Fimi X8 SE: hierom moet jij deze drone absoluut (niet) kopen + bonustip

Je bent goed op weg naar een prima aankoop. De Fimi X8 SE is een geweldige drone voor deze prijs. Het is daarnaast ook één van de meest populaire drones van het moment. Een nieuwe variant van de Fimi X8 werd ooit binnen 5 uur uitverkocht. Maar waarom zou je ‘m wel of niet kopen?

10
Fimi X8 SE

Fimi X8 SE 4K Drone Beste koop

5km bereik | 35 minuten vliegen

Fimi X8 SE: moet je hem kopen?

Nog heel even de eigenschappen op een rijtje. Want wat kan de Fimi X8 SE allemaal?

De Fimi X8 SE van 2021 heeft een behoorlijke make over gekregen ten opzichte van zijn voorganger in 2018. Hoewel het uiterlijk bij een drone vaak niet zoveel aan wordt gepast, zit je hier met een softwarepakket wat vrijwel niet meer herkenbaar is ten opzichte van twee jaar geleden.

Fimi X8 SE kopen: dat kan bij Aliexpress en Bol.com

Auto modi

De Fimi X8 SE heeft allereerst een hele verzameling aan automatische functies. Zo volgt de drone je automatisch, land hij automatisch, gaat hij automatisch naar ‘huis’ en komt hij automatisch terug.

Dit zijn handige functies wanneer de batterij het begeeft of als je de drone uit het zicht verliest. Ook kun je hierdoor mooie shots schieten die net buiten je blikveld vallen.

First person view

Voor veel mensen is dit een hele gave optie. De Fimi X8 SE biedt namelijk first person view, waardoor je hele blik verandert. De beelden zie je dan gewoon live op bijvoorbeeld je smartphone of ander scherm dat in verbinding staat met de drone. Vervolgens kun je veel beter manoeuvreren met de drone.

Fimi X8 SE

Groot bereik

Veel goedkope drones hebben een bereik van slechts enkele honderden meters. De (nog steeds) goedkope Fimi X8 SE laat je over grote meren of velden vliegen zonder het bereik kwijt te raken.

Sterker nog, het kan gewoon 5 kilometer overbruggen zonder het signaal kwijt te raken. Wat dat betreft is het wel bijzonder, omdat sommige 1500 euro kostende drones eenzelfde maximaal bereik hebben.

Beeldkwaliteit

Er zijn op internet veel zeer goedkope drones die beweren 4K beeld te schieten. Maar dan zie je ineens dat je toch weer aan bepaalde concessies wordt blootgesteld. De FPS gaat dan naar 20 frames per seconde, of de algehele resolutie is laag.

Bij de Fimi X8 SE krijg je gewoon 4K 100 Mbps kwaliteit. Dat betekent dat je jouw filmpjes op Youtube kunt zetten op de 4K kwaliteit. Niet verkeerd.

Fimi X8 SE
Via: aliexpress

Batterijduur

De Fimi X8 SE uit 2021 heeft een batterijduur van 35 minuten, dankzij de 4.500 mAh batterij. Ondanks dat dit slechts enkele minuten scheelt met wat andere drones, is het behoorlijk indrukwekkend dat dit kan voor deze prijs.

Zeker als je naar de veel duurdere DJI Mavic 2 Pro kijkt waar een vliegtijd van 29-31 minuten wordt gegeven.

10
Fimi X8 SE

Fimi X8 SE 4K Drone Beste koop

5km bereik | 35 minuten vliegen

De lens van de Fimi X8 SE

Heb je verstand van lenzen? Hieronder een kort overzicht van de camera van de Fimi X8 SE:

Lees ook: Drone op AliExpress kopen: Do’s en Don’t + 5 beste drones

Fimi X8 SE

Fimi X8SE vs DJI Mavic 2 Pro

EigenschappenFimi X8SEDJI Mavic 2 Pro
Maximale snelheid horizontaal65 km/h72 km/h (sport mode)
Maximale verticale stijgingssnelheid5 m/s5 m/s
Maximale verticale dalingssnelheid4 m/s3 m/s
Resistent tegen wind tot 50 km/h38 km/h
Maximale vlucht duur35 minuten31 minuten
Maximale range5 km7 km
Gewicht790 gram734 gram
Prijs€ 390€ 960

Waar kan ik de Fimi X8 SE kopen?

De Fimi X8 SE op AliExpress is een stuk goedkoper dan bij Europese winkels waar je hem kunt kopen. En als je hem niet deze week nodig hebt, waarom zou je tientallen euro’s extra betalen?

Xiaomi is een betrouwbaar merk dat ook in Europa gekocht wordt. Er staan tientallen reviews van de drone online. Hij krijgt diverse goede reviews. Dus de enige hindernis die je moet ontlopen is ervoor zorgen dat je en betrouwbare verkoper vindt. Dat kun je het beste in de officiële Fimi Store doen.

Waar moet je op letten als je de Fimi X8 SE op AliExpress koopt?

Je kunt de Fimi X8 SE zonder veel problemen op AliExpress kopen. Je hoeft je daarbij geen zorgen te maken over de levering. Na 200+ bestellingen is er bij mij nog nooit iets zoekgeraakt van Ali. En als het toch gebeurt, heb je ook kopersbescherming.

Ik heb verhalen gehoord van mensen die geld terugkregen na het doen van een klacht over zoekgeraakte pakketjes. Vervolgens kregen ze alsnog het pakketje. Gratis dus.

Waar je wél op moet letten is de invoerbelasting en BTW. Over pakketjes boven de 22 euro betaal je namelijk BTW en boven de 150 euro betaal je invoerrechten. Vanaf 2021 zijn ook pakketjes onder de 22 euro belast met BTW.

Houd er dus rekening mee dat er nog een bedrag bovenop kan kopen van enkele tientjes.

10
Fimi X8 SE

Fimi X8 SE 4K Drone Beste koop

5km bereik | 35 minuten vliegen

Bekijk de Fimi X8 SE op AliExpress of Bol.com

Veelgestelde vragen over de Fimi X8 SE

Is de Fimi X8SE mijn geld waard?

Voor veel mensen is de Fimi X8 SE een goede stap tussen geen drone en een professionele drone. Kan je geen duizend of 1500 euro uitgeven, dan is de Fimi X8 SE een goede eerste stap. Let wel op dat je hem op de goedkoopste plek koopt.

Welke versie van de Fimi X8SE moet ik hebben?

Fimi maakt al een tijdje drones. Let op dat je de versie vanaf 2020 bestelt. Die andere lijkt er behoorlijk veel op, maar dat is hem toch echt niet. Trap ook niet in verkopers die de oude versie als nieuw verkopen. Ik laat je zien waar je de officiële winkel van de Fimi X8 SE vindt.

Is de Fimi X8 SE beter dan de DJI Mavic 2 Pro?

Ik nodig je uit naar de specs te kijken. Puur qua specificaties wint de Mavic 2 Pro het waarschijnlijk van de Fimi. Ook qua beeld ziet de DJI er iets ‘cleaner’ uit. Maar voor deze prijs haal je met de Fimi X8 SE een zeer goede drone in huis.

Wat is een acceptabele prijs voor de Fimi X8 SE?

De meest gangbare prijs voor de Fimi X8 ligt onder de 450 euro. Maar wij komen soms aanbiedingen tegen die onder de 360 euro uitkomen. In dit artikel vertellen we je waar je moet kijken.

Lees ook

Onze artikelen kunnen ‘affiliate links’ bevatten waarmee wij, zonder extra kosten voor jou, een kleine commissie kunnen verdienen - lees meer