus 7096, 3109 AB Schiedam?

Dit is een centrale plaats van waaruit pakketjes van Aliexpress en andere aanbieders verder worden verzonden in Nederland. Dit is geen vestiging van Aliexpress.

Kan ik contact opnemen met Aliexpress Schiedam?

Aliexpress in Schiedam is geen vestiging van Aliexpress, waardoor je geen contact kunt opnemen. Als je vragen hebt over je product en/of verzending vanaf Ali, dan die je contact op te nemen met de verkoper hiervan via de website of app van Ali.

Is er een afhaalpunt van Aliexpress in Schiedam?

Helaas is er geen afhaalpunt van Aliexpress in Schiedam. Dit is een centrale plaats van waaruit pakketjes verzonden worden eventuele onbestelbare pakketjes retour gaan. Het is dus niet mogelijk om Aliexpress te bezoeken in Nederland of Schiedam.

Oprichter van Chinafans. Deelt graag ongevraagd tips over het shoppen in China en is grootbezitter van kabeltjes! Vraag over shoppen in China? Check het officiële Chinafans-forum!

53 gedachten over “Aliexpress Schiedam: waarom is mijn pakketje daar?”

 1. Boa noite fiz uma encomenda no aliexpress de um leser de construção pedi um kit completo com tripe cartão para laser e nada disto veio por isso quero uma resposta por que não veio o tripe e o cartão que custa 60 euros espero resposta obrigado

  Beantwoorden
 2. Ik wil graag een pakket terug sturen naar China. Dispuut geopend. Krijg nu van de verkoper een adres in Chinese tekens. Hier kan ik natuurlijk niets mee. Iemand een oplossing?

  Beantwoorden
 3. AliExpress moet zich aan de EU regelgeving houden. Hier het pakje nooit ontvangen, wel bericht van PostNL dat het is teruggestuurd naar de afzonder (Schiedam). Kortom, ik heb schriftelijk bewijs dat het pakje nooit is aangekomen. Vervolgens dispuut geopend. Je kunt ondersteunend bewijs opvoeren wat je wilt, de reactie van AliExpress is steeds dezelfde: het pakje kunt u ophalen bij het postkantoor en u reageert niet op onze vragen. Dispuut gesloten. Kortom, AliExpress neemt je als klant niet serieus en ze hebben lak aan EU-regels.

  Beantwoorden
  • Altijd (op tijd) dispuut openen dat je niks hebt ontvangen,dit ook doen als je het verkeerde item hebt ontvangen, zodra je zegt dat je het item hebt ontvangen maar dat dit verkeerd is wordt het afgewezen(kromme keuzes bij dispuut)

   Beantwoorden
 4. Laten wij het zo zeggen ik krijg de melding ‘geleverd’ vanuit AliExpress maar er is niets geleverd en men blijft volhouden dat ik bewijs moet aanleveren !!! hoe dan een postpakket zonder aangetekende verzending die niet in mijn brievenbus is beland hoe moet ik dat aantonen zeg het maar ????? het is altijd goed gegaan maar AliExpress is een aanfluiting aan het worden er is gewoonweg niets geleverd en als particulier ben je de klos 🤯

  Beantwoorden
 5. Er staan al weken bezorging post Nl eerst met pakket post
  Nu weer door de brieven bus post al een week hoe kan dat

  Beantwoorden
 6. Ik heb vandaag een pakketje gekregen met de verkeerde cartridges.
  Hoe kan ik die retour zenden?
  Of gewoon houden en de verkoper informeren dat er een verkeerd product is geleverd.

  Beantwoorden
 7. Heb en pakketje van jullie gehad maar het was iets andere wat ik besteld had . Het nummer is LS408697623Nl
  Weet niet wat het is heb twee accu boosters besteld.
  Bestelnummer 3018743256015116
  Vrg hendriks

  Beantwoorden
 8. Ikzelf heb dit jaar voor mijn werk verschillende pakketjes moeten bestellen op AliExpress. Maar tientallen bestellingen zijn nooit bezorgd. En postnl geeft standaard antwoorden. Dat zij niets kunnen doen, het nummer niet kunnen vinden, en dat je contact moet opnemen met de afzender. Maar ik lees hier, dat dat dus niet mogelijk is. Helaas wordt zodra een pakketje in Nederland aankomt, de traceercode verwijderd. Zeker als het pakketje klein genoeg is om als brievenbuspakketje door te gaan. En ja, dat is het afwachten en hopen dat het ooit bezorgd zal worden. En zelfs al krijg je een melding in de app, ben je er nog niet zeker van. Dan moet je weer je geld terugvragen en alles opnieuw bestellen. Omdat ik het echt nodig had, heb ik een product vier keer moeten bestellen, voor ik het eindelijk binnen kreeg. We waren inmiddels een half jaar verder. Ik heb met PostNL alleen maar zeer slechte ervaringen. Want ze passen de website ook niet aan. Dan staat er: We hebben het bezorgmoment niet gehaald, maar een nieuw bezorgmoment geven ze niet. En weer het standaard antwoord dat ze toch echt niets voor je kunnen betekenen. Ik vraag me af hoeveel pakketjes PostNL zelf achterhoud. Dat is een beschuldiging, maar als het zo vaak gebeurd ga je toch denken…

  Beantwoorden
 9. Dus die tientallen pakketjes die PostNL alleen al dit jaar kwijt is geraakt… Neem maar contact op met de afzender… Schiedam dus.
  Precies, je durft bijna niets meer te bestellen bij Ali want het komt over het algemeen toch niet aan. Niet als het aan PostNL ligt.

  Beantwoorden
 10. Ik had in november 2021 4 dingen besteld maar nu juli 2022 nog niets ontvangen. Na veel mailen met de verkoper gebeld met post Nl geen antwoorden. Ze wijzen naar elkaar de klant is de dupe. In januari weer iets besteld terwaarde van 70€ ook niet gekregen. Niemand die je kan je kan helpen.
  Te gek voor woorden je durf niets meer te bestellen bij AliExpress

  Beantwoorden
 11. Afgelopen zaterdag kreeg ik out of the blue een pakketje met daarop dit postbusnummer en via PostNL. Niet op naam (‘Afleveren op huisadres’), wel op mijn adres, alleen: Ik heb nooit wat besteld… Nooit gedaan ook.

  Beantwoorden
 12. Bij mij is in de afgelopen 2 maanden tot 2 keer toe een pakket niet afgeleverd, terwijl het systeem van PostNL aangaf dat het pakket afgeleverd was. Derhalve geen pakketjes, maar ook geen refund, want afgeleverd.
  En PostNL vertikt het om onderzoek te doen, omdat de opdrachtgever dat moet doen. Maar de opdrachtgever in China wil dat niet doen.

  Beantwoorden
  • heb in nov.2022 4 bestellingen gedaan, tot nu toe 6 maart 2023 niets ontvangen, wel mails dat t is afgeleverd maar niet bij mij. Zelfde mails beantwoord maar totaal niets totaal betaald €290,36. niemand berijkbaar, koop niet bij alie,

   Beantwoorden
 13. Geachte Heer/Dame

  Ik heb twee pakketjes besteld bij Alie die (helaas) zijn gecombineerd.
  NL000036037192.
  dit samengevoegd pakket is met succes door de Nederlandse Douane ingeklaard en vervolgens naar een (weet niet welk) lokaal bezorgbedrijf gestuurd.
  Mijn lokaal postkantoor weet echter nog steeds van niets en de leveranciers in
  China vragen mij hoe het ontvangen is.
  Ik kan hier geen antwoord op geven en als ik langer wacht is mijn “Refund” tijd om en ben ik mijn geld en pakket kwijt.
  Kan u mij verder helpen????
  Bij voorbaat mijn dank.
  Vriendelijke groet, Hans Röhner. Zeewolde NL

  Beantwoorden
 14. Geachte heer/dame

  Volgens de berichten van Ali zou mijn (bundel) pakket, met 3 losse bestellingen erin, bekend onder het nieuwe bundelnummer 3014465540824208 op 28 december 2021 al bij u zijn aangeleverd. Maar tot op heden zit ik te wachten wanneer het nu uiteindelijk bij mij wordt afgegeven! Ik vind het wel erg lang duren de reis van het pakket vanuit China naar jullie was korter dan van Schiedam naar mij toe. Graag een reactie van u waar mijn pakket nu uithangt en hoe lang het nog duurt voordat ik het echt ga ontvangen. Bij voorbaat dank voor uw reactie op dit bericht en op de, hoop ik, nu wel snelle levering van mijn pakket.

  Beantwoorden
 15. Op 23. augustus mijn pakket (volgens postnl) was geleverd naar verkeerde adres in de buurt van mij ( in plaats naar huisnr. 48 naar 148 en in plaats naar postcode 3111HJ naar 3111HN (…???) )…Zeker pakket heb ik nooit gevonden….nooit ontvangen Na “geopende dispute” Ali heeft beslist mijn geld aan verkoper in China te geven. Ik heb probeer nog een keer verkoper te contacteren en van hem heb ik gekregen en evidentie dat pakket van duane doorgestuurd naar AliExpres Schiedam met notitie dat mijn adres was helemaal correct!

  Nu begrijp ik niet..Verkoper heeft pakket naar mijn ( correct) adrese gestuurd ( huisnummer 48, postcode 3111HJ) maar hier in Nederland adres was gecotigeerd ( door AliExpres Schiedam ..???) naar verkeerde adres (huisnummer 148, postcode 3111HN)…

  Waar was probleem ??

  Beantwoorden
  • Hopelijk heb je de retour niet naar Schiedam verzonden. Zoals ook in het artikel te lezen is, is dit geen retourpunt. Heb je contact gehad met AliExpress over het retourproces?

   Beantwoorden
 16. Dank voor de info. Ervaring vanuit mijn kant:
  Ik heb op drie verschillende webshops van AlieExpress besteld.
  Uiteindelijk werden de drie pakketjes in 1 pakketje verpakt en naar mij bezorgd.
  Afzender op de grote verpakking stond: Postbus 7226, 3109 AE Schiedam.

  Beantwoorden
 17. Beste ????
  Ik had van jullie een pakketje toegestuurd gekregen maar lag bij postnl balie en daar aan gekomen met de vraag om het pakketje zeiden dat er niks lag .
  Nou een paar weken verder toch nog een keer nagevraagd bleek dat dat ze het vandaag terug hebben gestuurd met de barcode LT824541767NL.
  Zouden jullie kunnen proberen het pakketje toch nog bij mij te kunnen bezorgen met groet Janko Blaauw

  Beantwoorden
  • Dat is vervelend! Helaas kan ik op Chinafans niets voor je doen. Dit is een site met informatie over bestellen in China. De enige partij die je hiervoor kunt benaderen is PostNL, maar ik ben bang dat het pakketje retour gaat.

   Beantwoorden
   • My pracel (LT994014561NL) is now with Post.nl but I cannot recieved it due to incomplete address. Post.nl has returned the package to you. can you send it again to my address? or what should I do?

 18. ik heb mijn pakketje terug gestuurd, volgens de gegevens op het pakketje ,naarsorteercentrum dit was niet juist zij de verkoper het moest zijn clicktobuy Alplen aan de rijn.
  hoe krijg ik mijnpakket nu terug is betaald, retour zending.

  Beantwoorden
 19. Geachte Mevrouw/mijnheer,

  Wilt u voor mij iets doen?
  Of mijn pakket nog bij u is met het nummer [geen privédata a.u.b.] het komt van AliExpress
  Mijn tel [geen privédata a.u.b.]
  Graag hoor ik van u.

  Met vriendelijke groet,

  Kees van Zundert

  Beantwoorden
  • UT1893 96000NL

   Ik ben nog niet te krijgen mijn post pakketjes ik werk in Schiedam als mogelijkheid ik kan wel kom halen ik wacht ongeveer twee weken en nog‘s tijd ik krijg geen mijn pakketje

   Beantwoorden
 20. Wij hebben 20-7 een pakketje met 2 camera’s retour gestuurd ,
  van vision secure, mijn vraag waar is het pakketje gebleven .

  Beantwoorden
  • Of de vuil verbranding in of ze worden via een opkoper weer op de markt gebracht.
   Maar de kans is dat ze naar Luik in België gaan daar staat wel een opslag voor AliExpress.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer